Начинка для лаваша
Закуски з лаваша не так давно з'явилися в кулінарному переліку страв і вже встигли завоювати популярність. І це не дивно, адже вони дуже швидко готуються, мають оригінальний зовнішній вигляд і досить широкі можливості для експериментів. Деякі комбінації начинок для лаваша вже встигли закріпити за собою першість, про них ми і розповімо нижче.
Інгредієнти:
лаваш вірменський – 3 шт.;
твердий сир – 175 г;
шинка – 220 г;
гриби – 220 г;
майонез – за смаком;
курячі яйця – 2 шт.;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
рафінована рослинна олія.
Приготування
Першим ділом підготуємо грибну основу для наповнення. Для цього промиті гриби нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо їх на сковороді з рафінованою олією до випаровування рідини і легкого підрум'янення. В кінці смаження присмачую грибну масу сіллю і меленим чорним перцем. Разом з тим нарізаємо кубиками або невеликою соломкою шинку, а твердий сир пропускаємо через крупну тертку. Змішуємо в мисці грибну масу шинку і сир, додаємо за смаком майонез і перемішуємо.
Вірменський лаваш розрізаємо на порційні квадрати, наповнюємо їх приготованою начинкою, звертаємо конвертами, опускаємо їх у збитих яйцях і підрум'янюємо на сковороді з прогрітим рафінованим рослинним маслом з двох сторін. Подаємо лаваш з начинкою гарячим.
Інгредієнти:
вірменський лаваш – 3 аркуша;
крабові палички – 250 г;
твердий сир – 275 г;
часник – 1-2 зубчики;
курячі яйця – 3 шт.;
свіжа зелень – 1 пучок;
майонез – за смаком;
салатні листя.
Приготування
Курячі яйця відварюємо до готовності і змішуємо з подрібненою свіжою зеленню. Твердий сир натираємо на дрібній тертці, додаємо пропущений через прес часник і перемішуємо. Крабові палички розморожуємо, очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою.
Кожну з підготовлених начинок розподіляємо на окремому лаваші, які поміщаємо один на одного і звертаємо в тугий рулет. Через годину просочування закуску можна розрізати на порційні шматочки і подавати.
Інгредієнти:
лаваш вірменський – 1 шт.;
сьомга слабосолона – 120 г;
сир ковбасний – 120 г;
пір'я зеленої цибулі – 2-3 шт.;
салатні листя – 4-5 шт.;
майонез.
Приготування
Лаваш розстилаємо на рівній поверхні, покриваємо майонезній сіткою і рівномірно розмазуємо за допомогою ложки або лопатки. Зверху розкладаємо шматочки слабосоленої сьомги, натертий на тертці ковбасний сир, притрушиваем подрібненою зеленою цибулею і розкладаємо салатні листя. Звертаємо лаваш рулетом, поміщаємо в плівку і даємо просочитися протягом години.
Інгредієнти:
лаваш вірменський – 2 аркуша;
печериці – 220 г;
ріпчаста цибуля – 150 г;
твердий сир – 120 г;
копчене м'ясо курки – 3 шт.;
плавлений сир – 120 г;
мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком;
рафінована олія.
Приготування
Перший лист лаваша розкладаємо на рівній поверхні, змащуємо по всьому периметру плавленим сиром і притрушиваем натертим на тертці твердим сиром. Накриваємо другим лавашем і ретельно притискаємо. Дрібненько нашатковані гриби обсмажуємо з подрібненою цибулею, присаливаем, перчимо, даємо охолонути і викладаємо на лаваш. Копчену курку нарізаємо тонкими скибочками і розкладаємо зверху. Звертаємо лаваш рулетом, запечатуємо у фольгу і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на десять-п'ятнадцять хвилин. Подаємо лаваш гарячим, розрізавши на порції.
Смажений в клярі вірменський лаваш з начинкою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом підготуємо грибну основу для наповнення. Для цього промиті гриби нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо їх на сковороді з рафінованою олією до випаровування рідини і легкого підрум'янення. В кінці смаження присмачую грибну масу сіллю і меленим чорним перцем. Разом з тим нарізаємо кубиками або невеликою соломкою шинку, а твердий сир пропускаємо через крупну тертку. Змішуємо в мисці грибну масу шинку і сир, додаємо за смаком майонез і перемішуємо.
Вірменський лаваш розрізаємо на порційні квадрати, наповнюємо їх приготованою начинкою, звертаємо конвертами, опускаємо їх у збитих яйцях і підрум'янюємо на сковороді з прогрітим рафінованим рослинним маслом з двох сторін. Подаємо лаваш з начинкою гарячим.
Начинка для лаваша з крабовими паличками
Інгредієнти:
Приготування
Курячі яйця відварюємо до готовності і змішуємо з подрібненою свіжою зеленню. Твердий сир натираємо на дрібній тертці, додаємо пропущений через прес часник і перемішуємо. Крабові палички розморожуємо, очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою.
Кожну з підготовлених начинок розподіляємо на окремому лаваші, які поміщаємо один на одного і звертаємо в тугий рулет. Через годину просочування закуску можна розрізати на порційні шматочки і подавати.
Фарширований лаваш з начинкою з сьомги
Інгредієнти:
Приготування
Лаваш розстилаємо на рівній поверхні, покриваємо майонезній сіткою і рівномірно розмазуємо за допомогою ложки або лопатки. Зверху розкладаємо шматочки слабосоленої сьомги, натертий на тертці ковбасний сир, притрушиваем подрібненою зеленою цибулею і розкладаємо салатні листя. Звертаємо лаваш рулетом, поміщаємо в плівку і даємо просочитися протягом години.
Лаваш з начинкою в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Перший лист лаваша розкладаємо на рівній поверхні, змащуємо по всьому периметру плавленим сиром і притрушиваем натертим на тертці твердим сиром. Накриваємо другим лавашем і ретельно притискаємо. Дрібненько нашатковані гриби обсмажуємо з подрібненою цибулею, присаливаем, перчимо, даємо охолонути і викладаємо на лаваш. Копчену курку нарізаємо тонкими скибочками і розкладаємо зверху. Звертаємо лаваш рулетом, запечатуємо у фольгу і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на десять-п'ятнадцять хвилин. Подаємо лаваш гарячим, розрізавши на порції.
Рекомендуємо добрі рецепти
Закуски з лаваша з начинкою
Оригінально оформити урочистий стіл сьогодні зовсім не складно. Використовуючи запропоновані далі рецепти і мінімальний набір компонентів, ви зможете
Лаваш з крабовими паличками
В якості одного з страв на святковому столі ми все частіше бачимо рулет з лаваша. Апетитна і смачна закуска, до того ж дуже легка у приготуванні, а
Фарширований лаваш, запечений в духовці
Приготуйте фарширований лаваш і здивуйте гостей своїми кулінарними здібностями. Блюдо виходить ситним, а також смачним і відмінно прикрасить
Лаваш з бринзою і зеленню
Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка
Лаваш з ковбасою
Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
Лаваш з грибами
З лаваша виходять чудові закуски, які можна подати на святковий стіл, фуршет або просто взяти з собою на пікнік. І зараз ми з вами поділимося