Закуски з лаваша не так давно з'явилися в кулінарному переліку страв і вже встигли завоювати популярність. І це не дивно, адже вони дуже швидко готуються, мають оригінальний зовнішній вигляд і досить широкі можливості для експериментів. Деякі комбінації начинок для лаваша вже встигли закріпити за собою першість, про них ми і розповімо нижче.
Смажений в клярі вірменський лаваш з начинкою - рецепт
Інгредієнти: лаваш вірменський – 3 шт.; твердий сир – 175 г; шинка – 220 г; гриби – 220 г; майонез – за смаком; курячі яйця – 2 шт.; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; рафінована рослинна олія. Приготування Першим ділом підготуємо грибну основу для наповнення. Для цього промиті гриби нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо їх на сковороді з рафінованою олією до випаровування рідини і легкого підрум'янення. В кінці смаження присмачую грибну масу сіллю і меленим чорним перцем. Разом з тим нарізаємо кубиками або невеликою соломкою шинку, а твердий сир пропускаємо через крупну тертку. Змішуємо в мисці грибну масу шинку і сир, додаємо за смаком майонез і перемішуємо.
Вірменський лаваш розрізаємо на порційні квадрати, наповнюємо їх приготованою начинкою, звертаємо конвертами, опускаємо їх у збитих яйцях і підрум'янюємо на сковороді з прогрітим рафінованим рослинним маслом з двох сторін. Подаємо лаваш з начинкою гарячим.
Начинка для лаваша з крабовими паличками
Інгредієнти: вірменський лаваш – 3 аркуша; крабові палички – 250 г; твердий сир – 275 г; часник – 1-2 зубчики; курячі яйця – 3 шт.; свіжа зелень – 1 пучок; майонез – за смаком; салатні листя. Приготування Курячі яйця відварюємо до готовності і змішуємо з подрібненою свіжою зеленню. Твердий сир натираємо на дрібній тертці, додаємо пропущений через прес часник і перемішуємо. Крабові палички розморожуємо, очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою.
Кожну з підготовлених начинок розподіляємо на окремому лаваші, які поміщаємо один на одного і звертаємо в тугий рулет. Через годину просочування закуску можна розрізати на порційні шматочки і подавати.
Фарширований лаваш з начинкою з сьомги
Інгредієнти: лаваш вірменський – 1 шт.; сьомга слабосолона – 120 г; сир ковбасний – 120 г; пір'я зеленої цибулі – 2-3 шт.; салатні листя – 4-5 шт.; майонез. Приготування Лаваш розстилаємо на рівній поверхні, покриваємо майонезній сіткою і рівномірно розмазуємо за допомогою ложки або лопатки. Зверху розкладаємо шматочки слабосоленої сьомги, натертий на тертці ковбасний сир, притрушиваем подрібненою зеленою цибулею і розкладаємо салатні листя. Звертаємо лаваш рулетом, поміщаємо в плівку і даємо просочитися протягом години.
Лаваш з начинкою в духовці
Інгредієнти: лаваш вірменський – 2 аркуша; печериці – 220 г; ріпчаста цибуля – 150 г; твердий сир – 120 г; копчене м'ясо курки – 3 шт.; плавлений сир – 120 г; мелений перець – за смаком; сіль – за смаком; рафінована олія. Приготування Перший лист лаваша розкладаємо на рівній поверхні, змащуємо по всьому периметру плавленим сиром і притрушиваем натертим на тертці твердим сиром. Накриваємо другим лавашем і ретельно притискаємо. Дрібненько нашатковані гриби обсмажуємо з подрібненою цибулею, присаливаем, перчимо, даємо охолонути і викладаємо на лаваш. Копчену курку нарізаємо тонкими скибочками і розкладаємо зверху. Звертаємо лаваш рулетом, запечатуємо у фольгу і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на десять-п'ятнадцять хвилин. Подаємо лаваш гарячим, розрізавши на порції.