Приготовлена картопляна запіканка з фаршем в мультиварці виходить пишніше, ніжніше, ніж традиційна. Завдяки рівномірному і повільного розподілу тепла страва повністю приготуватися і точно вийде вдалим у кожного кулінара.
Як приготувати картопляну запіканку з фаршем?
Картопляна запіканка готується в мультиварці за різними рецептами, будь класичний спосіб можна адаптувати під можливості приладу. Готують страву в режимі «Випічка», «Мультивовар» і «Суп».
Картопляна запіканка з м'ясом в мультиварці готується, як правило, з пюре - дуже зручний рецепт, якщо з вечора залишилося небагато картоплі, масу викладають шарами, запікають не менше 1 години. Французький рецепт страви – гратен, картоплю ріжуть кружальцями, викладають шарами з м'ясом, заливають бешамелем і накривають сиром. Це страву готують на «Супі» не менше 1 години 20 хвилин. З тертих бульб вийде дуже смачна картопляна «Бабка» - запіканка з фаршем в мультиварці. Якщо викласти шарами картоплю, баклажани і фарш, наповнити соусом і сиром, можна отримати в результаті грецьку запіканку «Мусаку». Скріплюють інгредієнти яйцями, сиром, соусами: вершковим або сметанним. Наповнюється запіканка з фаршем і картоплею в мультиварці різними овочами: помідорами, баклажанами, перцем або додаються гриби для різноманітності смаку. Картопляна запіканка з курячим фаршем
Рецепт, яким користується більшість господинь - запіканка з картопляного пюре з фаршем з курячого філе. Начинку потрібно заздалегідь приготувати, зробити її пікантною і цікавою допоможуть ароматні овочі: цибулю, перець і часник, а соковитості додасть сир вершковий і майонезний соус. З спецій добре підійде куркума і сушений базилік.
Інгредієнти: пюре – 500 г; яйце – 1 шт.; фарш з філе – 300 г; солодкий перець – 1 шт.; цибуля – 1/2 шт.; часник – 2 зубки; сіль, чорний перець, куркума; сухий базилік – 1 ч. л. Приготування У пюре додати яйце, добре перемішати. Фарш обсмажити з рубаним луком і перцем. В кінці додати чавлений часник. Приправити сіллю і спеціями. У промаслений чашу викласти половину пюре, шар фаршу, накрити залишилися картоплею. Знявши клапан, готувати 1 годину на «Випікання». Картопляна запіканка з фаршем та сиром
Картопляна запіканка з сиром в мультиварці – класичний рецепт, адаптований під приготування в приладі. Сир в даному випадку грає роль скріплення компонентів, тому вибирати його варто відповідально, смак повинен бути приємним, не солоним, трохи вершковим, добре підійде гауда або трохи солодкуватий маасдам.
Інгредієнти: картопля, зварений у мундирі – 6 шт.; фарш свинячий – 300 г; цибулю, моркву, ратунда – по 1/2 шт.; часник – 2 зубки; сіль, чорний перець, паприка; пластівці чилі – 1/2 ч. л.; яйце – 1 шт.; гауда – 150 р. Приготування Відварену картоплю очистити, натерти на крупній тертці. Фарш обсмажити з цибулею, морквою і перцем до готовності. У фарш викласти картоплю, вбити яйце і додати 2/3 натертого сиру, перемішати, посолити, приправити. Викласти в промаслений чашу, посипати сиром. Готується картопляна запіканка з сиром і фаршем в мультиварці 40 хвилин на «Випікання». Картопляна запіканка з фаршем і грибами
Смачна картопляна запіканка з грибами в мультиварці з додаванням курячого фаршу – гарний рецепт, щоб швидко і без клопоту нагодувати домашніх ситним обідом з оригінальним смаком. Частування виходить дуже ситним і самодостатнім, тому гарніру не вимагає, вистачить легкого овочевого салату.
Інгредієнти: картопля – 5-6 шт.; фарш – 300 г; печериці – 400 г; цибуля – 1 шт.; сир – 150 г; яйце – 1 шт.; майонез – 100 г; сіль, перець, паприка, чебрець. Приготування Фарш обсмажити з половиною цибулі. Окремо посмажити пластини грибів з цибулею. Картоплю почистити, порізати кружальцями. З яйця, майонезу і половини дрібно натертого сиру зробити соус. У чашу викладати шарами картоплю, фарш і гриби, просочуючи соусом. Посипати зверху сиром, готувати 1 годину 10 хвилин на «Випікання». Картопляна запіканка з рибним фаршем
Запіканка з рибним фаршем і картоплею – просте блюдо, готувати його можна як з філе білої, так і червоної риби, в будь-якому випадку буде смачно. Картоплю потрібно відварити до готовності в шкірці, так в ньому буде збережено більше клейковини, фарш можна брати перекручений або рубаний. З спецій вибрати розмарин, чебрець або готову суміш «Букет гарни».
Інгредієнти: картопля, зварений у шкірці – 6 шт.; рибний фарш – 300 г; грецький йогурт – 4 ст. л.; часник – 2 зубки; кріп – 1/2 пучка; сіль, сушені трави; яйце – 1 шт.; сир твердий – 150 р. Приготування Змішати йогурт з давленим часником і рубаним кропом, трохи присолити. Картоплю очистити, розім'яти виделкою або натерти. Змішати картоплю з фаршем, вбити яйце і кинути половину тертого сиру, перемішати. Викласти в промаслений чашу, полити соусом, посипати сиром. Готується картопляна запіканка з фаршем в мультиварці 1 годину на «Випікання». Запіканка з тертої картоплі з фаршем
Смачна білоруська «Бабка» - це запіканка з сирої картоплі з фаршем, яку дуже просто приготувати в мультиварці. Фарш можна обсмажити в чаші на «Смаження» не доводячи до повної готовності, а просто припустити, щоб позбутися від зайвої рідини. Цей рецепт гарний тим, що в процесі приготування майже не залишається брудного посуду.
Інгредієнти: картопля – 6 шт.; фарш – 300 г; солодкий перець, цибулю і моркву – по 1/2 шт.; яйце – 1 шт.; сир – 100 г; лимонний сік – 20 мл; сіль, паприка, чебрець. Приготування На «Смаження» спасерувати цибулю, моркву і перець, кинути фарш і томити, поки випарується рідина. Посолити, приправити спеціями. Картоплю крупно натерти, збризнути лимонним соком. Віджати з картоплі виділився сік, посолити, з'єднати з тертим сиром і яйцем. Викласти картопляну масу поверх фаршу. Переключити на «Випічку» на 40 хвилин. Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Смачна, ситна і в міру соковита запіканка з фаршем, картоплею і помідорами, готується вона швидко, адже всі продукти вже готові. Картоплю застосовують відварений до напівготовності, можна зварити в шкірці. З спецій знадобиться часник, хмелі-сунелі та копчена мелена паприка. Сир згодиться і твердий і плавлений.
Інгредієнти: картопля відварена – 8 шт.; фарш – 400 г; цибулю, солодкий перець – 1/2 шт.; помідори – 2 шт.; сир – 150 г; гірчичний соус – 3 ст. л.; часник – 2 зубки; паприка і хмелі-сунелі – 1 ч. л.; сіль, сушений базилік. Приготування Фарш обсмажити з цибулею і перцем, додати чавлений часник, паприку і хмелі-сунелі, посолити. У чашу викласти шар порізаної картоплі, змастити соусом. Поверх розподілити начинку, соус, знову картоплю. Присолити, викласти гуртки томатів, притрусити базиліком, потім сиром. Готується картопляна запіканка з фаршем в мультиварці 40 хвилин на «Випікання». Запіканка з баклажанами, фаршем і картоплею
Незвичайно смачною вийде картопляна запіканка з фаршем і овочами, якщо приготувати її за грецьким рецептом. Картопля і баклажани заздалегідь готуються, в ідеалі під грилем запікаються, але можна обійтися і сковородою. Фарш протушивают в томатному соусі, все з'єднується в мультиварці і нудиться 1 годину.
Інгредієнти: баклажани – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; рубаний фарш – 300 г; томатне пюре – 4 ст. л.; яйце – 1 шт.; майонез – 100 г; сир – 100 г; картопля – 200 г; сіль, сушені трави. Приготування Картопля і баклажани порізати пластинами, підрум'янити під грилем до золотистого кольору. Фарш обсмажити в мультиварці на «Смаження» з цибулею, потомити з томатним пюре 5 хвилин, посолити і приправити. З'єднати яйце з майонезом. У чашу викласти поверх фаршу картоплю і баклажани. Залити соусом, посипати сиром. Готувати 1 годину на «Випікання». Картопляна запіканка з фаршем і сметаною
Цей рецепт картопляної запіканки з фаршем відрізняється оригінальним соусом, який готується з сметани, часнику, сиру і порізаної зелені. Доповнять смак частування ароматні спеції: трохи мускату, гострий перець і орегано. Картоплю відварюють, а м'ясо трохи припускають, що до випарювання рідини, так блюдо вийде ніжніше і швидше приготується.
Інгредієнти: картопля – 500 г; фарш – 600 г; сіль, перець, орегано і щіпка мускату; сметана – 1 ст.; часник – 3 зубки; зелень – 30 г; цибуля – 1/2 шт.; сир твердий – 100 р. Приготування З'єднати сметану з давленим часником, січеною зеленню і половиною дрібно натертого сиру. Посолити, кинути мускат. Картоплю відварити в шкірці, очистити, порізати довільно. Фарш припустити на сковороді з цибулею і скибочкою продавленого часнику, посолити, приправити спеціями. У промаслений чашу викладати шарами картоплю, фарш, просочуючи кожен шар щедро соусом. Завершальний шар – картопля, вилити залишок соусу, посипати сиром. Готувати на «Випікання» 45 хвилин. Французька запіканка з фаршем і картоплею
Смачна французька картопляна запіканка з фаршем і вершками – адаптований рецепт гратена готується блюдо просто, основу смаку створює соус, він готується окремо. Фарш краще застосувати рубаний, щоб шматочки м'яса добре відчувалися, в ідеалі використовувати куряче м'ясо з філе грудки.
Інгредієнти: картопля – 700 г; м'ясо рубане – 500 г; сир твердий – 200 г; вершки 10% - 400 мл; часник – 2 зубки; сіль, суміш перців; зелень – 20 г; розмарин – 1/2 ч. л.; мускат – 1/4 ч. л. Приготування Картоплю очистити і порізати кружальцями, товщиною 05 див. Викласти шарами картоплю і рубане м'ясо, присаливая і додаючи мелений перець. Змішати вершки, чавлений часник, спеції. Залити соусом запіканку. Готувати на «Випікання» 1 годину, за 15 хвилин до сигналу посипати сиром.