» » Паска в хлібопічці - прості і смачні рецепти здобної, сирною і пісної випічки

Паска в хлібопічці - прості і смачні рецепти здобної, сирною і пісної випічки

Паска в хлібопічці - прості і смачні рецепти здобної, сирною і пісної випічки
Паска в хлібопічці – прості і смачні рецепти пасхальної випічки, процес приготування якої сподобається кожній господині. Стомлююче вимішування тіста, контроль над його дозріванням і випіканням якісно виконає кухонний агрегат.

Як спекти паску в хлібопічці?


Спекти паску на Великдень в хлібопічці вийде навіть у тих, хто не має досвіду роботи з дріжджовим або прісним тістом і раніше не стикався з приготуванням домашньої випічки. Допоможуть в цьому вірні пропорції складових і рекомендації по вибору режиму і закладки продуктів.

  • У відерце печі по черзі закладають рідкі і сипучі складові. Однак існують моделі, які передбачають зворотний порядок: спочатку засипають сухі продукти, а потім додають рідкі.

  • Борошно перед використанням обов'язково просівають.

  • Вимішується тісто для паски в хлібопічці, а потім підходить і випікається самостійно, для чого вибирається режим «Солодкий хліб» або за браком «Основний».

  • Якщо паска буде з добавками у вигляді родзинок, цукатів, сухофруктів або горіхів, їх додають після сигналу пристрою, закладають у спеціальний диспенсер або кидають до тесту за кілька хвилин до закінчення замісу.

  • По готовності випічку остуджують на решітці до теплого стану і прикрашають глазур'ю, посипкою.


  • Рецепт здобного паски в хлібопічці

    Паска в хлібопічці - прості і смачні рецепти здобної, сирною і пісної випічки

    Здобний паску в хлібопічці може бути виготовлений тільки з родзинками або як в даному випадку доповнено цукатами і нарізаної кураги. В якості ароматизатора допускається використовувати замість ванілі мелений кардамон, мускатний горіх, куркума. Остання додасть тесту не тільки аромат, але і яскравий, насичений колір.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно 550 г;

  • молоко – 100 мл;

  • вершки – 100 мл;

  • цукровий пісок – 05 склянки;

  • масло вершкове – 50 г;

  • дріжджі – 15 ч. ложки;

  • сіль і куркума – 05 ч. ложки;

  • курага, родзинки, цукати – 50 г;

  • ванілін.


  • Приготування

  • Збивають яйця з цукром.

  • Додають тепле молоко, вершки, розтоплене масло, ванілін, суміш переливають у відерце пристрою.

  • Засипають борошно, а потім в невелике поглиблення сухі дріжджі.

  • Готують найсмачнішу паску в хлібопічці в режимі «Солодкий хліб», додавши через 15 хвилин від початку замісу цукати, промиті родзинки і курагу.


  • Сирна паска в хлібопічці – рецепти


    Паска в хлібопічці - прості і смачні рецепти здобної, сирною і пісної випічки

    Спекти ідеальний паску в хлібопічці допоможуть прості і смачні рецепти за прикладом наступного, де в якості одного з базових компонентів для тіста використовується сир. Продукт повинен бути з високим відсотком жирності, в ідеалі домашнім, м'яким. Зернистий сир пробивають блендером або перетирають через сито.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 420 г;

  • сир – 250 г;

  • вершки – 70 мл;

  • цукровий пісок – 160 г;

  • масло вершкове і рослинне – 50 г;

  • дріжджі – 2 ч. ложки;

  • кориця, мускатний горіх, кардамон і мелений мигдаль – по 2/3 ч. ложки;

  • родзинки – 200 г;

  • ванілін.


  • Приготування

  • Додають у відерце теплі вершки, дріжджі і по ложці борошна і цукру, залишають на 20 хвилин.

  • Додають розтерті з цукром жовтки, збиті до піків білки, розтоплене вершкове і рослинне масло.

  • Закладають сир, добавки, борошно.

  • Готують сирна паска в хлібопічці в режимі «Солодкий хліб».


  • Паска на кефірі в хлібопічці

    Паска в хлібопічці - прості і смачні рецепти здобної, сирною і пісної випічки

    Смачний паску в хлібопічці виходить на кефірі. При використанні густого кисломолочного продукту слід зменшити порцію борошна на пару столових ложок. Замість сметани можна додати в тісто густі домашні вершки, а ванільний цукор замінити ваніліном або рідким ароматизатором: дюшес, ром, барбарис.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 500 г;

  • кефір – 150 мл;

  • цукровий пісок – 160-200 г;

  • масло вершкове – 50 г;

  • дріжджі – 25 ч. ложки;

  • сметана – 3 ст. ложки;

  • ізюм – 150 г;

  • ванільний цукор – 2 пакета.


  • Приготування

  • Закладають у відерце яйця, кефір, масло, сметану, родзинки, звичайний і ванільний цукор.

  • Останній засипають борошно, додають дріжджі.

  • Включають режим «Тісто» на 15 години, після чого переводять пристрій на «Випічку», встановивши таймер ще на годину.


  • Пісний паска без дріжджів в хлібопічці

    Паска в хлібопічці - прості і смачні рецепти здобної, сирною і пісної випічки

    Пісний паску в хлібопічці без молока, яєць, вершкового масла готується без дріжджів, але з содою. Смак готового виробу відрізняється від класичного здобного і багато в чому йому поступається. Ситуацію рятує доданий в основу кави. Використовувати можна розчинний продукт або замінити його порцією натуральної меленої, процідивши напій перед додаванням в тісто.
    Інгредієнти:

  • кава – 15 ст. ложки;

  • борошно – 350 г;

  • вода – 300 мл;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • мед – 3 ст. ложки;

  • сода – 15 ч. ложки;

  • родзинки і мигдаль – 70 г;

  • ваніль.


  • Приготування

  • Розчиняють або заварюють каву, остуджують, за потреби проціджують і додають у відерце разом з медом, содою, цукром, ваніліном, родзинками і мигдалем.

  • Засипають борошно і включають прилад в режимі «Кекс».


  • Паска на заквасці в хлібопічці

    Паска в хлібопічці - прості і смачні рецепти здобної, сирною і пісної випічки

    Наступний рецепт смачної паски в хлібопічці зацікавить тих, хто відмовляється при створенні домашньої випічки від дріжджів. Разрыхлит тісто в даному випадку активна хлібна закваска . Можливо, буде потрібно вручну відкоригувати час расстойки основи, щоб вона встигла перед випіканням збільшитися в об'ємі вдвічі.


    Інгредієнти:

  • яйця і жовтки – 2 шт.;

  • борошно 550 г;

  • молоко – 180 мл;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • масло вершкове – 150 г;

  • закваска – 100 г;

  • сметана – 1 ст. ложка;

  • родзинки – 150 г;

  • сіль – 1 ч. ложка;



  • ванілін, кардамон.


  • Приготування

  • Закладають в ємність пристрою по черзі рідкі і сипучі складові.

  • Включають режим «Солодкий хліб» і при необхідності, якщо тісто слабо підійшло перед випічкою, дають йому постояти ще трохи, після чого включають «Випічку» на годину.


  • Паска на сметані в хлібопічці

    Паска в хлібопічці - прості і смачні рецепти здобної, сирною і пісної випічки

    Спекти смачний паску в хлібопічці вийде на сметані. Виріб буде мати дрібнопористу структуру і ніжний ароматний м'якуш. Тим, кому не до душі пахощі цитрусових у випічці, можна замінити апельсинову цедру ванільним цукром, ваніліном або іншим ароматизатором на свій смак.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 800 г;

  • сметана – 200 г;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • дріжджі – 2 ч. ложки;

  • вода – 50 мл;

  • родзинки – 150 г;

  • сіль – 1/3 ч. ложки;

  • цедра апельсина і кориця – по 1 ч. ложці.


  • Приготування

  • Закладають у відерце сметану, яйця, масло, цукор і добавки.

  • Окремо активують в теплій воді з ложкою цукру дріжджі, додають в пристрій разом з борошном.

  • Включають програму «Солодкий хліб».


  • Масляний паску в хлібопічці

    Паска в хлібопічці - прості і смачні рецепти здобної, сирною і пісної випічки

    Самий смачна паска в хлібопічці – рецепт масляний. Виріб виходить трохи влажноватым, м'яким, ніжним і ароматним. Його слід отримувати з відерця після охолодження до теплого стану, а розрізати в ідеалі тільки на наступний день. У теплому вигляді м'якуш буде злегка прилипати до ножа і стане грудкуватим.
    Інгредієнти:

  • жовтки – 4 шт.;

  • борошно – 500 г;

  • молоко – 250 мл;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • масло вершкове – 70 г;

  • дріжджі – 25 ч. ложки;

  • родзинки – 150 г;

  • сіль – 05 ч. ложки;

  • ванілін.


  • Приготування

  • Закладають рідкі та сухі складові для тіста у відерце пристрою.

  • Родзинки закладають в диспенсер для добавок або закладають після сигналу.

  • Включають програму «Солодкий хліб» і чекають її завершення.


  • Олександрійський паску в хлібопічці

    Паска в хлібопічці - прості і смачні рецепти здобної, сирною і пісної випічки

    Приготування паски в хлібопічці за даним рецептом слід починати з вечора. Опару змішують в окремій мисці і дають їй для визрівання як мінімум 12 годин. Подібний прийом дозволить готовим виробам довго залишатися свіжими і не черствіти. Пряжене молоко, яке використовується в якості рідкої бази, додасть куличам особливий смак.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • жовток – 1 шт.;

  • борошно – 600 г;

  • пряжене молоко – 250 мл;

  • цукровий пісок – 250 г;

  • масло вершкове – 250 г;

  • дріжджі свіжі – 35 г;

  • родзинки – 150 г;

  • сіль – 1/3 ч. ложки;

  • ванілін.


  • Приготування

  • Змішують яйця, жовтки з цукром, м'яким порубаним маслом і розпущеним в теплому молоці дріжджами, залишають на ніч.

  • Переливають опару в відерце пристрою, додавши борошно, ванілін, сіль і родзинки, включають режим «Тісто».

  • Після замісу і вистоювання тіста готують паска на «Випікання» 1 год.


  • Шоколадна паска в хлібопічці

    Паска в хлібопічці - прості і смачні рецепти здобної, сирною і пісної випічки

    Шоколадна паска в хлібопічці – прості і смачні рецепти для фанатів шоколаду та випічки з його участю. Як ніколи доречною в даному випадку в якості смакової добавки кориця, яку можна доповнити традиційної ваніллю і іншими прянощами. В якості наповнювача підійдуть шоколадні краплі і горіхи.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • какао порошок – 1 ст. ложка;

  • борошно – 450 г;

  • молоко – 250 мл;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • дріжджі сухі – 25 ч. ложки;

  • кориця і сіль – 1/4 ч. ложки;

  • горіхи і шоколад – по 70 г;

  • ванілін.


  • Приготування

  • Закладають в ємність всі складові відповідно до інструкції, попередньо змішавши сипучі просіяні компоненти: борошно, какао, корицю, ванілін і сіль.

  • Готують солодкий паску в хлібопічці у програмі «Солодкий хліб», додавши горіхи і шоколад після сигналу.


  • Мокрий паску в хлібопічці

    Паска в хлібопічці - прості і смачні рецепти здобної, сирною і пісної випічки

    Отримати соковитий паску в хлібопічці можна, використовуючи в якості основи для замісу тіста м'який сир або доповнивши будь-вже перевірений рецепт невеликою порцією тертого яблука. Представлений варіант сирного тіста, можливо, потребує коригування кількості молока в більшу сторону, якщо сир сухуватий.
    Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • сир – 300 г;

  • борошно – 430 г;

  • молоко – 70 мл;

  • цукор – 160 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • дріжджі сухі – 10 г;

  • родзинки – 150 г;

  • сіль – 1/3 ч. ложки;

  • ванілін.


  • Приготування

  • Закладають у відерце перетертий сир, яйце, вливають тепле молоко і розтоплене масло.

  • Додають інші компоненти і включають програму «Солодкий хліб».


  • Паска з цільнозерновий борошна в хлібопічці

    Паска в хлібопічці - прості і смачні рецепти здобної, сирною і пісної випічки

    Рецепт паски з родзинками в хлібопічці дозволить насолодитися святковою випічкою тим, хто раніше відмовився від її дегустації, побоюючись нашкодити фігурі. Варіант виробу на цільнозерновий борошна зі стевією замість цукру збереже стрункість талії і порадує оригінальним і незвичайним смаком.
    Інгредієнти:

  • вода – 170 мл;

  • манка або висівки – 50 г;

  • борошно цільнозернові – 350 г;

  • яблуко – 100 г;

  • стевія – 1 ч. ложка;

  • домашній майонез – 60 г;

  • дріжджі свіжі – 12 м;

  • ізюм – 100 г;

  • сіль – 1/3 ч. ложки;

  • ванілін, пряності.


  • Приготування

  • У теплій воді розводять дріжджі, додавши висівки і 100 г борошна.

  • Поміщають опару в ємність пристрою в режим з підігрівом на 3 години або залишають при кімнатних умовах на 6 годин.

  • Додають інші компоненти, включають режим «Цільнозерновий» або за браком «Основний».
    Додав: admin | 16-04-2018, 18:24
    Переглядів: 8