Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки
Існує маса способів приготувати солодкий хліб, кожен з яких має свої індивідуальні переваги та особливості. Подібна випічка подається з чаєм, какао, кава, соками, іншими напоями на свій вибір або в залежності від виду є доповненням до несолодким основних страв і закусок.
Солодкий здобний хліб можна спекти в духовці, мультиварці, хлібопічці і навіть на сковороді.
Основу для приготування хліба найчастіше замішують на дріжджах або додають розпушувач, погашену соду.
Просіювання борошна перед замісом дозволить поліпшити структуру виробу, зробити її м'якше і повітряніше.
В залежності від рецепту в тісто можна додати сухофрукти, горіхи, насіння, сушені або свіжі ягоди, фрукти, овочі, інші компоненти, що визначають смакові характеристики випічки.
Випікатися солодкий хліб може у письмовій формі, на деку, застеленому пергаментом, або присипаному борошном.
Солодкий хліб в духовці можна на молоці будь-якої жирності, рідкої сметани, сироватці, кефірі або воді, кожен раз оцінюючи новий вражаючий смак домашньої випічки. Родзинки перед додаванням в тісто обов'язково миють, обсушують і притрушують борошном. Тим же манером надходять і з іншими сухофруктами.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
борошно – 05 кг;
молоко – 220 мл;
цукровий пісок – 100 г;
масло вершкове та рослинне – 25 г;
дріжджі сухі – 2 ч. ложки;
ізюм – 100 г;
сіль – 05 ч. ложки.
Приготування
Розчинити дріжджі в теплому молоці, додавши ложку цукру.
Вмішують цукор, що залишився, сіль, яйця, борошно, а потім масло.
Залишають вимішаний ком для підйому на 15 години в тепло.
Додають в основу родзинки, вимішують і знову дають піднятися.
Поділяють базу на 7 кульок, укладають їх поруч в промаслений форму, дають підійти.
Печуть солодкий хліб з родзинками при 190 градусах 30 хвилин.
Простіше і швидше готується солодкий хліб з родзинками в хлібопічці . В даному випадку функцію замісу тіста виконує пристрій, що дозволяє господарці заощадити левову частку часу. Додавати продукти слід в послідовності, визначеній інструкцією до приладу. Вершкове масло слід розтопити і закладати з рідкими складниками.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
борошно – 05 кг;
молоко – 250 мл;
цукровий пісок – 60 г;
масло вершкове – 120 г;
дріжджі сухі – 2 ч. ложки;
ізюм, фундук і мигдаль – по 25 г;
сіль – 05 ч. ложки.
Приготування
Збивають трохи яйця, змішують з маслом і молоком.
Закладають у відерце пристрою рідкі і сипучі інгредієнти.
Включають прилад в основному або стандартному режимі «Випічка» і готують до сигналу.
Приготувати солодкий хліб можна на сковороді, пожарив нарізану на порційні шматочки білий батон на вершковому маслі після попереднього обмакувания в молочно-яєчної ванільною суміші. Отримані ароматні і рум'яні грінки – ідеальне доповнення до чашці гарячого ранкової кави або чаю.
Інгредієнти:
батон – 1 шт.;
молоко – 120 мл;
вершкове масло – 100 г;
яйця – 3 шт.;
цукор – 100 г;
ванілін або ванільний цукор.
Приготування
Нарізають батон скибочками сантиметрової товщини.
Збивають яйця з цукром, додавши ваніль або ванільний цукор.
Додають молоко, розмішують.
Вмочують скибочки в отриманій суміші, викладають у розігріту сковороду з вершковим маслом, підрум'янюють її з двох сторін.
Подають солодкий смажений хліб в гарячому або теплому вигляді.
Солодкий білий хліб зручно піч в мультиварці. Щоб отримати виріб з рівномірним апетитним рум'янцем, його перевертають у процесі випікання і підрум'янюють її з іншого боку. Замість води можна взяти в якості рідкої бази молоко, сухі дріжджі замінити пресованими свіжими, а родзинки доповнити іншими добавками на свій вибір.
Інгредієнти:
борошно – 400 р;
вода – 250 мл;
цукровий пісок – 50 г;
дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
родзинки – 150 г;
сіль – 05 ч. ложки.
Приготування
Розчиняють у теплій воді дріжджі і цукор.
Додають сіль, борошно, масу ретельно вимішують, додавши в кінці родзинки.
Перекладають масу в промаслений чашу і залишають на годину.
Випікають солодкий хліб в режимі «Випічка» протягом двох циклів, після чого перевертають буханець і знову включають той же режим.
Мавпячий солодкий хліб називають таким за візуальну схожість з плодами баобаба, які обожнюють мавпи, і за традицію поїдати таку випічку руками, відламуючи від загальної булки по одному липкій кульці. Посипка цукрова для порцій тіста може бути зроблена не тільки з кориці, але і з порошком какао, маком, іншими добавками.
Інгредієнти:
борошно – 500 г;
молоко – 300 мл;
цукровий пісок – 50 г;
масло вершкове – 100 г;
коричневий цукор – 150 г;
дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
кориця мелена – 2 ст. ложки;
ванілін – щіпка;
сіль – 05 ч. ложки.
Приготування
У теплому молоці розчинити дріжджі і цукор.
Через 15 хвилин додають ванілін, сіль, 50 г масла і борошно, вимішують не менше 10 хвилин.
Залишають основу для подвійного підйому, після чого відщипують порції, скачують кульки розміром не більше середнього абрикоса.
Вмочують порції в розтопленому маслі, панірують у суміші з кориці з коричневим цукром та укладають близько один до одного в форму з отвором по центру.
Печуть солодкий мавпячий хліб 30-35 хвилин при 180 градусах.
Рецепт азербайджанського солодкого хліба кожна господиня зможе доповнити по-своєму, додавши в тісто сухофрукти, горіхи або посипавши ними поверхню виробів. Таку випічку декорують також при бажанні білим або чорним кунжутом, маком, попередньо змастивши поверхню яєчним жовтком, змішаним з ложкою молока.
Інгредієнти:
борошно – 1 кг;
молоко – 05 склянки;
топлене масло – 1 склянку;
цукор – 15 склянки;
яйця – 2 шт.;
дріжджі і сода – 05 ч. ложки;
горіхи – 100 г;
кориця.
Приготування
Змішують борошно з дріжджами, содою, цукром, корицею, топленим маслом і теплим молоком.
Замішують тісто, дають підійти, після чого розкачують у пласт, посипають горіхами, скручують рулетом, а потім равликом і знову розкачують.
Змащують виріб жовтком і випікають до рум'янцю.
Приготування солодкого хліба за кабардинской традиції передбачає смаження сформованого листкового вироби на сковороді або випікання при високих температурах в духовці. Шаруватість випічці додасть унікальна технологія витягування змащених порцій тіста з подальшим їх скочуванням в рулет.
Інгредієнти:
борошно – 500 г;
молоко і сметана – 05 склянки;
масло вершкове і рослинне – 60 г;
цукор – 30 г;
яйця – 4 шт.;
сіль – 1 ч. ложка;
дріжджі – 05 ч. ложки;
цукор для посипання.
Приготування
З молока, сметани, цукру, яєць, дріжджів і солі замішують тісто, залишають на 30 хвилин, не чекаючи підходу.
Поділяють змазаними маслом руками тісто в тонкі пласти, укладають шаром внапуск.
Змащують тонкий пласт маслом, посипають цукром, скручують в рулет, а потім равликом.
Смажать виріб на сковороді під кришкою або печуть до рум'янцю в духовці.
Випічка солодкого хліба по португальському рецептом не обмежується чіткими рамками і має десятки різновидів. Базовий рецепт видозмінюють, використовуючи замість молока інші молочні продукти, картопляний відвар або просто воду. Отриману випічку подають з ранковою кавою в свіжому вигляді або готують з неї тости.
Інгредієнти:
борошно – 300 г;
молоко – 120 мл;
цукор – 2 ст. ложки;
дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
сіль – 05 ч. ложки;
яйце – 1 шт.;
масло вершкове – 1 ст. ложка;
ванілін.
Приготування
У теплому молоці розчиняють дріжджі, цукор.
Додають інші компоненти, вимішують тісто не менше 10 хвилин.
Після дворазового підходу перекладають в основу форму, знову дають піднятися і випікають хліб до рум'янцю при 180 градусах.
Солодкий житній хліб, приготований з додаванням волоських горіхів і сухофруктів, - випічка для справжніх гурманів, що надають перевагу контрастні за смаком страви і закуски. Курагу і в'ялений чорнослив після ретельного промивання обсушують і нарізають соломкою або кубиками і як родзинки притрушують борошном.
Інгредієнти:
борошно житнє – 450 г;
висівки – 50 г;
вода – 15 склянки;
цукор – 60 г;
дріжджі сухі – 2 ч. ложки;
сіль – 1/3 ч. ложки;
горіхи і родзинки – 05 склянки;
чорнослив і курага – по 1/3 склянки.
Приготування
Розпускають в теплій воді дріжджі і цукор.
Додають висівки, сіль, борошно, вимішують тісто, додавши горіхи і сухофрукти.
Залишають основу на 15-2 години в теплі.
Формують чорний солодкий хліб бажаної форми, посипають борошном, дають піднятися і випікати при 220 градусах до рум'янцю.
Солодкий хліб – рецепт, який часто доповнюють при створенні тесту овочевий або фруктовою м'якоттю. В даному випадку – це гарбуз, м'якоть якої попередньо припускають з додаванням води до м'якоті або запікають в духовці, мікрохвильовій печі. Колір випічки буде яскравіше при використанні мускатних сортів овоча.
Інгредієнти:
борошно – 320 г;
м'якоть гарбуза – 450 г;
цукор – 2 ст. ложки;
розпушувач – 25 ч. ложки;
сіль – 05 ч. ложки;
яйце – 1 шт.;
масло вершкове – 2 ст. ложки;
ванілін, родзинки.
Приготування
Підготовлену, термічно оброблену гарбузову м'якоть пюрируют блендером, змішують з цукром, сіллю, маслом, яйцем.
Додають борошно з розпушувачем і ваніллю, підмішуючи в процесі замісу тіста родзинки.
З тіста формують круглу корж, надрізають зверху на 8 секторів, не дорізуючи до низу 1 см і випікають до готовності в духовці.
Листковий солодкий хліб готується з цукровою посипкою, яку допускається доповнювати корицею, маком, подрібненими, попередньо обсмаженими горіхами, родзинками, сухофруктами та іншими добавками. Спекти сформований виріб можна традиційно в духовці, в мультиварці на «Випікання» або на сковороді під кришкою.
Інгредієнти:
борошно – 400 г;
кефір або сироватка – 250 мл;
сода – 1 ч. ложка;
масло рослинне – 4 ст. ложки;
цукор, добавки – за смаком;
сіль.
Приготування
Змішують кефір і соду.
Додають сіль, борошно, замішують тісто, залишають на 20-30 хвилин.
Розкочують тісто в дуже тонкий пласт, витягаючи на столі.
Змащують пласт маслом, щедро посипають цукром з добавками, скачують в рулет, а потім згортають равликом.
Випікають листковий солодкий хліб до готовності і рум'янцю.
Як приготувати солодкий хліб?
Солодкий здобний хліб можна спекти в духовці, мультиварці, хлібопічці і навіть на сковороді.
Солодкий хліб в духовці – рецепт
Солодкий хліб в духовці можна на молоці будь-якої жирності, рідкої сметани, сироватці, кефірі або воді, кожен раз оцінюючи новий вражаючий смак домашньої випічки. Родзинки перед додаванням в тісто обов'язково миють, обсушують і притрушують борошном. Тим же манером надходять і з іншими сухофруктами.
Інгредієнти:
Приготування
Солодкий хліб в хлібопічці
Простіше і швидше готується солодкий хліб з родзинками в хлібопічці . В даному випадку функцію замісу тіста виконує пристрій, що дозволяє господарці заощадити левову частку часу. Додавати продукти слід в послідовності, визначеній інструкцією до приладу. Вершкове масло слід розтопити і закладати з рідкими складниками.
Інгредієнти:
Приготування
Солодкий хліб на сковороді
Приготувати солодкий хліб можна на сковороді, пожарив нарізану на порційні шматочки білий батон на вершковому маслі після попереднього обмакувания в молочно-яєчної ванільною суміші. Отримані ароматні і рум'яні грінки – ідеальне доповнення до чашці гарячого ранкової кави або чаю.
Інгредієнти:
Приготування
Солодкий хліб в мультиварці
Солодкий білий хліб зручно піч в мультиварці. Щоб отримати виріб з рівномірним апетитним рум'янцем, його перевертають у процесі випікання і підрум'янюють її з іншого боку. Замість води можна взяти в якості рідкої бази молоко, сухі дріжджі замінити пресованими свіжими, а родзинки доповнити іншими добавками на свій вибір.
Інгредієнти:
Приготування
Солодкий мавпячий хліб – рецепт
Мавпячий солодкий хліб називають таким за візуальну схожість з плодами баобаба, які обожнюють мавпи, і за традицію поїдати таку випічку руками, відламуючи від загальної булки по одному липкій кульці. Посипка цукрова для порцій тіста може бути зроблена не тільки з кориці, але і з порошком какао, маком, іншими добавками.
Інгредієнти:
Приготування
Азербайджанський солодкий хліб
Рецепт азербайджанського солодкого хліба кожна господиня зможе доповнити по-своєму, додавши в тісто сухофрукти, горіхи або посипавши ними поверхню виробів. Таку випічку декорують також при бажанні білим або чорним кунжутом, маком, попередньо змастивши поверхню яєчним жовтком, змішаним з ложкою молока.
Інгредієнти:
Приготування
Кабардинський солодкий хліб
Приготування солодкого хліба за кабардинской традиції передбачає смаження сформованого листкового вироби на сковороді або випікання при високих температурах в духовці. Шаруватість випічці додасть унікальна технологія витягування змащених порцій тіста з подальшим їх скочуванням в рулет.
Інгредієнти:
Приготування
Португальська солодкий хліб
Випічка солодкого хліба по португальському рецептом не обмежується чіткими рамками і має десятки різновидів. Базовий рецепт видозмінюють, використовуючи замість молока інші молочні продукти, картопляний відвар або просто воду. Отриману випічку подають з ранковою кавою в свіжому вигляді або готують з неї тости.
Інгредієнти:
Приготування
Солодкий житній хліб з сухофруктами
Солодкий житній хліб, приготований з додаванням волоських горіхів і сухофруктів, - випічка для справжніх гурманів, що надають перевагу контрастні за смаком страви і закуски. Курагу і в'ялений чорнослив після ретельного промивання обсушують і нарізають соломкою або кубиками і як родзинки притрушують борошном.
Інгредієнти:
Приготування
Солодкий гарбузовий хліб
Солодкий хліб – рецепт, який часто доповнюють при створенні тесту овочевий або фруктовою м'якоттю. В даному випадку – це гарбуз, м'якоть якої попередньо припускають з додаванням води до м'якоті або запікають в духовці, мікрохвильовій печі. Колір випічки буде яскравіше при використанні мускатних сортів овоча.
Інгредієнти:
Приготування
Листковий хліб з солодкою начинкою
Листковий солодкий хліб готується з цукровою посипкою, яку допускається доповнювати корицею, маком, подрібненими, попередньо обсмаженими горіхами, родзинками, сухофруктами та іншими добавками. Спекти сформований виріб можна традиційно в духовці, в мультиварці на «Випікання» або на сковороді під кришкою.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури
Правильний рецепт паски забезпечить гідне святкування Великого дня і дозволить насолодитися чудовим смаком великодніх десертів. Таким може бути
Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста
Пиріг з капустою – класика домашньої випічки, має масу найрізноманітніших способів приготування. Варіюючи складом інгредієнтів наповнення або
Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою
Коржі на кефірі – швидка домашня випічка, якою можна поласувати в будні між трапезами або подати до обіднього столу разом з супом або в якості
Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі
Плюшки – рецепт домашньої випічки, яку легко приготувати своїми руками завжди з доступних і простих продуктів. Кожна хазяйка зможе підібрати для себе
Пиріжки з яйцем в духовці на сковороді - рецепти начинки з капустою, цибулею, рисом і зеленню
Пиріжки з яйцем легко приготувати вдома своїми руками, забезпечивши тим самим свою сім'ю смачною домашньою випічкою. Наявність численних варіацій
Пончики на кефірі - швидкий рецепт за 15 хвилин, випічка в духовці і мультипекаре
Пончики на кефірі будуть на порядок пишніше і повітряніше, ніж на воді або іншій основі. Вироби можна приготувати традиційним способом - шляхом