» » Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки

Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки

Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки
Існує маса способів приготувати солодкий хліб, кожен з яких має свої індивідуальні переваги та особливості. Подібна випічка подається з чаєм, какао, кава, соками, іншими напоями на свій вибір або в залежності від виду є доповненням до несолодким основних страв і закусок.

Як приготувати солодкий хліб?


Солодкий здобний хліб можна спекти в духовці, мультиварці, хлібопічці і навіть на сковороді.

  • Основу для приготування хліба найчастіше замішують на дріжджах або додають розпушувач, погашену соду.

  • Просіювання борошна перед замісом дозволить поліпшити структуру виробу, зробити її м'якше і повітряніше.

  • В залежності від рецепту в тісто можна додати сухофрукти, горіхи, насіння, сушені або свіжі ягоди, фрукти, овочі, інші компоненти, що визначають смакові характеристики випічки.

  • Випікатися солодкий хліб може у письмовій формі, на деку, застеленому пергаментом, або присипаному борошном.


  • Солодкий хліб в духовці – рецепт

    Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки

    Солодкий хліб в духовці можна на молоці будь-якої жирності, рідкої сметани, сироватці, кефірі або воді, кожен раз оцінюючи новий вражаючий смак домашньої випічки. Родзинки перед додаванням в тісто обов'язково миють, обсушують і притрушують борошном. Тим же манером надходять і з іншими сухофруктами.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 05 кг;

  • молоко – 220 мл;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • масло вершкове та рослинне – 25 г;

  • дріжджі сухі – 2 ч. ложки;

  • ізюм – 100 г;

  • сіль – 05 ч. ложки.


  • Приготування

  • Розчинити дріжджі в теплому молоці, додавши ложку цукру.

  • Вмішують цукор, що залишився, сіль, яйця, борошно, а потім масло.

  • Залишають вимішаний ком для підйому на 15 години в тепло.

  • Додають в основу родзинки, вимішують і знову дають піднятися.

  • Поділяють базу на 7 кульок, укладають їх поруч в промаслений форму, дають підійти.

  • Печуть солодкий хліб з родзинками при 190 градусах 30 хвилин.


  • Солодкий хліб в хлібопічці


    Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки

    Простіше і швидше готується солодкий хліб з родзинками в хлібопічці . В даному випадку функцію замісу тіста виконує пристрій, що дозволяє господарці заощадити левову частку часу. Додавати продукти слід в послідовності, визначеній інструкцією до приладу. Вершкове масло слід розтопити і закладати з рідкими складниками.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 05 кг;

  • молоко – 250 мл;

  • цукровий пісок – 60 г;

  • масло вершкове – 120 г;

  • дріжджі сухі – 2 ч. ложки;

  • ізюм, фундук і мигдаль – по 25 г;

  • сіль – 05 ч. ложки.


  • Приготування

  • Збивають трохи яйця, змішують з маслом і молоком.

  • Закладають у відерце пристрою рідкі і сипучі інгредієнти.

  • Включають прилад в основному або стандартному режимі «Випічка» і готують до сигналу.


  • Солодкий хліб на сковороді

    Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки

    Приготувати солодкий хліб можна на сковороді, пожарив нарізану на порційні шматочки білий батон на вершковому маслі після попереднього обмакувания в молочно-яєчної ванільною суміші. Отримані ароматні і рум'яні грінки – ідеальне доповнення до чашці гарячого ранкової кави або чаю.
    Інгредієнти:

  • батон – 1 шт.;

  • молоко – 120 мл;

  • вершкове масло – 100 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукор – 100 г;

  • ванілін або ванільний цукор.


  • Приготування

  • Нарізають батон скибочками сантиметрової товщини.

  • Збивають яйця з цукром, додавши ваніль або ванільний цукор.

  • Додають молоко, розмішують.

  • Вмочують скибочки в отриманій суміші, викладають у розігріту сковороду з вершковим маслом, підрум'янюють її з двох сторін.

  • Подають солодкий смажений хліб в гарячому або теплому вигляді.


  • Солодкий хліб в мультиварці

    Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки

    Солодкий білий хліб зручно піч в мультиварці. Щоб отримати виріб з рівномірним апетитним рум'янцем, його перевертають у процесі випікання і підрум'янюють її з іншого боку. Замість води можна взяти в якості рідкої бази молоко, сухі дріжджі замінити пресованими свіжими, а родзинки доповнити іншими добавками на свій вибір.
    Інгредієнти:

  • борошно – 400 р;

  • вода – 250 мл;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • дріжджі сухі – 1 ч. ложка;

  • родзинки – 150 г;

  • сіль – 05 ч. ложки.


  • Приготування

  • Розчиняють у теплій воді дріжджі і цукор.

  • Додають сіль, борошно, масу ретельно вимішують, додавши в кінці родзинки.

  • Перекладають масу в промаслений чашу і залишають на годину.

  • Випікають солодкий хліб в режимі «Випічка» протягом двох циклів, після чого перевертають буханець і знову включають той же режим.


  • Солодкий мавпячий хліб – рецепт

    Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки

    Мавпячий солодкий хліб називають таким за візуальну схожість з плодами баобаба, які обожнюють мавпи, і за традицію поїдати таку випічку руками, відламуючи від загальної булки по одному липкій кульці. Посипка цукрова для порцій тіста може бути зроблена не тільки з кориці, але і з порошком какао, маком, іншими добавками.
    Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;

  • молоко – 300 мл;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • коричневий цукор – 150 г;

  • дріжджі сухі – 1 ч. ложка;

  • кориця мелена – 2 ст. ложки;

  • ванілін – щіпка;



  • сіль – 05 ч. ложки.


  • Приготування

  • У теплому молоці розчинити дріжджі і цукор.

  • Через 15 хвилин додають ванілін, сіль, 50 г масла і борошно, вимішують не менше 10 хвилин.

  • Залишають основу для подвійного підйому, після чого відщипують порції, скачують кульки розміром не більше середнього абрикоса.

  • Вмочують порції в розтопленому маслі, панірують у суміші з кориці з коричневим цукром та укладають близько один до одного в форму з отвором по центру.

  • Печуть солодкий мавпячий хліб 30-35 хвилин при 180 градусах.


  • Азербайджанський солодкий хліб

    Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки

    Рецепт азербайджанського солодкого хліба кожна господиня зможе доповнити по-своєму, додавши в тісто сухофрукти, горіхи або посипавши ними поверхню виробів. Таку випічку декорують також при бажанні білим або чорним кунжутом, маком, попередньо змастивши поверхню яєчним жовтком, змішаним з ложкою молока.


    Інгредієнти:

  • борошно – 1 кг;

  • молоко – 05 склянки;

  • топлене масло – 1 склянку;

  • цукор – 15 склянки;

  • яйця – 2 шт.;

  • дріжджі і сода – 05 ч. ложки;

  • горіхи – 100 г;

  • кориця.


  • Приготування

  • Змішують борошно з дріжджами, содою, цукром, корицею, топленим маслом і теплим молоком.

  • Замішують тісто, дають підійти, після чого розкачують у пласт, посипають горіхами, скручують рулетом, а потім равликом і знову розкачують.

  • Змащують виріб жовтком і випікають до рум'янцю.


  • Кабардинський солодкий хліб

    Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки

    Приготування солодкого хліба за кабардинской традиції передбачає смаження сформованого листкового вироби на сковороді або випікання при високих температурах в духовці. Шаруватість випічці додасть унікальна технологія витягування змащених порцій тіста з подальшим їх скочуванням в рулет.
    Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;

  • молоко і сметана – 05 склянки;

  • масло вершкове і рослинне – 60 г;

  • цукор – 30 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • дріжджі – 05 ч. ложки;

  • цукор для посипання.


  • Приготування

  • З молока, сметани, цукру, яєць, дріжджів і солі замішують тісто, залишають на 30 хвилин, не чекаючи підходу.

  • Поділяють змазаними маслом руками тісто в тонкі пласти, укладають шаром внапуск.

  • Змащують тонкий пласт маслом, посипають цукром, скручують в рулет, а потім равликом.

  • Смажать виріб на сковороді під кришкою або печуть до рум'янцю в духовці.


  • Португальська солодкий хліб

    Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки

    Випічка солодкого хліба по португальському рецептом не обмежується чіткими рамками і має десятки різновидів. Базовий рецепт видозмінюють, використовуючи замість молока інші молочні продукти, картопляний відвар або просто воду. Отриману випічку подають з ранковою кавою в свіжому вигляді або готують з неї тости.
    Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;

  • молоко – 120 мл;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • дріжджі сухі – 1 ч. ложка;

  • сіль – 05 ч. ложки;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло вершкове – 1 ст. ложка;

  • ванілін.


  • Приготування

  • У теплому молоці розчиняють дріжджі, цукор.

  • Додають інші компоненти, вимішують тісто не менше 10 хвилин.

  • Після дворазового підходу перекладають в основу форму, знову дають піднятися і випікають хліб до рум'янцю при 180 градусах.


  • Солодкий житній хліб з сухофруктами

    Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки

    Солодкий житній хліб, приготований з додаванням волоських горіхів і сухофруктів, - випічка для справжніх гурманів, що надають перевагу контрастні за смаком страви і закуски. Курагу і в'ялений чорнослив після ретельного промивання обсушують і нарізають соломкою або кубиками і як родзинки притрушують борошном.
    Інгредієнти:

  • борошно житнє – 450 г;

  • висівки – 50 г;

  • вода – 15 склянки;

  • цукор – 60 г;

  • дріжджі сухі – 2 ч. ложки;

  • сіль – 1/3 ч. ложки;

  • горіхи і родзинки – 05 склянки;

  • чорнослив і курага – по 1/3 склянки.


  • Приготування

  • Розпускають в теплій воді дріжджі і цукор.

  • Додають висівки, сіль, борошно, вимішують тісто, додавши горіхи і сухофрукти.

  • Залишають основу на 15-2 години в теплі.

  • Формують чорний солодкий хліб бажаної форми, посипають борошном, дають піднятися і випікати при 220 градусах до рум'янцю.


  • Солодкий гарбузовий хліб

    Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки

    Солодкий хліб – рецепт, який часто доповнюють при створенні тесту овочевий або фруктовою м'якоттю. В даному випадку – це гарбуз, м'якоть якої попередньо припускають з додаванням води до м'якоті або запікають в духовці, мікрохвильовій печі. Колір випічки буде яскравіше при використанні мускатних сортів овоча.
    Інгредієнти:

  • борошно – 320 г;

  • м'якоть гарбуза – 450 г;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • розпушувач – 25 ч. ложки;

  • сіль – 05 ч. ложки;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • ванілін, родзинки.


  • Приготування

  • Підготовлену, термічно оброблену гарбузову м'якоть пюрируют блендером, змішують з цукром, сіллю, маслом, яйцем.

  • Додають борошно з розпушувачем і ваніллю, підмішуючи в процесі замісу тіста родзинки.

  • З тіста формують круглу корж, надрізають зверху на 8 секторів, не дорізуючи до низу 1 см і випікають до готовності в духовці.


  • Листковий хліб з солодкою начинкою

    Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки

    Листковий солодкий хліб готується з цукровою посипкою, яку допускається доповнювати корицею, маком, подрібненими, попередньо обсмаженими горіхами, родзинками, сухофруктами та іншими добавками. Спекти сформований виріб можна традиційно в духовці, в мультиварці на «Випікання» або на сковороді під кришкою.
    Інгредієнти:

  • борошно – 400 г;

  • кефір або сироватка – 250 мл;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • масло рослинне – 4 ст. ложки;

  • цукор, добавки – за смаком;

  • сіль.


  • Приготування

  • Змішують кефір і соду.

  • Додають сіль, борошно, замішують тісто, залишають на 20-30 хвилин.

  • Розкочують тісто в дуже тонкий пласт, витягаючи на столі.

  • Змащують пласт маслом, щедро посипають цукром з добавками, скачують в рулет, а потім згортають равликом.

  • Випікають листковий солодкий хліб до готовності і рум'янцю.
    Додав: admin | 5-04-2018, 06:54
    Переглядів: 88