» » Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста

Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста

Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста
Навіть така проста випічка як пиріг з капустою має безліч інтерпретацій, значно відрізняються і технологією приготування, і підсумковим результатом. Доповнюючи базовий компонент начинки м'ясом, рибою, сиром, яйцями або іншими продуктами можна кожен раз насолоджуватися новим смаком ласощі.

Як спекти пиріг з капустою?


Спекти капустяний пиріг з дріжджового, прісного, листкового або рідкого заливного тіста, доповнюючи його смачною начинкою.

  • Капусту рідко використовують у сирому вигляді і часто попередньо протушивают з додаванням масла.

  • Начинка з капусти для пирогів може бути доповнена обсмаженою цибулею, морквою, грибами, м'ясним фаршем, копченостями, рибою, відвареними яйцями, сиром.

  • Пиріг з капустою можна зробити відкритим або закритим, розташувавши начинку між двома шарами тіста.


  • Заливний капустяний пиріг

    Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста

    Швидкий варіант апетитною домашньої випічки для зайнятих господинь – капустяний пиріг на кефірі з простого заливного тесту. Начинкою може бути лаконічно протушенная капуста з тертою морквою і цибулею або багатокомпонентне наповнення з додаванням інших доречних інгредієнтів на свій смак і вибір.
    Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 250 г;

  • розпушувач – 15 г;

  • капуста – 400 г;

  • моркву і цибулю – по 40 г;

  • сіль, перець, приправи, зелень.


  • Приготування

  • Обсмажують на олії цибулю і моркву.

  • Додають подрібнену капусту, приправляють, протушивают 10 хвилин.

  • Збивають яйця з сіллю.

  • Вмішують кефір і борошно з розпушувачем.

  • У форму вилити половину тіста, потім викладають начинку і залити все рештою тіста.

  • Печуть заливний пиріг з капустою 40 хвилин при 180 градусах.


  • Пиріг з капустою з дріжджового тіста


    Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста

    Якщо є бажання отримати більш пишну випічку, то тісто для пирога з капустою краще приготувати на дріжджах. Подібну борошняну основу не можна назвати швидкою: потрібен час на її заміс, визрівання і підхід. Однак отриманий підсумок компенсує всі тимчасові і трудовитрати відмінним смаком страви.
    Інгредієнти:

  • молоко – 300 мл;

  • яйця – 6 шт.;

  • борошно – 450 г і 6 ст. ложок;

  • дріжджі свіжі – 30 г;

  • цукор – 80 г;

  • масло – 130 мл;

  • капуста – 1 кг;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Змішують тепле молоко, цукор, дріжджі і 6 ложок борошна, залишають в теплі на 30 хвилин.

  • Додають в опару збиті з сіллю 2 яйця, масло і борошно, замішують тісто.

  • Залишають ком в мисці в теплі на 40-50 хвилин.

  • Обсмажують на олії цибулю і моркву.

  • Додають капусту, приправи, готують овочі 10 хвилин під кришкою.

  • Вмішують в начинку відварені і нарізані 4 яйця і зелень.

  • Поділяють тісто на 2 частини, розподіляють одну у формі, викладають начинку.

  • Зверху розподіляють смужки з залишився тесту.

  • Змащують дріжджовий пиріг з капустою жовтком, випікають до рум'янцю при 180 градусах.


  • Пиріг з квашеною капустою – рецепт

    Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста

    Особливо насиченим за смаком виходить пиріг з квашеною капустою. Якщо заготівля надмірно кисле, її поєднують зі свіжим овочем, або просто промивають під струменем води і ретельно віджимають. Час термічної обробки квашеного продукту буде залежати від вихідної його жорсткості і бажаної підсумкової м'якості.
    Інгредієнти:

  • сметана – 150 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 180 г;

  • розпушувач – 2 ч. ложки;

  • сіль і цукор – по 1 ч. ложці;

  • капуста квашена – 500 г;

  • масло.


  • Приготування

  • Припускають капусту до м'якості.

  • Змішують збиті з сіллю і цукром яйця зі сметаною і борошном.

  • У форму викладають капусту і заливають тестом.

  • Печуть пиріг з квашеною капустою 30 хвилин при 180 градусах.


  • Пиріг з капустою і м'ясом

    Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста

    Порадує приголомшливим насиченим смаком і винятковим пахощами пиріг з капустою і м'ясним фаршем, який може бути яловичий, свинячий, курячим або змішаним. Вершки, що використовуються для заливки, допускається замінювати сметаною середньої жирності, а м'який сир твердим, пропустивши його через тертку.
    Інгредієнти:

  • вершки – 200 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 200 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • капуста – 400 г;

  • фарш – 400 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сметана – 60 г;

  • м'який сир – 70 г;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Масло розтирають з борошном.

  • Додають сіль і сметану, замішують тісто, розподіляють його у формі.

  • Обсмажують на олії цибулю з фаршем.

  • Додають капусту, приправляють, протушивают 10 хвилин, викладають на тісто.

  • Збивають яйця з вершками, приправляють, вмішують сир, виливають на начинку.

  • Печуть пиріг з капустою і фаршем 40 хвилин при 180 градусах.


  • Пиріг з капустою і рибою

    Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста

    Наступний рецепт пирога для шанувальників страв з рибою. Тушковану капусту в даному разі доповнюють консервами, які розминають виделкою, але за бажанням можна додати і приправлене сире рибне філе. Збагатить і освіжить смак виробу додана в наповнення дрібно нарубана зелень петрушки і кропу.
    Інгредієнти:

  • молоко – 250 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 480 м;

  • дріжджі сухі – 5 г;

  • цукор – 10 г;

  • масло – 70 мл;

  • капуста – 700 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • консерви – 1 банка;



  • сіль, перець.


  • Приготування

  • У теплому молоці розчинити дріжджі і цукор.

  • Через 10 хвилин додають яйце, сіль, масло і борошно, вимішують, залишають в теплі на годину.

  • Обсмажують цибулю з морквою.

  • Додають капусту, приправляють, тушкують 10 хвилин.

  • Половину тіста розкладають у формі, розподіляють начинку, накривають другим пластом тіста.

  • Змащують пиріг з капустою і консервованою рибою яйцем, випікати при 180 градусах до рум'янцю.


  • Пиріг з капустою і грибами

    Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста

    Ще один елементарний і швидкий рецепт пирога з капустяної начинкою буде представлений далі. В даному випадку урізноманітнюють смакову палітру додані до наповнення ароматні гриби. Їх попередньо обсмажують з додаванням цибулі і приправ, а потім змішують з протушеної до напівготовності капустою.


    Інгредієнти:

  • майонез – 250 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 200 г;

  • розпушувач – 20 г;

  • капуста – 900 г;

  • гриби – 300 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • паста томатна – 10 г;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Капусту протушивают з морквою на олії, додавши сіль, перець і пасту.

  • Гриби обсмажують, вмішують в капусту.

  • Збивають з сіллю і майонезом яйця, додають борошно і розпушувач.

  • Вилити половину тіста у форму, розподіляють зверху начинку, заливають рештою тіста.

  • Випікають пиріг зі свіжою капустою в духовці 50 хвилин при 180 градусах.


  • Пиріг з капустою і сиром

    Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста

    Рецепт пирога з капустою і сиром дозволить оцінити неймовірно ніжний вершковий смак та тонкий аромат готового рум'яного вироби. Тісто можна приготувати будь-дріжджове або пісочне за перевіреною технологією, взяти готове листкове або скористатися представленими далі пропорції інгредієнтів.
    Інгредієнти:

  • молоко – 250 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 480 м;

  • дріжджі сухі – 10 г;

  • цукор – 30 г;

  • масло вершкове – 150 г;

  • рослинне масло – 20 мл;

  • капуста – 500 г;

  • сир – 50 г;

  • сіль жовток.


  • Приготування

  • У тепле молоко додають цукор, дріжджі, рослинна 50 г вершкового масла.

  • Вмішують яйце, сіль і борошно, залишають ком для підходу.

  • Нарізану капусту припускають, додавши 05 склянки води до її випаровування.

  • Закладають масло і сіль, тушкують до м'якості, вмішують відварене і перетерте яйце.

  • На половину покладеного в форму тіста викладають капусту, тертий сир, прикривають другим пластом.

  • Змащують виріб жовтком і випікають до рум'янцю при 190 градусах.


  • Пиріг з капустою на сковороді

    Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста

    Ніжний пиріг з пекінською капустою можна приготувати на плиті в сковороді всього за 20 хвилин. За бажанням капустяну нарізку можна доповнити тертої морквою, нарізаною цибулею, а в тісто додати трохи нарубаної зелені. Важливо підтримувати в процесі термічної обробки мінімальний вогонь.
    Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 100 г;

  • сметана – 60 г;

  • розпушувач – 5 г;

  • масло – 40 мл;

  • капуста пекінська – 400 г;

  • сіль.


  • Приготування

  • Шаткують капусту, розминають руками з додаванням солі, викладають на розігріту сковороду з маслом.

  • Збивають яйце з додаванням солі і сметани, вмішують борошно з розпушувачем і виливають на капусту.

  • Смажать пиріг під кришкою на тихому вогні 15 хвилин, після чого перевертають за допомогою тарілки на іншу сторону.


  • Пиріг з капустою з листкового тіста

    Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста

    Дозволить заощадити час листковий пиріг з капустою з готового тіста. Підготувати потрібно буде тільки начинку, поки борошняна основа розморожується. У тушковану капусту можна додати дрібно нарізані пір'я зеленої цибулі або обсмажені мисливські ковбаски, які додадуть страві неймовірний аромат.
    Інгредієнти:

  • листкове тісто – 900 г;

  • борошно – 50 р;

  • яйця – 4 шт.;

  • масло – 70 г;

  • капуста – 800 г;

  • сіль, цукор, перець, зелень.


  • Приготування

  • Капусту шаткують, обсмажують на маслі з додаванням солі, цукру і перцю.

  • Вмішують в начинку відварені і нарізані яйця, зелень.

  • Розкочують 2 пласта тіста, розташовують між ними начинку, защипують краї, роблять зверху кілька надрізів.

  • Випікають виріб при 200 градусах 30 хвилин.


  • Лінивий пиріг з капустою

    Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста

    Приготувати швидкий пиріг з капустою у духовці можна і без попереднього гасіння овоча. Для цього використовують молодий вилок або шинкують його соломкою як можна тонше, а потім додатково розминають руками. Не доведеться возитися і з тестом: необхідно просто змішати міксером потрібні інгредієнти.
    Інгредієнти:

  • борошно – 7 ст. ложок;

  • майонез – 3 ст. ложки;

  • сметана – 5 ст. ложок;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • яйця – 3 шт.;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • капуста – 05 кг;

  • маргарин – 125 р.


  • Приготування

  • Шаткують капусту, викладають у форму і заливають розтопленим маргарином.

  • Яйця змішують з сіллю, майонезом, сметаною, збивають.

  • Додають борошно, розпушувач, виливають у форму.

  • Печуть пиріг 30 хвилин при 180 градусах.


  • Пиріг з капустою в мультиварці

    Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста

    Смачний, ароматний і ситний капустяний пиріг в мультиварці можна спекти за наступним рецептом. В даному випадку в начинку додається ковбаса, яку за бажанням можна замінити копченої курятиною, обсмаженим фаршем або відвареними яйцями з зеленим цибулею. Не зайвою в складі буде і свіжа зелень.
    Інгредієнти:

  • борошно – 180 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • сметана – 250 г;

  • цукор і сіль – за смаком;

  • розпушувач – 10 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • капуста – 400 г;

  • ковбаса – 100 г;

  • масло рослинне – 20 мл


  • Приготування

  • Капусту дрібно шаткують і розтирають з сіллю.

  • Збивають яйця з сіллю, цукром і сметаною.

  • Додають розтоплене масло, борошно, розпушувач, перемішують.

  • Вилити половину тіста в промаслений чашу.

  • Віджимають від соку капусту змішують з нарізаною ковбасою, викладають зверху.

  • Заливають все залишком тіста готують на «Випікання» 1 год.
    Додав: admin | 27-03-2018, 18:06
    Переглядів: 52