Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста
Навіть така проста випічка як пиріг з капустою має безліч інтерпретацій, значно відрізняються і технологією приготування, і підсумковим результатом. Доповнюючи базовий компонент начинки м'ясом, рибою, сиром, яйцями або іншими продуктами можна кожен раз насолоджуватися новим смаком ласощі.
Спекти капустяний пиріг з дріжджового, прісного, листкового або рідкого заливного тіста, доповнюючи його смачною начинкою.
Капусту рідко використовують у сирому вигляді і часто попередньо протушивают з додаванням масла.
Начинка з капусти для пирогів може бути доповнена обсмаженою цибулею, морквою, грибами, м'ясним фаршем, копченостями, рибою, відвареними яйцями, сиром.
Пиріг з капустою можна зробити відкритим або закритим, розташувавши начинку між двома шарами тіста.
Швидкий варіант апетитною домашньої випічки для зайнятих господинь – капустяний пиріг на кефірі з простого заливного тесту. Начинкою може бути лаконічно протушенная капуста з тертою морквою і цибулею або багатокомпонентне наповнення з додаванням інших доречних інгредієнтів на свій смак і вибір.
Інгредієнти:
кефір – 250 мл;
яйця – 2 шт.;
борошно – 250 г;
розпушувач – 15 г;
капуста – 400 г;
моркву і цибулю – по 40 г;
сіль, перець, приправи, зелень.
Приготування
Обсмажують на олії цибулю і моркву.
Додають подрібнену капусту, приправляють, протушивают 10 хвилин.
Збивають яйця з сіллю.
Вмішують кефір і борошно з розпушувачем.
У форму вилити половину тіста, потім викладають начинку і залити все рештою тіста.
Печуть заливний пиріг з капустою 40 хвилин при 180 градусах.
Якщо є бажання отримати більш пишну випічку, то тісто для пирога з капустою краще приготувати на дріжджах. Подібну борошняну основу не можна назвати швидкою: потрібен час на її заміс, визрівання і підхід. Однак отриманий підсумок компенсує всі тимчасові і трудовитрати відмінним смаком страви.
Інгредієнти:
молоко – 300 мл;
яйця – 6 шт.;
борошно – 450 г і 6 ст. ложок;
дріжджі свіжі – 30 г;
цукор – 80 г;
масло – 130 мл;
капуста – 1 кг;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
сіль, перець.
Приготування
Змішують тепле молоко, цукор, дріжджі і 6 ложок борошна, залишають в теплі на 30 хвилин.
Додають в опару збиті з сіллю 2 яйця, масло і борошно, замішують тісто.
Залишають ком в мисці в теплі на 40-50 хвилин.
Обсмажують на олії цибулю і моркву.
Додають капусту, приправи, готують овочі 10 хвилин під кришкою.
Вмішують в начинку відварені і нарізані 4 яйця і зелень.
Поділяють тісто на 2 частини, розподіляють одну у формі, викладають начинку.
Зверху розподіляють смужки з залишився тесту.
Змащують дріжджовий пиріг з капустою жовтком, випікають до рум'янцю при 180 градусах.
Особливо насиченим за смаком виходить пиріг з квашеною капустою. Якщо заготівля надмірно кисле, її поєднують зі свіжим овочем, або просто промивають під струменем води і ретельно віджимають. Час термічної обробки квашеного продукту буде залежати від вихідної його жорсткості і бажаної підсумкової м'якості.
Інгредієнти:
сметана – 150 г;
яйця – 3 шт.;
борошно – 180 г;
розпушувач – 2 ч. ложки;
сіль і цукор – по 1 ч. ложці;
капуста квашена – 500 г;
масло.
Приготування
Припускають капусту до м'якості.
Змішують збиті з сіллю і цукром яйця зі сметаною і борошном.
У форму викладають капусту і заливають тестом.
Печуть пиріг з квашеною капустою 30 хвилин при 180 градусах.
Порадує приголомшливим насиченим смаком і винятковим пахощами пиріг з капустою і м'ясним фаршем, який може бути яловичий, свинячий, курячим або змішаним. Вершки, що використовуються для заливки, допускається замінювати сметаною середньої жирності, а м'який сир твердим, пропустивши його через тертку.
Інгредієнти:
вершки – 200 г;
яйця – 3 шт.;
борошно – 200 г;
масло вершкове – 100 г;
капуста – 400 г;
фарш – 400 г;
цибуля – 1 шт.;
сметана – 60 г;
м'який сир – 70 г;
сіль, перець, олія.
Приготування
Масло розтирають з борошном.
Додають сіль і сметану, замішують тісто, розподіляють його у формі.
Обсмажують на олії цибулю з фаршем.
Додають капусту, приправляють, протушивают 10 хвилин, викладають на тісто.
Збивають яйця з вершками, приправляють, вмішують сир, виливають на начинку.
Печуть пиріг з капустою і фаршем 40 хвилин при 180 градусах.
Наступний рецепт пирога для шанувальників страв з рибою. Тушковану капусту в даному разі доповнюють консервами, які розминають виделкою, але за бажанням можна додати і приправлене сире рибне філе. Збагатить і освіжить смак виробу додана в наповнення дрібно нарубана зелень петрушки і кропу.
Інгредієнти:
молоко – 250 мл;
яйця – 2 шт.;
борошно – 480 м;
дріжджі сухі – 5 г;
цукор – 10 г;
масло – 70 мл;
капуста – 700 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
консерви – 1 банка;
сіль, перець.
Приготування
У теплому молоці розчинити дріжджі і цукор.
Через 10 хвилин додають яйце, сіль, масло і борошно, вимішують, залишають в теплі на годину.
Обсмажують цибулю з морквою.
Додають капусту, приправляють, тушкують 10 хвилин.
Половину тіста розкладають у формі, розподіляють начинку, накривають другим пластом тіста.
Змащують пиріг з капустою і консервованою рибою яйцем, випікати при 180 градусах до рум'янцю.
Ще один елементарний і швидкий рецепт пирога з капустяної начинкою буде представлений далі. В даному випадку урізноманітнюють смакову палітру додані до наповнення ароматні гриби. Їх попередньо обсмажують з додаванням цибулі і приправ, а потім змішують з протушеної до напівготовності капустою.
Інгредієнти:
майонез – 250 г;
яйця – 3 шт.;
борошно – 200 г;
розпушувач – 20 г;
капуста – 900 г;
гриби – 300 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
паста томатна – 10 г;
сіль, перець, олія.
Приготування
Капусту протушивают з морквою на олії, додавши сіль, перець і пасту.
Гриби обсмажують, вмішують в капусту.
Збивають з сіллю і майонезом яйця, додають борошно і розпушувач.
Вилити половину тіста у форму, розподіляють зверху начинку, заливають рештою тіста.
Випікають пиріг зі свіжою капустою в духовці 50 хвилин при 180 градусах.
Рецепт пирога з капустою і сиром дозволить оцінити неймовірно ніжний вершковий смак та тонкий аромат готового рум'яного вироби. Тісто можна приготувати будь-дріжджове або пісочне за перевіреною технологією, взяти готове листкове або скористатися представленими далі пропорції інгредієнтів.
Інгредієнти:
молоко – 250 мл;
яйця – 2 шт.;
борошно – 480 м;
дріжджі сухі – 10 г;
цукор – 30 г;
масло вершкове – 150 г;
рослинне масло – 20 мл;
капуста – 500 г;
сир – 50 г;
сіль жовток.
Приготування
У тепле молоко додають цукор, дріжджі, рослинна 50 г вершкового масла.
Вмішують яйце, сіль і борошно, залишають ком для підходу.
Нарізану капусту припускають, додавши 05 склянки води до її випаровування.
Закладають масло і сіль, тушкують до м'якості, вмішують відварене і перетерте яйце.
На половину покладеного в форму тіста викладають капусту, тертий сир, прикривають другим пластом.
Змащують виріб жовтком і випікають до рум'янцю при 190 градусах.
Ніжний пиріг з пекінською капустою можна приготувати на плиті в сковороді всього за 20 хвилин. За бажанням капустяну нарізку можна доповнити тертої морквою, нарізаною цибулею, а в тісто додати трохи нарубаної зелені. Важливо підтримувати в процесі термічної обробки мінімальний вогонь.
Інгредієнти:
яйце – 1 шт.;
борошно – 100 г;
сметана – 60 г;
розпушувач – 5 г;
масло – 40 мл;
капуста пекінська – 400 г;
сіль.
Приготування
Шаткують капусту, розминають руками з додаванням солі, викладають на розігріту сковороду з маслом.
Збивають яйце з додаванням солі і сметани, вмішують борошно з розпушувачем і виливають на капусту.
Смажать пиріг під кришкою на тихому вогні 15 хвилин, після чого перевертають за допомогою тарілки на іншу сторону.
Дозволить заощадити час листковий пиріг з капустою з готового тіста. Підготувати потрібно буде тільки начинку, поки борошняна основа розморожується. У тушковану капусту можна додати дрібно нарізані пір'я зеленої цибулі або обсмажені мисливські ковбаски, які додадуть страві неймовірний аромат.
Інгредієнти:
листкове тісто – 900 г;
борошно – 50 р;
яйця – 4 шт.;
масло – 70 г;
капуста – 800 г;
сіль, цукор, перець, зелень.
Приготування
Капусту шаткують, обсмажують на маслі з додаванням солі, цукру і перцю.
Вмішують в начинку відварені і нарізані яйця, зелень.
Розкочують 2 пласта тіста, розташовують між ними начинку, защипують краї, роблять зверху кілька надрізів.
Випікають виріб при 200 градусах 30 хвилин.
Приготувати швидкий пиріг з капустою у духовці можна і без попереднього гасіння овоча. Для цього використовують молодий вилок або шинкують його соломкою як можна тонше, а потім додатково розминають руками. Не доведеться возитися і з тестом: необхідно просто змішати міксером потрібні інгредієнти.
Інгредієнти:
борошно – 7 ст. ложок;
майонез – 3 ст. ложки;
сметана – 5 ст. ложок;
розпушувач – 1 ч. ложка;
яйця – 3 шт.;
сіль – 1 ч. ложка;
капуста – 05 кг;
маргарин – 125 р.
Приготування
Шаткують капусту, викладають у форму і заливають розтопленим маргарином.
Яйця змішують з сіллю, майонезом, сметаною, збивають.
Додають борошно, розпушувач, виливають у форму.
Печуть пиріг 30 хвилин при 180 градусах.
Смачний, ароматний і ситний капустяний пиріг в мультиварці можна спекти за наступним рецептом. В даному випадку в начинку додається ковбаса, яку за бажанням можна замінити копченої курятиною, обсмаженим фаршем або відвареними яйцями з зеленим цибулею. Не зайвою в складі буде і свіжа зелень.
Інгредієнти:
борошно – 180 г;
масло вершкове – 100 г;
сметана – 250 г;
цукор і сіль – за смаком;
розпушувач – 10 г;
яйця – 3 шт.;
капуста – 400 г;
ковбаса – 100 г;
масло рослинне – 20 мл
Приготування
Капусту дрібно шаткують і розтирають з сіллю.
Збивають яйця з сіллю, цукром і сметаною.
Додають розтоплене масло, борошно, розпушувач, перемішують.
Вилити половину тіста в промаслений чашу.
Віджимають від соку капусту змішують з нарізаною ковбасою, викладають зверху.
Заливають все залишком тіста готують на «Випікання» 1 год.
Як спекти пиріг з капустою?
Спекти капустяний пиріг з дріжджового, прісного, листкового або рідкого заливного тіста, доповнюючи його смачною начинкою.
Заливний капустяний пиріг
Швидкий варіант апетитною домашньої випічки для зайнятих господинь – капустяний пиріг на кефірі з простого заливного тесту. Начинкою може бути лаконічно протушенная капуста з тертою морквою і цибулею або багатокомпонентне наповнення з додаванням інших доречних інгредієнтів на свій смак і вибір.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з капустою з дріжджового тіста
Якщо є бажання отримати більш пишну випічку, то тісто для пирога з капустою краще приготувати на дріжджах. Подібну борошняну основу не можна назвати швидкою: потрібен час на її заміс, визрівання і підхід. Однак отриманий підсумок компенсує всі тимчасові і трудовитрати відмінним смаком страви.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з квашеною капустою – рецепт
Особливо насиченим за смаком виходить пиріг з квашеною капустою. Якщо заготівля надмірно кисле, її поєднують зі свіжим овочем, або просто промивають під струменем води і ретельно віджимають. Час термічної обробки квашеного продукту буде залежати від вихідної його жорсткості і бажаної підсумкової м'якості.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з капустою і м'ясом
Порадує приголомшливим насиченим смаком і винятковим пахощами пиріг з капустою і м'ясним фаршем, який може бути яловичий, свинячий, курячим або змішаним. Вершки, що використовуються для заливки, допускається замінювати сметаною середньої жирності, а м'який сир твердим, пропустивши його через тертку.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з капустою і рибою
Наступний рецепт пирога для шанувальників страв з рибою. Тушковану капусту в даному разі доповнюють консервами, які розминають виделкою, але за бажанням можна додати і приправлене сире рибне філе. Збагатить і освіжить смак виробу додана в наповнення дрібно нарубана зелень петрушки і кропу.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з капустою і грибами
Ще один елементарний і швидкий рецепт пирога з капустяної начинкою буде представлений далі. В даному випадку урізноманітнюють смакову палітру додані до наповнення ароматні гриби. Їх попередньо обсмажують з додаванням цибулі і приправ, а потім змішують з протушеної до напівготовності капустою.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з капустою і сиром
Рецепт пирога з капустою і сиром дозволить оцінити неймовірно ніжний вершковий смак та тонкий аромат готового рум'яного вироби. Тісто можна приготувати будь-дріжджове або пісочне за перевіреною технологією, взяти готове листкове або скористатися представленими далі пропорції інгредієнтів.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з капустою на сковороді
Ніжний пиріг з пекінською капустою можна приготувати на плиті в сковороді всього за 20 хвилин. За бажанням капустяну нарізку можна доповнити тертої морквою, нарізаною цибулею, а в тісто додати трохи нарубаної зелені. Важливо підтримувати в процесі термічної обробки мінімальний вогонь.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з капустою з листкового тіста
Дозволить заощадити час листковий пиріг з капустою з готового тіста. Підготувати потрібно буде тільки начинку, поки борошняна основа розморожується. У тушковану капусту можна додати дрібно нарізані пір'я зеленої цибулі або обсмажені мисливські ковбаски, які додадуть страві неймовірний аромат.
Інгредієнти:
Приготування
Лінивий пиріг з капустою
Приготувати швидкий пиріг з капустою у духовці можна і без попереднього гасіння овоча. Для цього використовують молодий вилок або шинкують його соломкою як можна тонше, а потім додатково розминають руками. Не доведеться возитися і з тестом: необхідно просто змішати міксером потрібні інгредієнти.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з капустою в мультиварці
Смачний, ароматний і ситний капустяний пиріг в мультиварці можна спекти за наступним рецептом. В даному випадку в начинку додається ковбаса, яку за бажанням можна замінити копченої курятиною, обсмаженим фаршем або відвареними яйцями з зеленим цибулею. Не зайвою в складі буде і свіжа зелень.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з яйцем в духовці на сковороді - рецепти начинки з капустою, цибулею, рисом і зеленню
Пиріжки з яйцем легко приготувати вдома своїми руками, забезпечивши тим самим свою сім'ю смачною домашньою випічкою. Наявність численних варіацій
Пиріг з капустою і грибами
З безлічі рецептів наповнення для несолодких пирогів найпопулярнішим можна назвати капусту. У цій статті запропоновані рецепти такий випічки, а
Заливний пиріг на кефірі з капустою
Популярність швидкої несолодкої випічки стрімко набирає обертів. І це не випадково, адже таким способом можна, ситно і швидко нагодувати голодну
Пиріг з квашеною капустою
Ароматний пиріг з квашеною капустою зможе приготувати навіть починаюча господиня. Крім того, така випічка підійде для пісного столу і для
Швидкий пиріг з капустою
Пироги з капустою, напевно, люблять у всіх сім'ях. Пропонуємо кілька варіантів такої несолодкої випічки, які завжди виручать, якщо у вас мало часу
Заливний пиріг з капустою
Заливний пиріг - це смачне і ніжне блюдо, яке отримало свою назву завдяки рідкого тесту, яким буквально заливають начинку. Вона може бути з чого