Пиріг з капустою і грибами
Смачні пироги бувають не тільки солодкими. Зараз ми розповімо, як самостійно зробити пиріг з капустою і грибами.
Інгредієнти:
білокачанна капуста – 1 кг;
печериці – 350 г;
курячі яйця – 3 шт.;
майонез – 240 г;
борошно – 1 склянка;
цибуля зелена – 1 пучок;
сіль;
розпушувач – 1 пакетик.
Приготування
Для того, щоб зробити начинку для пирога з капустою і грибами, білокачанну капусту тоненько шаткуємо, до неї додаємо подрібнену цибулю і заздалегідь обсмажені шампіньйони, підсолюємо за смаком і перемішуємо. Протушиваем начинку на сковороді близько 30 хвилин. Розбиваємо в мисочку яйця, підсолюємо і збиваємо міксером або просто віночком. Додаємо майонез, борошно і розпушувач. Добре перемішуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо приблизно 1/3 частину тіста, зверху розміщуємо начинку і заливаємо рештою тестом. Пиріг з капустою і грибами буде готовий через 25 хвилин, якщо температура в духовій шафі складе 200 градусів.
Інгредієнти:
тісто листкове дріжджове – 1 кг;
гриби свіжі – 600 г;
капуста білокачанна – 15 кг;
цибуля – 120 г;
яйця – 1 шт.;
спеції, сіль.
Приготування
Подрібнюємо цибулю, дрібненько шаткуємо капусту. Нарізаємо Пластинками печериці. Обсмажуємо цибулю, додаємо гриби, капусту і тушкуємо півгодини. За смаком підсолюємо і перчимо. Розморожене природним шляхом листкове тісто розкочуємо. Ділимо пласт на 2 рівні частини. На одну половинку кладемо начинку, а другою частиною її накриваємо. Випікаємо пиріг при 180 градусах приблизно. А щоб отримати зверху рум'яну скоринку, хвилин за 15 до готовності листковий пиріг з капустою і грибами змащуємо збитим яйцем.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 500 г;
яйця – 3 шт.;
сметана 20% жирності – 200 мл;
рослинне масло – 75 мл;
сухі дріжджі – 1 ч. ложка;
цукровий пісок – 25 г;
сіль – щіпка.
Для начинки:
білокачанна капуста – 400 г;
солоні гриби – 250 г;
масло вершкове 20% жирності – 1 ст. ложка;
цибуля – 1 шт.;
масло рослинне – 40 г;
сіль;
перець.
Приготування
Борошно просіваємо через сито в глибоку миску, додаємо сухі дріжджі. Змішуємо сметану з яйцями, цукром, сіллю і рослинним маслом. Додаємо борошно з дріжджами, вимішуємо тісто, накриваємо його серветкою і залишаємо підходити в теплі. На сковороді розтоплюємо половину вершкового масла, додаємо половину рослинного масла й обсмажуємо до прозорості подрібнену цибулю. Потім додаємо дрібно нашатковану капусту і готуємо ще хвилин 15. За смаком підсолюємо і перчимо. Солоні гриби промиваємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на маслі. Змішуємо гриби з капустою. Розкачуємо тісто в прямокутний пласт. По краю розміщуємо начинку. Згортаємо рулет, злегка його придавлюємо. І на поверхні робимо кілька прорізів. Перекладаємо його на деко, застелений папером. Залишаємо пиріг хвилин для вистоювання на 20. А потім відправляємо в помірно нагріту духовку на 25 хвилин. Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустою і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Для того, щоб зробити начинку для пирога з капустою і грибами, білокачанну капусту тоненько шаткуємо, до неї додаємо подрібнену цибулю і заздалегідь обсмажені шампіньйони, підсолюємо за смаком і перемішуємо. Протушиваем начинку на сковороді близько 30 хвилин. Розбиваємо в мисочку яйця, підсолюємо і збиваємо міксером або просто віночком. Додаємо майонез, борошно і розпушувач. Добре перемішуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо приблизно 1/3 частину тіста, зверху розміщуємо начинку і заливаємо рештою тестом. Пиріг з капустою і грибами буде готовий через 25 хвилин, якщо температура в духовій шафі складе 200 градусів.
Листковий пиріг з капустою та грибами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо цибулю, дрібненько шаткуємо капусту. Нарізаємо Пластинками печериці. Обсмажуємо цибулю, додаємо гриби, капусту і тушкуємо півгодини. За смаком підсолюємо і перчимо. Розморожене природним шляхом листкове тісто розкочуємо. Ділимо пласт на 2 рівні частини. На одну половинку кладемо начинку, а другою частиною її накриваємо. Випікаємо пиріг при 180 градусах приблизно. А щоб отримати зверху рум'яну скоринку, хвилин за 15 до готовності листковий пиріг з капустою і грибами змащуємо збитим яйцем.
Пиріг з солоними грибами і капустою
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Борошно просіваємо через сито в глибоку миску, додаємо сухі дріжджі. Змішуємо сметану з яйцями, цукром, сіллю і рослинним маслом. Додаємо борошно з дріжджами, вимішуємо тісто, накриваємо його серветкою і залишаємо підходити в теплі. На сковороді розтоплюємо половину вершкового масла, додаємо половину рослинного масла й обсмажуємо до прозорості подрібнену цибулю. Потім додаємо дрібно нашатковану капусту і готуємо ще хвилин 15. За смаком підсолюємо і перчимо. Солоні гриби промиваємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на маслі. Змішуємо гриби з капустою. Розкачуємо тісто в прямокутний пласт. По краю розміщуємо начинку. Згортаємо рулет, злегка його придавлюємо. І на поверхні робимо кілька прорізів. Перекладаємо його на деко, застелений папером. Залишаємо пиріг хвилин для вистоювання на 20. А потім відправляємо в помірно нагріту духовку на 25 хвилин. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Лінивий пиріг з капустою
Лінивий пиріг з капустою - спеціально для тих господинь, які не хочуть у вихідний день відправляти себе на кухню. Готується страва дійсно дуже
Пиріг з капустою з листкового тіста
Дуже смачний і швидкий пиріг з капустою з листкового тіста. Аромат під час приготування варто просто приголомшливий. Така випічка – це безпрограшний
Листковий пиріг з капустою
Листковий пиріг з капустою – випічка на будь-який випадок, його можна подати і в якості частування для гостей, і просто на вечерю для своїх близьких.
Заливний пиріг з капустою
Заливний пиріг - це смачне і ніжне блюдо, яке отримало свою назву завдяки рідкого тесту, яким буквально заливають начинку. Вона може бути з чого
Пиріг з капустою на майонезі
Пиріг з капустою на майонезі - це швидкий і смачний варіант обіду або вечері. Готувати начинку і тісто досить просто, і ми пропонуємо вам 2 цікавих
Пиріг з капустою і яйцем
Всі ми любимо пироги. Їх готують з різними начинками: м'ясними, рибними, овочевими та солодкими. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг