Смачні пироги бувають не тільки солодкими. Зараз ми розповімо, як самостійно зробити пиріг з капустою і грибами.
Заливний пиріг з капустою і грибами
Інгредієнти: білокачанна капуста – 1 кг; печериці – 350 г; курячі яйця – 3 шт.; майонез – 240 г; борошно – 1 склянка; цибуля зелена – 1 пучок; сіль; розпушувач – 1 пакетик. Приготування Для того, щоб зробити начинку для пирога з капустою і грибами, білокачанну капусту тоненько шаткуємо, до неї додаємо подрібнену цибулю і заздалегідь обсмажені шампіньйони, підсолюємо за смаком і перемішуємо. Протушиваем начинку на сковороді близько 30 хвилин. Розбиваємо в мисочку яйця, підсолюємо і збиваємо міксером або просто віночком. Додаємо майонез, борошно і розпушувач. Добре перемішуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо приблизно 1/3 частину тіста, зверху розміщуємо начинку і заливаємо рештою тестом. Пиріг з капустою і грибами буде готовий через 25 хвилин, якщо температура в духовій шафі складе 200 градусів.
Листковий пиріг з капустою та грибами - рецепт
Інгредієнти: тісто листкове дріжджове – 1 кг; гриби свіжі – 600 г; капуста білокачанна – 15 кг; цибуля – 120 г; яйця – 1 шт.; спеції, сіль. Приготування Подрібнюємо цибулю, дрібненько шаткуємо капусту. Нарізаємо Пластинками печериці. Обсмажуємо цибулю, додаємо гриби, капусту і тушкуємо півгодини. За смаком підсолюємо і перчимо. Розморожене природним шляхом листкове тісто розкочуємо. Ділимо пласт на 2 рівні частини. На одну половинку кладемо начинку, а другою частиною її накриваємо. Випікаємо пиріг при 180 градусах приблизно. А щоб отримати зверху рум'яну скоринку, хвилин за 15 до готовності листковий пиріг з капустою і грибами змащуємо збитим яйцем.
Пиріг з солоними грибами і капустою
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 500 г; яйця – 3 шт.; сметана 20% жирності – 200 мл; рослинне масло – 75 мл; сухі дріжджі – 1 ч. ложка; цукровий пісок – 25 г; сіль – щіпка. Для начинки:
білокачанна капуста – 400 г; солоні гриби – 250 г; масло вершкове 20% жирності – 1 ст. ложка; цибуля – 1 шт.; масло рослинне – 40 г; сіль; перець. Приготування Борошно просіваємо через сито в глибоку миску, додаємо сухі дріжджі. Змішуємо сметану з яйцями, цукром, сіллю і рослинним маслом. Додаємо борошно з дріжджами, вимішуємо тісто, накриваємо його серветкою і
залишаємо підходити в теплі. На сковороді розтоплюємо половину вершкового масла, додаємо половину рослинного масла й обсмажуємо до прозорості подрібнену цибулю. Потім додаємо дрібно нашатковану капусту і готуємо ще хвилин 15. За смаком підсолюємо і перчимо. Солоні гриби промиваємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на маслі. Змішуємо гриби з капустою. Розкачуємо тісто в прямокутний пласт. По краю розміщуємо начинку. Згортаємо рулет, злегка його придавлюємо. І на поверхні робимо кілька прорізів. Перекладаємо його на деко, застелений папером. Залишаємо пиріг хвилин для вистоювання на 20. А потім відправляємо в помірно нагріту духовку на 25 хвилин. Приємного апетиту!