Навіть така проста випічка як пиріг з капустою має безліч інтерпретацій, значно відрізняються і технологією приготування, і підсумковим результатом. Доповнюючи базовий компонент начинки м'ясом, рибою, сиром, яйцями або іншими продуктами можна кожен раз насолоджуватися новим смаком ласощі.
Як спекти пиріг з капустою?
Спекти капустяний пиріг з дріжджового, прісного, листкового або рідкого заливного тіста, доповнюючи його смачною начинкою.
Капусту рідко використовують у сирому вигляді і часто попередньо протушивают з додаванням масла. Начинка з капусти для пирогів може бути доповнена обсмаженою цибулею, морквою, грибами, м'ясним фаршем, копченостями, рибою, відвареними яйцями, сиром. Пиріг з капустою можна зробити відкритим або закритим, розташувавши начинку між двома шарами тіста. Заливний капустяний пиріг
Швидкий варіант апетитною домашньої випічки для зайнятих господинь – капустяний пиріг на кефірі з простого заливного тесту. Начинкою може бути лаконічно протушенная капуста з тертою морквою і цибулею або багатокомпонентне наповнення з додаванням інших доречних інгредієнтів на свій смак і вибір.
Інгредієнти:
кефір – 250 мл; яйця – 2 шт.; борошно – 250 г; розпушувач – 15 г; капуста – 400 г; моркву і цибулю – по 40 г; сіль, перець, приправи, зелень. Приготування
Обсмажують на олії цибулю і моркву. Додають подрібнену капусту, приправляють, протушивают 10 хвилин. Збивають яйця з сіллю. Вмішують кефір і борошно з розпушувачем. У форму вилити половину тіста, потім викладають начинку і залити все рештою тіста. Печуть заливний пиріг з капустою 40 хвилин при 180 градусах. Пиріг з капустою з дріжджового тіста
Якщо є бажання отримати більш пишну випічку, то тісто для пирога з капустою краще приготувати на дріжджах. Подібну борошняну основу не можна назвати швидкою: потрібен час на її заміс, визрівання і підхід. Однак отриманий підсумок компенсує всі тимчасові і трудовитрати відмінним смаком страви.
Інгредієнти:
молоко – 300 мл; яйця – 6 шт.; борошно – 450 г і 6 ст. ложок; дріжджі свіжі – 30 г; цукор – 80 г; масло – 130 мл; капуста – 1 кг; цибулю і моркву – по 1 шт.; сіль, перець. Приготування
Змішують тепле молоко, цукор, дріжджі і 6 ложок борошна, залишають в теплі на 30 хвилин. Додають в опару збиті з сіллю 2 яйця, масло і борошно, замішують тісто. Залишають ком в мисці в теплі на 40-50 хвилин. Обсмажують на олії цибулю і моркву. Додають капусту, приправи, готують овочі 10 хвилин під кришкою. Вмішують в начинку відварені і нарізані 4 яйця і зелень. Поділяють тісто на 2 частини, розподіляють одну у формі, викладають начинку. Зверху розподіляють смужки з залишився тесту. Змащують дріжджовий пиріг з капустою жовтком, випікають до рум'янцю при 180 градусах. Пиріг з квашеною капустою – рецепт
Особливо насиченим за смаком виходить пиріг з квашеною капустою. Якщо заготівля надмірно кисле, її поєднують зі свіжим овочем, або просто промивають під струменем води і ретельно віджимають. Час термічної обробки квашеного продукту буде залежати від вихідної його жорсткості і бажаної підсумкової м'якості.
Інгредієнти:
сметана – 150 г; яйця – 3 шт.; борошно – 180 г; розпушувач – 2 ч. ложки; сіль і цукор – по 1 ч. ложці; капуста квашена – 500 г; масло. Приготування
Припускають капусту до м'якості. Змішують збиті з сіллю і цукром яйця зі сметаною і борошном. У форму викладають капусту і заливають тестом. Печуть пиріг з квашеною капустою 30 хвилин при 180 градусах. Пиріг з капустою і м'ясом
Порадує приголомшливим насиченим смаком і винятковим пахощами пиріг з капустою і м'ясним фаршем, який може бути яловичий, свинячий, курячим або змішаним. Вершки, що використовуються для заливки, допускається замінювати сметаною середньої жирності, а м'який сир твердим, пропустивши його через тертку.
Інгредієнти:
вершки – 200 г; яйця – 3 шт.; борошно – 200 г; масло вершкове – 100 г; капуста – 400 г; фарш – 400 г; цибуля – 1 шт.; сметана – 60 г; м'який сир – 70 г; сіль, перець, олія. Приготування
Масло розтирають з борошном. Додають сіль і сметану, замішують тісто, розподіляють його у формі. Обсмажують на олії цибулю з фаршем. Додають капусту, приправляють, протушивают 10 хвилин, викладають на тісто. Збивають яйця з вершками, приправляють, вмішують сир, виливають на начинку. Печуть пиріг з капустою і фаршем 40 хвилин при 180 градусах. Пиріг з капустою і рибою
Наступний рецепт пирога для шанувальників страв з рибою. Тушковану капусту в даному разі доповнюють консервами, які розминають виделкою, але за бажанням можна додати і приправлене сире рибне філе. Збагатить і освіжить смак виробу додана в наповнення дрібно нарубана зелень петрушки і кропу.
Інгредієнти:
молоко – 250 мл; яйця – 2 шт.; борошно – 480 м; дріжджі сухі – 5 г; цукор – 10 г; масло – 70 мл; капуста – 700 г; цибулю і моркву – по 1 шт.; консерви – 1 банка; сіль, перець. Приготування
У теплому молоці розчинити дріжджі і цукор. Через 10 хвилин додають яйце, сіль, масло і борошно, вимішують, залишають в теплі на годину. Обсмажують цибулю з морквою. Додають капусту, приправляють, тушкують 10 хвилин. Половину тіста розкладають у формі, розподіляють начинку, накривають другим пластом тіста. Змащують пиріг з капустою і консервованою рибою яйцем, випікати при 180 градусах до рум'янцю. Пиріг з капустою і грибами
Ще один елементарний і швидкий рецепт пирога з капустяної начинкою буде представлений далі. В даному випадку урізноманітнюють смакову палітру додані до наповнення ароматні гриби. Їх попередньо обсмажують з додаванням цибулі і приправ, а потім змішують з протушеної до напівготовності капустою.
Інгредієнти:
майонез – 250 г; яйця – 3 шт.; борошно – 200 г; розпушувач – 20 г; капуста – 900 г; гриби – 300 г; цибулю і моркву – по 1 шт.; паста томатна – 10 г; сіль, перець, олія. Приготування
Капусту протушивают з морквою на олії, додавши сіль, перець і пасту. Гриби обсмажують, вмішують в капусту. Збивають з сіллю і майонезом яйця, додають борошно і розпушувач. Вилити половину тіста у форму, розподіляють зверху начинку, заливають рештою тіста. Випікають пиріг зі свіжою капустою в духовці 50 хвилин при 180 градусах. Пиріг з капустою і сиром
Рецепт пирога з капустою і сиром дозволить оцінити неймовірно ніжний вершковий смак та тонкий аромат готового рум'яного вироби. Тісто можна приготувати будь-дріжджове або пісочне за перевіреною технологією, взяти готове листкове або скористатися представленими далі пропорції інгредієнтів.
Інгредієнти:
молоко – 250 мл; яйця – 2 шт.; борошно – 480 м; дріжджі сухі – 10 г; цукор – 30 г; масло вершкове – 150 г; рослинне масло – 20 мл; капуста – 500 г; сир – 50 г; сіль жовток. Приготування
У тепле молоко додають цукор, дріжджі, рослинна 50 г вершкового масла. Вмішують яйце, сіль і борошно, залишають ком для підходу. Нарізану капусту припускають, додавши 05 склянки води до її випаровування. Закладають масло і сіль, тушкують до м'якості, вмішують відварене і перетерте яйце. На половину покладеного в форму тіста викладають капусту, тертий сир, прикривають другим пластом. Змащують виріб жовтком і випікають до рум'янцю при 190 градусах. Пиріг з капустою на сковороді
Ніжний пиріг з пекінською капустою можна приготувати на плиті в сковороді всього за 20 хвилин. За бажанням капустяну нарізку можна доповнити тертої морквою, нарізаною цибулею, а в тісто додати трохи нарубаної зелені. Важливо підтримувати в процесі термічної обробки мінімальний вогонь.
Інгредієнти:
яйце – 1 шт.; борошно – 100 г; сметана – 60 г; розпушувач – 5 г; масло – 40 мл; капуста пекінська – 400 г; сіль. Приготування
Шаткують капусту, розминають руками з додаванням солі, викладають на розігріту сковороду з маслом. Збивають яйце з додаванням солі і сметани, вмішують борошно з розпушувачем і виливають на капусту. Смажать пиріг під кришкою на тихому вогні 15 хвилин, після чого перевертають за допомогою тарілки на іншу сторону. Пиріг з капустою з листкового тіста
Дозволить заощадити час листковий пиріг з капустою з готового тіста. Підготувати потрібно буде тільки начинку, поки борошняна основа розморожується. У тушковану капусту можна додати дрібно нарізані пір'я зеленої цибулі або обсмажені мисливські ковбаски, які додадуть страві неймовірний аромат.
Інгредієнти:
листкове тісто – 900 г; борошно – 50 р; яйця – 4 шт.; масло – 70 г; капуста – 800 г; сіль, цукор, перець, зелень. Приготування
Капусту шаткують, обсмажують на маслі з додаванням солі, цукру і перцю. Вмішують в начинку відварені і нарізані яйця, зелень. Розкочують 2 пласта тіста, розташовують між ними начинку, защипують краї, роблять зверху кілька надрізів. Випікають виріб при 200 градусах 30 хвилин. Лінивий пиріг з капустою
Приготувати швидкий пиріг з капустою у духовці можна і без попереднього гасіння овоча. Для цього використовують молодий вилок або шинкують його соломкою як можна тонше, а потім додатково розминають руками. Не доведеться возитися і з тестом: необхідно просто змішати міксером потрібні інгредієнти.
Інгредієнти:
борошно – 7 ст. ложок; майонез – 3 ст. ложки; сметана – 5 ст. ложок; розпушувач – 1 ч. ложка; яйця – 3 шт.; сіль – 1 ч. ложка; капуста – 05 кг; маргарин – 125 р. Приготування
Шаткують капусту, викладають у форму і заливають розтопленим маргарином. Яйця змішують з сіллю, майонезом, сметаною, збивають. Додають борошно, розпушувач, виливають у форму. Печуть пиріг 30 хвилин при 180 градусах. Пиріг з капустою в мультиварці
Смачний, ароматний і ситний капустяний пиріг в мультиварці можна спекти за наступним рецептом. В даному випадку в начинку додається ковбаса, яку за бажанням можна замінити копченої курятиною, обсмаженим фаршем або відвареними яйцями з зеленим цибулею. Не зайвою в складі буде і свіжа зелень.
Інгредієнти:
борошно – 180 г; масло вершкове – 100 г; сметана – 250 г; цукор і сіль – за смаком; розпушувач – 10 г; яйця – 3 шт.; капуста – 400 г; ковбаса – 100 г; масло рослинне – 20 мл Приготування
Капусту дрібно шаткують і розтирають з сіллю. Збивають яйця з сіллю, цукром і сметаною. Додають розтоплене масло, борошно, розпушувач, перемішують. Вилити половину тіста в промаслений чашу. Віджимають від соку капусту змішують з нарізаною ковбасою, викладають зверху. Заливають все залишком тіста готують на «Випікання» 1 год.