Паска в хлібопічці – прості і смачні рецепти пасхальної випічки, процес приготування якої сподобається кожній господині. Стомлююче вимішування тіста, контроль над його дозріванням і випіканням якісно виконає кухонний агрегат.
Як спекти паску в хлібопічці?
Спекти паску на Великдень в хлібопічці вийде навіть у тих, хто не має досвіду роботи з дріжджовим або прісним тістом і раніше не стикався з приготуванням домашньої випічки. Допоможуть в цьому вірні пропорції складових і рекомендації по вибору режиму і закладки продуктів.
У відерце печі по черзі закладають рідкі і сипучі складові. Однак існують моделі, які передбачають зворотний порядок: спочатку засипають сухі продукти, а потім додають рідкі. Борошно перед використанням обов'язково просівають. Вимішується тісто для паски в хлібопічці, а потім підходить і випікається самостійно, для чого вибирається режим «Солодкий хліб» або за браком «Основний». Якщо паска буде з добавками у вигляді родзинок, цукатів, сухофруктів або горіхів, їх додають після сигналу пристрою, закладають у спеціальний диспенсер або кидають до тесту за кілька хвилин до закінчення замісу. По готовності випічку остуджують на решітці до теплого стану і прикрашають глазур'ю, посипкою. Рецепт здобного паски в хлібопічці
Здобний паску в хлібопічці може бути виготовлений тільки з родзинками або як в даному випадку доповнено цукатами і нарізаної кураги. В якості ароматизатора допускається використовувати замість ванілі мелений кардамон, мускатний горіх, куркума. Остання додасть тесту не тільки аромат, але і яскравий, насичений колір.
Інгредієнти: яйця – 3 шт.; борошно 550 г; молоко – 100 мл; вершки – 100 мл; цукровий пісок – 05 склянки; масло вершкове – 50 г; дріжджі – 15 ч. ложки; сіль і куркума – 05 ч. ложки; курага, родзинки, цукати – 50 г; ванілін. Приготування Збивають яйця з цукром. Додають тепле молоко, вершки, розтоплене масло, ванілін, суміш переливають у відерце пристрою. Засипають борошно, а потім в невелике поглиблення сухі дріжджі. Готують найсмачнішу паску в хлібопічці в режимі «Солодкий хліб», додавши через 15 хвилин від початку замісу цукати, промиті родзинки і курагу. Сирна паска в хлібопічці – рецепти
Спекти ідеальний паску в хлібопічці допоможуть прості і смачні рецепти за прикладом наступного, де в якості одного з базових компонентів для тіста використовується сир. Продукт повинен бути з високим відсотком жирності, в ідеалі домашнім, м'яким. Зернистий сир пробивають блендером або перетирають через сито.
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; борошно – 420 г; сир – 250 г; вершки – 70 мл; цукровий пісок – 160 г; масло вершкове і рослинне – 50 г; дріжджі – 2 ч. ложки; кориця, мускатний горіх, кардамон і мелений мигдаль – по 2/3 ч. ложки; родзинки – 200 г; ванілін. Приготування Додають у відерце теплі вершки, дріжджі і по ложці борошна і цукру, залишають на 20 хвилин. Додають розтерті з цукром жовтки, збиті до піків білки, розтоплене вершкове і рослинне масло. Закладають сир, добавки, борошно. Готують сирна паска в хлібопічці в режимі «Солодкий хліб». Паска на кефірі в хлібопічці
Смачний паску в хлібопічці виходить на кефірі. При використанні густого кисломолочного продукту слід зменшити порцію борошна на пару столових ложок. Замість сметани можна додати в тісто густі домашні вершки, а ванільний цукор замінити ваніліном або рідким ароматизатором: дюшес, ром, барбарис.
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; борошно – 500 г; кефір – 150 мл; цукровий пісок – 160-200 г; масло вершкове – 50 г; дріжджі – 25 ч. ложки; сметана – 3 ст. ложки; ізюм – 150 г; ванільний цукор – 2 пакета. Приготування Закладають у відерце яйця, кефір, масло, сметану, родзинки, звичайний і ванільний цукор. Останній засипають борошно, додають дріжджі. Включають режим «Тісто» на 15 години, після чого переводять пристрій на «Випічку», встановивши таймер ще на годину. Пісний паска без дріжджів в хлібопічці
Пісний паску в хлібопічці без молока, яєць, вершкового масла готується без дріжджів, але з содою. Смак готового виробу відрізняється від класичного здобного і багато в чому йому поступається. Ситуацію рятує доданий в основу кави. Використовувати можна розчинний продукт або замінити його порцією натуральної меленої, процідивши напій перед додаванням в тісто.
Інгредієнти: кава – 15 ст. ложки; борошно – 350 г; вода – 300 мл; цукровий пісок – 150 г; мед – 3 ст. ложки; сода – 15 ч. ложки; родзинки і мигдаль – 70 г; ваніль. Приготування Розчиняють або заварюють каву, остуджують, за потреби проціджують і додають у відерце разом з медом, содою, цукром, ваніліном, родзинками і мигдалем. Засипають борошно і включають прилад в режимі «Кекс». Паска на заквасці в хлібопічці
Наступний рецепт смачної паски в хлібопічці зацікавить тих, хто відмовляється при створенні домашньої випічки від дріжджів. Разрыхлит тісто в даному випадку активна хлібна закваска . Можливо, буде потрібно вручну відкоригувати час расстойки основи, щоб вона встигла перед випіканням збільшитися в об'ємі вдвічі.
Інгредієнти: яйця і жовтки – 2 шт.; борошно 550 г; молоко – 180 мл; цукровий пісок – 200 г; масло вершкове – 150 г; закваска – 100 г; сметана – 1 ст. ложка; родзинки – 150 г; сіль – 1 ч. ложка; ванілін, кардамон. Приготування Закладають в ємність пристрою по черзі рідкі і сипучі складові. Включають режим «Солодкий хліб» і при необхідності, якщо тісто слабо підійшло перед випічкою, дають йому постояти ще трохи, після чого включають «Випічку» на годину. Паска на сметані в хлібопічці
Спекти смачний паску в хлібопічці вийде на сметані. Виріб буде мати дрібнопористу структуру і ніжний ароматний м'якуш. Тим, кому не до душі пахощі цитрусових у випічці, можна замінити апельсинову цедру ванільним цукром, ваніліном або іншим ароматизатором на свій смак.
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; борошно – 800 г; сметана – 200 г; цукровий пісок – 200 г; масло вершкове – 100 г; дріжджі – 2 ч. ложки; вода – 50 мл; родзинки – 150 г; сіль – 1/3 ч. ложки; цедра апельсина і кориця – по 1 ч. ложці. Приготування Закладають у відерце сметану, яйця, масло, цукор і добавки. Окремо активують в теплій воді з ложкою цукру дріжджі, додають в пристрій разом з борошном. Включають програму «Солодкий хліб». Масляний паску в хлібопічці
Самий смачна паска в хлібопічці – рецепт масляний. Виріб виходить трохи влажноватым, м'яким, ніжним і ароматним. Його слід отримувати з відерця після охолодження до теплого стану, а розрізати в ідеалі тільки на наступний день. У теплому вигляді м'якуш буде злегка прилипати до ножа і стане грудкуватим.
Інгредієнти: жовтки – 4 шт.; борошно – 500 г; молоко – 250 мл; цукровий пісок – 150 г; масло вершкове – 70 г; дріжджі – 25 ч. ложки; родзинки – 150 г; сіль – 05 ч. ложки; ванілін. Приготування Закладають рідкі та сухі складові для тіста у відерце пристрою. Родзинки закладають в диспенсер для добавок або закладають після сигналу. Включають програму «Солодкий хліб» і чекають її завершення. Олександрійський паску в хлібопічці
Приготування паски в хлібопічці за даним рецептом слід починати з вечора. Опару змішують в окремій мисці і дають їй для визрівання як мінімум 12 годин. Подібний прийом дозволить готовим виробам довго залишатися свіжими і не черствіти. Пряжене молоко, яке використовується в якості рідкої бази, додасть куличам особливий смак.
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; жовток – 1 шт.; борошно – 600 г; пряжене молоко – 250 мл; цукровий пісок – 250 г; масло вершкове – 250 г; дріжджі свіжі – 35 г; родзинки – 150 г; сіль – 1/3 ч. ложки; ванілін. Приготування Змішують яйця, жовтки з цукром, м'яким порубаним маслом і розпущеним в теплому молоці дріжджами, залишають на ніч. Переливають опару в відерце пристрою, додавши борошно, ванілін, сіль і родзинки, включають режим «Тісто». Після замісу і вистоювання тіста готують паска на «Випікання» 1 год. Шоколадна паска в хлібопічці
Шоколадна паска в хлібопічці – прості і смачні рецепти для фанатів шоколаду та випічки з його участю. Як ніколи доречною в даному випадку в якості смакової добавки кориця, яку можна доповнити традиційної ваніллю і іншими прянощами. В якості наповнювача підійдуть шоколадні краплі і горіхи.
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; какао порошок – 1 ст. ложка; борошно – 450 г; молоко – 250 мл; цукровий пісок – 150 г; масло вершкове – 100 г; дріжджі сухі – 25 ч. ложки; кориця і сіль – 1/4 ч. ложки; горіхи і шоколад – по 70 г; ванілін. Приготування Закладають в ємність всі складові відповідно до інструкції, попередньо змішавши сипучі просіяні компоненти: борошно, какао, корицю, ванілін і сіль. Готують солодкий паску в хлібопічці у програмі «Солодкий хліб», додавши горіхи і шоколад після сигналу. Мокрий паску в хлібопічці
Отримати соковитий паску в хлібопічці можна, використовуючи в якості основи для замісу тіста м'який сир або доповнивши будь-вже перевірений рецепт невеликою порцією тертого яблука. Представлений варіант сирного тіста, можливо, потребує коригування кількості молока в більшу сторону, якщо сир сухуватий.
Інгредієнти: яйце – 1 шт.; сир – 300 г; борошно – 430 г; молоко – 70 мл; цукор – 160 г; масло вершкове – 100 г; дріжджі сухі – 10 г; родзинки – 150 г; сіль – 1/3 ч. ложки; ванілін. Приготування Закладають у відерце перетертий сир, яйце, вливають тепле молоко і розтоплене масло. Додають інші компоненти і включають програму «Солодкий хліб». Паска з цільнозерновий борошна в хлібопічці
Рецепт паски з родзинками в хлібопічці дозволить насолодитися святковою випічкою тим, хто раніше відмовився від її дегустації, побоюючись нашкодити фігурі. Варіант виробу на цільнозерновий борошна зі стевією замість цукру збереже стрункість талії і порадує оригінальним і незвичайним смаком.
Інгредієнти: вода – 170 мл; манка або висівки – 50 г; борошно цільнозернові – 350 г; яблуко – 100 г; стевія – 1 ч. ложка; домашній майонез – 60 г; дріжджі свіжі – 12 м; ізюм – 100 г; сіль – 1/3 ч. ложки; ванілін, пряності. Приготування У теплій воді розводять дріжджі, додавши висівки і 100 г борошна. Поміщають опару в ємність пристрою в режим з підігрівом на 3 години або залишають при кімнатних умовах на 6 годин. Додають інші компоненти, включають режим «Цільнозерновий» або за браком «Основний».