Шарлотка в мікрохвильовці - рецепти за 5 хвилин в гуртку, з яблуками, манкою і без яєць
Шарлотка в мікрохвильовці готується швидше, ніж в духовці і при правильному підході до справи не поступається за смаком десерту, приготовленого традиційним способом. За лічені хвилини буде готове чудове солодке доповнення до чашки чаю або молока.
Щоб приготована шарлотка в СВЧ печі вдалася на славу без труднощів і складнощів в процесі виконання рецептів, потрібно спочатку ознайомитися нюансами такої термічної обробки десерту.
Знадобиться спеціальний посуд для приготування в мікрохвильових печах. Можна використовувати скляні, силіконові форми, а також інші жароміцні ємності не з металу.
Форма повинна бути високою і заповнювати її тестом не слід більше ніж на половину.
У рецепті переважно використовувати замість цукру пудру або збивати тісто до повного розчинення солодких кристалів.
Щоб виріб пропеклося в центрі його бажано запікати поетапно, чергуючи мікрохвилі з хвилинним відпочинком кожні 5 хвилин.
Елементарна технологія з використанням доступних продуктів дозволить без праці впоратися із завданням всім новачкам в кулінарній справі. Для ідеального рівномірного пропікання можна використовувати порційні силіконові форми для кексів. Приготується така шарлотка в мікрохвильовці 5 хвилин.
Інгредієнти:
яйця – 5 шт.;
борошно 160 г;
цукор – 200 г;
яблука – 3 шт.;
сода – 1 ч. ложка;
масло.
Приготування
Розбити яйця в миску, додають цукор і збивають до розчинення кристалів.
Додають борошно і погашену соду, розбивають грудки за допомогою міксера або віночка.
На дно форми або маленьких ємностей укладають нарізані яблука, заливають їх тестом.
В залежності від об'єму форми шарлотка в мікрохвильовці буде готуватися при потужності 700 Вт 5-15 хвилин.
Ще один простий рецепт шарлотки в мікрохвильовці вдасться виконати прямо в гуртку. Представленого кількості вистачить на приготування двох порцій, взявши для цього ємності об'ємом не менше 250 мл По готовності в кожну чашку додають по ложці меду та доповнюють десерт за бажанням цукатами, родзинками або свіжими ягодами.
Інгредієнти:
яйце – 1 шт.;
борошно – 120 г;
цукор – 3 ст. ложки;
масло вершкове – 15 ст. ложки;
яблуко – 1 шт.;
розпушувач – 1 ч. ложка;
лимонний сік – 1 ст. ложка;
кориця – 2 щіпки.
Приготування
Збивають яйце з цукром і маслом, додавши розпушувач.
Вмішують в основу борошно.
Яблука нарізають, збризкують соком лимона, посипають корицею, додають в тісто.
Викладають масу в 2-3 промаслені чашки.
Через 2 хвилини приготування на високій потужності шарлотка з яблуками в мікрохвильовці буде готова.
Приготована шарлотка з яблуками в мікрохвильовій печі з грилем чудово пропікається і набуває відсутню рум'яність. Прилад включають у комбінованому режимі «комбі» (СВЧ+гриль). Враховуючи різні можливості пристроїв від різних виробників, готовність десерту потрібно перевіряти кожні 5 хвилин.
Інгредієнти:
яйця – 4 шт.;
борошно і цукор – по 1 склянці;
яблука – 3 шт.;
розпушувач – 15 ч. ложки;
масло.
Приготування
Збивають до побіління і розчинення цукрових кристалів яйця з цукром.
Вмішують міксером розпушувач з борошном.
Додають нарізані на часточки або великі кубики яблука, перекладають отриману основу у форму.
Готуватися шарлотка в мікрохвильовій печі буде в комбінованому режимі від 10-20 хвилин.
Наступний рецепт шарлотки в мікрохвильовці дозволить отримати більш рихлу структуру готової солодощі. Потрібний ефект буде досягнутий за рахунок використання манки, яку вмішують у збиту яєчну основу після розчинення всіх цукрових кристалів. Яблучну нарізку приправляють меленою корицею і тростинним цукром, який додасть десерту приємний карамельний смак.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
манка і борошно – 05 склянки;
цукор – 05 склянки;
коричневий цукор – 05 склянки;
кориця – 2 щіпки;
розпушувач – 15 ч. ложки;
яблука – 4 шт.;
масло.
Приготування
Збивають яйця з додаванням білого цукру до розчинення останнього.
Всипають манку, збивають 3 хвилини.
Вмішують розпушувач і борошно.
Яблука очищають, нарізають часточками, які присмачують змішаним з корицею тростинним цукром і викладають у форму.
Заливають яблучну нарізку тестом, злегка розмішують і відправляють в СВЧ піч.
Через 10-20 хвилин приготування на високій потужності шарлотка з манкою в мікрохвильовці буде готова.
Приготовлена вегетаріанська шарлотка без яєць в мікрохвильовці не поступається за смаковими характеристиками оригіналу і завжди радує відмінним підсумковим результатом. В якості основи в даному випадку використовується нежирна сметана, однак її можна замінити кефіром або натуральним низькокалорійним йогуртом.
Інгредієнти:
манка і борошно – 05 склянки;
сметана нежирна – 180 г;
цукор – 1 склянка;
ваніль і кориця – по 2 щіпки;
розпушувач – 2 ч. ложки;
яблука – 4 шт.;
масло.
Приготування
Замочують манку з цукром в сметані на годину.
Додаю змішану з розпушувачем борошно, ваніль, корицю, трохи збивають основу.
Вмішують нарізані яблука, масу перекладають у форму і готують на високій потужності 10-20 хвилин.
Тим, кому не подобається сухувата структура класичного пирога, доведеться по душі приготовлена пишна шарлотка з яблуками мікрохвильовці на кефірі. Завдяки останньому тісто стає трохи влажноватым, купуючи відсутню соковитість і приємний молочний присмак. Не зайвим у складі буде ванілін або кориця.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
кефір і цукор – по 1 склянці;
борошно – 2 склянки;
ванілін – щіпка;
розпушувач – 15 ч. ложки;
яблука – 4-5 шт.;
масло.
Приготування
Збивають з цукром яйця, вмішують кефір, борошно, додавши при цьому і ванілін і розпушувач.
Закладаю в отриману основу попередньо почищені і нарізані яблука.
Перекладають тісто в промаслений форму і відправляють в МІКРОХВИЛЬОВУ піч на високу потужність.
Через 10-20 хвилин шарлотка на кефірі в мікрохвильовці буде готова.
Ще один рецепт шарлотки з яблуками в мікрохвильовій печі дозволить отримати одночасно соковиту і пишну текстуру пирога. В даному випадку десерт готується зі сметаною і манкою. При використанні солодких яблук складу можна доповнити журавлиною, червоною або чорною смородиною (свіжої або замороженої).
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
сметана і цукор – по 1 склянці;
борошно – 250 г;
манка – 180 г;
ванілін або кориця – щіпка;
розпушувач – 15 ч. ложки;
яблука – 4 шт.;
масло.
Приготування
З'єднують в мисці сметану і манну крупу, дають постояти годину.
Збивають яйця і цукор міксером до однорідності, вмішують сметанную масу, збивають.
Вводять в основу борошно і розпушувач, додають ваніль і яблука.
Готують пиріг в промасленим формі в СВЧ печі 10-20 хвилин.
Напрочуд насиченим смак улюбленого десерту стає, якщо приготувати його з додаванням сиру. Молочнокислий продукт чудово поєднується з яблучної м'якоттю, значно покращуючи характеристики солодощі. Для аромату в тісто можна додати трохи тертої лимонної цедри або ванільний цукор.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
сир жирний – 200 г;
борошно 160 г;
цукор – 200 г;
розпушувач – 1 ч. ложка;
яблука – 4 шт.;
масло.
Приготування
Збивають білки, додавши 2/3 цукру і жовтки з рештою цукровим піском.
З'єднують білки і жовтки, вмішують акуратно борошно і розпушувач.
Вилити тісто у форму, додавши скибочки яблук.
Через 10-15 хвилин приготування сирна шарлотка в мікрохвильовці буде готова.
Приготування шарлотки в мікрохвильовці за таким рецептом нагадує технологію створення пирога-перевертыша . Спочатку прогрівають до утворення карамелі воду з цукром, після чого доповнюють страву яблуками і класичним тестом. Не варто відразу ж після випікання діставати пиріг, а краще дати йому настоятися 5 хвилин у печі і ще хвилин 15 на столі.
Інгредієнти:
яйця – 4 шт.;
кориця і ванілін – по 1 ч. ложці;
борошно – 120 г;
цукор – 250 г;
розпушувач – 2 ч. ложки;
яблука – 4 шт.;
вода – 3 ст. ложки;
масло вершкове – 70 р.
Приготування
150 г цукру і воду закладають в форму і готують на високій потужності до карамельного кольору приблизно 3 хвилини.
Закладають масло і нарізані яблука і заливають все тестом, приготованим шляхом збивання залишилися інгредієнти до однорідності.
Печуть пиріг 10 хвилин, дають постояти в печі, а потім на столі, після чого перевертають на блюдо.
Не менш смачна, ніж класичний пиріг з яблуками приготована шарлотка в СВЧ печі з грушами. Фруктові плоди нарізають на шматочки, попередньо очистивши від серцевини з насінням. До складу тіста можна додати какао або сухої шоколадний порошок для приготування гарячого напою, що до невпізнання змінить смак солодощі.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
кориця і ванілін – по щіпці;
борошно 160 г;
цукор – 120 г;
розпушувач – 1 ч. ложка;
груші – 3 шт.;
кефір – 220 мл;
какао – 4 ст. ложки.
Приготування
Збивають яйця з цукром, додають інші складові для тіста і нарізані груші.
Викладають основу в ємність і відправляють в піч.
Через 10 хвилин шарлотка в мікрохвильовці буде готова.
Як приготувати шарлотку в мікрохвильовці?
Щоб приготована шарлотка в СВЧ печі вдалася на славу без труднощів і складнощів в процесі виконання рецептів, потрібно спочатку ознайомитися нюансами такої термічної обробки десерту.
Шарлотка в мікрохвильовці з яблуками рецепт
Елементарна технологія з використанням доступних продуктів дозволить без праці впоратися із завданням всім новачкам в кулінарній справі. Для ідеального рівномірного пропікання можна використовувати порційні силіконові форми для кексів. Приготується така шарлотка в мікрохвильовці 5 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка в гуртку в мікрохвильовці
Ще один простий рецепт шарлотки в мікрохвильовці вдасться виконати прямо в гуртку. Представленого кількості вистачить на приготування двох порцій, взявши для цього ємності об'ємом не менше 250 мл По готовності в кожну чашку додають по ложці меду та доповнюють десерт за бажанням цукатами, родзинками або свіжими ягодами.
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка в мікрохвильовій печі з грилем – рецепт
Приготована шарлотка з яблуками в мікрохвильовій печі з грилем чудово пропікається і набуває відсутню рум'яність. Прилад включають у комбінованому режимі «комбі» (СВЧ+гриль). Враховуючи різні можливості пристроїв від різних виробників, готовність десерту потрібно перевіряти кожні 5 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка в мікрохвильовці з манкою
Наступний рецепт шарлотки в мікрохвильовці дозволить отримати більш рихлу структуру готової солодощі. Потрібний ефект буде досягнутий за рахунок використання манки, яку вмішують у збиту яєчну основу після розчинення всіх цукрових кристалів. Яблучну нарізку приправляють меленою корицею і тростинним цукром, який додасть десерту приємний карамельний смак.
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка без яєць в мікрохвильовці
Приготовлена вегетаріанська шарлотка без яєць в мікрохвильовці не поступається за смаковими характеристиками оригіналу і завжди радує відмінним підсумковим результатом. В якості основи в даному випадку використовується нежирна сметана, однак її можна замінити кефіром або натуральним низькокалорійним йогуртом.
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка на кефірі в мікрохвильовці
Тим, кому не подобається сухувата структура класичного пирога, доведеться по душі приготовлена пишна шарлотка з яблуками мікрохвильовці на кефірі. Завдяки останньому тісто стає трохи влажноватым, купуючи відсутню соковитість і приємний молочний присмак. Не зайвим у складі буде ванілін або кориця.
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка зі сметаною в мікрохвильовці
Ще один рецепт шарлотки з яблуками в мікрохвильовій печі дозволить отримати одночасно соковиту і пишну текстуру пирога. В даному випадку десерт готується зі сметаною і манкою. При використанні солодких яблук складу можна доповнити журавлиною, червоною або чорною смородиною (свіжої або замороженої).
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка в мікрохвильовці з сиром і яблуками
Напрочуд насиченим смак улюбленого десерту стає, якщо приготувати його з додаванням сиру. Молочнокислий продукт чудово поєднується з яблучної м'якоттю, значно покращуючи характеристики солодощі. Для аромату в тісто можна додати трохи тертої лимонної цедри або ванільний цукор.
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка на воді з яблуками в мікрохвильовці
Приготування шарлотки в мікрохвильовці за таким рецептом нагадує технологію створення пирога-перевертыша . Спочатку прогрівають до утворення карамелі воду з цукром, після чого доповнюють страву яблуками і класичним тестом. Не варто відразу ж після випікання діставати пиріг, а краще дати йому настоятися 5 хвилин у печі і ще хвилин 15 на столі.
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка з грушами в мікрохвильовці
Не менш смачна, ніж класичний пиріг з яблуками приготована шарлотка в СВЧ печі з грушами. Фруктові плоди нарізають на шматочки, попередньо очистивши від серцевини з насінням. До складу тіста можна додати какао або сухої шоколадний порошок для приготування гарячого напою, що до невпізнання змінить смак солодощі.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісна шарлотка з яблуками в духовці, мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на мінеральній воді або апельсиновому соку
Пісна шарлотка з яблуками – дієтична випічка, яка стане справжньою «паличкою» для ласунів. Її можна створити із застосуванням пікантних компонентів,
Пиріг з яблуками на кефірі в духовці або в мультиварці - швидкі рецепти з різного тіста
Спекти пиріг з яблуками на кефірі під силу кожному новачкові в кондитерській справі, адже процес не вимагає особливої майстерності. Готується страва
Шарлотка з корицею
Рецептів шарлотки існує багато і кожен по-своєму неповторний. Про одну таку оригінальної варіації поговоримо далі. Розповімо три цікавих і
Шарлотка в аерогрилі
Шарлотка - дуже популярний десерт, а тому і рецептів її приготування існує дуже багато. Сьогодні ми розповімо ще про одне - як зробити шарлотку в
Шарлотка в мікрохвильовці
На сьогоднішній день багато господинь вже звикли використовувати мікрохвильову піч для того, щоб готувати смачну, але в той же час швидку випічку,
Шарлотка з яблуками - простий рецепт
Якщо ви хочете обмежити споживання напівфабрикатів, але часу на приготування практично не маєте, то скористайтеся рецептами різних страв для