» » Шарлотка в мікрохвильовці - рецепти за 5 хвилин в гуртку, з яблуками, манкою і без яєць

Шарлотка в мікрохвильовці - рецепти за 5 хвилин в гуртку, з яблуками, манкою і без яєць

Шарлотка в мікрохвильовці - рецепти за 5 хвилин в гуртку, з яблуками, манкою і без яєць
Шарлотка в мікрохвильовці готується швидше, ніж в духовці і при правильному підході до справи не поступається за смаком десерту, приготовленого традиційним способом. За лічені хвилини буде готове чудове солодке доповнення до чашки чаю або молока.

Як приготувати шарлотку в мікрохвильовці?


Щоб приготована шарлотка в СВЧ печі вдалася на славу без труднощів і складнощів в процесі виконання рецептів, потрібно спочатку ознайомитися нюансами такої термічної обробки десерту.

  • Знадобиться спеціальний посуд для приготування в мікрохвильових печах. Можна використовувати скляні, силіконові форми, а також інші жароміцні ємності не з металу.

  • Форма повинна бути високою і заповнювати її тестом не слід більше ніж на половину.

  • У рецепті переважно використовувати замість цукру пудру або збивати тісто до повного розчинення солодких кристалів.

  • Щоб виріб пропеклося в центрі його бажано запікати поетапно, чергуючи мікрохвилі з хвилинним відпочинком кожні 5 хвилин.


  • Шарлотка в мікрохвильовці з яблуками рецепт

    Шарлотка в мікрохвильовці - рецепти за 5 хвилин в гуртку, з яблуками, манкою і без яєць

    Елементарна технологія з використанням доступних продуктів дозволить без праці впоратися із завданням всім новачкам в кулінарній справі. Для ідеального рівномірного пропікання можна використовувати порційні силіконові форми для кексів. Приготується така шарлотка в мікрохвильовці 5 хвилин.
    Інгредієнти:

  • яйця – 5 шт.;

  • борошно 160 г;

  • цукор – 200 г;

  • яблука – 3 шт.;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • масло.


  • Приготування

  • Розбити яйця в миску, додають цукор і збивають до розчинення кристалів.

  • Додають борошно і погашену соду, розбивають грудки за допомогою міксера або віночка.

  • На дно форми або маленьких ємностей укладають нарізані яблука, заливають їх тестом.

  • В залежності від об'єму форми шарлотка в мікрохвильовці буде готуватися при потужності 700 Вт 5-15 хвилин.


  • Шарлотка в гуртку в мікрохвильовці


    Шарлотка в мікрохвильовці - рецепти за 5 хвилин в гуртку, з яблуками, манкою і без яєць

    Ще один простий рецепт шарлотки в мікрохвильовці вдасться виконати прямо в гуртку. Представленого кількості вистачить на приготування двох порцій, взявши для цього ємності об'ємом не менше 250 мл По готовності в кожну чашку додають по ложці меду та доповнюють десерт за бажанням цукатами, родзинками або свіжими ягодами.
    Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 120 г;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • масло вершкове – 15 ст. ложки;

  • яблуко – 1 шт.;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • кориця – 2 щіпки.


  • Приготування

  • Збивають яйце з цукром і маслом, додавши розпушувач.

  • Вмішують в основу борошно.

  • Яблука нарізають, збризкують соком лимона, посипають корицею, додають в тісто.

  • Викладають масу в 2-3 промаслені чашки.

  • Через 2 хвилини приготування на високій потужності шарлотка з яблуками в мікрохвильовці буде готова.


  • Шарлотка в мікрохвильовій печі з грилем – рецепт

    Шарлотка в мікрохвильовці - рецепти за 5 хвилин в гуртку, з яблуками, манкою і без яєць

    Приготована шарлотка з яблуками в мікрохвильовій печі з грилем чудово пропікається і набуває відсутню рум'яність. Прилад включають у комбінованому режимі «комбі» (СВЧ+гриль). Враховуючи різні можливості пристроїв від різних виробників, готовність десерту потрібно перевіряти кожні 5 хвилин.
    Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;

  • борошно і цукор – по 1 склянці;

  • яблука – 3 шт.;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • масло.


  • Приготування

  • Збивають до побіління і розчинення цукрових кристалів яйця з цукром.

  • Вмішують міксером розпушувач з борошном.

  • Додають нарізані на часточки або великі кубики яблука, перекладають отриману основу у форму.

  • Готуватися шарлотка в мікрохвильовій печі буде в комбінованому режимі від 10-20 хвилин.


  • Шарлотка в мікрохвильовці з манкою

    Шарлотка в мікрохвильовці - рецепти за 5 хвилин в гуртку, з яблуками, манкою і без яєць

    Наступний рецепт шарлотки в мікрохвильовці дозволить отримати більш рихлу структуру готової солодощі. Потрібний ефект буде досягнутий за рахунок використання манки, яку вмішують у збиту яєчну основу після розчинення всіх цукрових кристалів. Яблучну нарізку приправляють меленою корицею і тростинним цукром, який додасть десерту приємний карамельний смак.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • манка і борошно – 05 склянки;

  • цукор – 05 склянки;

  • коричневий цукор – 05 склянки;

  • кориця – 2 щіпки;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • яблука – 4 шт.;

  • масло.


  • Приготування

  • Збивають яйця з додаванням білого цукру до розчинення останнього.

  • Всипають манку, збивають 3 хвилини.

  • Вмішують розпушувач і борошно.

  • Яблука очищають, нарізають часточками, які присмачують змішаним з корицею тростинним цукром і викладають у форму.

  • Заливають яблучну нарізку тестом, злегка розмішують і відправляють в СВЧ піч.

  • Через 10-20 хвилин приготування на високій потужності шарлотка з манкою в мікрохвильовці буде готова.


  • Шарлотка без яєць в мікрохвильовці

    Шарлотка в мікрохвильовці - рецепти за 5 хвилин в гуртку, з яблуками, манкою і без яєць

    Приготовлена вегетаріанська шарлотка без яєць в мікрохвильовці не поступається за смаковими характеристиками оригіналу і завжди радує відмінним підсумковим результатом. В якості основи в даному випадку використовується нежирна сметана, однак її можна замінити кефіром або натуральним низькокалорійним йогуртом.


    Інгредієнти:

  • манка і борошно – 05 склянки;

  • сметана нежирна – 180 г;

  • цукор – 1 склянка;

  • ваніль і кориця – по 2 щіпки;

  • розпушувач – 2 ч. ложки;

  • яблука – 4 шт.;

  • масло.


  • Приготування

  • Замочують манку з цукром в сметані на годину.

  • Додаю змішану з розпушувачем борошно, ваніль, корицю, трохи збивають основу.

  • Вмішують нарізані яблука, масу перекладають у форму і готують на високій потужності 10-20 хвилин.


  • Шарлотка на кефірі в мікрохвильовці

    Шарлотка в мікрохвильовці - рецепти за 5 хвилин в гуртку, з яблуками, манкою і без яєць

    Тим, кому не подобається сухувата структура класичного пирога, доведеться по душі приготовлена пишна шарлотка з яблуками мікрохвильовці на кефірі. Завдяки останньому тісто стає трохи влажноватым, купуючи відсутню соковитість і приємний молочний присмак. Не зайвим у складі буде ванілін або кориця.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • кефір і цукор – по 1 склянці;

  • борошно – 2 склянки;

  • ванілін – щіпка;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • яблука – 4-5 шт.;

  • масло.


  • Приготування

  • Збивають з цукром яйця, вмішують кефір, борошно, додавши при цьому і ванілін і розпушувач.

  • Закладаю в отриману основу попередньо почищені і нарізані яблука.

  • Перекладають тісто в промаслений форму і відправляють в МІКРОХВИЛЬОВУ піч на високу потужність.

  • Через 10-20 хвилин шарлотка на кефірі в мікрохвильовці буде готова.


  • Шарлотка зі сметаною в мікрохвильовці

    Шарлотка в мікрохвильовці - рецепти за 5 хвилин в гуртку, з яблуками, манкою і без яєць

    Ще один рецепт шарлотки з яблуками в мікрохвильовій печі дозволить отримати одночасно соковиту і пишну текстуру пирога. В даному випадку десерт готується зі сметаною і манкою. При використанні солодких яблук складу можна доповнити журавлиною, червоною або чорною смородиною (свіжої або замороженої).
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • сметана і цукор – по 1 склянці;

  • борошно – 250 г;

  • манка – 180 г;

  • ванілін або кориця – щіпка;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • яблука – 4 шт.;

  • масло.


  • Приготування

  • З'єднують в мисці сметану і манну крупу, дають постояти годину.

  • Збивають яйця і цукор міксером до однорідності, вмішують сметанную масу, збивають.

  • Вводять в основу борошно і розпушувач, додають ваніль і яблука.

  • Готують пиріг в промасленим формі в СВЧ печі 10-20 хвилин.


  • Шарлотка в мікрохвильовці з сиром і яблуками

    Шарлотка в мікрохвильовці - рецепти за 5 хвилин в гуртку, з яблуками, манкою і без яєць

    Напрочуд насиченим смак улюбленого десерту стає, якщо приготувати його з додаванням сиру. Молочнокислий продукт чудово поєднується з яблучної м'якоттю, значно покращуючи характеристики солодощі. Для аромату в тісто можна додати трохи тертої лимонної цедри або ванільний цукор.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • сир жирний – 200 г;

  • борошно 160 г;

  • цукор – 200 г;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • яблука – 4 шт.;

  • масло.


  • Приготування

  • Збивають білки, додавши 2/3 цукру і жовтки з рештою цукровим піском.

  • З'єднують білки і жовтки, вмішують акуратно борошно і розпушувач.

  • Вилити тісто у форму, додавши скибочки яблук.

  • Через 10-15 хвилин приготування сирна шарлотка в мікрохвильовці буде готова.


  • Шарлотка на воді з яблуками в мікрохвильовці

    Шарлотка в мікрохвильовці - рецепти за 5 хвилин в гуртку, з яблуками, манкою і без яєць

    Приготування шарлотки в мікрохвильовці за таким рецептом нагадує технологію створення пирога-перевертыша . Спочатку прогрівають до утворення карамелі воду з цукром, після чого доповнюють страву яблуками і класичним тестом. Не варто відразу ж після випікання діставати пиріг, а краще дати йому настоятися 5 хвилин у печі і ще хвилин 15 на столі.
    Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;

  • кориця і ванілін – по 1 ч. ложці;

  • борошно – 120 г;

  • цукор – 250 г;

  • розпушувач – 2 ч. ложки;

  • яблука – 4 шт.;

  • вода – 3 ст. ложки;

  • масло вершкове – 70 р.


  • Приготування

  • 150 г цукру і воду закладають в форму і готують на високій потужності до карамельного кольору приблизно 3 хвилини.

  • Закладають масло і нарізані яблука і заливають все тестом, приготованим шляхом збивання залишилися інгредієнти до однорідності.

  • Печуть пиріг 10 хвилин, дають постояти в печі, а потім на столі, після чого перевертають на блюдо.


  • Шарлотка з грушами в мікрохвильовці

    Шарлотка в мікрохвильовці - рецепти за 5 хвилин в гуртку, з яблуками, манкою і без яєць

    Не менш смачна, ніж класичний пиріг з яблуками приготована шарлотка в СВЧ печі з грушами. Фруктові плоди нарізають на шматочки, попередньо очистивши від серцевини з насінням. До складу тіста можна додати какао або сухої шоколадний порошок для приготування гарячого напою, що до невпізнання змінить смак солодощі.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • кориця і ванілін – по щіпці;

  • борошно 160 г;

  • цукор – 120 г;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • груші – 3 шт.;

  • кефір – 220 мл;

  • какао – 4 ст. ложки.


  • Приготування

  • Збивають яйця з цукром, додають інші складові для тіста і нарізані груші.

  • Викладають основу в ємність і відправляють в піч.

  • Через 10 хвилин шарлотка в мікрохвильовці буде готова.
    Додав: admin | 16-04-2018, 18:17
    Переглядів: 6