Шарлотка в мікрохвильовці готується швидше, ніж в духовці і при правильному підході до справи не поступається за смаком десерту, приготовленого традиційним способом. За лічені хвилини буде готове чудове солодке доповнення до чашки чаю або молока.
Як приготувати шарлотку в мікрохвильовці?
Щоб приготована шарлотка в СВЧ печі вдалася на славу без труднощів і складнощів в процесі виконання рецептів, потрібно спочатку ознайомитися нюансами такої термічної обробки десерту.
Знадобиться спеціальний посуд для приготування в мікрохвильових печах. Можна використовувати скляні, силіконові форми, а також інші жароміцні ємності не з металу. Форма повинна бути високою і заповнювати її тестом не слід більше ніж на половину. У рецепті переважно використовувати замість цукру пудру або збивати тісто до повного розчинення солодких кристалів. Щоб виріб пропеклося в центрі його бажано запікати поетапно, чергуючи мікрохвилі з хвилинним відпочинком кожні 5 хвилин. Шарлотка в мікрохвильовці з яблуками рецепт
Елементарна технологія з використанням доступних продуктів дозволить без праці впоратися із завданням всім новачкам в кулінарній справі. Для ідеального рівномірного пропікання можна використовувати порційні силіконові форми для кексів. Приготується така шарлотка в мікрохвильовці 5 хвилин.
Інгредієнти: яйця – 5 шт.; борошно 160 г; цукор – 200 г; яблука – 3 шт.; сода – 1 ч. ложка; масло. Приготування Розбити яйця в миску, додають цукор і збивають до розчинення кристалів. Додають борошно і погашену соду, розбивають грудки за допомогою міксера або віночка. На дно форми або маленьких ємностей укладають нарізані яблука, заливають їх тестом. В залежності від об'єму форми шарлотка в мікрохвильовці буде готуватися при потужності 700 Вт 5-15 хвилин. Шарлотка в гуртку в мікрохвильовці
Ще один простий рецепт шарлотки в мікрохвильовці вдасться виконати прямо в гуртку. Представленого кількості вистачить на приготування двох порцій, взявши для цього ємності об'ємом не менше 250 мл По готовності в кожну чашку додають по ложці меду та доповнюють десерт за бажанням цукатами, родзинками або свіжими ягодами.
Інгредієнти: яйце – 1 шт.; борошно – 120 г; цукор – 3 ст. ложки; масло вершкове – 15 ст. ложки; яблуко – 1 шт.; розпушувач – 1 ч. ложка; лимонний сік – 1 ст. ложка; кориця – 2 щіпки. Приготування Збивають яйце з цукром і маслом, додавши розпушувач. Вмішують в основу борошно. Яблука нарізають, збризкують соком лимона, посипають корицею, додають в тісто. Викладають масу в 2-3 промаслені чашки. Через 2 хвилини приготування на високій потужності шарлотка з яблуками в мікрохвильовці буде готова. Шарлотка в мікрохвильовій печі з грилем – рецепт
Приготована шарлотка з яблуками в мікрохвильовій печі з грилем чудово пропікається і набуває відсутню рум'яність. Прилад включають у комбінованому режимі «комбі» (СВЧ+гриль). Враховуючи різні можливості пристроїв від різних виробників, готовність десерту потрібно перевіряти кожні 5 хвилин.
Інгредієнти: яйця – 4 шт.; борошно і цукор – по 1 склянці; яблука – 3 шт.; розпушувач – 15 ч. ложки; масло. Приготування Збивають до побіління і розчинення цукрових кристалів яйця з цукром. Вмішують міксером розпушувач з борошном. Додають нарізані на часточки або великі кубики яблука, перекладають отриману основу у форму. Готуватися шарлотка в мікрохвильовій печі буде в комбінованому режимі від 10-20 хвилин. Шарлотка в мікрохвильовці з манкою
Наступний рецепт шарлотки в мікрохвильовці дозволить отримати більш рихлу структуру готової солодощі. Потрібний ефект буде досягнутий за рахунок використання манки, яку вмішують у збиту яєчну основу після розчинення всіх цукрових кристалів. Яблучну нарізку приправляють меленою корицею і тростинним цукром, який додасть десерту приємний карамельний смак.
Інгредієнти: яйця – 3 шт.; манка і борошно – 05 склянки; цукор – 05 склянки; коричневий цукор – 05 склянки; кориця – 2 щіпки; розпушувач – 15 ч. ложки; яблука – 4 шт.; масло. Приготування Збивають яйця з додаванням білого цукру до розчинення останнього. Всипають манку, збивають 3 хвилини. Вмішують розпушувач і борошно. Яблука очищають, нарізають часточками, які присмачують змішаним з корицею тростинним цукром і викладають у форму. Заливають яблучну нарізку тестом, злегка розмішують і відправляють в СВЧ піч. Через 10-20 хвилин приготування на високій потужності шарлотка з манкою в мікрохвильовці буде готова. Шарлотка без яєць в мікрохвильовці
Приготовлена вегетаріанська шарлотка без яєць в мікрохвильовці не поступається за смаковими характеристиками оригіналу і завжди радує відмінним підсумковим результатом. В якості основи в даному випадку використовується нежирна сметана, однак її можна замінити кефіром або натуральним низькокалорійним йогуртом.
Інгредієнти: манка і борошно – 05 склянки; сметана нежирна – 180 г; цукор – 1 склянка; ваніль і кориця – по 2 щіпки; розпушувач – 2 ч. ложки; яблука – 4 шт.; масло. Приготування Замочують манку з цукром в сметані на годину. Додаю змішану з розпушувачем борошно, ваніль, корицю, трохи збивають основу. Вмішують нарізані яблука, масу перекладають у форму і готують на високій потужності 10-20 хвилин. Шарлотка на кефірі в мікрохвильовці
Тим, кому не подобається сухувата структура класичного пирога, доведеться по душі приготовлена пишна шарлотка з яблуками мікрохвильовці на кефірі. Завдяки останньому тісто стає трохи влажноватым, купуючи відсутню соковитість і приємний молочний присмак. Не зайвим у складі буде ванілін або кориця.
Інгредієнти: яйця – 3 шт.; кефір і цукор – по 1 склянці; борошно – 2 склянки; ванілін – щіпка; розпушувач – 15 ч. ложки; яблука – 4-5 шт.; масло. Приготування Збивають з цукром яйця, вмішують кефір, борошно, додавши при цьому і ванілін і розпушувач. Закладаю в отриману основу попередньо почищені і нарізані яблука. Перекладають тісто в промаслений форму і відправляють в МІКРОХВИЛЬОВУ піч на високу потужність. Через 10-20 хвилин шарлотка на кефірі в мікрохвильовці буде готова. Шарлотка зі сметаною в мікрохвильовці
Ще один рецепт шарлотки з яблуками в мікрохвильовій печі дозволить отримати одночасно соковиту і пишну текстуру пирога. В даному випадку десерт готується зі сметаною і манкою. При використанні солодких яблук складу можна доповнити журавлиною, червоною або чорною смородиною (свіжої або замороженої).
Інгредієнти: яйця – 3 шт.; сметана і цукор – по 1 склянці; борошно – 250 г; манка – 180 г; ванілін або кориця – щіпка; розпушувач – 15 ч. ложки; яблука – 4 шт.; масло. Приготування З'єднують в мисці сметану і манну крупу, дають постояти годину. Збивають яйця і цукор міксером до однорідності, вмішують сметанную масу, збивають. Вводять в основу борошно і розпушувач, додають ваніль і яблука. Готують пиріг в промасленим формі в СВЧ печі 10-20 хвилин. Шарлотка в мікрохвильовці з сиром і яблуками
Напрочуд насиченим смак улюбленого десерту стає, якщо приготувати його з додаванням сиру. Молочнокислий продукт чудово поєднується з яблучної м'якоттю, значно покращуючи характеристики солодощі. Для аромату в тісто можна додати трохи тертої лимонної цедри або ванільний цукор.
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; сир жирний – 200 г; борошно 160 г; цукор – 200 г; розпушувач – 1 ч. ложка; яблука – 4 шт.; масло. Приготування Збивають білки, додавши 2/3 цукру і жовтки з рештою цукровим піском. З'єднують білки і жовтки, вмішують акуратно борошно і розпушувач. Вилити тісто у форму, додавши скибочки яблук. Через 10-15 хвилин приготування сирна шарлотка в мікрохвильовці буде готова. Шарлотка на воді з яблуками в мікрохвильовці
Приготування шарлотки в мікрохвильовці за таким рецептом нагадує технологію створення пирога-перевертыша . Спочатку прогрівають до утворення карамелі воду з цукром, після чого доповнюють страву яблуками і класичним тестом. Не варто відразу ж після випікання діставати пиріг, а краще дати йому настоятися 5 хвилин у печі і ще хвилин 15 на столі.
Інгредієнти: яйця – 4 шт.; кориця і ванілін – по 1 ч. ложці; борошно – 120 г; цукор – 250 г; розпушувач – 2 ч. ложки; яблука – 4 шт.; вода – 3 ст. ложки; масло вершкове – 70 р. Приготування 150 г цукру і воду закладають в форму і готують на високій потужності до карамельного кольору приблизно 3 хвилини. Закладають масло і нарізані яблука і заливають все тестом, приготованим шляхом збивання залишилися інгредієнти до однорідності. Печуть пиріг 10 хвилин, дають постояти в печі, а потім на столі, після чого перевертають на блюдо. Шарлотка з грушами в мікрохвильовці
Не менш смачна, ніж класичний пиріг з яблуками приготована шарлотка в СВЧ печі з грушами. Фруктові плоди нарізають на шматочки, попередньо очистивши від серцевини з насінням. До складу тіста можна додати какао або сухої шоколадний порошок для приготування гарячого напою, що до невпізнання змінить смак солодощі.
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; кориця і ванілін – по щіпці; борошно 160 г; цукор – 120 г; розпушувач – 1 ч. ложка; груші – 3 шт.; кефір – 220 мл; какао – 4 ст. ложки. Приготування Збивають яйця з цукром, додають інші складові для тіста і нарізані груші. Викладають основу в ємність і відправляють в піч. Через 10 хвилин шарлотка в мікрохвильовці буде готова.