Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шарлотка з яблуками - простий рецепт

Шарлотка з яблуками - простий рецепт

19-01-2015, 13:14
1 769
Шарлотка з яблуками - простий рецепт
Трапляються в нашому житті моменти, коли не хочеться або ніколи готувати, а дуже непогано було б близьких побалувати, наприклад, ніжним яблучним пирогом. Так і перебивалися напівфабрикатами, якщо б не рецепти того, як приготувати шарлотку в мікрохвильовці .
Яблучна шарлотка в мікрохвильовці відрізняється ніжною текстурою, завдяки соковитому від яблук бісквіту. Вона буде бажана в будь-який прийом їжі, і різноманітить навіть дієтичне меню. Її можна робити менш калорійною, додаючи кислі яблука, і зменшуючи кількість цукру.
Які «камені спотикання» чекають нас на шляху приготування шарлотки в мікрохвильовці і чим цей процес відрізняється від звичного випікання в духовці?

  • Щоб шарлотка була соковитою - робіть тісто рідшою, ніж для духовки.

  • Важливе правило - не перетримай. Потрібно уважно ознайомитися з інструкцією до вашої СВЧ печі і розрахувати скільки часу у вас займе процес приготування. Зазвичай в рецепті вказують потужність у ватах, рекомендовану для випічки і час. Якщо рекомендовану потужність ви помножите на рекомендований час, а отриману цифру розділіть потужність вашої мікрохвильовки, то дізнаєтесь, скільки хвилин буде готова шарлотка з яблуками в мікрохвильовці.

  • Після того, як таймер зупиниться, хвилин п'ять шарлотка «доходити» до готовності. Добре мати під рукою упаковку зубочисток. Акуратно застроміть зубочистку в бісквіт приблизно посередині між центром і краєм. Якщо слідів тесту на паличці немає, значить, випічка яблучної шарлотки в мікрохвильовці закінчена.

  • Якщо ви є щасливим володарем МІКРОХВИЛЬОВІ печі з грилем, то ваша шарлотка може придбати золотисту скоринку, якщо ж гриль відсутня - покрийте готову випічку, глазур'ю, збитими вершками, або підфарбуйте саме тісто.

  • Користуйтеся спеціальними формами для випічки з отвором посередині.

  • Слідкуйте, щоб в тісті не траплялися нерозчинені крупинки цукру. Вони горять у СВЧ печах.


  • Шарлотка в мікрохвильовці - рецепт


    Інгредієнти:

  • яблука (краще зелені кислі) - 2 шт.;

  • борошно пшеничне - 1 ст.;

  • яйця - 4 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • масло вершкове - змастити форму.


  • Приготування
    Очистіть і поріжте яблука невеликими шматочками. Збийте яйця з цукром, поки не розчиняться всі крупинки. Вмішайте борошно, намагаючись не надто інтенсивно заважати, щоб не витісняти з тіста бульбашки повітря. Чим більше бульбашок в тісті - тим рихлее шарлотка.
    Змастіть форму маслом висипте в неї яблука. По яблукам акуратно і рівномірно лейте тісто. Випікайте на максимальній потужності приблизно 7 хвилин, але краще розрахуйте час саме для вашої мікрохвильовки.

    Шарлотка в мікрохвильовці - рецепт зі згущеним молоком


    Дуже цікавий смак шарлотки виходить при заміні цукру згущеним молоком і додавання різних смакових добавок, таких як імбир, кориця.
    Інгредієнти:

  • яблука (краще зелені) - 2 шт.;

  • борошно пшеничне - 15 склянки;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко згущене - 1 банка;

  • сода харчова - 1 ч. ложка;

  • кориця або імбир - 1 ч. ложка;

  • масло вершкове - змастити форму.


  • Шарлотка з яблуками - простий рецепт
    Приготування
    Згущене молоко і яйця збийте, додайте туди соду, корицю або імбир і борошно. Вимішуйте акуратно. Так само, як і в першому рецепті, на змащену форму, викладайте яблука і заливайте тестом. Вмикайте піч на повну потужність приблизно на 10 хвилин, але не забувайте періодично перевіряти шарлотку на готовність.
    Візьміть собі на замітку ці невигадливі, але, тим не менш, дуже популярні рецепти приготування шарлотки в мікрохвильовці, і ви ніколи не будете ламати голову, як при максимальній зайнятості встигнути приготувати щось смачне.
    Яблучну шарлотку можна приготувати і з допомогою іншого кухонного помічника - аэрогриля. Шарлотка в аерогрилі виходить не менш смачної та простої у приготуванні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шарлотка в аерогрилі
    Шарлотка в аерогрилі
    Шарлотка - дуже популярний десерт, а тому і рецептів її приготування існує дуже багато. Сьогодні ми розповімо ще про одне - як зробити шарлотку в
    Шарлотка в мікрохвильовці
    Шарлотка в мікрохвильовці
    На сьогоднішній день багато господинь вже звикли використовувати мікрохвильову піч для того, щоб готувати смачну, але в той же час швидку випічку,
    Шарлотка з яблуками в мультиварці
    Шарлотка з яблуками в мультиварці
    Шарлотка - смачний ароматний пиріг, який традиційно готується з яблуками. Але якщо ви хочете приготувати десерт швидше, рекомендуємо вам скористатися
    Яблучна шарлотка
    Яблучна шарлотка
    Нам уже доводилося розглядати рецепти шарлотки для мікрохвильовки і аэрогриля, але звичного господиням рецепта в духовці так і не було. Що ж, маємо
    Шарлотка на кефірі - рецепт
    Шарлотка на кефірі - рецепт
    Шарлотка - це дивовижний пиріг з начинкою. У традиційному варіанті він робиться з яблуками. Але в даний час її готують з різними фруктами і ягодами.
    Шарлотка без яєць
    Шарлотка без яєць
    Шарлотка - смачний пиріг з яблук, запечених в тісті. Зазвичай в тісто додають яйця. Але сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков цього ласощі без