» » Риба в мікрохвильовці під грилем, на пару і в пакеті - рецепти з картоплею, цибулею і майонезом

Риба в мікрохвильовці під грилем, на пару і в пакеті - рецепти з картоплею, цибулею і майонезом

Риба в мікрохвильовці під грилем, на пару і в пакеті - рецепти з картоплею, цибулею і майонезом
Риба в мікрохвильовці готується швидко і просто. Побутовий прилад робить процес більш легким і зручним, його почали використовувати не тільки для розігрівання готових страв, але і приготування повноцінних страв з сирих компонентів. При цьому варто дотримуватися певних пропорцій і послідовності дій.

Як приготувати рибу в мікрохвильовці?


Щоб зробити таке блюдо як риба у СВЧ, потрібно враховувати наступні моменти:

  • Заморожений продукт потрібно розморозити, але при цьому вловити момент, щоб він залишився холодним.

  • Якщо позбавлення від льоду відбувається в мікрохвильовці, потрібно накрити рибу паперовим рушником і один раз перевернути на іншу сторону.

  • Попередньо рибу не потрібно солити, інакше в процесі готування вона стане жорсткою.

  • Треба підібрати посуд, який має отвором у кришці.

  • У більшості випадків риба після приготування має трохи настоятися, щоб дійти до повної готовності.

  • У мікрохвильовій печі можна готувати запаковану рибу, для цього вона викладається разом з пакетом на блюдо, в ньому проробляється кілька отворів, через які буде виділятися рідина.

  • Якщо з'явилося бажання готувати рибу у фользі, то потрібно використовувати спеціальну для СВЧ печі.


  • Як зварити рибу в мікрохвильовці?

    Риба в мікрохвильовці під грилем, на пару і в пакеті - рецепти з картоплею, цибулею і майонезом

    Одним з найпростіших способів є приготування риби в мікрохвильовці з допомогою варіння. Для цього рекомендується взяти спеціальний посуд, в якій можна зручно розташувати основний продукт. Його потрібно нарізати на шматочки і викласти в ємність так, щоб більш великі частини розташовувалися біля стінок. В залежно від сорти риби час приготування може змінюватись.
    Інгредієнти:

  • риба – 400 г;

  • вершкове масло – 1 ст. л.


  • Приготування

  • Рибу порізати на шматки, викласти в посуд, додати масло, посолити, влити трохи води. Ємність закрити кришкою.

  • Виставити максимальну потужність, риба в мікрохвильовці буде готова через 3-5 хвилин.


  • Як запекти рибу в мікрохвильовці?


    Риба в мікрохвильовці під грилем, на пару і в пакеті - рецепти з картоплею, цибулею і майонезом

    Надзвичайно смачною виходить риба-гриль в мікрохвильовці, функцію печі причаще застосовують для приготування скумбрії. Такі інгредієнти як лимон і цибулю допоможуть надати страві неперевершений смак. Підготовлений основний продукт необхідно викласти в жаростійкий посуд, попередньо сбризнув його рослинним маслом.
    Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • лимон -05 шт.;

  • рослинне масло – 1 ст. л.;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Скумбрію розморозити. Відрізати голову, розрізати черевце і випатрати нутрощі. Промити в холодній воді. Акуратно профілювати рибу і прибрати всі кісточки.

  • Цибулю тонко нарізати півкільцями.

  • Лимон нарізати кільцями. Філе посолити, в середину викласти цибулю і лимон.

  • Риба, запечена в мікрохвильовці, буде готова приблизно через 15 хвилин.


  • Як приготувати рибу в мікрохвильовці в пакеті?

    Риба в мікрохвильовці під грилем, на пару і в пакеті - рецепти з картоплею, цибулею і майонезом

    Без зайвих витрат часу і зусиль готується риба в мікрохвильовці в пакет для запікання. Морський продукт заздалегідь можна підготувати режимі «розморожування», який виставляється на 20 секунд, потім його можна залишити на хвилину в камері, щоб дійти. Страва набуває додатковий насичений смак з допомогою використання різноманітних спецій.
    Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 шт.;

  • вершкове масло – 10-15 г;

  • майонез – 20 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • лимон – 05 шт.;

  • сир – 50 р.


  • Приготування

  • Рибу очистити від кісток, викласти на блюдо, посолити.

  • Зверху викласти цибулю, попередньо вимочену в лимонному соці.

  • Рибу приправити спеціями, змастити майонезом, посипати тертим сиром.

  • Вкласти рибу в пакет для запікання, страву поставити в мікрохвильову піч на максимальну потужність близько 4 хвилин.


  • Риба в мікрохвильовці з цибулею і майонезом

    Риба в мікрохвильовці під грилем, на пару і в пакеті - рецепти з картоплею, цибулею і майонезом

    У багатьох господинь великою популярністю користується риба в мікрохвильовці з цибулею і майонезом. Ці допоміжні компоненти, які надають основного продукту неповторний смак, ще додадуть їй соковитості і вбережуть від висихання під час готування. Перед подаванням страву можна прикрасити порубаним кропом.
    Інгредієнти:

  • рибне філе – 600 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • майонез – 4 ст. л.;

  • тертий сир – 4 ст. л.;

  • сіль, перець;

  • кріп – 1 пучок.


  • Приготування

  • Шматочки риби посипати сіллю і перцем.

  • Цибулю нарізати півкільцями, викласти поверх риби. Змастити її майонезом і посипати тертим сиром.

  • Риба в мікрохвильовці з скоринкою виходить з допомогою режиму «Гриль», включити його на 15 хвилин.


  • Риба тушкована в мікрохвильовці

    Риба в мікрохвильовці під грилем, на пару і в пакеті - рецепти з картоплею, цибулею і майонезом

    Ще один спосіб, щоб приготувати рибу в мікрохвильовій печі, - протушкувати її. Вона часто робиться разом з гарніром, в якості якого може виступати картопля, рис, гречана каша або всілякі свіжі овочі. Останні можна порізати на кружечки великі, так і подрібнити за допомогою терки.
    Інгредієнти:

  • риба – 1 шт.;

  • рис – 400 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • спеції, сіль;

  • рослинне масло – 20 мл


  • Приготування



  • Рибу порізати, натерти спеціями.

  • Додати подрібнену цибулю і дати їм просочитися протягом півгодини.

  • Рис відварити до напівготовності.

  • Моркву натерти на тертці.

  • Блюдо змастити маслом. В середину викласти рибу, по боках насипати рис, а зверху посипати морквою.

  • Риба в мікрохвильовці буде готова через 15 хвилин.


  • Медальйони з червоної риби в мікрохвильовці

    Риба в мікрохвильовці під грилем, на пару і в пакеті - рецепти з картоплею, цибулею і майонезом

    Найніжнішим стравою, яка порадує навіть найвибагливіших гурманів, є червона риба в мікрохвильовці. Вона може подаватися з різними соусами або овочевими гарнірами. Додати яству додаткову свіжість можна, якщо посипати його рубаною зеленню. Результат не буде поступатися приготовленого традиційним способом.
    Інгредієнти:

  • стейки сьомги – 3 шт.;

  • майонез – 50 г;

  • зелень, сіль, перець.


  • Приготування

  • Стейки, посолити і поперчити.

  • Рибу змастити майонезом, викласти в скляний посуд.

  • Риба в мікрохвильовці буде готова через 15 хвилин.


  • Пиріг з рибою в мікрохвильовці

    Риба в мікрохвильовці під грилем, на пару і в пакеті - рецепти з картоплею, цибулею і майонезом

    Дуже неординарним способом, за допомогою якого можна приготувати філе риби в мікрохвильовці, - використовувати його в якості начинки для пирога . Цей процес буде відбуватися набагато швидше, ніж в духовці. Основний продукт можна використовувати різних видів, він ідеально гармонує з зеленим цибулею.
    Інгредієнти:

  • борошно – 400 г;

  • масло вершкове – 50 г;

  • вода – 1 склянка;

  • сіль – 1 ч. л.;

  • риба – 500 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.


  • Приготування

  • Змішати інгредієнти для тіста: борошно, масло, воду, сіль, яйце. Залишити на 10-15 хвилин.

  • Для начинки дрібно порізати філе і цибулю.

  • Розкачати два тонких пласта тіста. Між ними помістити начинку.

  • Пиріг поставити в мікрохвильову піч на 15 хвилин.


  • Риба з картоплею в мікрохвильовці

    Риба в мікрохвильовці під грилем, на пару і в пакеті - рецепти з картоплею, цибулею і майонезом

    Надзвичайно цікавою варіацією страви є риба з овочами в мікрохвильовці. В якості додаткових компонентів можуть використовуватися помідори, болгарський перець, але найбільш поширеним і затребуваним гарніром вважається картопля. Допускається і комбінування декількох компонентів.
    Інгредієнти:

  • риба – 300 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • картопля – 3-4 шт.;

  • вершкове масло – 20 г;

  • майонез, сіль, спеції.


  • Приготування

  • Картоплю нарізати шматочками, посолити і додати майонез.

  • Зверху викласти півкільця цибулі.

  • Поставити ємність в мікрохвильову піч на 15 хвилин для приготування картоплі. Потім дістати, зверху викласти шматочки риби, посолені і попєрчєнниє.

  • Знову відправити в мікрохвильову піч, спочатку готувати з закритою кришкою 10 хвилин, а потім ще 5 хвилин з відкритою кришкою.


  • Як приготувати рибу на пару в мікрохвильовці?

    Риба в мікрохвильовці під грилем, на пару і в пакеті - рецепти з картоплею, цибулею і майонезом

    Щоб зробити таке блюдо як риба на пару в мікрохвильовці, побутовий прилад повинен бути оснащений відповідною функцією. З її допомогою буде досягнутий ефект, при якому основний продукт швидше буде готуватися у власному соку і придбає смак, як після приготування на пару. Можна використовувати такі види як лосось або морський окунь.
    Інгредієнти:

  • риба – 500 г;

  • свіжий імбир – 1 корінець;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 05 шт.;

  • соєвий соус – 3 ст. л.;

  • рисовий оцет – 1 ст. л.


  • Приготування

  • Рибу нарізати на смуги товщиною 2-3 см, натерти імбиром.

  • Цибулю і моркву подрібнити, додати до риби.

  • Окремо змішати оцет і соус, полити їм рибу.

  • Каструлю накрити поліетиленовою плівкою, зверху накрити кришкою з отвором.

  • Риба парова в мікрохвильовці буде готова через 6 хвилин.


  • Риба в сметані в мікрохвильовці

    Риба в мікрохвильовці під грилем, на пару і в пакеті - рецепти з картоплею, цибулею і майонезом

    Справжнім кулінарним шедевром є червона риба в сметані в мікрохвильовці. Вона ідеально комбінується з грибами, до цих двох компонентів гармонійним доповненням стане сметанний соус. Щоб основний продукт набув більш насичений смак, його попередньо замочують у лимонному соці.
    Інгредієнти:

  • риба – 1 кг;

  • гриби – 800 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • рослинна олія – 4 ст. л.;

  • сметана – 2 склянки;

  • борошно – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Філе риби нарізати шматочками, замочити в лимонному соку на 7 хвилин.

  • Гриби і цибулю подрібнити, залити олією і поставити в мікрохвильову піч на 5 хвилин.

  • Змішати сметану і борошно, додати до грибів, поставити в прилад на 2 хвилини.

  • У скляний посуд викласти рибу, зверху гриби і відправити в прилад ще на 5 хвилин.


  • Риба під маринадом в мікрохвильовці

    Риба в мікрохвильовці під грилем, на пару і в пакеті - рецепти з картоплею, цибулею і майонезом

    Великою популярністю користується така страва як риба в мікрохвильовій печі під маринадом. Останній готується з різних видів овочів, вони подаються під сметанним або томатним соусом. Вибір залежить від індивідуальних побажань господині. Посилити смакові якості і привнести пікантну нотку допоможе спеціальна приправа.
    Інгредієнти:

  • риба – 1 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • рослинна олія – 2 ст. л.;

  • томатна паста – 2 ст. л.;

  • приправа.


  • Приготування

  • Овочі подрібнити, влити масло, поставити в мікрохвильову піч на 10 хвилин.

  • Рибу нарізати на шматки, посипати приправою, зверху помістити маринад.

  • Такий варіант страви з риби в мікрохвильовці готується 15 хвилин.
    Додав: admin | 16-04-2018, 18:10
    Переглядів: 4