Риба в мікрохвильовці готується швидко і просто. Побутовий прилад робить процес більш легким і зручним, його почали використовувати не тільки для розігрівання готових страв, але і приготування повноцінних страв з сирих компонентів. При цьому варто дотримуватися певних пропорцій і послідовності дій.
Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
Щоб зробити таке блюдо як риба у СВЧ, потрібно враховувати наступні моменти:
Заморожений продукт потрібно розморозити, але при цьому вловити момент, щоб він залишився холодним. Якщо позбавлення від льоду відбувається в мікрохвильовці, потрібно накрити рибу паперовим рушником і один раз перевернути на іншу сторону. Попередньо рибу не потрібно солити, інакше в процесі готування вона стане жорсткою. Треба підібрати посуд, який має отвором у кришці. У більшості випадків риба після приготування має трохи настоятися, щоб дійти до повної готовності. У мікрохвильовій печі можна готувати запаковану рибу, для цього вона викладається разом з пакетом на блюдо, в ньому проробляється кілька отворів, через які буде виділятися рідина. Якщо з'явилося бажання готувати рибу у фользі, то потрібно використовувати спеціальну для СВЧ печі. Як зварити рибу в мікрохвильовці?
Одним з найпростіших способів є приготування риби в мікрохвильовці з допомогою варіння. Для цього рекомендується взяти спеціальний посуд, в якій можна зручно розташувати основний продукт. Його потрібно нарізати на шматочки і викласти в ємність так, щоб більш великі частини розташовувалися біля стінок. В залежно від сорти риби час приготування може змінюватись.
Інгредієнти: риба – 400 г; вершкове масло – 1 ст. л. Приготування Рибу порізати на шматки, викласти в посуд, додати масло, посолити, влити трохи води. Ємність закрити кришкою. Виставити максимальну потужність, риба в мікрохвильовці буде готова через 3-5 хвилин. Як запекти рибу в мікрохвильовці?
Надзвичайно смачною виходить риба-гриль в мікрохвильовці, функцію печі причаще застосовують для приготування скумбрії. Такі інгредієнти як лимон і цибулю допоможуть надати страві неперевершений смак. Підготовлений основний продукт необхідно викласти в жаростійкий посуд, попередньо сбризнув його рослинним маслом.
Інгредієнти: скумбрія – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; лимон -05 шт.; рослинне масло – 1 ст. л.; сіль, перець, спеції. Приготування Скумбрію розморозити. Відрізати голову, розрізати черевце і випатрати нутрощі. Промити в холодній воді. Акуратно профілювати рибу і прибрати всі кісточки. Цибулю тонко нарізати півкільцями. Лимон нарізати кільцями. Філе посолити, в середину викласти цибулю і лимон. Риба, запечена в мікрохвильовці, буде готова приблизно через 15 хвилин. Як приготувати рибу в мікрохвильовці в пакеті?
Без зайвих витрат часу і зусиль готується риба в мікрохвильовці в пакет для запікання. Морський продукт заздалегідь можна підготувати режимі «розморожування», який виставляється на 20 секунд, потім його можна залишити на хвилину в камері, щоб дійти. Страва набуває додатковий насичений смак з допомогою використання різноманітних спецій.
Інгредієнти: скумбрія – 1 шт.; вершкове масло – 10-15 г; майонез – 20 г; цибуля – 1 шт.; лимон – 05 шт.; сир – 50 р. Приготування Рибу очистити від кісток, викласти на блюдо, посолити. Зверху викласти цибулю, попередньо вимочену в лимонному соці. Рибу приправити спеціями, змастити майонезом, посипати тертим сиром. Вкласти рибу в пакет для запікання, страву поставити в мікрохвильову піч на максимальну потужність близько 4 хвилин. Риба в мікрохвильовці з цибулею і майонезом
У багатьох господинь великою популярністю користується риба в мікрохвильовці з цибулею і майонезом. Ці допоміжні компоненти, які надають основного продукту неповторний смак, ще додадуть їй соковитості і вбережуть від висихання під час готування. Перед подаванням страву можна прикрасити порубаним кропом.
Інгредієнти: рибне філе – 600 г; цибуля – 1 шт.; майонез – 4 ст. л.; тертий сир – 4 ст. л.; сіль, перець; кріп – 1 пучок. Приготування Шматочки риби посипати сіллю і перцем. Цибулю нарізати півкільцями, викласти поверх риби. Змастити її майонезом і посипати тертим сиром. Риба в мікрохвильовці з скоринкою виходить з допомогою режиму «Гриль», включити його на 15 хвилин. Риба тушкована в мікрохвильовці
Ще один спосіб, щоб приготувати рибу в мікрохвильовій печі, - протушкувати її. Вона часто робиться разом з гарніром, в якості якого може виступати картопля, рис, гречана каша або всілякі свіжі овочі. Останні можна порізати на кружечки великі, так і подрібнити за допомогою терки.
Інгредієнти: риба – 1 шт.; рис – 400 г; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; спеції, сіль; рослинне масло – 20 мл Приготування Рибу порізати, натерти спеціями. Додати подрібнену цибулю і дати їм просочитися протягом півгодини. Рис відварити до напівготовності. Моркву натерти на тертці. Блюдо змастити маслом. В середину викласти рибу, по боках насипати рис, а зверху посипати морквою. Риба в мікрохвильовці буде готова через 15 хвилин. Медальйони з червоної риби в мікрохвильовці
Найніжнішим стравою, яка порадує навіть найвибагливіших гурманів, є червона риба в мікрохвильовці. Вона може подаватися з різними соусами або овочевими гарнірами. Додати яству додаткову свіжість можна, якщо посипати його рубаною зеленню. Результат не буде поступатися приготовленого традиційним способом.
Інгредієнти: стейки сьомги – 3 шт.; майонез – 50 г; зелень, сіль, перець. Приготування Стейки, посолити і поперчити. Рибу змастити майонезом, викласти в скляний посуд. Риба в мікрохвильовці буде готова через 15 хвилин. Пиріг з рибою в мікрохвильовці
Дуже неординарним способом, за допомогою якого можна приготувати філе риби в мікрохвильовці, - використовувати його в якості начинки для пирога . Цей процес буде відбуватися набагато швидше, ніж в духовці. Основний продукт можна використовувати різних видів, він ідеально гармонує з зеленим цибулею.
Інгредієнти: борошно – 400 г; масло вершкове – 50 г; вода – 1 склянка; сіль – 1 ч. л.; риба – 500 г; цибуля – 1 шт.; яйце – 1 шт. Приготування Змішати інгредієнти для тіста: борошно, масло, воду, сіль, яйце. Залишити на 10-15 хвилин. Для начинки дрібно порізати філе і цибулю. Розкачати два тонких пласта тіста. Між ними помістити начинку. Пиріг поставити в мікрохвильову піч на 15 хвилин. Риба з картоплею в мікрохвильовці
Надзвичайно цікавою варіацією страви є риба з овочами в мікрохвильовці. В якості додаткових компонентів можуть використовуватися помідори, болгарський перець, але найбільш поширеним і затребуваним гарніром вважається картопля. Допускається і комбінування декількох компонентів.
Інгредієнти: риба – 300 г; цибуля – 2 шт.; картопля – 3-4 шт.; вершкове масло – 20 г; майонез, сіль, спеції. Приготування Картоплю нарізати шматочками, посолити і додати майонез. Зверху викласти півкільця цибулі. Поставити ємність в мікрохвильову піч на 15 хвилин для приготування картоплі. Потім дістати, зверху викласти шматочки риби, посолені і попєрчєнниє. Знову відправити в мікрохвильову піч, спочатку готувати з закритою кришкою 10 хвилин, а потім ще 5 хвилин з відкритою кришкою. Як приготувати рибу на пару в мікрохвильовці?
Щоб зробити таке блюдо як риба на пару в мікрохвильовці, побутовий прилад повинен бути оснащений відповідною функцією. З її допомогою буде досягнутий ефект, при якому основний продукт швидше буде готуватися у власному соку і придбає смак, як після приготування на пару. Можна використовувати такі види як лосось або морський окунь.
Інгредієнти: риба – 500 г; свіжий імбир – 1 корінець; морква – 1 шт.; цибуля – 05 шт.; соєвий соус – 3 ст. л.; рисовий оцет – 1 ст. л. Приготування Рибу нарізати на смуги товщиною 2-3 см, натерти імбиром. Цибулю і моркву подрібнити, додати до риби. Окремо змішати оцет і соус, полити їм рибу. Каструлю накрити поліетиленовою плівкою, зверху накрити кришкою з отвором. Риба парова в мікрохвильовці буде готова через 6 хвилин. Риба в сметані в мікрохвильовці
Справжнім кулінарним шедевром є червона риба в сметані в мікрохвильовці. Вона ідеально комбінується з грибами, до цих двох компонентів гармонійним доповненням стане сметанний соус. Щоб основний продукт набув більш насичений смак, його попередньо замочують у лимонному соці.
Інгредієнти: риба – 1 кг; гриби – 800 г; цибуля – 2 шт.; лимон – 1 шт.; рослинна олія – 4 ст. л.; сметана – 2 склянки; борошно – 2 ст. л. Приготування Філе риби нарізати шматочками, замочити в лимонному соку на 7 хвилин. Гриби і цибулю подрібнити, залити олією і поставити в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Змішати сметану і борошно, додати до грибів, поставити в прилад на 2 хвилини. У скляний посуд викласти рибу, зверху гриби і відправити в прилад ще на 5 хвилин. Риба під маринадом в мікрохвильовці
Великою популярністю користується така страва як риба в мікрохвильовій печі під маринадом. Останній готується з різних видів овочів, вони подаються під сметанним або томатним соусом. Вибір залежить від індивідуальних побажань господині. Посилити смакові якості і привнести пікантну нотку допоможе спеціальна приправа.
Інгредієнти: риба – 1 шт.; морква – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; рослинна олія – 2 ст. л.; томатна паста – 2 ст. л.; приправа. Приготування Овочі подрібнити, влити масло, поставити в мікрохвильову піч на 10 хвилин. Рибу нарізати на шматки, посипати приправою, зверху помістити маринад. Такий варіант страви з риби в мікрохвильовці готується 15 хвилин.