Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки
Запіканка з куркою – відмінне рішення для смачного, поживного обіду, повсякденного або званої вечері. Подібне блюдо вражає варіативністю і великою кількістю всіляких версій приготування, кожна з яких по-своєму смачна і апетитна.
Куряча запіканка може бути приготована з дрібно нарізаного або перекрученого на м'ясорубці філе грудки, стегон або ніжок. Удосконалити смак страви допоможуть прості рекомендації.
При використанні м'ясної нарізки її переважно замаринувати з додаванням всіляких приправ, спецій, а також майонезу, олії, соєвого соусу і інших добавок.
Курятина чудово поєднується в запіканках з картоплею, макаронами, грибами, овочами, злаковими і сиром.
В якості сполучних шари компонентів використовується сметана, майонез, яйця або суміш з сирною стружкою.
Максимально корисною і одночасно смачною виходить запіканка з куркою, якщо її приготувати з фаршу з овочевим асорті. В якості наповнювача використовують брокколі або кольорову капусту, болгарський перець, свіжі помідори, кабачки або баклажани, інші компоненти на вибір, доповнюючи їх зеленню.
Інгредієнти:
фарш курячий – 1 кг;
капуста цвітна – 200 г;
болгарський перець і моркву – по 100 г;
помідори – 4 шт.;
борошно – 3 ст. ложки;
зелень – 1 пучок;
сметана – 5 ст. ложок;
яйця – 3 шт.;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Фарш змішують з суцвіттями капусти, подрібненою морквою, перцем, помідорами і зеленню.
Додають в основу яйця, сметану, сіль, перець спеції і борошно, перемішують, перекладають у промаслений форму.
Готується куряча запіканка в духовці при 180 градусах під фольгою 20 хвилин і ще стільки ж без неї.
Незмінно ласою і апетитною буде запіканка з курячого філе, приготовлена з картоплею. Коренеплоди необхідно нарізати якомога тонше, щоб скибочки добре пропеклися, а блюдо вийшло ніжним і соковитим. Сметана і майонез в рецепті взаємозамінні, можна використовувати лише один компонент.
Інгредієнти:
філе куряче – 700 г;
картопля – 1 кг;
цибуля – 150 г;
сир – 250 г;
часник – 3-4 зубки;
сметана – 2 ст. ложки;
сіль, перець, каррі, італійські трави.
Приготування
М'ясо нарізають, змішують з майонезом, часником, каррі, сіллю і перцем, залишають на 30 хвилин.
Шинкують картоплю тонкими слайсами, змішують із сметаною і травами, укладають у форму, чергуючи із шарами цибулі, м'яса та сиру.
Готується картопляна запіканка з куркою в духовці під фольгою 50 хвилин, посипається сиром і запікається ще 10 хвилин.
Особливо насичений смак і аромат набуває приготовлена запіканка з грибами і куркою. При бажанні складу страви можна розширити, додавши картопляний шар, цибульний чи асорті з болгарського перцю з кабачком або баклажаном, збільшивши при цьому порцію використовуваної сметани і перетертого сиру.
Інгредієнти:
куряче філе – 500 г;
гриби – 300 г;
помідори – 2-3 шт.;
сир – 200 г;
сметана – 200 г;
масло – 20 мл;
часник – 2 зубки;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Куряче філе змішують з маслом, часником і спеціями, викладають у форму першим шаром.
Слідом розкладають гуртки або часточки помідорів, а потім приправлені за смаком гриби.
Сметану змішують з тертим сиром, приправляють, розподіляють останнім шаром.
Через 40 хвилин запікання при 200 градусах куряча запіканка з грибами і сиром буде готова.
Запіканка з куркою в духовці, приготовлена за таким рецептом, змінить уявлення багатьох про простих і лаконічних продуктах. Використовуючи в якості супроводу до м'яса банальні макарони й овочі та доповнивши їх заливкою з яєць з вершками, можна отримати шалено смачна страва, гідне високої похвали.
Інгредієнти:
філе куряче – 700 г;
макарони – 500 г;
яйця, помідори мариновані огірки – 4 шт.;
сир – 200 г;
вершки або сметана – 200 г;
майонез – 150 г;
часник – 2 зубки;
масло і зелень – по 3 ст. ложки;
сіль, перець, приправи.
Приготування
Відварюють макарони, змішують з приправленою сумішшю з вершків і збитих яєць, викладають у форму.
Зверху розподіляють нарізану і змішану з часником і приправами курятину, потім помідори з огірками, зелень і майонез.
Щедро посипають поверхню сиром і відправляють в прогріту до 200 градусів духовку.
Через 40 хвилин запіканка з макаронів з куркою буде готова.
Елементарно і швидко готується і при цьому виходить вишуканою за смаком, дієтичної і легкої за поживними властивостями овочева запіканка з куркою. Базовим компонентом в якості супроводу до м'яса тут використовується брокколі, яку можна замінити цвітною капустою, доповнивши склад болгарським перцем, томатами черрі.
Інгредієнти:
філе куряче – 700 г;
броколі – 500 г;
горошок і морква – по 100 г;
сир – 150 г;
сметана – 200 г;
бульйон – 400 мл;
борошно – 2 ст. ложки;
сіль, перець, олія, приправи.
Приготування
Обсмажують нарізане філе на маслі, додають борошно.
Через 2 хвилини вливають бульйон, прогрівають до загустіння 5 хвилин, вмішують сметану і приправи.
Брокколі і моркву відварюють 5 хвилин, викладаю у форму.
Посипають овочі горошком і приправами, заливають соусом з м'ясом, притрушують сиром, відправляють в духовку.
Через 20-30 хвилин запіканка з брокколі і куркою буде готова до подачі.
Приголомшливо ароматною, ситним і поживним вдається запіканка з рисом і куркою. Особливий аромат додасть яству додана до складу копчена грудинка, а куркума наповнить його неповторним пікантним ароматом. При бажанні м'ясне наповнення можна приправити дрібно нарубаної свіжої зеленню.
Інгредієнти:
куряче філе – 600 г;
рис – 200 г;
грудинка або бекон – 100 г;
сир – 200 г;
сметана і молоко – 100 г;
яйце – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
помідори – 2 шт.;
куркума – 05 ч. ложки;
сіль, перець, олія, приправи.
Приготування
Відварений рис приправляють маслом, куркумою.
Обсмажують нарізану грудинку з куркою, приправляють, додають томати, смажать ще 2 хвилини.
Розташовують у формі м'ясне наповнення між двома шарами рису.
Змішують молоко, сметану, яйце і тертий сир, розподіляють зверху.
Через 40 хвилин перебування при 200 градусах запіканка з куркою буде готова.
Легке і дієтичне блюдо для корисного вечері або обіду можна приготувати, спираючись на рекомендації такого рецепта. Запіканка з кабачками і куркою в духовці вийде менш водянистий, якщо після подрібнення підсоленій кабачкової маси дати постояти, а потім ретельно віджати її від надлишків соку.
Інгредієнти:
куряче філе – 800 г;
кабачки – 1 кг;
сир – 100 г;
сметана – 150 г;
яйце – 4 шт.;
цибуля – 2 шт.;
часник – 3 зубки;
гірчиця – 1 ст. ложка;
сіль, перець, олія, спеції.
Приготування
Курку змішують з гірчицею, часником, додавши приправи і 2 ложки сметани, залишають на 30 хвилин.
Перетирають кабачки на тертці, підсолюють, віджимають від соку.
Змішують овочеву масу з курятиною, обсмаженою цибулею, яйцями, викладають у форму.
Змащують поверхню сметаною і запікають 40 хвилин, посипавши за 10 хвилин до кінця приготування сиром.
Воістину царської за смаковими і поживними характеристиками вийде запіканка з курячої печінки у духовці. Печінкова маса в даному випадку доповнюється шаром з цибульно-морквяної піджарки, замість якого при бажанні можна використовувати картопляне пюре, відварені макарони, гриби, різноманітні овочі.
Інгредієнти:
куряча печінка – 500 г;
цибулю і моркву – по 3 шт.;
манка і молоко – 05 склянки;
сир – 100 г;
масло і сухарі панірувальні – 3 ст. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Перекручують на м'ясорубці печінка, змішують з молоком і манкою, приправами, залишають на годину.
Обсмажують на олії цибулю з морквою, приправляють.
Форму змащують маслом, обсипають сухарями, розташовують шарами печінкову основу і овочеву піджарку.
Посипають сиром і запікають 30-40 хвилин при 180 градусах.
Приготована з урахуванням викладених далі рекомендацій блинная запіканка з куркою буде по достоїнству оцінена шанувальниками млинців, які можна спекти по кожному перевіреному і не рез випробуваного особисто рецептом. В начинку замість грибів можна додати будь-які овочі, а замість шпинату іншу зелень.
Інгредієнти:
млинці – 12 шт.;
куряче філе – 400 г;
гриби – 300 г;
шпинат – 1 пучок;
сир – 200 г;
сметана – 150 г;
цибуля – 2 шт.;
сіль, перець, олія, спеції.
Приготування
Обсмажують на олії цибулю з грибами.
Додають сметану, нарізану попередньо відварену курятину, припущений раніше на сковороді шпинат, приправляють масу за смаком.
Наповнюють отриманою начинкою млинці, згортають трубочками і укладають щільно в форму.
Притрушують млинцеві рулетики сиром і запікають при 200 градусах 20 хвилин.
Ніжна куряча запіканка з сиром може бути приготована в дієтичної версії, якщо взяти знежирені молочні продукти або ж більш поживною і ситної з складовими традиційної жирності. Будь-яка версія порадує відмінним смаком і назавжди пропишеться в різноманітному домашньому меню.
Інгредієнти:
сир – 05 кг;
куряче філе – 300 г;
яйця – 2 шт.;
сир – 100 г;
часник – 3 зубки;
зелень – 1 пучок;
сіль, перець, приправи.
Приготування
Нарізають дрібними кубиками курятину, змішують із сиром, яйцями, часником.
Додають в основу половину порції перетертого сиру, спеції, зелень, сіль, перець.
Викладають масу в промаслений форму, посипають сиром і запікають 30 хвилин при 200 градусах.
Запіканка з курки з ананасами і сиром може бути приготована традиційним зразком у формі в духовці або в чашу мультиварки, для чого слід скористатися рекомендаціями даного розділу. Ананаси можуть бути як консервованими, так і свіжими. При бажанні їх можна замінити картоплею.
Інгредієнти:
ананаси – 200 г;
куряче філе – 400 г;
яйця – 2 шт.;
цибуля – 2 шт.;
вершки – 250 мл;
сир – 100 г;
борошно – 2 ст. ложки;
сіль, перець, олія, приправи.
Приготування
Всі складові нарізають кубиками.
Додають яєчно-вершкову приправлену суміш, викладають масу в чашу.
Притрушують сиром і готують на «Випікання» 1 год.
Як приготувати запіканку з куркою?
Куряча запіканка може бути приготована з дрібно нарізаного або перекрученого на м'ясорубці філе грудки, стегон або ніжок. Удосконалити смак страви допоможуть прості рекомендації.
Запіканка з курячого фаршу
Максимально корисною і одночасно смачною виходить запіканка з куркою, якщо її приготувати з фаршу з овочевим асорті. В якості наповнювача використовують брокколі або кольорову капусту, болгарський перець, свіжі помідори, кабачки або баклажани, інші компоненти на вибір, доповнюючи їх зеленню.
Інгредієнти:
Приготування
Запіканка з куркою та картоплею
Незмінно ласою і апетитною буде запіканка з курячого філе, приготовлена з картоплею. Коренеплоди необхідно нарізати якомога тонше, щоб скибочки добре пропеклися, а блюдо вийшло ніжним і соковитим. Сметана і майонез в рецепті взаємозамінні, можна використовувати лише один компонент.
Інгредієнти:
Приготування
Запіканка з куркою і грибами
Особливо насичений смак і аромат набуває приготовлена запіканка з грибами і куркою. При бажанні складу страви можна розширити, додавши картопляний шар, цибульний чи асорті з болгарського перцю з кабачком або баклажаном, збільшивши при цьому порцію використовуваної сметани і перетертого сиру.
Інгредієнти:
Приготування
Запіканка з макаронами і куркою в духовці
Запіканка з куркою в духовці, приготовлена за таким рецептом, змінить уявлення багатьох про простих і лаконічних продуктах. Використовуючи в якості супроводу до м'яса банальні макарони й овочі та доповнивши їх заливкою з яєць з вершками, можна отримати шалено смачна страва, гідне високої похвали.
Інгредієнти:
Приготування
Запіканка з куркою і овочами
Елементарно і швидко готується і при цьому виходить вишуканою за смаком, дієтичної і легкої за поживними властивостями овочева запіканка з куркою. Базовим компонентом в якості супроводу до м'яса тут використовується брокколі, яку можна замінити цвітною капустою, доповнивши склад болгарським перцем, томатами черрі.
Інгредієнти:
Приготування
Запіканка з рисом і куркою в духовці
Приголомшливо ароматною, ситним і поживним вдається запіканка з рисом і куркою. Особливий аромат додасть яству додана до складу копчена грудинка, а куркума наповнить його неповторним пікантним ароматом. При бажанні м'ясне наповнення можна приправити дрібно нарубаної свіжої зеленню.
Інгредієнти:
Приготування
Запіканка з кабачків з куркою
Легке і дієтичне блюдо для корисного вечері або обіду можна приготувати, спираючись на рекомендації такого рецепта. Запіканка з кабачками і куркою в духовці вийде менш водянистий, якщо після подрібнення підсоленій кабачкової маси дати постояти, а потім ретельно віджати її від надлишків соку.
Інгредієнти:
Приготування
Запіканка з курячої печінки
Воістину царської за смаковими і поживними характеристиками вийде запіканка з курячої печінки у духовці. Печінкова маса в даному випадку доповнюється шаром з цибульно-морквяної піджарки, замість якого при бажанні можна використовувати картопляне пюре, відварені макарони, гриби, різноманітні овочі.
Інгредієнти:
Приготування
Млинна запіканка з куркою і сиром
Приготована з урахуванням викладених далі рекомендацій блинная запіканка з куркою буде по достоїнству оцінена шанувальниками млинців, які можна спекти по кожному перевіреному і не рез випробуваного особисто рецептом. В начинку замість грибів можна додати будь-які овочі, а замість шпинату іншу зелень.
Інгредієнти:
Приготування
Сирна запіканка з куркою
Ніжна куряча запіканка з сиром може бути приготована в дієтичної версії, якщо взяти знежирені молочні продукти або ж більш поживною і ситної з складовими традиційної жирності. Будь-яка версія порадує відмінним смаком і назавжди пропишеться в різноманітному домашньому меню.
Інгредієнти:
Приготування
Куряча запіканка в мультиварці
Запіканка з курки з ананасами і сиром може бути приготована традиційним зразком у формі в духовці або в чашу мультиварки, для чого слід скористатися рекомендаціями даного розділу. Ананаси можуть бути як консервованими, так і свіжими. При бажанні їх можна замінити картоплею.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви без м'яса - рецепт горохового супу, салату, борщу, плову і підливи
Страви без м'яса затребувані під час посту, включаються в раціоні вегетаріанців або застосовуються в дієтичному меню, де потрібно знизити
Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою
Приготувати стегенця в духовці можна, застосовуючи на практиці доступні ідеї щодо використання всіляких маринадных сумішей і уместному супроводу до
Запіканка з макаронів з куркою
Якщо потрібно смачно і ситно нагодувати своїх рідних, часу в обріз, то запіканка з куркою і макаронами - це ідеальне блюдо. Адже макарони, запечені
Запіканка з куркою і грибами
Запіканка з м'ясом птиці - легкий і в той же час поживне блюдо, яким можна без зайвих клопотів нагодувати всю сім'ю, так і в свято здивувати гостей.
Овочева запіканка з фаршем
Овочева запіканка з фаршем - ситне блюдо, яке легко нагодує навіть велику родину. Якщо ви вирішили приготувати цю страву, то вам знадобляться наші
Запіканка з куркою
Завжди хочеться готувати смачно, швидко і дешево, під всі три ці критерії підходять запіканки. Сир, м'ясо, сир, або риба - все це приголомшлива