» » Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки

Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки

Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки
Запіканка з куркою – відмінне рішення для смачного, поживного обіду, повсякденного або званої вечері. Подібне блюдо вражає варіативністю і великою кількістю всіляких версій приготування, кожна з яких по-своєму смачна і апетитна.

Як приготувати запіканку з куркою?


Куряча запіканка може бути приготована з дрібно нарізаного або перекрученого на м'ясорубці філе грудки, стегон або ніжок. Удосконалити смак страви допоможуть прості рекомендації.

  • При використанні м'ясної нарізки її переважно замаринувати з додаванням всіляких приправ, спецій, а також майонезу, олії, соєвого соусу і інших добавок.

  • Курятина чудово поєднується в запіканках з картоплею, макаронами, грибами, овочами, злаковими і сиром.

  • В якості сполучних шари компонентів використовується сметана, майонез, яйця або суміш з сирною стружкою.


  • Запіканка з курячого фаршу

    Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки

    Максимально корисною і одночасно смачною виходить запіканка з куркою, якщо її приготувати з фаршу з овочевим асорті. В якості наповнювача використовують брокколі або кольорову капусту, болгарський перець, свіжі помідори, кабачки або баклажани, інші компоненти на вибір, доповнюючи їх зеленню.
    Інгредієнти:

  • фарш курячий – 1 кг;

  • капуста цвітна – 200 г;

  • болгарський перець і моркву – по 100 г;

  • помідори – 4 шт.;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • зелень – 1 пучок;

  • сметана – 5 ст. ложок;

  • яйця – 3 шт.;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Фарш змішують з суцвіттями капусти, подрібненою морквою, перцем, помідорами і зеленню.

  • Додають в основу яйця, сметану, сіль, перець спеції і борошно, перемішують, перекладають у промаслений форму.

  • Готується куряча запіканка в духовці при 180 градусах під фольгою 20 хвилин і ще стільки ж без неї.


  • Запіканка з куркою та картоплею


    Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки

    Незмінно ласою і апетитною буде запіканка з курячого філе, приготовлена з картоплею. Коренеплоди необхідно нарізати якомога тонше, щоб скибочки добре пропеклися, а блюдо вийшло ніжним і соковитим. Сметана і майонез в рецепті взаємозамінні, можна використовувати лише один компонент.
    Інгредієнти:

  • філе куряче – 700 г;

  • картопля – 1 кг;

  • цибуля – 150 г;

  • сир – 250 г;

  • часник – 3-4 зубки;

  • сметана – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, каррі, італійські трави.


  • Приготування

  • М'ясо нарізають, змішують з майонезом, часником, каррі, сіллю і перцем, залишають на 30 хвилин.

  • Шинкують картоплю тонкими слайсами, змішують із сметаною і травами, укладають у форму, чергуючи із шарами цибулі, м'яса та сиру.

  • Готується картопляна запіканка з куркою в духовці під фольгою 50 хвилин, посипається сиром і запікається ще 10 хвилин.


  • Запіканка з куркою і грибами

    Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки

    Особливо насичений смак і аромат набуває приготовлена запіканка з грибами і куркою. При бажанні складу страви можна розширити, додавши картопляний шар, цибульний чи асорті з болгарського перцю з кабачком або баклажаном, збільшивши при цьому порцію використовуваної сметани і перетертого сиру.
    Інгредієнти:

  • куряче філе – 500 г;

  • гриби – 300 г;

  • помідори – 2-3 шт.;

  • сир – 200 г;

  • сметана – 200 г;

  • масло – 20 мл;

  • часник – 2 зубки;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Куряче філе змішують з маслом, часником і спеціями, викладають у форму першим шаром.

  • Слідом розкладають гуртки або часточки помідорів, а потім приправлені за смаком гриби.

  • Сметану змішують з тертим сиром, приправляють, розподіляють останнім шаром.

  • Через 40 хвилин запікання при 200 градусах куряча запіканка з грибами і сиром буде готова.


  • Запіканка з макаронами і куркою в духовці

    Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки

    Запіканка з куркою в духовці, приготовлена за таким рецептом, змінить уявлення багатьох про простих і лаконічних продуктах. Використовуючи в якості супроводу до м'яса банальні макарони й овочі та доповнивши їх заливкою з яєць з вершками, можна отримати шалено смачна страва, гідне високої похвали.
    Інгредієнти:

  • філе куряче – 700 г;

  • макарони – 500 г;

  • яйця, помідори мариновані огірки – 4 шт.;

  • сир – 200 г;

  • вершки або сметана – 200 г;

  • майонез – 150 г;

  • часник – 2 зубки;

  • масло і зелень – по 3 ст. ложки;

  • сіль, перець, приправи.


  • Приготування

  • Відварюють макарони, змішують з приправленою сумішшю з вершків і збитих яєць, викладають у форму.

  • Зверху розподіляють нарізану і змішану з часником і приправами курятину, потім помідори з огірками, зелень і майонез.

  • Щедро посипають поверхню сиром і відправляють в прогріту до 200 градусів духовку.

  • Через 40 хвилин запіканка з макаронів з куркою буде готова.


  • Запіканка з куркою і овочами

    Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки

    Елементарно і швидко готується і при цьому виходить вишуканою за смаком, дієтичної і легкої за поживними властивостями овочева запіканка з куркою. Базовим компонентом в якості супроводу до м'яса тут використовується брокколі, яку можна замінити цвітною капустою, доповнивши склад болгарським перцем, томатами черрі.
    Інгредієнти:

  • філе куряче – 700 г;

  • броколі – 500 г;

  • горошок і морква – по 100 г;

  • сир – 150 г;

  • сметана – 200 г;

  • бульйон – 400 мл;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, олія, приправи.


  • Приготування

  • Обсмажують нарізане філе на маслі, додають борошно.

  • Через 2 хвилини вливають бульйон, прогрівають до загустіння 5 хвилин, вмішують сметану і приправи.

  • Брокколі і моркву відварюють 5 хвилин, викладаю у форму.

  • Посипають овочі горошком і приправами, заливають соусом з м'ясом, притрушують сиром, відправляють в духовку.

  • Через 20-30 хвилин запіканка з брокколі і куркою буде готова до подачі.


  • Запіканка з рисом і куркою в духовці

    Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки

    Приголомшливо ароматною, ситним і поживним вдається запіканка з рисом і куркою. Особливий аромат додасть яству додана до складу копчена грудинка, а куркума наповнить його неповторним пікантним ароматом. При бажанні м'ясне наповнення можна приправити дрібно нарубаної свіжої зеленню.


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 600 г;

  • рис – 200 г;

  • грудинка або бекон – 100 г;

  • сир – 200 г;

  • сметана і молоко – 100 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • куркума – 05 ч. ложки;

  • сіль, перець, олія, приправи.


  • Приготування

  • Відварений рис приправляють маслом, куркумою.

  • Обсмажують нарізану грудинку з куркою, приправляють, додають томати, смажать ще 2 хвилини.

  • Розташовують у формі м'ясне наповнення між двома шарами рису.

  • Змішують молоко, сметану, яйце і тертий сир, розподіляють зверху.

  • Через 40 хвилин перебування при 200 градусах запіканка з куркою буде готова.


  • Запіканка з кабачків з куркою

    Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки

    Легке і дієтичне блюдо для корисного вечері або обіду можна приготувати, спираючись на рекомендації такого рецепта. Запіканка з кабачками і куркою в духовці вийде менш водянистий, якщо після подрібнення підсоленій кабачкової маси дати постояти, а потім ретельно віджати її від надлишків соку.
    Інгредієнти:

  • куряче філе – 800 г;

  • кабачки – 1 кг;

  • сир – 100 г;

  • сметана – 150 г;

  • яйце – 4 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • гірчиця – 1 ст. ложка;

  • сіль, перець, олія, спеції.


  • Приготування

  • Курку змішують з гірчицею, часником, додавши приправи і 2 ложки сметани, залишають на 30 хвилин.

  • Перетирають кабачки на тертці, підсолюють, віджимають від соку.

  • Змішують овочеву масу з курятиною, обсмаженою цибулею, яйцями, викладають у форму.

  • Змащують поверхню сметаною і запікають 40 хвилин, посипавши за 10 хвилин до кінця приготування сиром.


  • Запіканка з курячої печінки

    Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки

    Воістину царської за смаковими і поживними характеристиками вийде запіканка з курячої печінки у духовці. Печінкова маса в даному випадку доповнюється шаром з цибульно-морквяної піджарки, замість якого при бажанні можна використовувати картопляне пюре, відварені макарони, гриби, різноманітні овочі.
    Інгредієнти:

  • куряча печінка – 500 г;

  • цибулю і моркву – по 3 шт.;

  • манка і молоко – 05 склянки;

  • сир – 100 г;

  • масло і сухарі панірувальні – 3 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Перекручують на м'ясорубці печінка, змішують з молоком і манкою, приправами, залишають на годину.

  • Обсмажують на олії цибулю з морквою, приправляють.

  • Форму змащують маслом, обсипають сухарями, розташовують шарами печінкову основу і овочеву піджарку.

  • Посипають сиром і запікають 30-40 хвилин при 180 градусах.


  • Млинна запіканка з куркою і сиром

    Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки

    Приготована з урахуванням викладених далі рекомендацій блинная запіканка з куркою буде по достоїнству оцінена шанувальниками млинців, які можна спекти по кожному перевіреному і не рез випробуваного особисто рецептом. В начинку замість грибів можна додати будь-які овочі, а замість шпинату іншу зелень.
    Інгредієнти:

  • млинці – 12 шт.;

  • куряче філе – 400 г;

  • гриби – 300 г;

  • шпинат – 1 пучок;

  • сир – 200 г;

  • сметана – 150 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • сіль, перець, олія, спеції.


  • Приготування

  • Обсмажують на олії цибулю з грибами.

  • Додають сметану, нарізану попередньо відварену курятину, припущений раніше на сковороді шпинат, приправляють масу за смаком.

  • Наповнюють отриманою начинкою млинці, згортають трубочками і укладають щільно в форму.

  • Притрушують млинцеві рулетики сиром і запікають при 200 градусах 20 хвилин.


  • Сирна запіканка з куркою

    Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки

    Ніжна куряча запіканка з сиром може бути приготована в дієтичної версії, якщо взяти знежирені молочні продукти або ж більш поживною і ситної з складовими традиційної жирності. Будь-яка версія порадує відмінним смаком і назавжди пропишеться в різноманітному домашньому меню.
    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • куряче філе – 300 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сир – 100 г;

  • часник – 3 зубки;

  • зелень – 1 пучок;

  • сіль, перець, приправи.


  • Приготування

  • Нарізають дрібними кубиками курятину, змішують із сиром, яйцями, часником.

  • Додають в основу половину порції перетертого сиру, спеції, зелень, сіль, перець.

  • Викладають масу в промаслений форму, посипають сиром і запікають 30 хвилин при 200 градусах.


  • Куряча запіканка в мультиварці

    Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки

    Запіканка з курки з ананасами і сиром може бути приготована традиційним зразком у формі в духовці або в чашу мультиварки, для чого слід скористатися рекомендаціями даного розділу. Ананаси можуть бути як консервованими, так і свіжими. При бажанні їх можна замінити картоплею.
    Інгредієнти:

  • ананаси – 200 г;

  • куряче філе – 400 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • вершки – 250 мл;

  • сир – 100 г;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, олія, приправи.


  • Приготування

  • Всі складові нарізають кубиками.

  • Додають яєчно-вершкову приправлену суміш, викладають масу в чашу.

  • Притрушують сиром і готують на «Випікання» 1 год.
    Додав: admin | 17-03-2018, 19:43
    Переглядів: 86