Запіканка з куркою і грибами
Поєднання курки з грибами в руках умілого кулінара перетворюється в справжній шедевр. З цих продуктів виходять неймовірно смачні страви. Зараз ми вам розповімо, як приготувати запіканку з курки з грибами.
Інгредієнти:
курячі грудки – 2 шт.;
сир твердий – 170 г;
мариновані гриби – 1 банка;
вершки – 4 ст. ложки;
морква – 400 г;
цибуля ріпчаста – 220 г;
лимонний сік – 15 мл;
олія оливкова – 40 мл;
сіль, мускатний горіх, перець;
спеції для м'яса.
Приготування
Гриби ріжемо пластинками і, разом з дрібно порізаною цибулею, обсмажуємо. Додаємо вершки, спеції і перемішуємо. Курячі грудки нарізаємо смужками, солимо, додаємо спеції для м'яса, лимонний сік, перемішуємо і залишаємо на 1 годину. Після цього промаринованное куряче м'ясо (половину) викладаємо у форму. Посипаємо зверху половиною сиру, викладаємо гриби з цибулею, потім – моркву, подрібнену на крупній тертці, і знову розміщуємо курку. Запіканку з грибами, куркою і сиром ставимо в духовку, температура якої 200 градусів, на півгодинки. Після це виливаємо з форми утворилася рідина, засипаємо все сиром і печемо ще хвилин 10 – на поверхні запіканки з сиру повинна утворитися рум'яна кірочка.
Інгредієнти:
куряче філе – 850 г;
заморожені печериці – 700 г;
картопля – 300 г;
ріпчаста цибуля – 400 г;
твердий сир – 300 г;
вершки 20% жирності – 500 мл
Приготування
Нарізане шматочками філе обсмажуємо близько 7 хвилин. Заморожені гриби кидаємо в окріп і варимо приблизно чверть години. Якщо вони були цілими, то потім їх подрібнюємо і обсмажуємо. Нашатковану півкільцями цибулю обсмажуємо до золотистого кольору. Картоплю тремо на крупній тертці, викладаємо її на змащену маслом сковороду, на неї поміщаємо куряче філе, гриби, цибуля, поливаємо це все вершками і відправляємо нашу запіканку з м'ясом курки на 30 хвилин у духовку, прогріту до 180 градусів. Потім виймаємо форму, посипаємо все тертим сиром і знову ставимо в духовку ще хвилин на 10. Тепер вже запіканка з куркою і сиром повністю готова. Приємного апетиту!
Інгредієнти:
філе куряче – 540 г;
помідори – 300 г;
свіжі печериці – 330 г;
сир твердий – 170 г;
сметана – 220 г;
сіль, спеції;
рослинне масло.
Приготування
Печериці ріжемо брусочками або пластинками і трохи обсмажуємо. Філе курки ріжемо шматочками і покласти в форму, де будемо готувати нашу запіканку. Притрушиваем його сіллю і спеціями. Зверху розміщуємо нарізані кружальцями помідори, а потім – печериці, також їх небагато додаємо сіль і посипаємо спеціями. Поливаємо зверху сметаною, засипаємо сиром, натертим на тертці, і при 180 градусах печемо нашу смачну запіканку з курки близько 40 хвилин.
Запіканка з куркою, грибами, морквою і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Гриби ріжемо пластинками і, разом з дрібно порізаною цибулею, обсмажуємо. Додаємо вершки, спеції і перемішуємо. Курячі грудки нарізаємо смужками, солимо, додаємо спеції для м'яса, лимонний сік, перемішуємо і залишаємо на 1 годину. Після цього промаринованное куряче м'ясо (половину) викладаємо у форму. Посипаємо зверху половиною сиру, викладаємо гриби з цибулею, потім – моркву, подрібнену на крупній тертці, і знову розміщуємо курку. Запіканку з грибами, куркою і сиром ставимо в духовку, температура якої 200 градусів, на півгодинки. Після це виливаємо з форми утворилася рідина, засипаємо все сиром і печемо ще хвилин 10 – на поверхні запіканки з сиру повинна утворитися рум'яна кірочка.
Як зробити запіканку з курки з картоплею, сиром і грибами?
Інгредієнти:
Приготування
Нарізане шматочками філе обсмажуємо близько 7 хвилин. Заморожені гриби кидаємо в окріп і варимо приблизно чверть години. Якщо вони були цілими, то потім їх подрібнюємо і обсмажуємо. Нашатковану півкільцями цибулю обсмажуємо до золотистого кольору. Картоплю тремо на крупній тертці, викладаємо її на змащену маслом сковороду, на неї поміщаємо куряче філе, гриби, цибуля, поливаємо це все вершками і відправляємо нашу запіканку з м'ясом курки на 30 хвилин у духовку, прогріту до 180 градусів. Потім виймаємо форму, посипаємо все тертим сиром і знову ставимо в духовку ще хвилин на 10. Тепер вже запіканка з куркою і сиром повністю готова. Приємного апетиту!
Запіканка з печерицями і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Печериці ріжемо брусочками або пластинками і трохи обсмажуємо. Філе курки ріжемо шматочками і покласти в форму, де будемо готувати нашу запіканку. Притрушиваем його сіллю і спеціями. Зверху розміщуємо нарізані кружальцями помідори, а потім – печериці, також їх небагато додаємо сіль і посипаємо спеціями. Поливаємо зверху сметаною, засипаємо сиром, натертим на тертці, і при 180 градусах печемо нашу смачну запіканку з курки близько 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з макаронів з куркою
Якщо потрібно смачно і ситно нагодувати своїх рідних, часу в обріз, то запіканка з куркою і макаронами - це ідеальне блюдо. Адже макарони, запечені
Рисова запіканка - рецепт
Бажаєте харчуватися і смачно, і корисно? Включіть в свій раціон таке блюдо, як рисова запіканка. Готувати його можна з різних інгредієнтів, які
Запіканка з кабачків
Кабачки - приголомшливо смачні і корисні овочі. З них можна приготувати дуже багато страв: замаринувати, посмажити, зробити рататуй або ікру, однак
Грибна запіканка
Скільки не говори про запіканках, а всіх і не згадати, сьогодні ми вчимося готувати ароматну грибну запіканку - чудово блюдо на кожен день і на
Запіканка з пюре
Якщо у вас після вечері або свята залишилося картопляне пюре, то з нього можна приготувати чудову запіканку, додавши ще кілька простих інгредієнтів.
Запіканка з куркою
Завжди хочеться готувати смачно, швидко і дешево, під всі три ці критерії підходять запіканки. Сир, м'ясо, сир, або риба - все це приголомшлива