Вернуться назад Распечатать

Запіканка з куркою і грибами

Запіканка з куркою і грибами
Поєднання курки з грибами в руках умілого кулінара перетворюється в справжній шедевр. З цих продуктів виходять неймовірно смачні страви. Зараз ми вам розповімо, як приготувати запіканку з курки з грибами.

Запіканка з куркою, грибами, морквою і сиром


Інгредієнти:

  • курячі грудки – 2 шт.;

  • сир твердий – 170 г;

  • мариновані гриби – 1 банка;

  • вершки – 4 ст. ложки;

  • морква – 400 г;

  • цибуля ріпчаста – 220 г;

  • лимонний сік – 15 мл;

  • олія оливкова – 40 мл;

  • сіль, мускатний горіх, перець;

  • спеції для м'яса.


  • Приготування
    Гриби ріжемо пластинками і, разом з дрібно порізаною цибулею, обсмажуємо. Додаємо вершки, спеції і перемішуємо. Курячі грудки нарізаємо смужками, солимо, додаємо спеції для м'яса, лимонний сік, перемішуємо і залишаємо на 1 годину. Після цього промаринованное куряче м'ясо (половину) викладаємо у форму. Посипаємо зверху половиною сиру, викладаємо гриби з цибулею, потім – моркву, подрібнену на крупній тертці, і знову розміщуємо курку. Запіканку з грибами, куркою і сиром ставимо в духовку, температура якої 200 градусів, на півгодинки. Після це виливаємо з форми утворилася рідина, засипаємо все сиром і печемо ще хвилин 10 – на поверхні запіканки з сиру повинна утворитися рум'яна кірочка.

    Як зробити запіканку з курки з картоплею, сиром і грибами?


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 850 г;

  • заморожені печериці – 700 г;

  • картопля – 300 г;

  • ріпчаста цибуля – 400 г;

  • твердий сир – 300 г;

  • вершки 20% жирності – 500 мл


  • Приготування
    Нарізане шматочками філе обсмажуємо близько 7 хвилин. Заморожені гриби кидаємо в окріп і варимо приблизно чверть години. Якщо вони були цілими, то потім їх подрібнюємо і обсмажуємо. Нашатковану півкільцями цибулю обсмажуємо до золотистого кольору. Картоплю тремо на крупній тертці, викладаємо її на змащену маслом сковороду, на неї поміщаємо куряче філе, гриби, цибуля, поливаємо це все вершками і відправляємо нашу запіканку з м'ясом курки на 30 хвилин у духовку, прогріту до 180 градусів. Потім виймаємо форму, посипаємо все тертим сиром і знову ставимо в духовку ще хвилин на 10. Тепер вже запіканка з куркою і сиром повністю готова. Приємного апетиту!

    Запіканка з печерицями і куркою


    Інгредієнти:

  • філе куряче – 540 г;

  • помідори – 300 г;

  • свіжі печериці – 330 г;

  • сир твердий – 170 г;
  • Запіканка з куркою і грибами

  • сметана – 220 г;

  • сіль, спеції;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Печериці ріжемо брусочками або пластинками і трохи обсмажуємо. Філе курки ріжемо шматочками і покласти в форму, де будемо готувати нашу запіканку. Притрушиваем його сіллю і спеціями. Зверху розміщуємо нарізані кружальцями помідори, а потім – печериці, також їх небагато додаємо сіль і посипаємо спеціями. Поливаємо зверху сметаною, засипаємо сиром, натертим на тертці, і при 180 градусах печемо нашу смачну запіканку з курки близько 40 хвилин.