Запіканка з макаронів з куркою
Запіканка з макаронів з куркою – економічне, але приголомшливо смачне і досить оригінальне блюдо, яке неодмінно здивує ваших гостей і близьких!
Інгредієнти:
філе куряче – 1 шт.;
макарони – 150 г;
сир – 200 г;
кетчуп – за смаком;
майонез – за смаком;
спеції;
олія рослинна;
свіжа зелень.
Приготування
Як зробити запіканку з макаронів? Куряче філе промиваємо і заварюємо в окропі, підсолюємо за смаком. В іншій каструлі відварюємо макарони, а потім промиваємо їх і вливаємо трохи масла. М'ясо остуджуємо, нарізаємо дрібними кубиками. Деко змащуємо олією і викладаємо першим шаром макаронні вироби. Потім присипаємо їх спеціями за смаком і тертим сиром. Зверху розподіляємо курячі шматочки і накриваємо ще одним шаром макаронів. Поливаємо все кетчупом і майонезом, рясно засипаємо залишилися сиром і відправляємо м'ясну запіканку з макаронами в духовку. Засікаємо 25 хвилин, а потім виймаємо блюдо, остуджуємо, розрізаємо на порції і присипаємо петрушкою.
Інгредієнти:
макарони – 250 г;
куряча грудка – 400 шт.;
помідори – 3 шт.;
сир вершковий – 80 г;
сир твердий – 200 г;
свіжа зелень;
спеції;
томатний соус – 5 ст. ложок;
олія рослинна.
Приготування
У каструльку наливаємо фільтровану воду, доводимо її до кипіння, додаємо сіль і акуратно викладаємо макарони. Відразу ж розмішуємо їх ложкою, щоб вони не встигли приклеїтися один до одного. Варимо вироби 10 хвилин, а потім гарненько промиваємо в друшляку. Помідори очищаємо від шкірки, обшпаривши їх на кілька секунд окропом. М'якоть подрібнюємо середніми шматочками і перекладаємо в глибоку тарілку. Курячу грудку подрібнюємо і прибираємо в окремий посуд. Сирок натираємо на тертці з великими отворами. Тепер беремо сковороду, наливаємо в неї трохи масла і розігріваємо його. Акуратно викладаємо курячі шматочки і обсмажуємо їх 1 хвилинку. Потім додаємо помідори, додаємо спеції і кладемо томатний соус. Все перемішуємо і уварюють на слабенькому вогні 3 хвилини. Після цього викладаємо вершковий сир, накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо до тих пір, поки він повністю не розплавиться. Далі додаємо шпинат, вимикаємо вогонь і настоюють 10 хвилин. У форму для випічки викладаємо рівним шаром наші макарони, розподіляємо зверху курку з ароматним соусом, посипаємо тертим сирком і запікаємо страву чверть години при температурі 180 градусів. Готову запіканку трохи охолоджуємо, розрізаємо на шматочки, посипаємо зеленню і подаємо гостям.
Інгредієнти:
макаронні вироби – 200 г;
куряче філе – 350 г;
свіжі печериці – 200 г;
сир – 100 р.
Для соусу:
майонез – 2 ст. ложки;
сметана нежирна – 2 ст. ложки;
спеції;
яйце – 2 шт.
Приготування
Відварюємо макарони до повної готовності, виливаємо в друшляк і добре промиваємо руками. Куряче філе варимо окремо, остуджуємо і розбираємо на волокна. Гриби обробляємо і нарізаємо тонкими пластинами, а сир натираємо на крупній терочке.
Тепер давайте приготуємо соус: змішуємо в пиалке сметану з майонезом, додаємо яйця і додаємо спеції. У промазану форму для запікання викладаємо всі підготовлені інгредієнти шарами. Спочатку – макарони, потім присипаємо їх рясно сиром і поливаємо соусом. Далі рівномірно розподіляємо гриби, знову поливаємо соусом, викладаємо макарони, сир і соус. Після цього додаємо курку, висипаємо залишився сир і рясно заливаємо соусом. Відправляємо заготовку в духову шафу, виставивши температуру 200 градусів. Через 30 хвилин запіканка з макаронів з куркою і грибами буде готова! Остуджуємо її, розрізаємо на порції і насолоджуємося приголомшливим смаком і ніжністю страви.
Запіканка з макаронів з курячим м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити запіканку з макаронів? Куряче філе промиваємо і заварюємо в окропі, підсолюємо за смаком. В іншій каструлі відварюємо макарони, а потім промиваємо їх і вливаємо трохи масла. М'ясо остуджуємо, нарізаємо дрібними кубиками. Деко змащуємо олією і викладаємо першим шаром макаронні вироби. Потім присипаємо їх спеціями за смаком і тертим сиром. Зверху розподіляємо курячі шматочки і накриваємо ще одним шаром макаронів. Поливаємо все кетчупом і майонезом, рясно засипаємо залишилися сиром і відправляємо м'ясну запіканку з макаронами в духовку. Засікаємо 25 хвилин, а потім виймаємо блюдо, остуджуємо, розрізаємо на порції і присипаємо петрушкою.
Запіканка з макаронів з куркою
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку наливаємо фільтровану воду, доводимо її до кипіння, додаємо сіль і акуратно викладаємо макарони. Відразу ж розмішуємо їх ложкою, щоб вони не встигли приклеїтися один до одного. Варимо вироби 10 хвилин, а потім гарненько промиваємо в друшляку. Помідори очищаємо від шкірки, обшпаривши їх на кілька секунд окропом. М'якоть подрібнюємо середніми шматочками і перекладаємо в глибоку тарілку. Курячу грудку подрібнюємо і прибираємо в окремий посуд. Сирок натираємо на тертці з великими отворами. Тепер беремо сковороду, наливаємо в неї трохи масла і розігріваємо його. Акуратно викладаємо курячі шматочки і обсмажуємо їх 1 хвилинку. Потім додаємо помідори, додаємо спеції і кладемо томатний соус. Все перемішуємо і уварюють на слабенькому вогні 3 хвилини. Після цього викладаємо вершковий сир, накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо до тих пір, поки він повністю не розплавиться. Далі додаємо шпинат, вимикаємо вогонь і настоюють 10 хвилин. У форму для випічки викладаємо рівним шаром наші макарони, розподіляємо зверху курку з ароматним соусом, посипаємо тертим сирком і запікаємо страву чверть години при температурі 180 градусів. Готову запіканку трохи охолоджуємо, розрізаємо на шматочки, посипаємо зеленню і подаємо гостям.
Рецепт запіканки з макаронів з м'ясом і грибами
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Відварюємо макарони до повної готовності, виливаємо в друшляк і добре промиваємо руками. Куряче філе варимо окремо, остуджуємо і розбираємо на волокна. Гриби обробляємо і нарізаємо тонкими пластинами, а сир натираємо на крупній терочке.
Тепер давайте приготуємо соус: змішуємо в пиалке сметану з майонезом, додаємо яйця і додаємо спеції. У промазану форму для запікання викладаємо всі підготовлені інгредієнти шарами. Спочатку – макарони, потім присипаємо їх рясно сиром і поливаємо соусом. Далі рівномірно розподіляємо гриби, знову поливаємо соусом, викладаємо макарони, сир і соус. Після цього додаємо курку, висипаємо залишився сир і рясно заливаємо соусом. Відправляємо заготовку в духову шафу, виставивши температуру 200 градусів. Через 30 хвилин запіканка з макаронів з куркою і грибами буде готова! Остуджуємо її, розрізаємо на порції і насолоджуємося приголомшливим смаком і ніжністю страви.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з макаронів з сиром
Для тих, у кого немає часу і не хочеться просто є макарони, пропонуємо спробувати макаронну запіканку з сиром. Таке блюдо можна приготувати,
Макарони з куркою
Хто ж з нас не пробував макарони?! Це швидко, ситно і смачно. Варіантів приготування пасти дуже багато. І сьогодні ми з вами поговоримо про цікаві
Макарони з курячим філе
Макарони з курячим філе - це класика кулінарного жанру. Що може бути простіше і швидше, ніж відварити спагеті і згасити їх з куркою? Але і тут є свої
Макарони з брокколі
Макаронні вироби займають одне з почесних місць в нашому повсякденному раціоні. З них готують гарніри, салати, супи і запіканки. І сьогодні ми
Запіканка з макаронів з ковбасою
Макарони - це смачна, хоч і корисна їжа. Рецептів їх приготування досить багато, це можуть бути і макарони з сиром та різними соусами. Але сьогодні
Макарони в мікрохвильовці
Ми звикли до того, що в мікрохвильовці зручно розігрівати готові страви, але адже їх можна там і готувати, хоч і не всі, але багато. І сьогодні ми