Запіканка з макаронів з куркою – економічне, але приголомшливо смачне і досить оригінальне блюдо, яке неодмінно здивує ваших гостей і близьких!
Запіканка з макаронів з курячим м'ясом
Інгредієнти: філе куряче – 1 шт.; макарони – 150 г; сир – 200 г; кетчуп – за смаком; майонез – за смаком; спеції; олія рослинна; свіжа зелень. Приготування Як зробити запіканку з макаронів? Куряче філе промиваємо і заварюємо в окропі, підсолюємо за смаком. В іншій каструлі відварюємо макарони, а потім промиваємо їх і вливаємо трохи масла. М'ясо остуджуємо, нарізаємо дрібними кубиками. Деко змащуємо олією і викладаємо першим шаром макаронні вироби. Потім присипаємо їх спеціями за смаком і тертим сиром. Зверху розподіляємо курячі шматочки і накриваємо ще одним шаром макаронів. Поливаємо все кетчупом і майонезом, рясно засипаємо залишилися сиром і відправляємо м'ясну запіканку з макаронами в духовку. Засікаємо 25 хвилин, а потім виймаємо блюдо, остуджуємо, розрізаємо на порції і присипаємо петрушкою.
Запіканка з макаронів з куркою
Інгредієнти: макарони – 250 г; куряча грудка – 400 шт.; помідори – 3 шт.; сир вершковий – 80 г; сир твердий – 200 г; свіжа зелень; спеції; томатний соус – 5 ст. ложок; олія рослинна. Приготування У каструльку наливаємо фільтровану воду, доводимо її до кипіння, додаємо сіль і акуратно викладаємо макарони. Відразу ж розмішуємо їх ложкою, щоб вони не встигли приклеїтися один до одного. Варимо вироби 10 хвилин, а потім гарненько промиваємо в друшляку. Помідори очищаємо від шкірки, обшпаривши їх на кілька секунд окропом. М'якоть подрібнюємо середніми шматочками і перекладаємо в глибоку тарілку. Курячу грудку подрібнюємо і прибираємо в окремий посуд. Сирок натираємо на тертці з великими отворами. Тепер беремо сковороду, наливаємо в неї трохи масла і розігріваємо його. Акуратно викладаємо курячі шматочки і обсмажуємо їх 1 хвилинку. Потім додаємо помідори, додаємо спеції і кладемо томатний соус. Все перемішуємо і уварюють на слабенькому вогні 3 хвилини. Після цього викладаємо вершковий сир, накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо до тих пір, поки він повністю не розплавиться. Далі додаємо шпинат, вимикаємо вогонь і настоюють 10 хвилин. У форму для випічки викладаємо рівним шаром наші макарони, розподіляємо зверху курку з ароматним соусом, посипаємо тертим сирком і запікаємо страву чверть години при температурі 180 градусів. Готову запіканку трохи охолоджуємо, розрізаємо на шматочки, посипаємо зеленню і подаємо гостям.
Рецепт запіканки з макаронів з м'ясом і грибами
Інгредієнти: макаронні вироби – 200 г; куряче філе – 350 г; свіжі печериці – 200 г; сир – 100 р. Для соусу:
майонез – 2 ст. ложки; сметана нежирна – 2 ст. ложки; спеції; яйце – 2 шт. Приготування Відварюємо макарони до повної готовності, виливаємо в друшляк і добре промиваємо руками. Куряче філе варимо окремо, остуджуємо і розбираємо на волокна. Гриби обробляємо і нарізаємо тонкими пластинами, а сир натираємо на крупній терочке.
Тепер давайте приготуємо соус: змішуємо в пиалке сметану з майонезом, додаємо яйця і додаємо спеції. У промазану форму для запікання викладаємо всі підготовлені інгредієнти шарами. Спочатку – макарони, потім присипаємо їх рясно сиром і поливаємо соусом. Далі рівномірно розподіляємо гриби, знову поливаємо соусом, викладаємо макарони, сир і соус. Після цього додаємо курку, висипаємо залишився сир і рясно заливаємо соусом. Відправляємо заготовку в духову шафу, виставивши температуру 200 градусів. Через 30 хвилин запіканка з макаронів з куркою і грибами буде готова! Остуджуємо її, розрізаємо на порції і насолоджуємося приголомшливим смаком і ніжністю страви.