Запіканка з макаронів з ковбасою
Італійці їдять пасту дуже часто. У них є безліч рецептів з використанням макаронів . Зараз ми з вами поділимося одним з них і розповімо, як приготувати макаронну запіканку з ковбасою.
Інгредієнти:
твердий макарони сортів - 250 г;
твердий сир - 200 г;
ковбаса копчена - 100 г;
яйця - 3 шт.;
помідори - 3 шт.;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
цибуля - 1 шт.;
вершки - 120 мл;
зелень петрушки, перець і сіль - за смаком.
Приготування
Відварюємо макарони в підсоленій воді до готовності. Важливо, щоб вони не переварилися. Промиваємо їх, додаємо 1 столову ложку рослинного масла і перемішуємо. Сир тремо на тертці, а ковбасу ріжемо кубиками. Цибулю нарізаємо півкільцями. Помідори обдаємо окропом, а потім очищаємо з них шкірку. М'якоть нарізаємо соломкою. Макарони змішуємо з ковбасою, сиром і помідорами, спеції і зелень додаємо за смаком. Викладаємо масу у форму для запікання, зверху викладаємо цибулю. Яйця змішуємо з вершками, солимо і перчимо отриману суміш і заливаємо нею наші макарони. В нагріту до 180 градусів духовку відправляємо форму, попередньо накриту фольгою, хвилин на 25. Після цього знімаємо фольгу, а запіканку з копченою ковбасою готуємо ще хвилин 15 щоб вийшла апетитна скориночка.
Інгредієнти:
довгі спагетті (трубчасті) - 400 г;
сир - 300 г;
варена ковбаса - 300 г;
цибуля - 2 шт.;
масло вершкове - 50 г;
кетчуп - 3 ст. ложки;
томатна паста - 2 ст. ложки;
майонез - 1 ст. ложка;
сіль, лавровий лист, спеції - за смаком.
Приготування
Варену ковбасу нарізаємо невеликими кубиками, цибулю подрібнюємо, сир тремо на крупній тертці. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому цибулю 2 хвилини, потім додаємо ковбасу і смажимо ще 3 хвилини. Після цього додаємо спеції.
До даного страві добре підходять приправи для італійської кухні. Томатну пасту розбавляємо в 60 мл води і виливаємо суміш до решти інгредієнтів. Туди ж кладемо і лавровий лист. Все добре перемішуємо і протушиваем соус з цибулею і ковбасою ще хвилин 5. Варимо спагетті в підсоленій воді до готовності, потім промиваємо і починаємо формувати запіканку .
Для цього спочатку форму змащуємо маслом і викладаємо шар спагетті. Зверху кладемо частина ковбаси з соусом і посипаємо сиром. Знову повторюємо верстви в тій же послідовності, поки не заповнимо всю форму. Верхнім шаром має бути сир. Духовку нагріваємо до температури 180 градусів і готуємо запіканку хвилин 25. Хвилин за 10-15 до закінчення приготування покриваємо блюдо сумішшю кетчупу і майонезу. Завдяки цьому запіканка з ковбасою вийде ще соковитіше і смачніше. Даємо їй охолонути й нарізаємо порційними шматочками.
Рецепт запіканки з ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо макарони в підсоленій воді до готовності. Важливо, щоб вони не переварилися. Промиваємо їх, додаємо 1 столову ложку рослинного масла і перемішуємо. Сир тремо на тертці, а ковбасу ріжемо кубиками. Цибулю нарізаємо півкільцями. Помідори обдаємо окропом, а потім очищаємо з них шкірку. М'якоть нарізаємо соломкою. Макарони змішуємо з ковбасою, сиром і помідорами, спеції і зелень додаємо за смаком. Викладаємо масу у форму для запікання, зверху викладаємо цибулю. Яйця змішуємо з вершками, солимо і перчимо отриману суміш і заливаємо нею наші макарони. В нагріту до 180 градусів духовку відправляємо форму, попередньо накриту фольгою, хвилин на 25. Після цього знімаємо фольгу, а запіканку з копченою ковбасою готуємо ще хвилин 15 щоб вийшла апетитна скориночка.
Запіканка з спагетті з ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Варену ковбасу нарізаємо невеликими кубиками, цибулю подрібнюємо, сир тремо на крупній тертці. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому цибулю 2 хвилини, потім додаємо ковбасу і смажимо ще 3 хвилини. Після цього додаємо спеції.
До даного страві добре підходять приправи для італійської кухні. Томатну пасту розбавляємо в 60 мл води і виливаємо суміш до решти інгредієнтів. Туди ж кладемо і лавровий лист. Все добре перемішуємо і протушиваем соус з цибулею і ковбасою ще хвилин 5. Варимо спагетті в підсоленій воді до готовності, потім промиваємо і починаємо формувати запіканку .
Для цього спочатку форму змащуємо маслом і викладаємо шар спагетті. Зверху кладемо частина ковбаси з соусом і посипаємо сиром. Знову повторюємо верстви в тій же послідовності, поки не заповнимо всю форму. Верхнім шаром має бути сир. Духовку нагріваємо до температури 180 градусів і готуємо запіканку хвилин 25. Хвилин за 10-15 до закінчення приготування покриваємо блюдо сумішшю кетчупу і майонезу. Завдяки цьому запіканка з ковбасою вийде ще соковитіше і смачніше. Даємо їй охолонути й нарізаємо порційними шматочками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з овочами
Макарони з овочами - досить просте, але в теж час смачне і ситне блюдо. І сьогодні ми поділимося з вами кількома простими і оригінальними рецептами
Макарони з ковбасою
Хто з нас не любить макарони та сосиски?! Це ж 2 таких смачних продукту, хоч і не зовсім корисних. Але, коли немає часу на готування - це один з
Картопля з ковбасою
Картопля з ковбасою - швидкий і смачний вужі для всієї родини. А приготувати таку страву можна по-різному - посмажити, згасити або зробити пиріг з
Запіканка з курячого філе
Запіканки - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіантів їх створення з додаванням різних інгредієнтів дуже багато. Але сьогодні ми з вами
Картопляна запіканка з ковбасою
Запіканки найчастіше готують з того, що залишилося в холодильнику, і картопляна запіканка з ковбасою в цьому плані не виняток. Приготувати його
Лаваш з ковбасою
Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску