Вернуться назад Распечатать

Запіканка з макаронів з ковбасою

Запіканка з макаронів з ковбасою
Італійці їдять пасту дуже часто. У них є безліч рецептів з використанням макаронів . Зараз ми з вами поділимося одним з них і розповімо, як приготувати макаронну запіканку з ковбасою.

Рецепт запіканки з ковбасою


Інгредієнти:

  • твердий макарони сортів - 250 г;

  • твердий сир - 200 г;

  • ковбаса копчена - 100 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • помідори - 3 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • цибуля - 1 шт.;

  • вершки - 120 мл;

  • зелень петрушки, перець і сіль - за смаком.


  • Приготування
    Відварюємо макарони в підсоленій воді до готовності. Важливо, щоб вони не переварилися. Промиваємо їх, додаємо 1 столову ложку рослинного масла і перемішуємо. Сир тремо на тертці, а ковбасу ріжемо кубиками. Цибулю нарізаємо півкільцями. Помідори обдаємо окропом, а потім очищаємо з них шкірку. М'якоть нарізаємо соломкою. Макарони змішуємо з ковбасою, сиром і помідорами, спеції і зелень додаємо за смаком. Викладаємо масу у форму для запікання, зверху викладаємо цибулю. Яйця змішуємо з вершками, солимо і перчимо отриману суміш і заливаємо нею наші макарони. В нагріту до 180 градусів духовку відправляємо форму, попередньо накриту фольгою, хвилин на 25. Після цього знімаємо фольгу, а запіканку з копченою ковбасою готуємо ще хвилин 15 щоб вийшла апетитна скориночка.

    Запіканка з спагетті з ковбасою


    Інгредієнти:

  • довгі спагетті (трубчасті) - 400 г;

  • сир - 300 г;

  • варена ковбаса - 300 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • масло вершкове - 50 г;

  • кетчуп - 3 ст. ложки;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • сіль, лавровий лист, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Варену ковбасу нарізаємо невеликими кубиками, цибулю подрібнюємо, сир тремо на крупній тертці. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому цибулю 2 хвилини, потім додаємо ковбасу і смажимо ще 3 хвилини. Після цього додаємо спеції.
    До даного страві добре підходять приправи для італійської кухні. Томатну пасту розбавляємо в 60 мл води і виливаємо суміш до решти інгредієнтів. Туди ж кладемо і лавровий лист. Все добре перемішуємо і протушиваем соус з цибулею і ковбасою ще хвилин 5.
    Запіканка з макаронів з ковбасою
    Варимо спагетті в підсоленій воді до готовності, потім промиваємо і починаємо формувати запіканку .
    Для цього спочатку форму змащуємо маслом і викладаємо шар спагетті. Зверху кладемо частина ковбаси з соусом і посипаємо сиром. Знову повторюємо верстви в тій же послідовності, поки не заповнимо всю форму. Верхнім шаром має бути сир. Духовку нагріваємо до температури 180 градусів і готуємо запіканку хвилин 25. Хвилин за 10-15 до закінчення приготування покриваємо блюдо сумішшю кетчупу і майонезу. Завдяки цьому запіканка з ковбасою вийде ще соковитіше і смачніше. Даємо їй охолонути й нарізаємо порційними шматочками.