Італійці їдять пасту дуже часто. У них є безліч рецептів з використанням макаронів . Зараз ми з вами поділимося одним з них і розповімо, як приготувати макаронну запіканку з ковбасою.
Рецепт запіканки з ковбасою
Інгредієнти: твердий макарони сортів - 250 г; твердий сир - 200 г; ковбаса копчена - 100 г; яйця - 3 шт.; помідори - 3 шт.; рослинне масло - 1 ст. ложка; цибуля - 1 шт.; вершки - 120 мл; зелень петрушки, перець і сіль - за смаком. Приготування Відварюємо макарони в підсоленій воді до готовності. Важливо, щоб вони не переварилися. Промиваємо їх, додаємо 1 столову ложку рослинного масла і перемішуємо. Сир тремо на тертці, а ковбасу ріжемо кубиками. Цибулю нарізаємо півкільцями. Помідори обдаємо окропом, а потім очищаємо з них шкірку. М'якоть нарізаємо соломкою. Макарони змішуємо з ковбасою, сиром і помідорами, спеції і зелень додаємо за смаком. Викладаємо масу у форму для запікання, зверху викладаємо цибулю. Яйця змішуємо з вершками, солимо і перчимо отриману суміш і заливаємо нею наші макарони. В нагріту до 180 градусів духовку відправляємо форму, попередньо накриту фольгою, хвилин на 25. Після цього знімаємо фольгу, а запіканку з копченою ковбасою готуємо ще хвилин 15 щоб вийшла апетитна скориночка.
Запіканка з спагетті з ковбасою
Інгредієнти: довгі спагетті (трубчасті) - 400 г; сир - 300 г; варена ковбаса - 300 г; цибуля - 2 шт.; масло вершкове - 50 г; кетчуп - 3 ст. ложки; томатна паста - 2 ст. ложки; майонез - 1 ст. ложка; сіль, лавровий лист, спеції - за смаком. Приготування Варену ковбасу нарізаємо невеликими кубиками, цибулю подрібнюємо, сир тремо на крупній тертці. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому цибулю 2 хвилини, потім додаємо ковбасу і смажимо ще 3 хвилини. Після цього додаємо спеції.
До даного страві добре підходять приправи для італійської кухні. Томатну пасту розбавляємо в 60 мл води і виливаємо суміш до решти інгредієнтів. Туди ж кладемо і лавровий лист. Все добре перемішуємо і протушиваем соус з цибулею і ковбасою ще хвилин 5.
Варимо спагетті в підсоленій воді до готовності, потім промиваємо і починаємо формувати запіканку .
Для цього спочатку форму змащуємо маслом і викладаємо шар спагетті. Зверху кладемо частина ковбаси з соусом і посипаємо сиром. Знову повторюємо верстви в тій же послідовності, поки не заповнимо всю форму. Верхнім шаром має бути сир. Духовку нагріваємо до температури 180 градусів і готуємо запіканку хвилин 25. Хвилин за 10-15 до закінчення приготування покриваємо блюдо сумішшю кетчупу і майонезу. Завдяки цьому запіканка з ковбасою вийде ще соковитіше і смачніше. Даємо їй охолонути й нарізаємо порційними шматочками.