» » Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою

Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою

Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою
Приготувати стегенця в духовці можна для повсякденного вечері або святкової трапези – кожен раз страва буде прийнято їдцями з схваленням і похвалою. Неймовірно апетитна рум'яна кірочка і смачна ніжна м'якоть птиці дозволить отримати справжнє задоволення від трапези.

Як приготувати стегенця в духовці?


Щоб стегенця, запечені в духовці, порадували бажаними характеристиками, слід дотримуватися рекомендовані правила їх приготування.

  • Курятину слід попередньо замаринувати, використовуючи пряні суміші на основі майонезу, соєвого соусу, гірчиці, меду, з додаванням часнику, ароматних прянощів і сушених трав.

  • Промаринованную птицю викладають на промаслений лист шкірою вгору і запікають при температурі 200 градусів близько години або до бажаного рум'янцю.

  • Якщо блюдо спочатку готується в рукаві або фользі, за 15 хвилин до кінця термічної обробки розрізають плівку або відвертають краї фольги, дозволяючи м'яса придбати рум'янець.


  • Стегенця в духовці з хрусткою скоринкою

    Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою

    Смачні стегенця в духовці вдасться приготувати, попередньо замаринувавши птицю в маринаді з гірчиці і меду. З приправ можна взяти готове асорті для курки або ж скласти мікс самостійно з відповідних компонентів. Ідеально доповнить палітру смаку часник, каррі, італійські трави або хмелі-сунелі.
    Інгредієнти:

  • стегенця – 4 шт.;

  • гірчиця – 25 ст. ложки;

  • мед – 15 ч. ложки;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • часник – 2 зубки;

  • спеції – 1 ст. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • В піалі змішують гірчицю з медом і олією.

  • Додають видавлений через прес часник, спеції, сіль і перець, натирають отриманою сумішшю м'ясо і залишають на кілька годин.

  • Запікають курячі стегенця в духовці 50 хвилин, періодично поливаючи соком з дека.


  • Стегенця в духовці з майонезом і часником


    Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою

    Не менш просто готуються стегенця з майонезом в духовці. Страва вийде смачним навіть без попереднього маринування. Одночасно можна запекти всілякі нарізані овочі, розклавши їх у формі або на деку з боків, поруч з стегенцями або використовуючи в якості овочевої подушки для м'яса.
    Інгредієнти:

  • стегенця – 4 шт.;

  • майонез – 4 ст. ложки;

  • мед – 15 ч. ложки;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • часник – 4-5 зубків;

  • каррі, базилік, орегано – по щіпці;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Стегенця споліскують, обсушують, приправляють сіллю, перцем, присмачують каррі, орегано, базиліком і розташовують на промасленому деко шкірою вгору.

  • Змащують курятину щедро майонезом, змішаним з часником, відправляють для запікання при 200 градусах.

  • Через годину стегенця в духовці з майонезом будуть готові до подачі.


  • Курячі стегенця з картоплею в духовці

    Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою

    Прекрасний спосіб приготувати одночасно м'ясо з гарніром – запекти стегенця з картоплею в духовці з майонезом. Картопляні скибочки в даному випадку просочується жиром і м'ясними пікантними соками, купуючи приголомшливий насичений смак. Особливо смачний буде молода картопля, який можна запікати не очищаючи.
    Інгредієнти:

  • стегенця – 1 кг;

  • картопля – 15 кг;

  • майонез – 150 г;

  • часник – 4 зубки;

  • італійські трави – 1 ч. ложка;

  • приправа для курки – 1 ст. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Промиті і обсушені стегенця солять, перчать, присмачують приправами і часником, змішаним з половиною майонезу, залишають на 2 години.

  • Картоплю чистять, розрізають на часточки або кружечки, приправляють майонезом і травами, викладають суцільним шаром у форму.

  • Зверху розкладають птицю і відправляють для запікання при 200 градусах.

  • Через годину стегенця з картоплею в духовці будуть готові.


  • Стегенця в фользі в духовці

    Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою

    Особливо ніжними, м'якими і соковитими вдаються страви з стегенець в духовці, якщо готувати їх у фользі. Далі представлена версія страви з сухофруктами, які додадуть м'ясу особливий пікантний смак, легкі солодкі ноти та приголомшливе пахощі. Продукт попередньо необхідно промити і розпарити в ємності з гарячою водою.
    Інгредієнти:

  • стегенця – 1 кг;

  • родзинки, курага і чорнослив – 40 г;

  • сметана – 50 г;

  • зелена цибуля – 1 стебло;

  • чебрець і каррі – за смаком;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Стегенця натирають сіллю, перцем, викладають на промаслені відрізи фольги.

  • Зверху роблять у м'якоті надрізи, вкладають в них підготовлені і нарізані сухофрукти.

  • Змащують курку приправленою сметаною і запечатують фольгу.

  • Готують курячі стегенця в фользі в духовці 1 годину при 200 градусах.


  • Качині стегенця в рукаві в духовці

    Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою

    Надзвичайно ласими вийдуть качині стегенця в рукаві в духовці, особливо якщо їх попередньо замочити на ніч у ємності з підкисленою оцтом пряної водою. За бажанням крім лавра в розсіл можна додати бутони гвоздики, паличку кориці, горошини запашного перцю і гілочки ароматної зелені.
    Інгредієнти:

  • качині стегна – 15 кг;

  • яблука – 2 шт.;

  • лимон – 05 шт.;

  • кориця – 10 г;

  • майонез – 100 г;

  • мед – 35 г;

  • лавр – 4 шт.;

  • вода – 25 л;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • оцет – 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування



  • Змішують воду з сіллю і оцтом, додавши лавр.

  • Замочують качку в розсолі на ніч.

  • Обсушують стегенця, натирають сумішшю з майонезу з медом і приправами.

  • Яблука і лимон шаткують довільно, приправляють сіллю і корицею.

  • Укладають м'ясо і фрукти в рукав, зав'язують.

  • Готують стегенця в духовці 80 хвилин при 190 градусах.


  • Фаршировані стегенця в духовці – рецепт

    Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою

    Якщо хочеться здивувати домочадців і гостей, можна приготувати фаршировані стегенця в духовці. Техніка виконання рецепту не така химерна, як може здатися на перших порах. Головне – взяти гострий ніж або скористатися кухонними ножицями, за допомогою яких буде особливо просто відсікати м'ясо від шкіри і кісточку.
    Інгредієнти:

  • стегенця – 4 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сир – 100 г;

  • гриби – 200 г;

  • сметана – 50 г;

  • часник – 1 зубок;

  • спеції – за смаком;

  • майонез – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Відокремлюють м'ясо з стегенець від кістки, відсікають кісточку трохи вище суглоба.

  • М'якоть дрібно нарізають або перекручують на м'ясорубці.

  • Гриби обсмажують з цибулею, додають м'ясо, приправи, смажать ще кілька хвилин, вмішують сметану і часник.

  • Наповнюють шкіру стегенець, сколюють краю зубочисткою, вироби укладають у форму, змащують майонезом

  • Запікають фаршировані стегенця у духовці 30 хвилин.


  • Стегенця в кефірі в духовці

    Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою

    Приготувати маринад для стегенець у духовці можна на основі кефіру. Причому взявши знежирений молочний продукт, вдасться знизити калорійність страви, не втративши при цьому в смаку. Для максимально дієтичної версії страви необхідно зняти з курятини шкірку. Ідеальний гарнір в даному випадку – свіжі або запечені овочі, овочевий салат.
    Інгредієнти:

  • стегенця – 4 шт.;

  • кефір – 05 л;

  • базилік і орегано – 2 щіпки;

  • оцет бальзамічний, цукор і масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Стегенця натирають сіллю, перцем, заливають кефіром і залишають на 15 години.

  • Перекладають курятину в промаслений форму, посипають травами, запікають при 200 градусах 50 хвилин.

  • У сотейнику змішують оцет і цукор, випарюють при помішуванні вологу, поливають соусом стегенця при подачі.


  • Качині стегенця з апельсинами в духовці

    Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою

    Приготовлені качині стегенця в духовці з апельсинами гармонійно доповнять будь-яке застілля і здивують незвичайним вишуканим смаком. Крім представленого овочевого супроводу можна використовувати томати черрі, болгарський перець, баклажани або кабачки, отримавши одночасно смачний і корисний гарнір.
    Інгредієнти:

  • качині стегенця – 4 шт.;

  • апельсини – 3 шт.;

  • морква – 3 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • вино біле – 75 мл;

  • ягоди ялівцю – 5 шт.;

  • сіль, суміш перців, лавр.


  • Приготування

  • Натирають стегенця сіллю і сумішшю перців, обсмажують на сильному вогні з двох сторін, перекладають у форму.

  • Додають половину нарізаних апельсинів, морква, цибуля, лавр і спеції.

  • З решти апельсинів віджимають сік, змішують з вином, приправляють, вливають у форму.

  • Затягують ємність фольгою, запікають 15 години при 200 градусах і ще 15 хвилин без фольги.


  • Стегенця в соєвому соусі в духовці

    Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою

    Приготування стегенець в духовці за таким рецептом дозволить оцінити надзвичайно пікантний і соковитий смак курячого м'яса і насолодитися апетитною рум'яною скоринкою на поверхні. За бажанням складу маринаду можна доповнити дрібкою прованських трав або окремо чебрецем, орегано або базиліком.
    Інгредієнти:

  • стегенця – 4 шт.;

  • соус соєвий – 60 мл;

  • кетчуп 50 г;

  • мед – 1 ст. ложка;

  • часник – 2 зубки;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Натирають стегенця сіллю і перцем, укладають в промаслений форму.

  • Змішують соєвий соус, мед і кетчуп, додають часник.

  • Заливають отриманим соусом курятину і запікають 50 хвилин при 200 градусах.


  • Стегенця-гриль в духовці

    Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою

    Якщо духовка оснащена рожном або, як мінімум, верхнім грилем, слід обов'язково виконати на практиці наступний рецепт, оцінивши дивовижні смакові якості отриманого страви. Страва вийде апетитним навіть без складних маринадів, а при доповненні м'яса пікантними добавками перетвориться в кулінарний шедевр.
    Інгредієнти:

  • стегенця – 4 шт.;

  • гірчиця й майонез – 2 ч. ложки;

  • кетчуп 50 г;

  • часник – 4 зубки;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Приправляють курятину сіллю і перцем, натирають сумішшю гірчиці, майонезу і спецій, залишають на кілька годин у холодильнику.

  • Готують стегенця-гриль в духовці на решітці або, нанизавши на вертел, в режимі гриль 40-50 хвилин.


  • Стегенця в тесті в духовці

    Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою

    Прекрасним доповненням святкового меню або буденної трапези стануть приготовані стегенця в листковому тісті у духовці. Шкіру в даному випадку переважно відокремити від м'якоті і не використовувати. При бажанні складу сирного наповнення доповнюють дрібно нарубаною зеленню петрушки, базиліка або кінзи.
    Інгредієнти:

  • стегенця – 4 шт.;

  • листкове тісто – 600 г;

  • сир – 120 г;

  • часник – 1 головка;

  • жовток – 1 шт.;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Позбавляють стегенця від шкіри, приправляють сіллю, перцем і спеціями.

  • Роблять в м'якоті кілька розрізів, які наповнюють сумішшю з половини перетертого сиру та часнику.

  • Розкочують тісто розрізають на смуги, якими обмотують стегенця.

  • Змащують заготовки жовтком, посипають рештою сиром і запікають при 200 градусах близько години.
  • Додав: admin | 2-03-2018, 07:54
    Переглядів: 204