Приготувати стегенця в духовці можна для повсякденного вечері або святкової трапези – кожен раз страва буде прийнято їдцями з схваленням і похвалою. Неймовірно апетитна рум'яна кірочка і смачна ніжна м'якоть птиці дозволить отримати справжнє задоволення від трапези.
Як приготувати стегенця в духовці?
Щоб стегенця, запечені в духовці, порадували бажаними характеристиками, слід дотримуватися рекомендовані правила їх приготування.
Курятину слід попередньо замаринувати, використовуючи пряні суміші на основі майонезу, соєвого соусу, гірчиці, меду, з додаванням часнику, ароматних прянощів і сушених трав. Промаринованную птицю викладають на промаслений лист шкірою вгору і запікають при температурі 200 градусів близько години або до бажаного рум'янцю. Якщо блюдо спочатку готується в рукаві або фользі, за 15 хвилин до кінця термічної обробки розрізають плівку або відвертають краї фольги, дозволяючи м'яса придбати рум'янець. Стегенця в духовці з хрусткою скоринкою
Смачні стегенця в духовці вдасться приготувати, попередньо замаринувавши птицю в маринаді з гірчиці і меду. З приправ можна взяти готове асорті для курки або ж скласти мікс самостійно з відповідних компонентів. Ідеально доповнить палітру смаку часник, каррі, італійські трави або хмелі-сунелі.
Інгредієнти:
стегенця – 4 шт.; гірчиця – 25 ст. ложки; мед – 15 ч. ложки; масло рослинне – 1 ст. ложка; часник – 2 зубки; спеції – 1 ст. ложка; сіль, перець. Приготування
В піалі змішують гірчицю з медом і олією. Додають видавлений через прес часник, спеції, сіль і перець, натирають отриманою сумішшю м'ясо і залишають на кілька годин. Запікають курячі стегенця в духовці 50 хвилин, періодично поливаючи соком з дека. Стегенця в духовці з майонезом і часником
Не менш просто готуються стегенця з майонезом в духовці. Страва вийде смачним навіть без попереднього маринування. Одночасно можна запекти всілякі нарізані овочі, розклавши їх у формі або на деку з боків, поруч з стегенцями або використовуючи в якості овочевої подушки для м'яса.
Інгредієнти:
стегенця – 4 шт.; майонез – 4 ст. ложки; мед – 15 ч. ложки; масло рослинне – 3 ст. ложки; часник – 4-5 зубків; каррі, базилік, орегано – по щіпці; сіль, перець. Приготування
Стегенця споліскують, обсушують, приправляють сіллю, перцем, присмачують каррі, орегано, базиліком і розташовують на промасленому деко шкірою вгору. Змащують курятину щедро майонезом, змішаним з часником, відправляють для запікання при 200 градусах. Через годину стегенця в духовці з майонезом будуть готові до подачі. Курячі стегенця з картоплею в духовці
Прекрасний спосіб приготувати одночасно м'ясо з гарніром – запекти стегенця з картоплею в духовці з майонезом. Картопляні скибочки в даному випадку просочується жиром і м'ясними пікантними соками, купуючи приголомшливий насичений смак. Особливо смачний буде молода картопля, який можна запікати не очищаючи.
Інгредієнти:
стегенця – 1 кг; картопля – 15 кг; майонез – 150 г; часник – 4 зубки; італійські трави – 1 ч. ложка; приправа для курки – 1 ст. ложка; сіль, перець. Приготування
Промиті і обсушені стегенця солять, перчать, присмачують приправами і часником, змішаним з половиною майонезу, залишають на 2 години. Картоплю чистять, розрізають на часточки або кружечки, приправляють майонезом і травами, викладають суцільним шаром у форму. Зверху розкладають птицю і відправляють для запікання при 200 градусах. Через годину стегенця з картоплею в духовці будуть готові. Стегенця в фользі в духовці
Особливо ніжними, м'якими і соковитими вдаються страви з стегенець в духовці, якщо готувати їх у фользі. Далі представлена версія страви з сухофруктами, які додадуть м'ясу особливий пікантний смак, легкі солодкі ноти та приголомшливе пахощі. Продукт попередньо необхідно промити і розпарити в ємності з гарячою водою.
Інгредієнти:
стегенця – 1 кг; родзинки, курага і чорнослив – 40 г; сметана – 50 г; зелена цибуля – 1 стебло; чебрець і каррі – за смаком; сіль, перець, олія. Приготування
Стегенця натирають сіллю, перцем, викладають на промаслені відрізи фольги. Зверху роблять у м'якоті надрізи, вкладають в них підготовлені і нарізані сухофрукти. Змащують курку приправленою сметаною і запечатують фольгу. Готують курячі стегенця в фользі в духовці 1 годину при 200 градусах. Качині стегенця в рукаві в духовці
Надзвичайно ласими вийдуть качині стегенця в рукаві в духовці, особливо якщо їх попередньо замочити на ніч у ємності з підкисленою оцтом пряної водою. За бажанням крім лавра в розсіл можна додати бутони гвоздики, паличку кориці, горошини запашного перцю і гілочки ароматної зелені.
Інгредієнти:
качині стегна – 15 кг; яблука – 2 шт.; лимон – 05 шт.; кориця – 10 г; майонез – 100 г; мед – 35 г; лавр – 4 шт.; вода – 25 л; сіль – 1 ст. ложка; оцет – 2 ст. ложки; спеції. Приготування
Змішують воду з сіллю і оцтом, додавши лавр. Замочують качку в розсолі на ніч. Обсушують стегенця, натирають сумішшю з майонезу з медом і приправами. Яблука і лимон шаткують довільно, приправляють сіллю і корицею. Укладають м'ясо і фрукти в рукав, зав'язують. Готують стегенця в духовці 80 хвилин при 190 градусах. Фаршировані стегенця в духовці – рецепт
Якщо хочеться здивувати домочадців і гостей, можна приготувати фаршировані стегенця в духовці. Техніка виконання рецепту не така химерна, як може здатися на перших порах. Головне – взяти гострий ніж або скористатися кухонними ножицями, за допомогою яких буде особливо просто відсікати м'ясо від шкіри і кісточку.
Інгредієнти:
стегенця – 4 шт.; цибуля – 1 шт.; сир – 100 г; гриби – 200 г; сметана – 50 г; часник – 1 зубок; спеції – за смаком; майонез – 2 ст. ложки; сіль, перець, олія. Приготування
Відокремлюють м'ясо з стегенець від кістки, відсікають кісточку трохи вище суглоба. М'якоть дрібно нарізають або перекручують на м'ясорубці. Гриби обсмажують з цибулею, додають м'ясо, приправи, смажать ще кілька хвилин, вмішують сметану і часник. Наповнюють шкіру стегенець, сколюють краю зубочисткою, вироби укладають у форму, змащують майонезом Запікають фаршировані стегенця у духовці 30 хвилин. Стегенця в кефірі в духовці
Приготувати маринад для стегенець у духовці можна на основі кефіру. Причому взявши знежирений молочний продукт, вдасться знизити калорійність страви, не втративши при цьому в смаку. Для максимально дієтичної версії страви необхідно зняти з курятини шкірку. Ідеальний гарнір в даному випадку – свіжі або запечені овочі, овочевий салат.
Інгредієнти:
стегенця – 4 шт.; кефір – 05 л; базилік і орегано – 2 щіпки; оцет бальзамічний, цукор і масло рослинне – 2 ст. ложки; сіль, перець. Приготування
Стегенця натирають сіллю, перцем, заливають кефіром і залишають на 15 години. Перекладають курятину в промаслений форму, посипають травами, запікають при 200 градусах 50 хвилин. У сотейнику змішують оцет і цукор, випарюють при помішуванні вологу, поливають соусом стегенця при подачі. Качині стегенця з апельсинами в духовці
Приготовлені качині стегенця в духовці з апельсинами гармонійно доповнять будь-яке застілля і здивують незвичайним вишуканим смаком. Крім представленого овочевого супроводу можна використовувати томати черрі, болгарський перець, баклажани або кабачки, отримавши одночасно смачний і корисний гарнір.
Інгредієнти:
качині стегенця – 4 шт.; апельсини – 3 шт.; морква – 3 шт.; цибуля – 2 шт.; вино біле – 75 мл; ягоди ялівцю – 5 шт.; сіль, суміш перців, лавр. Приготування
Натирають стегенця сіллю і сумішшю перців, обсмажують на сильному вогні з двох сторін, перекладають у форму. Додають половину нарізаних апельсинів, морква, цибуля, лавр і спеції. З решти апельсинів віджимають сік, змішують з вином, приправляють, вливають у форму. Затягують ємність фольгою, запікають 15 години при 200 градусах і ще 15 хвилин без фольги. Стегенця в соєвому соусі в духовці
Приготування стегенець в духовці за таким рецептом дозволить оцінити надзвичайно пікантний і соковитий смак курячого м'яса і насолодитися апетитною рум'яною скоринкою на поверхні. За бажанням складу маринаду можна доповнити дрібкою прованських трав або окремо чебрецем, орегано або базиліком.
Інгредієнти:
стегенця – 4 шт.; соус соєвий – 60 мл; кетчуп 50 г; мед – 1 ст. ложка; часник – 2 зубки; сіль, перець, олія. Приготування
Натирають стегенця сіллю і перцем, укладають в промаслений форму. Змішують соєвий соус, мед і кетчуп, додають часник. Заливають отриманим соусом курятину і запікають 50 хвилин при 200 градусах. Стегенця-гриль в духовці
Якщо духовка оснащена рожном або, як мінімум, верхнім грилем, слід обов'язково виконати на практиці наступний рецепт, оцінивши дивовижні смакові якості отриманого страви. Страва вийде апетитним навіть без складних маринадів, а при доповненні м'яса пікантними добавками перетвориться в кулінарний шедевр.
Інгредієнти:
стегенця – 4 шт.; гірчиця й майонез – 2 ч. ложки; кетчуп 50 г; часник – 4 зубки; сіль, перець, спеції. Приготування
Приправляють курятину сіллю і перцем, натирають сумішшю гірчиці, майонезу і спецій, залишають на кілька годин у холодильнику. Готують стегенця-гриль в духовці на решітці або, нанизавши на вертел, в режимі гриль 40-50 хвилин. Стегенця в тесті в духовці
Прекрасним доповненням святкового меню або буденної трапези стануть приготовані стегенця в листковому тісті у духовці. Шкіру в даному випадку переважно відокремити від м'якоті і не використовувати. При бажанні складу сирного наповнення доповнюють дрібно нарубаною зеленню петрушки, базиліка або кінзи.
Інгредієнти:
стегенця – 4 шт.; листкове тісто – 600 г; сир – 120 г; часник – 1 головка; жовток – 1 шт.; сіль, перець, спеції. Приготування
Позбавляють стегенця від шкіри, приправляють сіллю, перцем і спеціями. Роблять в м'якоті кілька розрізів, які наповнюють сумішшю з половини перетертого сиру та часнику. Розкочують тісто розрізають на смуги, якими обмотують стегенця. Змащують заготовки жовтком, посипають рештою сиром і запікають при 200 градусах близько години.