Запіканка з куркою – відмінне рішення для смачного, поживного обіду, повсякденного або званої вечері. Подібне блюдо вражає варіативністю і великою кількістю всіляких версій приготування, кожна з яких по-своєму смачна і апетитна.
Як приготувати запіканку з куркою?
Куряча запіканка може бути приготована з дрібно нарізаного або перекрученого на м'ясорубці філе грудки, стегон або ніжок. Удосконалити смак страви допоможуть прості рекомендації.
При використанні м'ясної нарізки її переважно замаринувати з додаванням всіляких приправ, спецій, а також майонезу, олії, соєвого соусу і інших добавок. Курятина чудово поєднується в запіканках з картоплею, макаронами, грибами, овочами, злаковими і сиром. В якості сполучних шари компонентів використовується сметана, майонез, яйця або суміш з сирною стружкою. Запіканка з курячого фаршу
Максимально корисною і одночасно смачною виходить запіканка з куркою, якщо її приготувати з фаршу з овочевим асорті. В якості наповнювача використовують брокколі або кольорову капусту, болгарський перець, свіжі помідори, кабачки або баклажани, інші компоненти на вибір, доповнюючи їх зеленню.
Інгредієнти:
фарш курячий – 1 кг; капуста цвітна – 200 г; болгарський перець і моркву – по 100 г; помідори – 4 шт.; борошно – 3 ст. ложки; зелень – 1 пучок; сметана – 5 ст. ложок; яйця – 3 шт.; сіль, перець, спеції. Приготування
Фарш змішують з суцвіттями капусти, подрібненою морквою, перцем, помідорами і зеленню. Додають в основу яйця, сметану, сіль, перець спеції і борошно, перемішують, перекладають у промаслений форму. Готується куряча запіканка в духовці при 180 градусах під фольгою 20 хвилин і ще стільки ж без неї. Запіканка з куркою та картоплею
Незмінно ласою і апетитною буде запіканка з курячого філе, приготовлена з картоплею. Коренеплоди необхідно нарізати якомога тонше, щоб скибочки добре пропеклися, а блюдо вийшло ніжним і соковитим. Сметана і майонез в рецепті взаємозамінні, можна використовувати лише один компонент.
Інгредієнти:
філе куряче – 700 г; картопля – 1 кг; цибуля – 150 г; сир – 250 г; часник – 3-4 зубки; сметана – 2 ст. ложки; сіль, перець, каррі, італійські трави. Приготування
М'ясо нарізають, змішують з майонезом, часником, каррі, сіллю і перцем, залишають на 30 хвилин. Шинкують картоплю тонкими слайсами, змішують із сметаною і травами, укладають у форму, чергуючи із шарами цибулі, м'яса та сиру. Готується картопляна запіканка з куркою в духовці під фольгою 50 хвилин, посипається сиром і запікається ще 10 хвилин. Запіканка з куркою і грибами
Особливо насичений смак і аромат набуває приготовлена запіканка з грибами і куркою. При бажанні складу страви можна розширити, додавши картопляний шар, цибульний чи асорті з болгарського перцю з кабачком або баклажаном, збільшивши при цьому порцію використовуваної сметани і перетертого сиру.
Інгредієнти:
куряче філе – 500 г; гриби – 300 г; помідори – 2-3 шт.; сир – 200 г; сметана – 200 г; масло – 20 мл; часник – 2 зубки; сіль, перець, спеції. Приготування
Куряче філе змішують з маслом, часником і спеціями, викладають у форму першим шаром. Слідом розкладають гуртки або часточки помідорів, а потім приправлені за смаком гриби. Сметану змішують з тертим сиром, приправляють, розподіляють останнім шаром. Через 40 хвилин запікання при 200 градусах куряча запіканка з грибами і сиром буде готова. Запіканка з макаронами і куркою в духовці
Запіканка з куркою в духовці, приготовлена за таким рецептом, змінить уявлення багатьох про простих і лаконічних продуктах. Використовуючи в якості супроводу до м'яса банальні макарони й овочі та доповнивши їх заливкою з яєць з вершками, можна отримати шалено смачна страва, гідне високої похвали.
Інгредієнти:
філе куряче – 700 г; макарони – 500 г; яйця, помідори мариновані огірки – 4 шт.; сир – 200 г; вершки або сметана – 200 г; майонез – 150 г; часник – 2 зубки; масло і зелень – по 3 ст. ложки; сіль, перець, приправи. Приготування
Відварюють макарони, змішують з приправленою сумішшю з вершків і збитих яєць, викладають у форму. Зверху розподіляють нарізану і змішану з часником і приправами курятину, потім помідори з огірками, зелень і майонез. Щедро посипають поверхню сиром і відправляють в прогріту до 200 градусів духовку. Через 40 хвилин запіканка з макаронів з куркою буде готова. Запіканка з куркою і овочами
Елементарно і швидко готується і при цьому виходить вишуканою за смаком, дієтичної і легкої за поживними властивостями овочева запіканка з куркою. Базовим компонентом в якості супроводу до м'яса тут використовується брокколі, яку можна замінити цвітною капустою, доповнивши склад болгарським перцем, томатами черрі.
Інгредієнти:
філе куряче – 700 г; броколі – 500 г; горошок і морква – по 100 г; сир – 150 г; сметана – 200 г; бульйон – 400 мл; борошно – 2 ст. ложки; сіль, перець, олія, приправи. Приготування
Обсмажують нарізане філе на маслі, додають борошно. Через 2 хвилини вливають бульйон, прогрівають до загустіння 5 хвилин, вмішують сметану і приправи. Брокколі і моркву відварюють 5 хвилин, викладаю у форму. Посипають овочі горошком і приправами, заливають соусом з м'ясом, притрушують сиром, відправляють в духовку. Через 20-30 хвилин запіканка з брокколі і куркою буде готова до подачі. Запіканка з рисом і куркою в духовці
Приголомшливо ароматною, ситним і поживним вдається запіканка з рисом і куркою. Особливий аромат додасть яству додана до складу копчена грудинка, а куркума наповнить його неповторним пікантним ароматом. При бажанні м'ясне наповнення можна приправити дрібно нарубаної свіжої зеленню.
Інгредієнти:
куряче філе – 600 г; рис – 200 г; грудинка або бекон – 100 г; сир – 200 г; сметана і молоко – 100 г; яйце – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; помідори – 2 шт.; куркума – 05 ч. ложки; сіль, перець, олія, приправи. Приготування
Відварений рис приправляють маслом, куркумою. Обсмажують нарізану грудинку з куркою, приправляють, додають томати, смажать ще 2 хвилини. Розташовують у формі м'ясне наповнення між двома шарами рису. Змішують молоко, сметану, яйце і тертий сир, розподіляють зверху. Через 40 хвилин перебування при 200 градусах запіканка з куркою буде готова. Запіканка з кабачків з куркою
Легке і дієтичне блюдо для корисного вечері або обіду можна приготувати, спираючись на рекомендації такого рецепта. Запіканка з кабачками і куркою в духовці вийде менш водянистий, якщо після подрібнення підсоленій кабачкової маси дати постояти, а потім ретельно віджати її від надлишків соку.
Інгредієнти:
куряче філе – 800 г; кабачки – 1 кг; сир – 100 г; сметана – 150 г; яйце – 4 шт.; цибуля – 2 шт.; часник – 3 зубки; гірчиця – 1 ст. ложка; сіль, перець, олія, спеції. Приготування
Курку змішують з гірчицею, часником, додавши приправи і 2 ложки сметани, залишають на 30 хвилин. Перетирають кабачки на тертці, підсолюють, віджимають від соку. Змішують овочеву масу з курятиною, обсмаженою цибулею, яйцями, викладають у форму. Змащують поверхню сметаною і запікають 40 хвилин, посипавши за 10 хвилин до кінця приготування сиром. Запіканка з курячої печінки
Воістину царської за смаковими і поживними характеристиками вийде запіканка з курячої печінки у духовці. Печінкова маса в даному випадку доповнюється шаром з цибульно-морквяної піджарки, замість якого при бажанні можна використовувати картопляне пюре, відварені макарони, гриби, різноманітні овочі.
Інгредієнти:
куряча печінка – 500 г; цибулю і моркву – по 3 шт.; манка і молоко – 05 склянки; сир – 100 г; масло і сухарі панірувальні – 3 ст. ложки; сіль, перець. Приготування
Перекручують на м'ясорубці печінка, змішують з молоком і манкою, приправами, залишають на годину. Обсмажують на олії цибулю з морквою, приправляють. Форму змащують маслом, обсипають сухарями, розташовують шарами печінкову основу і овочеву піджарку. Посипають сиром і запікають 30-40 хвилин при 180 градусах. Млинна запіканка з куркою і сиром
Приготована з урахуванням викладених далі рекомендацій блинная запіканка з куркою буде по достоїнству оцінена шанувальниками млинців, які можна спекти по кожному перевіреному і не рез випробуваного особисто рецептом. В начинку замість грибів можна додати будь-які овочі, а замість шпинату іншу зелень.
Інгредієнти:
млинці – 12 шт.; куряче філе – 400 г; гриби – 300 г; шпинат – 1 пучок; сир – 200 г; сметана – 150 г; цибуля – 2 шт.; сіль, перець, олія, спеції. Приготування
Обсмажують на олії цибулю з грибами. Додають сметану, нарізану попередньо відварену курятину, припущений раніше на сковороді шпинат, приправляють масу за смаком. Наповнюють отриманою начинкою млинці, згортають трубочками і укладають щільно в форму. Притрушують млинцеві рулетики сиром і запікають при 200 градусах 20 хвилин. Сирна запіканка з куркою
Ніжна куряча запіканка з сиром може бути приготована в дієтичної версії, якщо взяти знежирені молочні продукти або ж більш поживною і ситної з складовими традиційної жирності. Будь-яка версія порадує відмінним смаком і назавжди пропишеться в різноманітному домашньому меню.
Інгредієнти:
сир – 05 кг; куряче філе – 300 г; яйця – 2 шт.; сир – 100 г; часник – 3 зубки; зелень – 1 пучок; сіль, перець, приправи. Приготування
Нарізають дрібними кубиками курятину, змішують із сиром, яйцями, часником. Додають в основу половину порції перетертого сиру, спеції, зелень, сіль, перець. Викладають масу в промаслений форму, посипають сиром і запікають 30 хвилин при 200 градусах. Куряча запіканка в мультиварці
Запіканка з курки з ананасами і сиром може бути приготована традиційним зразком у формі в духовці або в чашу мультиварки, для чого слід скористатися рекомендаціями даного розділу. Ананаси можуть бути як консервованими, так і свіжими. При бажанні їх можна замінити картоплею.
Інгредієнти:
ананаси – 200 г; куряче філе – 400 г; яйця – 2 шт.; цибуля – 2 шт.; вершки – 250 мл; сир – 100 г; борошно – 2 ст. ложки; сіль, перець, олія, приправи. Приготування
Всі складові нарізають кубиками. Додають яєчно-вершкову приправлену суміш, викладають масу в чашу. Притрушують сиром і готують на «Випікання» 1 год.