» » Морквяний кекс в мультиварці

Морквяний кекс в мультиварці

Морквяний кекс в мультиварці
Яскравий, смачний і корисний кекс можна також спекти в мультиварці на основі моркви. Такий десерт не тільки підніме настрій в холодні осінні і зимові будні, але і стане прекрасним доповненням до солодкого столу на свята.

Морквяний кекс в мультиварці – рецепт


Як і будь-який виріб на кефірі морквяний кекс виходить повітряним і пишним. Морква краще взяти яскраво-оранжевого кольору, тоді і зовнішній вигляд випічки порадує.
Інгредієнти:

  • морква – 240 г;

  • борошно пшеничне – 235 г;

  • крохмаль картопляний – 80 г;

  • яйця курячі добірні – 2 шт.;

  • соняшникова без запаху або оливкова олія – 70 мл;

  • цукровий пісок – 195 г;

  • кефір – 230 мл;

  • розпушувач – 20 г;

  • родзинки без кісточок – 110 г;

  • кухонна сіль – маленька щіпка;

  • цукрова пудра для декору.


  • Приготування

  • Спочатку, приступаючи до приготування вироби, очищаємо і перетираємо на дрібній тертці моркву, а також споліскують проточною водою і замочуємо в тепленькій воді на півгодини родзинки без кісточок.

  • Далі готуємо компоненти для тіста. Просіюємо в миску борошно і крохмаль, додаємо розпушувач і дрібку солі і все ретельно перемішуємо.

  • В окремій ємності вбиваємо трохи яйця, додаючи в процесі цукровий пісок.

  • Вливаємо в яєчну масу кефір і олія соняшникова або оливкова без аромату, гарненько розмішуємо, після чого додаємо сухі складові і вимішуємо тісто.

  • На завершення набряклий родзинки зливаємо на сито, обсушуємо трохи серветками, обвалюємо в борошні і разом з тертої морквою вмішуємо в тісто для кексу.

  • Перекладаємо основу виробу в промаслений ємність мультиустройства і включаємо режим «Випічки» на вісімдесят хвилин.

  • По готовності залишаємо морквяний кекс на кефірі в мультиварці на режимі «Підігрів» ще хвилин на десять, після чого витягуємо на блюдо і декоруємо цукровою пудрою.


  • Пісний морквяний кекс в мультиварці – рецепт


    Відсутність в рецептурі яєць і тварин компонентів дає також можливість вживати кекс, приготований за цим рецептом, веганам або тим, хто дотримується посту.
    Інгредієнти:

  • морква середнього розміру – 4 шт.;

  • банани – 2 шт.;

  • борошно пшеничне – 320 г;

  • соняшникова без запаху або оливкове масло – 110 мл;

  • цукор коричневий – 195 г;

  • горіхи волоські – 120 г;

  • розпушувач – 25 г;

  • родзинки без кісточок – 120 г;

  • кухонна сіль – маленька щіпка;

  • мелений імбир і кориця – по 1/2 ч. ложки;

  • цукрова пудра для декору.


  • Приготування

  • Як і в попередньому випадку, підготуємо наповнення для морквяного кексу. Перетираємо очищену моркву на дрібній тертці і запарюємо на деякий час родзинки.

  • Банани чистимо і пробиваємо блендером разом з коричневим цукром, після чого вмішуємо в пюре соняшникову олію.

  • Подрібнюємо в ступці або блендері трохи підсушені в духовці волоські горіхи.

  • Змішуємо в мисці просіяне борошно з розпушувачем і дрібкою солі, додавши при цьому також і мелений імбир з корицею.

  • З'єднуємо всі підготовлені компоненти для тіста разом, додаємо також розпарений, обсушенный і обвалянный трохи в борошні родзинки і перемішуємо все хорошенечко.

  • Викладаємо тісто у промаслений мультикастрюлю і готуємо морквяний кекс з горіхами і родзинками на протязі 100 хвилин в режимі «Випічка» і ще хвилин двадцять на «Підігріві».
    Додав: admin | 9-12-2016, 10:26
    Переглядів: 182