Яскравий, смачний і корисний кекс можна також спекти в мультиварці на основі моркви. Такий десерт не тільки підніме настрій в холодні осінні і зимові будні, але і стане прекрасним доповненням до солодкого столу на свята.
Морквяний кекс в мультиварці – рецепт
Як і будь-який виріб на кефірі морквяний кекс виходить повітряним і пишним. Морква краще взяти яскраво-оранжевого кольору, тоді і зовнішній вигляд випічки порадує.
Інгредієнти: морква – 240 г; борошно пшеничне – 235 г; крохмаль картопляний – 80 г; яйця курячі добірні – 2 шт.; соняшникова без запаху або оливкова олія – 70 мл; цукровий пісок – 195 г; кефір – 230 мл; розпушувач – 20 г; родзинки без кісточок – 110 г; кухонна сіль – маленька щіпка; цукрова пудра для декору. Приготування Спочатку, приступаючи до приготування вироби, очищаємо і перетираємо на дрібній тертці моркву, а також споліскують проточною водою і замочуємо в тепленькій воді на півгодини родзинки без кісточок. Далі готуємо компоненти для тіста. Просіюємо в миску борошно і крохмаль, додаємо розпушувач і дрібку солі і все ретельно перемішуємо. В окремій ємності вбиваємо трохи яйця, додаючи в процесі цукровий пісок. Вливаємо в яєчну масу кефір і олія соняшникова або оливкова без аромату, гарненько розмішуємо, після чого додаємо сухі складові і вимішуємо тісто. На завершення набряклий родзинки зливаємо на сито, обсушуємо трохи серветками, обвалюємо в борошні і разом з тертої морквою вмішуємо в тісто для кексу. Перекладаємо основу виробу в промаслений ємність мультиустройства і включаємо режим «Випічки» на вісімдесят хвилин. По готовності залишаємо морквяний кекс на кефірі в мультиварці на режимі «Підігрів» ще хвилин на десять, після чого витягуємо на блюдо і декоруємо цукровою пудрою. Пісний морквяний кекс в мультиварці – рецепт
Відсутність в рецептурі яєць і тварин компонентів дає також можливість вживати кекс, приготований за цим рецептом, веганам або тим, хто дотримується посту.
Інгредієнти: морква середнього розміру – 4 шт.; банани – 2 шт.; борошно пшеничне – 320 г; соняшникова без запаху або оливкове масло – 110 мл; цукор коричневий – 195 г; горіхи волоські – 120 г; розпушувач – 25 г; родзинки без кісточок – 120 г; кухонна сіль – маленька щіпка; мелений імбир і кориця – по 1/2 ч. ложки; цукрова пудра для декору. Приготування Як і в попередньому випадку, підготуємо наповнення для морквяного кексу. Перетираємо очищену моркву на дрібній тертці і запарюємо на деякий час родзинки. Банани чистимо і пробиваємо блендером разом з коричневим цукром, після чого вмішуємо в пюре соняшникову олію. Подрібнюємо в ступці або блендері трохи підсушені в духовці волоські горіхи. Змішуємо в мисці просіяне борошно з розпушувачем і дрібкою солі, додавши при цьому також і мелений імбир з корицею. З'єднуємо всі підготовлені компоненти для тіста разом, додаємо також розпарений, обсушенный і обвалянный трохи в борошні родзинки і перемішуємо все хорошенечко. Викладаємо тісто у промаслений мультикастрюлю і готуємо морквяний кекс з горіхами і родзинками на протязі 100 хвилин в режимі «Випічка» і ще хвилин двадцять на «Підігріві».