Бездріжджовий хліб в хлібопічці - простий рецепт
Випічка домашнього хліба не обов'язково означає довге метушню з дріжджами. Полегшити приготування можна, взявши за основу рецепт без дріжджів у складі і скориставшись хлібопічкою. Бездріжджовий хліб в хлібопічці за нашим простим рецептом виходить не менш м'яким і повітряним, ніж його дріжджовий аналог.
Інгредієнти:
молоко – 165 мл;
борошно – 185 г;
яйце – 1 шт.;
щіпка цукру;
розпушувач – 10 г;
вершкове масло – 25 р.
Приготування
Перед тим, як спекти бездріжджовий хліб в хлібопічці, необхідно довести масло до кімнатної температури. Злегка розм'якшене, його кладуть в чашу хлібопічки разом з усіма іншими компонентами зі списку в такій послідовності: молоко, яйце, сіль, цукор, борошно, розпушувач. Молоко перед додаванням теж краще ледь підігріти, так воно набагато охочіше активує клейковину борошна. Після додавання всіх компонентів, чашу встановлюємо і виставляємо розмір і бажаний колір скоринки буханця. Далі виставляємо режим «Швидкий» і чекаємо готовності, про яку сповістить звуковий сигнал.
Повноцінна альтернатива дріжджам – бездрожжевая закваска, рецепти якої нам доводилося обговорювати раніше. Заготовте порцію такої закваски завчасно і приступайте до приготування.
Інгредієнти:
житня закваска бездрожжевая – 4 ст. ложки;
борошно – 390 г;
висівки – 95 г;
вода – 285 мл;
рослинна олія - 5 мл;
щіпка цукру.
Приготування
У чашу пристрою спершу влийте рідкі складові, а вже до них додайте висівки, цукор і борошно. Виставите індивідуальний режим випікання: перший заміс – 15 хвилин, потім годинний підйом, другий заміс – 5 хвилин, другий двогодинний підйом, за ним – третій двогодинний підйом і випікання протягом півтора годин.
Інгредієнти:
кефір – 235 мл;
щіпка цукру;
сода – 5 г;
борошно – 310 р.
Приготування
В чашу хлібопічки налийте кефір, додайте дрібку цукру і солі. Всипте борошно з содою, додати будь-які спеції за бажанням. Встановіть режим швидкої випічки буханця вагою 750 р. По завершенні перевірте готовність і нарізайте домашній хліб лише після повного охолодження буханця.
Рецепт бездріжджового хліба з розпушувачем в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як спекти бездріжджовий хліб в хлібопічці, необхідно довести масло до кімнатної температури. Злегка розм'якшене, його кладуть в чашу хлібопічки разом з усіма іншими компонентами зі списку в такій послідовності: молоко, яйце, сіль, цукор, борошно, розпушувач. Молоко перед додаванням теж краще ледь підігріти, так воно набагато охочіше активує клейковину борошна. Після додавання всіх компонентів, чашу встановлюємо і виставляємо розмір і бажаний колір скоринки буханця. Далі виставляємо режим «Швидкий» і чекаємо готовності, про яку сповістить звуковий сигнал.
Бездріжджовий житній хліб на заквасці в хлібопічці – рецепт
Повноцінна альтернатива дріжджам – бездрожжевая закваска, рецепти якої нам доводилося обговорювати раніше. Заготовте порцію такої закваски завчасно і приступайте до приготування.
Інгредієнти:
Приготування
У чашу пристрою спершу влийте рідкі складові, а вже до них додайте висівки, цукор і борошно. Виставите індивідуальний режим випікання: перший заміс – 15 хвилин, потім годинний підйом, другий заміс – 5 хвилин, другий двогодинний підйом, за ним – третій двогодинний підйом і випікання протягом півтора годин.
Бездріжджовий хліб на кефірі в хлібопічці
Інгредієнти:

Приготування
В чашу хлібопічки налийте кефір, додайте дрібку цукру і солі. Всипте борошно з содою, додати будь-які спеції за бажанням. Встановіть режим швидкої випічки буханця вагою 750 р. По завершенні перевірте готовність і нарізайте домашній хліб лише після повного охолодження буханця.
Рекомендуємо добрі рецепти

Пісний хліб в хлібопічці
Домашній пісний хліб може вийти не гірше звичного, однак і в цій рецептурі є свої особливості, про які детально поговоримо далі. Розповімо, як спекти

Як спекти хліб в хлібопічці?
Маючи в розпорядженні хлібопічку, можна створювати чудові частування хоч кожен день. Далі опишемо кілька чудових варіантів різного хліба,

Тісто для булочок в хлібопічці
Любителям різноманітних выпечных виробів точно сподобаються рекомендації, описані в статті. Розповімо, як не морочитися з приготуванням тіста для

Житній хліб на заквасці в хлібопічці
Дивно смачний хліб у вас вийде, якщо скористаєтеся детальними рекомендаціями з статті. Далі підкажемо, як спекти в домашній хлібопічці по-справжньому

Хліб на кефірі в хлібопічці
Навіть на основі кефіру можна спекти чудовий пишний хліб, а процес довірити незмінною помічниці - хлібопічці. Виріб вийде шалено смачним і ароматним,

Хліб без дріжджів в хлібопічці
Любителів бездріжджового хліба дуже багато, а тому сьогодні ми вирішили розповісти про рецепти його приготування, причому не про простих, а для вашої