» » Бездріжджовий хліб в хлібопічці - простий рецепт

Бездріжджовий хліб в хлібопічці - простий рецепт

Бездріжджовий хліб в хлібопічці - простий рецепт
Випічка домашнього хліба не обов'язково означає довге метушню з дріжджами. Полегшити приготування можна, взявши за основу рецепт без дріжджів у складі і скориставшись хлібопічкою. Бездріжджовий хліб в хлібопічці за нашим простим рецептом виходить не менш м'яким і повітряним, ніж його дріжджовий аналог.

Рецепт бездріжджового хліба з розпушувачем в хлібопічці


Інгредієнти:

  • молоко – 165 мл;

  • борошно – 185 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • щіпка цукру;

  • розпушувач – 10 г;

  • вершкове масло – 25 р.


  • Приготування
    Перед тим, як спекти бездріжджовий хліб в хлібопічці, необхідно довести масло до кімнатної температури. Злегка розм'якшене, його кладуть в чашу хлібопічки разом з усіма іншими компонентами зі списку в такій послідовності: молоко, яйце, сіль, цукор, борошно, розпушувач. Молоко перед додаванням теж краще ледь підігріти, так воно набагато охочіше активує клейковину борошна. Після додавання всіх компонентів, чашу встановлюємо і виставляємо розмір і бажаний колір скоринки буханця. Далі виставляємо режим «Швидкий» і чекаємо готовності, про яку сповістить звуковий сигнал.

    Бездріжджовий житній хліб на заквасці в хлібопічці – рецепт


    Повноцінна альтернатива дріжджам – бездрожжевая закваска, рецепти якої нам доводилося обговорювати раніше. Заготовте порцію такої закваски завчасно і приступайте до приготування.
    Інгредієнти:

  • житня закваска бездрожжевая – 4 ст. ложки;

  • борошно – 390 г;

  • висівки – 95 г;

  • вода – 285 мл;

  • рослинна олія - 5 мл;

  • щіпка цукру.


  • Приготування
    У чашу пристрою спершу влийте рідкі складові, а вже до них додайте висівки, цукор і борошно. Виставите індивідуальний режим випікання: перший заміс – 15 хвилин, потім годинний підйом, другий заміс – 5 хвилин, другий двогодинний підйом, за ним – третій двогодинний підйом і випікання протягом півтора годин.

    Бездріжджовий хліб на кефірі в хлібопічці


    Інгредієнти:
    Бездріжджовий хліб в хлібопічці - простий рецепт

  • кефір – 235 мл;

  • щіпка цукру;

  • сода – 5 г;

  • борошно – 310 р.


  • Приготування
    В чашу хлібопічки налийте кефір, додайте дрібку цукру і солі. Всипте борошно з содою, додати будь-які спеції за бажанням. Встановіть режим швидкої випічки буханця вагою 750 р. По завершенні перевірте готовність і нарізайте домашній хліб лише після повного охолодження буханця.
    Додав: admin | 21-09-2016, 13:18
    Переглядів: 240