Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісний хліб в хлібопічці

Пісний хліб в хлібопічці

21-09-2016, 13:32
1 113
Пісний хліб в хлібопічці
Про хліб кажуть, що він всьому голова, більш поширеного продукту харчування, напевно, і уявити собі неможливо, але при виконанні дієт і правил посту, ми часто стикаємося з обмеженнями прийому в їжу деяких продуктів, зокрема це стосується і хліба. Для цього ми пропонуємо вам пісні рецепти такого незамінного продукту як хліб.

Як спекти пісний житній хліб в хлібопічці - рецепт


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно (вищий сорт) – 250 г;

  • житнє борошно – 250 г;

  • солод житній – 5 ст. ложок;

  • мед – 30 г;

  • коріандр (зерна) – 1 ч. ложка;

  • коріандр (мелені зерна) – 25 ч. ложки;

  • масло рослинне – 35 г;

  • дріжджі сухі – 15 ч. ложки;

  • оцет яблучний – 15 г;

  • вода – 400 мл;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    Під час підготовки борошна, відлийте із зазначеної кількості води 80 мл і закип'ятіть її, після чого залийте солод, добре вимісіть, не залишаючи грудок і дайте йому охолоне. Його смак всі ми знаємо з дитинства по разливної квасу і бородинскому хлібу, а вже пізніше могли скуштувати і в темному пиві. Він не тільки додасть яскравий і своєрідний смак житнього, але і той самий темний колір виходить саме з-за нього. До речі, якщо у вас немає солоду, можна схитрувати і повністю або частково замінити воду, темним, але не міцним пивом.
    Тепер в чашу хлібопічки налийте воду, бажано підігріту до 35 градусів, але не вище, тому, що можуть загинути дріжджі. Потім всипте сіль, мед, якщо вам не можна вживати мед, ви можете замінити його такою ж кількістю коричневого цукру. Після чого додайте яблучний оцет, олію, солод і борошно. Першою закладається пшеничне борошно, вона повинна повністю покрити воду, а вже потім житнє, зверху якої насипте дріжджі. На рахунок дріжджів існує поширена помилка, що додавши їх більшу кількість ви забезпечите кращий підйом тіста. Це не зовсім вірне припущення, навпаки додавання занадто великої кількості дріжджів структура тесту стає дуже крихкою, воно дійсно високо піднімається, але опускається при випічці. Тому радимо вам дотримуватися рецептів щодо кількості дріжджів. Додайте мелений коріандр і тепер необхідно виставити вага буханця, ступінь запікання скоринки і програму випічки хліба з житнього борошном або бородінської. А після другого замісу прикрасьте хліб цільними зернами коріандру, акуратно насипавши їх на верхівку буханця.

    Пісний хліб в хлібопічці без дріжджів і без олії


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне (вищий гатунок) – 700 г;

  • вода – 350 г;

  • закваска пшеничне – 200 г;

  • цукор – 25 г;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    Для виконання даного рецепту заздалегідь потрібно підготувати пшеничне закваску, яку можна легко зробити з житнього. З житнього її роблять тому, що на початковому етапі легше приготувати житнє, а вже потім з неї або її частини робити пшеничне, таким чином отримавши дві різні закваски в користування.
    А за дванадцять годин до приготування потрібно зробити опару, для цього змішайте закваску з 200 г теплої води і близько 100 г борошна, хоча все ж
    Пісний хліб в хлібопічці
    кількість борошна в опарі залежить від консистенції закваски. Тому борошно сипте і вимішуйте поки не досягнете консистенції густої сметани, така повинна вийде опара. Накрийте її тканинним рушником і залиште на ніч в теплому приміщенні, до ранку вона повинна пузириться, це той самий ознака говорить, що вона готова. Потім у чашу хлібопічки закладайте опару, воду, що залишилася (теплий – 35 градусів), сіль, цукор і 600 г борошна. В хлібопічці увімкніть режим «свіже тісто» і дочекайтеся виконання програми, після чого потрібно почекати, поки тісто підійде і включити режим «випічка». Таким чином можна спекти абсолютно пісний бездріжджовий хліб в хлібопічці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бездріжджовий хліб в хлібопічці - простий рецепт
    Бездріжджовий хліб в хлібопічці - простий рецепт
    Якщо з будь-якої причини ви не переносите дріжджі, то неодмінно спробуйте представлений далі рецепт. Розповімо, як в домашній хлібопічці спекти
    Житній хліб на заквасці в хлібопічці
    Житній хліб на заквасці в хлібопічці
    Дивно смачний хліб у вас вийде, якщо скористаєтеся детальними рекомендаціями з статті. Далі підкажемо, як спекти в домашній хлібопічці по-справжньому
    Хліб без дріжджів в хлібопічці
    Хліб без дріжджів в хлібопічці
    Любителів бездріжджового хліба дуже багато, а тому сьогодні ми вирішили розповісти про рецепти його приготування, причому не про простих, а для вашої
    Чорний хліб в хлібопічці
    Чорний хліб в хлібопічці
    Якщо ви хочете спекти чорний хліб, а відповідних рецептів під рукою немає, то ми вам допоможемо. У даній статті ми опишемо способи приготування
    Бородінський хліб в хлібопічці
    Бородінський хліб в хлібопічці
    Бородінський хліб - частий гість на столах багатьох людей, а тому ви можете спробувати приготувати його самостійно, щоб точно бути впевненим у якості
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка