» » Житній хліб на заквасці в хлібопічці

Житній хліб на заквасці в хлібопічці

Житній хліб на заквасці в хлібопічці
Пропонуємо рецепт житнього хліба на заквасці в хлібопічці. Слідуючи простим рекомендаціям, у вас вийде запашний, рум'яний і безперечно корисний продукт з апетитною хрусткою скоринкою. Відсутність в його складі дріжджів і переважання житнього борошна дає підставу вважати такий хліб дієтичним і малокалорійним, що особливо оцінять прихильники здорового харчування і ті, хто стежить за своєю вагою.

Житній бездріжджовий хліб на заквасці в хлібопічці - рецепт


Інгредієнти:

  • житнє борошно – 480 м;

  • пшеничне борошно – 220 г;

  • очищена вода – 500 мл;

  • олія рослинна без аромату – 55 мл;

  • цукровий пісок – 65 г;

  • кам'яна сіль – 25 г;

  • підійшла бездрожжевая закваска – 200 г;

  • кмин або коріандр (за бажанням) – за смаком;


  • Приготування
    Для приготування хліба за даним рецептом нам знадобиться житня закваска для хліба без дріжджів. Варіантів її приготування можна знайти масу, можна використовувати абсолютно будь-який. Як ви вже помітили, в інгредієнтах крім житнього борошна присутній і пшенична. Це необхідно для того, щоб хлібопічка змогла впоратися з замісом самостійно. Адже якщо готувати стовідсотковий житній хліб, тісто при замісі виходить надто в'язким, і пристрій не зможе його зібрати в суцільний клубок. Можна допомагати приладу під час замісу, підбираючи масу з боків за допомогою лопатки, або ж готувати в хлібопічці на заквасці житньо-пшеничний хліб, замінивши частину житнього борошна пшеничного. В останньому випадку пристрій впорається з замісом самостійно і ваша допомога не знадобиться. При приготуванні хліба тільки з житнього борошна кількість закваски необхідно збільшити приблизно у півтора рази, відповідно зменшивши кількість води.
    Відзначимо також, що для приготування хліба на заквасці потрібна хлібопічка , що дозволяє настроювати режим індивідуально, так як стандартні програми підходять тільки для класичної дріжджової випічки.
    Житній хліб на заквасці в хлібопічці

    У відерце хлібопічки наливаємо воду очищену, масло рослинне і підійшла закваску. Тепер просіваємо два види борошна, додаємо сіль, цукровий пісок і за бажанням кмин або коріандр. Всипаємо сухі компоненти рідких і встановлюємо ємність в пристрій. Як ми вже згадували вище, режим ми будемо обирати індивідуальний. Для цього встановлюємо час першого замісу - 15 хвилин, час на підйом - 4-45 години (без обминок) і на випікання - 15 години. Тепер включаємо хлібопічку і чекаємо, поки вона приготує нам рум'яний ароматний хлібець.
    Відразу після сигналу витягаємо виріб з пристрою з відерця і даємо йому охолонути.
    Додав: admin | 21-09-2016, 13:18
    Переглядів: 718