Випічка домашнього хліба не обов'язково означає довге метушню з дріжджами. Полегшити приготування можна, взявши за основу рецепт без дріжджів у складі і скориставшись хлібопічкою. Бездріжджовий хліб в хлібопічці за нашим простим рецептом виходить не менш м'яким і повітряним, ніж його дріжджовий аналог.
Рецепт бездріжджового хліба з розпушувачем в хлібопічці
Інгредієнти: молоко – 165 мл; борошно – 185 г; яйце – 1 шт.; щіпка цукру; розпушувач – 10 г; вершкове масло – 25 р. Приготування Перед тим, як спекти бездріжджовий хліб в хлібопічці, необхідно довести масло до кімнатної температури. Злегка розм'якшене, його кладуть в чашу хлібопічки разом з усіма іншими компонентами зі списку в такій послідовності: молоко, яйце, сіль, цукор, борошно, розпушувач. Молоко перед додаванням теж краще ледь підігріти, так воно набагато охочіше активує клейковину борошна. Після додавання всіх компонентів, чашу встановлюємо і виставляємо розмір і бажаний колір скоринки буханця. Далі виставляємо режим «Швидкий» і чекаємо готовності, про яку сповістить звуковий сигнал.
Бездріжджовий житній хліб на заквасці в хлібопічці – рецепт
Повноцінна альтернатива дріжджам – бездрожжевая закваска, рецепти якої нам доводилося обговорювати раніше. Заготовте порцію такої закваски завчасно і приступайте до приготування.
Інгредієнти: житня закваска бездрожжевая – 4 ст. ложки; борошно – 390 г; висівки – 95 г; вода – 285 мл; рослинна олія - 5 мл; щіпка цукру. Приготування У чашу пристрою спершу влийте рідкі складові, а вже до них додайте висівки, цукор і борошно. Виставите індивідуальний режим випікання: перший заміс – 15 хвилин, потім годинний підйом, другий заміс – 5 хвилин, другий двогодинний підйом, за ним – третій двогодинний підйом і випікання протягом півтора годин.
Бездріжджовий хліб на кефірі в хлібопічці
Інгредієнти: кефір – 235 мл; щіпка цукру; сода – 5 г; борошно – 310 р. Приготування В чашу хлібопічки налийте кефір, додайте дрібку цукру і солі. Всипте борошно з содою, додати будь-які спеції за бажанням. Встановіть режим швидкої випічки буханця вагою 750 р. По завершенні перевірте готовність і нарізайте домашній хліб лише після повного охолодження буханця.