Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хліб на кефірі в хлібопічці

Хліб на кефірі в хлібопічці

21-09-2016, 13:18
1 424
Хліб на кефірі в хлібопічці
Домашній хліб, на відміну від покупного, не буде швидко черствіти і навіть на наступний день залишиться м'яким. З рецептів у цій статті ви дізнаєтеся, як приготувати смачний хліб на кефірі в хлібопічці і зможете здивувати домочадців ароматною випічкою.
При випіканні хліба в хлібопічці намагайтеся враховувати рекомендації виробника саме до вашого пристрою, адже дуже часто вони значно різняться.

Бездріжджовий житній хліб на кефірі в хлібопічці


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 265 г;

  • борошно житнє – 265 г;

  • вівсяна крупа – 125 г;

  • кефір – 330 мл;

  • пісне масло – 50 мл;

  • висівки, кунжут, льон – всього 75 г;

  • мед – 25 г;

  • сіль, сода – по 15 г;

  • розпушувач – 1/2 маленького пакетика.


  • Приготування
    Спершу висівки, льон, кунжут обсмажте на сковороді без масла до приємного аромату. У мисці змішайте борошно, вівсянку, додайте розпушувач і перемішайте. Тепер в суху суміш влийте масло, рідкий мед і кефір. Швидко все розмішайте, щоб не з'явилися грудочки. Готове тісто вилийте у форму хлібопічки і печіть виріб приблизно 45 хвилин в режимі «Кекс». Пробувати готовий хліб можна лише після її повного остигання.

    Білий хліб на кефірі в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • борошно кукурудзяне – 130 г;

  • кефір 25% – 290 мл;

  • борошно пшеничне – 345 г;

  • сухі дріжджі – 1 ч. ложка;

  • цукор – 15 г;

  • сіль – 10 г;

  • масло пісне – 20 мл


  • Приготування
    Спершу кефір злегка підігрійте. Потім влийте в відерце хлібопічки масло і теплий кефір. Далі киньте сіль, цукор і просіяне борошно. В кінці додайте дріжджі і закрийте хлібопічку. Виставте режим «Хліб», вкажіть вага 750 грам, час 3 години і темну скоринку. Гарячий готовий хліб з чудовою хрусткою скоринкою обережно дістаньте, дочекайтеся поки охолоне і тільки потім його можна різати.

    Бездріжджовий хліб з висівками на кефірі в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • борошно житнє – 215 г;

  • борошно пшеничне – 145 г;

  • висівки – 40 г;

  • кефір 25% – 480 мл;

  • олія рафінована– 25 мл;

  • цукор – 1 ч. ложка з гіркою;

  • сіль, сода – по 5 г;

  • кмин, коріандр, кунжутне насіння (за бажанням).


  • Приготування
    Закладіть в ємність хлібопічки житнє і пшеничне борошно, висівки, сіль, соду, цукор, влийте олію і теплий кефір і визначте програму «Хліб без дріжджів» або «Кекс». Тепер залишилося дочекатися, поки програма завершить процес випікання. Готовий рум'яний хлібець дістаньте з форми і почекайте поки він повністю охолоне, тільки потім його можна різати і пробувати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як спекти хліб в хлібопічці?
    Як спекти хліб в хлібопічці?
    Маючи в розпорядженні хлібопічку, можна створювати чудові частування хоч кожен день. Далі опишемо кілька чудових варіантів різного хліба,
    Бездріжджовий хліб в хлібопічці - простий рецепт
    Бездріжджовий хліб в хлібопічці - простий рецепт
    Якщо з будь-якої причини ви не переносите дріжджі, то неодмінно спробуйте представлений далі рецепт. Розповімо, як в домашній хлібопічці спекти
    Житній хліб на заквасці в хлібопічці
    Житній хліб на заквасці в хлібопічці
    Дивно смачний хліб у вас вийде, якщо скористаєтеся детальними рекомендаціями з статті. Далі підкажемо, як спекти в домашній хлібопічці по-справжньому
    Білий хліб в хлібопічці
    Білий хліб в хлібопічці
    Якщо ваше сімейство любить домашню випічку, неодмінно порадуйте їх чудовим пишним хлібом. Для спрощення процесу пропонуємо скористатися незмінною
    Хліб на кефірі без дріжджів
    Хліб на кефірі без дріжджів
    Якщо ваші стосунки з дріжджами не задалися, спробуйте спекти чудовий пишний хліб на кефірної основі - вийде також смачно і неодмінно краще покупного
    Хліб на кефірі
    Хліб на кефірі
    Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,