Хліб на кефірі без дріжджів

Домашній хліб на кефірі без дріжджів - рецепт в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Готується домашній бездріжджовий хліб в три рахунки. Досить змішати в мисці всі сухі компоненти – просіяне борошно, соду і сіль, залити їх кефіром і гарненько вимісити. Спочатку робимо це за допомогою ложки, а завершуємо заміс руками. Тісто виходить досить липке, але не додавати більше борошна. Для полегшення процесу змащуємо долоні рафінованим маслом і вимішуємо вже після того, як маса стала однорідною, хвилин п'ять.
Тепер промасливаем форму для випічки, вкладаємо в неї підготовлене тісто, змастити поверхню олією і ставимо на середній рівень прогрітій до 200 градусів духовки. Через тридцять п'ять-сорок хвилин запашний і рум'яний хлібець з більшою ймовірністю буде готовий, але перевірити дерев'яною шпажкою все ж варто, адже функціональні можливості духовок у всіх різні.
Житній хліб на кефірі без дріжджів в хлібопічці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Хлібопічка значно спростить процес приготування домашнього хліба. Достатньо закласти в її ємність, житнє і пшеничне борошно, висівки, сіль, соду, цукровий пісок, влити рослинне рафіноване масло і кефір і встановити програму «Хліб без дріжджів» або за відсутності такої «Кекс». Кухонний гаджет зробить все за вас сам

Смак домашнього житнього хліба можна урізноманітнити додаванням різних прянощів або насіння. Так, наприклад, можна покласти в тісто разом з іншими компонентами мелений або в горошках коріандр або кмин, а також додати насіння кунжуту або соняшнику, попередньо їх трохи підсушивши на сухий прогрітій сковороді.
При випіканні хліба в хлібопічці рекомендуємо враховувати рекомендації виробника саме вашого пристрою по порядку закладки продуктів. Дуже часто вони значною мірою різняться.
Рекомендуємо добрі рецепти

Хліб на кефірі
Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,

Хліб без дріжджів в хлібопічці
Любителів бездріжджового хліба дуже багато, а тому сьогодні ми вирішили розповісти про рецепти його приготування, причому не про простих, а для вашої

Бородінський хліб в хлібопічці
Бородінський хліб - частий гість на столах багатьох людей, а тому ви можете спробувати приготувати його самостійно, щоб точно бути впевненим у якості

Житній хліб в хлібопічці
Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка

Хліб з житнього борошна
Житній хліб набагато корисніше білого пшеничного та інших видів хлібобулочних виробів, тому що в ньому міститься набагато більше вітамінів і

Хліб без дріжджів - рецепти
Дріжджі є основною складовою повітряного хліба. Але в деяких випадках можна обійтися і без них. Як? Ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Читаємо