Хліб на кефірі без дріжджів
Сьогодні ми розповімо вам, як спекти хліб на кефірі без дріжджів. Дані рецепти особливо оцінять ті, хто не може з певних причин використовувати в домашній випічці дріжджі, а також прихильники швидких і простих рецептів. Адже приготування такого хліба займає мінімум часу, а результат при цьому чудовий.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 310 г;
кефір – 210 мл;
сода харчова – 10 г;
кухонна сіль – 10 г;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Готується домашній бездріжджовий хліб в три рахунки. Досить змішати в мисці всі сухі компоненти – просіяне борошно, соду і сіль, залити їх кефіром і гарненько вимісити. Спочатку робимо це за допомогою ложки, а завершуємо заміс руками. Тісто виходить досить липке, але не додавати більше борошна. Для полегшення процесу змащуємо долоні рафінованим маслом і вимішуємо вже після того, як маса стала однорідною, хвилин п'ять.
Тепер промасливаем форму для випічки, вкладаємо в неї підготовлене тісто, змастити поверхню олією і ставимо на середній рівень прогрітій до 200 градусів духовки. Через тридцять п'ять-сорок хвилин запашний і рум'яний хлібець з більшою ймовірністю буде готовий, але перевірити дерев'яною шпажкою все ж варто, адже функціональні можливості духовок у всіх різні.
Інгредієнти:
борошно житнє – 220 г;
борошно пшеничне – 140 г;
висівки – 45 г;
кефір – 475 мл;
олія рафінована рослинна – 20 мл;
цукровий пісок – 10 г;
сіль – 10 г;
сода – 10 г;
кмин, коріандр , кунжутне або будь-які інші насіння (за бажанням).
Приготування
Хлібопічка значно спростить процес приготування домашнього хліба. Достатньо закласти в її ємність, житнє і пшеничне борошно, висівки, сіль, соду, цукровий пісок, влити рослинне рафіноване масло і кефір і встановити програму «Хліб без дріжджів» або за відсутності такої «Кекс». Кухонний гаджет зробить все за вас сам і видасть на виході готовий рум'яний і ароматний хлібець.
Смак домашнього житнього хліба можна урізноманітнити додаванням різних прянощів або насіння. Так, наприклад, можна покласти в тісто разом з іншими компонентами мелений або в горошках коріандр або кмин, а також додати насіння кунжуту або соняшнику, попередньо їх трохи підсушивши на сухий прогрітій сковороді.
При випіканні хліба в хлібопічці рекомендуємо враховувати рекомендації виробника саме вашого пристрою по порядку закладки продуктів. Дуже часто вони значною мірою різняться.
Домашній хліб на кефірі без дріжджів - рецепт в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Готується домашній бездріжджовий хліб в три рахунки. Досить змішати в мисці всі сухі компоненти – просіяне борошно, соду і сіль, залити їх кефіром і гарненько вимісити. Спочатку робимо це за допомогою ложки, а завершуємо заміс руками. Тісто виходить досить липке, але не додавати більше борошна. Для полегшення процесу змащуємо долоні рафінованим маслом і вимішуємо вже після того, як маса стала однорідною, хвилин п'ять.
Тепер промасливаем форму для випічки, вкладаємо в неї підготовлене тісто, змастити поверхню олією і ставимо на середній рівень прогрітій до 200 градусів духовки. Через тридцять п'ять-сорок хвилин запашний і рум'яний хлібець з більшою ймовірністю буде готовий, але перевірити дерев'яною шпажкою все ж варто, адже функціональні можливості духовок у всіх різні.
Житній хліб на кефірі без дріжджів в хлібопічці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Хлібопічка значно спростить процес приготування домашнього хліба. Достатньо закласти в її ємність, житнє і пшеничне борошно, висівки, сіль, соду, цукровий пісок, влити рослинне рафіноване масло і кефір і встановити програму «Хліб без дріжджів» або за відсутності такої «Кекс». Кухонний гаджет зробить все за вас сам і видасть на виході готовий рум'яний і ароматний хлібець.
Смак домашнього житнього хліба можна урізноманітнити додаванням різних прянощів або насіння. Так, наприклад, можна покласти в тісто разом з іншими компонентами мелений або в горошках коріандр або кмин, а також додати насіння кунжуту або соняшнику, попередньо їх трохи підсушивши на сухий прогрітій сковороді.
При випіканні хліба в хлібопічці рекомендуємо враховувати рекомендації виробника саме вашого пристрою по порядку закладки продуктів. Дуже часто вони значною мірою різняться.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хліб на кефірі
Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,
Хліб без дріжджів в хлібопічці
Любителів бездріжджового хліба дуже багато, а тому сьогодні ми вирішили розповісти про рецепти його приготування, причому не про простих, а для вашої
Бородінський хліб в хлібопічці
Бородінський хліб - частий гість на столах багатьох людей, а тому ви можете спробувати приготувати його самостійно, щоб точно бути впевненим у якості
Житній хліб в хлібопічці
Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка
Хліб з житнього борошна
Житній хліб набагато корисніше білого пшеничного та інших видів хлібобулочних виробів, тому що в ньому міститься набагато більше вітамінів і
Хліб без дріжджів - рецепти
Дріжджі є основною складовою повітряного хліба. Але в деяких випадках можна обійтися і без них. Як? Ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Читаємо