Вернуться назад Распечатать

Хліб на кефірі без дріжджів

Хліб на кефірі без дріжджів
Сьогодні ми розповімо вам, як спекти хліб на кефірі без дріжджів. Дані рецепти особливо оцінять ті, хто не може з певних причин використовувати в домашній випічці дріжджі, а також прихильники швидких і простих рецептів. Адже приготування такого хліба займає мінімум часу, а результат при цьому чудовий.

Домашній хліб на кефірі без дріжджів - рецепт в духовці


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 310 г;

  • кефір – 210 мл;

  • сода харчова – 10 г;

  • кухонна сіль – 10 г;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Готується домашній бездріжджовий хліб в три рахунки. Досить змішати в мисці всі сухі компоненти – просіяне борошно, соду і сіль, залити їх кефіром і гарненько вимісити. Спочатку робимо це за допомогою ложки, а завершуємо заміс руками. Тісто виходить досить липке, але не додавати більше борошна. Для полегшення процесу змащуємо долоні рафінованим маслом і вимішуємо вже після того, як маса стала однорідною, хвилин п'ять.
    Тепер промасливаем форму для випічки, вкладаємо в неї підготовлене тісто, змастити поверхню олією і ставимо на середній рівень прогрітій до 200 градусів духовки. Через тридцять п'ять-сорок хвилин запашний і рум'яний хлібець з більшою ймовірністю буде готовий, але перевірити дерев'яною шпажкою все ж варто, адже функціональні можливості духовок у всіх різні.

    Житній хліб на кефірі без дріжджів в хлібопічці - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно житнє – 220 г;

  • борошно пшеничне – 140 г;

  • висівки – 45 г;

  • кефір – 475 мл;

  • олія рафінована рослинна – 20 мл;

  • цукровий пісок – 10 г;

  • сіль – 10 г;

  • сода – 10 г;

  • кмин, коріандр , кунжутне або будь-які інші насіння (за бажанням).


  • Приготування
    Хлібопічка значно спростить процес приготування домашнього хліба. Достатньо закласти в її ємність, житнє і пшеничне борошно, висівки, сіль, соду, цукровий пісок, влити рослинне рафіноване масло і кефір і встановити програму «Хліб без дріжджів» або за відсутності такої «Кекс». Кухонний гаджет зробить все за вас сам
    Хліб на кефірі без дріжджів
    і видасть на виході готовий рум'яний і ароматний хлібець.
    Смак домашнього житнього хліба можна урізноманітнити додаванням різних прянощів або насіння. Так, наприклад, можна покласти в тісто разом з іншими компонентами мелений або в горошках коріандр або кмин, а також додати насіння кунжуту або соняшнику, попередньо їх трохи підсушивши на сухий прогрітій сковороді.
    При випіканні хліба в хлібопічці рекомендуємо враховувати рекомендації виробника саме вашого пристрою по порядку закладки продуктів. Дуже часто вони значною мірою різняться.