Сьогодні ми розповімо вам, як спекти хліб на кефірі без дріжджів. Дані рецепти особливо оцінять ті, хто не може з певних причин використовувати в домашній випічці дріжджі, а також прихильники швидких і простих рецептів. Адже приготування такого хліба займає мінімум часу, а результат при цьому чудовий.
Домашній хліб на кефірі без дріжджів - рецепт в духовці
Інгредієнти: борошно пшеничне – 310 г; кефір – 210 мл; сода харчова – 10 г; кухонна сіль – 10 г; рослинна рафінована олія. Приготування Готується домашній бездріжджовий хліб в три рахунки. Досить змішати в мисці всі сухі компоненти – просіяне борошно, соду і сіль, залити їх кефіром і гарненько вимісити. Спочатку робимо це за допомогою ложки, а завершуємо заміс руками. Тісто виходить досить липке, але не додавати більше борошна. Для полегшення процесу змащуємо долоні рафінованим маслом і вимішуємо вже після того, як маса стала однорідною, хвилин п'ять.
Тепер промасливаем форму для випічки, вкладаємо в неї підготовлене тісто, змастити поверхню олією і ставимо на середній рівень прогрітій до 200 градусів духовки. Через тридцять п'ять-сорок хвилин запашний і рум'яний хлібець з більшою ймовірністю буде готовий, але перевірити дерев'яною шпажкою все ж варто, адже функціональні можливості духовок у всіх різні.
Житній хліб на кефірі без дріжджів в хлібопічці - рецепт
Інгредієнти: борошно житнє – 220 г; борошно пшеничне – 140 г; висівки – 45 г; кефір – 475 мл; олія рафінована рослинна – 20 мл; цукровий пісок – 10 г; сіль – 10 г; сода – 10 г; кмин, коріандр , кунжутне або будь-які інші насіння (за бажанням). Приготування Хлібопічка значно спростить процес приготування домашнього хліба. Достатньо закласти в її ємність, житнє і пшеничне борошно, висівки, сіль, соду, цукровий пісок, влити рослинне рафіноване масло і кефір і встановити програму «Хліб без дріжджів» або за відсутності такої «Кекс». Кухонний гаджет зробить все за вас сам
і видасть на виході готовий рум'яний і ароматний хлібець.
Смак домашнього житнього хліба можна урізноманітнити додаванням різних прянощів або насіння. Так, наприклад, можна покласти в тісто разом з іншими компонентами мелений або в горошках коріандр або кмин, а також додати насіння кунжуту або соняшнику, попередньо їх трохи підсушивши на сухий прогрітій сковороді.
При випіканні хліба в хлібопічці рекомендуємо враховувати рекомендації виробника саме вашого пристрою по порядку закладки продуктів. Дуже часто вони значною мірою різняться.