Вернуться назад Распечатать

Хліб на кефірі в хлібопічці

Хліб на кефірі в хлібопічці
Домашній хліб, на відміну від покупного, не буде швидко черствіти і навіть на наступний день залишиться м'яким. З рецептів у цій статті ви дізнаєтеся, як приготувати смачний хліб на кефірі в хлібопічці і зможете здивувати домочадців ароматною випічкою.
При випіканні хліба в хлібопічці намагайтеся враховувати рекомендації виробника саме до вашого пристрою, адже дуже часто вони значно різняться.

Бездріжджовий житній хліб на кефірі в хлібопічці


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 265 г;

  • борошно житнє – 265 г;

  • вівсяна крупа – 125 г;

  • кефір – 330 мл;

  • пісне масло – 50 мл;

  • висівки, кунжут, льон – всього 75 г;

  • мед – 25 г;

  • сіль, сода – по 15 г;

  • розпушувач – 1/2 маленького пакетика.


  • Приготування
    Спершу висівки, льон, кунжут обсмажте на сковороді без масла до приємного аромату. У мисці змішайте борошно, вівсянку, додайте розпушувач і перемішайте. Тепер в суху суміш влийте масло, рідкий мед і кефір. Швидко все розмішайте, щоб не з'явилися грудочки. Готове тісто вилийте у форму хлібопічки і печіть виріб приблизно 45 хвилин в режимі «Кекс». Пробувати готовий хліб можна лише після її повного остигання.

    Білий хліб на кефірі в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • борошно кукурудзяне – 130 г;

  • кефір 25% – 290 мл;

  • борошно пшеничне – 345 г;

  • сухі дріжджі – 1 ч. ложка;

  • цукор – 15 г;

  • сіль – 10 г;

  • масло пісне – 20 мл


  • Приготування
    Спершу кефір злегка підігрійте. Потім влийте в відерце хлібопічки масло і теплий кефір. Далі киньте сіль, цукор і просіяне борошно. В кінці додайте дріжджі і закрийте хлібопічку. Виставте режим «Хліб», вкажіть вага 750 грам, час 3 години і темну скоринку. Гарячий готовий хліб з чудовою хрусткою скоринкою обережно дістаньте, дочекайтеся поки охолоне і тільки потім його можна різати.

    Бездріжджовий хліб з висівками на кефірі в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • борошно житнє – 215 г;

  • борошно пшеничне – 145 г;

  • висівки – 40 г;

  • кефір 25% – 480 мл;

  • олія рафінована– 25 мл;

  • цукор – 1 ч. ложка з гіркою;

  • сіль, сода – по 5 г;

  • кмин, коріандр, кунжутне насіння (за бажанням).


  • Приготування
    Закладіть в ємність хлібопічки житнє і пшеничне борошно, висівки, сіль, соду, цукор, влийте олію і теплий кефір і визначте програму «Хліб без дріжджів» або «Кекс». Тепер залишилося дочекатися, поки програма завершить процес випікання. Готовий рум'яний хлібець дістаньте з форми і почекайте поки він повністю охолоне, тільки потім його можна різати і пробувати.