Плов з баранини в мультиварці
Плов – дуже смачну страву з м'яса з рисом. Але правильно приготувати його – ціле мистецтво. Мультиварка в цьому здорово допомагає. Як правильно приготувати плов з баранини в мультиварці, дізнаєтеся з цієї статті.
Інгредієнти:
морква – 500 г;
рис довгозернистий – 1 кг;
часник – 2 шт.;
цибуля – 200 г;
баранина на кістки – 1 кг;
зіра – 1 ст. ложка;
олія рослинна рафінована – 140 мл;
перець гострий – 2 шт.;
сіль.
Приготування
Баранину промиваємо, плівки і сухожилля відокремлюємо. Вирізаємо кісточки. Ріжемо м'ясо кубиками. Шаткуємо тоненькими півкільцями цибулю. Моркву нарізаємо тоненькою соломкою. Складаємо її в глибоку ємність і притрушиваем щіпкою цукру. Ретельно перемішуємо і даємо постояти для виділення соку. Одну головку часнику не ділимо на зубчики, а просто руками обтираем від лушпиння. Акуратно зрізаємо хвостик так, щоб головка залишилася цілою і не розвалилася. Ретельно промиваємо рис.
На дно мультиварочной чаші викладаємо шматочки жиру. У режимі «Смаження» залишаємо поки жир не стане жовтуватим. Коли мета буде досягнута, жир витягуємо з чаші і поміщаємо в окремий посуд. В отриманий жир поміщаємо кісточки і смажимо їх з додаванням щіпки солі та зіри. Доводимо їх до приємного коричневого кольору. Додаємо цибулька і, помішуючи, доводимо до його легкої рум'яності. Тепер додаємо м'якоть і смажимо, постійно помішуючи, поки м'ясо не змінить колір. Тепер кладемо моркву і в тому ж режимі готуємо ще 5 хвилин. Вливаємо 15 літра води. Після її закипання кладемо в каструлю перець і зубчики часнику, попередньо очищені. У режимі «Суп» готуємо 30 хвилин. Тепер перець і часник акуратно виймаємо шумівкою. Воду з рису зливаємо і дуже акуратно висипаємо його в мультиварку. Зверху по центру ставимо цілу головку часнику. Переводимо прилад в режим «Плов». Після сигналу кришку відкривати відразу не поспішаємо, даємо 10 хвилин постояти на «Підігріві». Потім відкриваємо кришку, дістаємо часник і викладаємо плов з баранини по-узбецьки на блюдо.
Інгредієнти:
м'якоть баранини – 1 кг;
морква – 700 г;
рис довгозернистий – 1 кг;
цибуля – 200 г;
фільтрована вода – 15 літра;
сіль;
часник – 1 шт.;
спеції для плову.
Приготування
Приготування плову з баранини почнемо з підготовки крупи. Рис ретельно промиваємо кілька разів. Вимиту баранину ріжемо кубиками. Морква шаткуємо соломкою, а цибулю ріжемо тоненькими півкільцями. У чашу приладу наливаємо олію, кидаємо цибулю з морквою, баранину і зверху всипаємо рис. Заливаємо водою. У центр покласти головку часнику, кладемо гострий перчик, інші спеції. Готуємо в режимі «Каша» до сигналу. Після цього прилад відразу відкривати не поспішаємо, нехай плов настоїться ще 7 хвилин в режимі « Підігрів». Ну а після цього акуратно перевертаємо його на плоске блюдо.
Інгредієнти:
м'якоть баранини – 500 г;
рис довгозернистий – 400 г;
спеції для плову – 20 р;
цибуля – 100 г;
морква – 300 г;
часник – 2 шт.;
рафінована рослинна олія – 150 мл
Приготування
Рис гарненько промиваємо під проточною водою. Часник добре промиваємо й обсушуємо. М'ясо ріжемо шматочками, моркву – соломкою, а цибуля – півкільцями. У каструлю наливаємо шар масла висотою 5 мм. Прогріваємо його в режимі «Випічка». Закладаємо м'ясо і обсмажуємо його близько 3 хвилин, потім закриваємо кришку приладу і готуємо його ще 15 хвилин. Додаємо цибулю, моркву, спеції і готуємо ще стільки ж часу. Тепер засипаємо рис, вливаємо окріп, рівень якого буде на 15 см вище рівня рису. Готуємо в режимі «Плов». Хвилин за 10 до закінчення програми вставляємо зверху пару головок часнику, які потім видаляємо. Готовий плов акуратно перемішуємо.
Як приготувати плов з баранини по-узбецьки?
Інгредієнти:
Приготування
Баранину промиваємо, плівки і сухожилля відокремлюємо. Вирізаємо кісточки. Ріжемо м'ясо кубиками. Шаткуємо тоненькими півкільцями цибулю. Моркву нарізаємо тоненькою соломкою. Складаємо її в глибоку ємність і притрушиваем щіпкою цукру. Ретельно перемішуємо і даємо постояти для виділення соку. Одну головку часнику не ділимо на зубчики, а просто руками обтираем від лушпиння. Акуратно зрізаємо хвостик так, щоб головка залишилася цілою і не розвалилася. Ретельно промиваємо рис.
На дно мультиварочной чаші викладаємо шматочки жиру. У режимі «Смаження» залишаємо поки жир не стане жовтуватим. Коли мета буде досягнута, жир витягуємо з чаші і поміщаємо в окремий посуд. В отриманий жир поміщаємо кісточки і смажимо їх з додаванням щіпки солі та зіри. Доводимо їх до приємного коричневого кольору. Додаємо цибулька і, помішуючи, доводимо до його легкої рум'яності. Тепер додаємо м'якоть і смажимо, постійно помішуючи, поки м'ясо не змінить колір. Тепер кладемо моркву і в тому ж режимі готуємо ще 5 хвилин. Вливаємо 15 літра води. Після її закипання кладемо в каструлю перець і зубчики часнику, попередньо очищені. У режимі «Суп» готуємо 30 хвилин. Тепер перець і часник акуратно виймаємо шумівкою. Воду з рису зливаємо і дуже акуратно висипаємо його в мультиварку. Зверху по центру ставимо цілу головку часнику. Переводимо прилад в режим «Плов». Після сигналу кришку відкривати відразу не поспішаємо, даємо 10 хвилин постояти на «Підігріві». Потім відкриваємо кришку, дістаємо часник і викладаємо плов з баранини по-узбецьки на блюдо.
Рецепт плову з баранини в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Приготування плову з баранини почнемо з підготовки крупи. Рис ретельно промиваємо кілька разів. Вимиту баранину ріжемо кубиками. Морква шаткуємо соломкою, а цибулю ріжемо тоненькими півкільцями. У чашу приладу наливаємо олію, кидаємо цибулю з морквою, баранину і зверху всипаємо рис. Заливаємо водою. У центр покласти головку часнику, кладемо гострий перчик, інші спеції. Готуємо в режимі «Каша» до сигналу. Після цього прилад відразу відкривати не поспішаємо, нехай плов настоїться ще 7 хвилин в режимі « Підігрів». Ну а після цього акуратно перевертаємо його на плоске блюдо.
Рецепт плову з баранини в домашніх умовах
Інгредієнти:

Приготування
Рис гарненько промиваємо під проточною водою. Часник добре промиваємо й обсушуємо. М'ясо ріжемо шматочками, моркву – соломкою, а цибуля – півкільцями. У каструлю наливаємо шар масла висотою 5 мм. Прогріваємо його в режимі «Випічка». Закладаємо м'ясо і обсмажуємо його близько 3 хвилин, потім закриваємо кришку приладу і готуємо його ще 15 хвилин. Додаємо цибулю, моркву, спеції і готуємо ще стільки ж часу. Тепер засипаємо рис, вливаємо окріп, рівень якого буде на 15 см вище рівня рису. Готуємо в режимі «Плов». Хвилин за 10 до закінчення програми вставляємо зверху пару головок часнику, які потім видаляємо. Готовий плов акуратно перемішуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?
Багато власниці мультиварки стверджують, що головним достоїнством цього диво-приладу є можливість готувати обід практично без присутності кухаря на

Плов з качки
Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,

Плов з індичкою
М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж

Як готувати плов в мультиварці?
Те, що готувати плов складно знає навіть досвідчений кулінар, а ось володарем мультиварок, як завжди, все по руках, адже узбецький плов вони можуть

Баранина в мультиварці
Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з

Плов з нутом
Плов - це улюблене багатьма страва азіатської кухні. Справжній узбецький плов готують з нутом, так званим турецьким горохом. Ось про такий варіант