Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Плов з баранини в мультиварці

Плов з баранини в мультиварці

21-09-2016, 12:31
211
Плов з баранини в мультиварці
Плов – дуже смачну страву з м'яса з рисом. Але правильно приготувати його – ціле мистецтво. Мультиварка в цьому здорово допомагає. Як правильно приготувати плов з баранини в мультиварці, дізнаєтеся з цієї статті.

Як приготувати плов з баранини по-узбецьки?


Інгредієнти:

  • морква – 500 г;

  • рис довгозернистий – 1 кг;

  • часник – 2 шт.;

  • цибуля – 200 г;

  • баранина на кістки – 1 кг;

  • зіра – 1 ст. ложка;

  • олія рослинна рафінована – 140 мл;

  • перець гострий – 2 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Баранину промиваємо, плівки і сухожилля відокремлюємо. Вирізаємо кісточки. Ріжемо м'ясо кубиками. Шаткуємо тоненькими півкільцями цибулю. Моркву нарізаємо тоненькою соломкою. Складаємо її в глибоку ємність і притрушиваем щіпкою цукру. Ретельно перемішуємо і даємо постояти для виділення соку. Одну головку часнику не ділимо на зубчики, а просто руками обтираем від лушпиння. Акуратно зрізаємо хвостик так, щоб головка залишилася цілою і не розвалилася. Ретельно промиваємо рис.
    На дно мультиварочной чаші викладаємо шматочки жиру. У режимі «Смаження» залишаємо поки жир не стане жовтуватим. Коли мета буде досягнута, жир витягуємо з чаші і поміщаємо в окремий посуд. В отриманий жир поміщаємо кісточки і смажимо їх з додаванням щіпки солі та зіри. Доводимо їх до приємного коричневого кольору. Додаємо цибулька і, помішуючи, доводимо до його легкої рум'яності. Тепер додаємо м'якоть і смажимо, постійно помішуючи, поки м'ясо не змінить колір. Тепер кладемо моркву і в тому ж режимі готуємо ще 5 хвилин. Вливаємо 15 літра води. Після її закипання кладемо в каструлю перець і зубчики часнику, попередньо очищені. У режимі «Суп» готуємо 30 хвилин. Тепер перець і часник акуратно виймаємо шумівкою. Воду з рису зливаємо і дуже акуратно висипаємо його в мультиварку. Зверху по центру ставимо цілу головку часнику. Переводимо прилад в режим «Плов». Після сигналу кришку відкривати відразу не поспішаємо, даємо 10 хвилин постояти на «Підігріві». Потім відкриваємо кришку, дістаємо часник і викладаємо плов з баранини по-узбецьки на блюдо.

    Рецепт плову з баранини в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'якоть баранини – 1 кг;

  • морква – 700 г;

  • рис довгозернистий – 1 кг;

  • цибуля – 200 г;

  • фільтрована вода – 15 літра;

  • сіль;

  • часник – 1 шт.;

  • спеції для плову.


  • Приготування
    Приготування плову з баранини почнемо з підготовки крупи. Рис ретельно промиваємо кілька разів. Вимиту баранину ріжемо кубиками. Морква шаткуємо соломкою, а цибулю ріжемо тоненькими півкільцями. У чашу приладу наливаємо олію, кидаємо цибулю з морквою, баранину і зверху всипаємо рис. Заливаємо водою. У центр покласти головку часнику, кладемо гострий перчик, інші спеції. Готуємо в режимі «Каша» до сигналу. Після цього прилад відразу відкривати не поспішаємо, нехай плов настоїться ще 7 хвилин в режимі « Підігрів». Ну а після цього акуратно перевертаємо його на плоске блюдо.

    Рецепт плову з баранини в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • м'якоть баранини – 500 г;

  • рис довгозернистий – 400 г;

  • спеції для плову – 20 р;

  • цибуля – 100 г;

  • морква – 300 г;

  • часник – 2 шт.;

  • рафінована рослинна олія – 150 мл
  • Плов з баранини в мультиварці


    Приготування
    Рис гарненько промиваємо під проточною водою. Часник добре промиваємо й обсушуємо. М'ясо ріжемо шматочками, моркву – соломкою, а цибуля – півкільцями. У каструлю наливаємо шар масла висотою 5 мм. Прогріваємо його в режимі «Випічка». Закладаємо м'ясо і обсмажуємо його близько 3 хвилин, потім закриваємо кришку приладу і готуємо його ще 15 хвилин. Додаємо цибулю, моркву, спеції і готуємо ще стільки ж часу. Тепер засипаємо рис, вливаємо окріп, рівень якого буде на 15 см вище рівня рису. Готуємо в режимі «Плов». Хвилин за 10 до закінчення програми вставляємо зверху пару головок часнику, які потім видаляємо. Готовий плов акуратно перемішуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?
    Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?
    Багато власниці мультиварки стверджують, що головним достоїнством цього диво-приладу є можливість готувати обід практично без присутності кухаря на
    Плов з качки
    Плов з качки
    Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,
    Плов з індичкою
    Плов з індичкою
    М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж
    Як готувати плов в мультиварці?
    Як готувати плов в мультиварці?
    Те, що готувати плов складно знає навіть досвідчений кулінар, а ось володарем мультиварок, як завжди, все по руках, адже узбецький плов вони можуть
    Баранина в мультиварці
    Баранина в мультиварці
    Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
    Плов з нутом
    Плов з нутом
    Плов - це улюблене багатьма страва азіатської кухні. Справжній узбецький плов готують з нутом, так званим турецьким горохом. Ось про такий варіант