Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Качка по-пекінськи – рецепт

Качка по-пекінськи – рецепт

31-01-2016, 16:07
1 395
Качка по-пекінськи – рецепт
Як і більшість класичних рецептів інших кухонь світу, рецепт качки по-пекінськи має незліченну кількість варіацій. Птах може запікатися в глазурі або просто в спеціях, а процес приготування може займати від декількох годин до декількох діб. Кращі рецепти качки по-пекінськи ми постаралися зібрати в цьому матеріалі.

Качка по-пекінськи - традиційний рецепт


Зазвичай качка по-пекінськи постає перед їдцями в одному виді: ціла птах покрита лакової глазур'ю, приготовленої на основі соєвого соусу, меду з оцтом або соусу хойсин. При цьому, кількість жиру під шкірою має бути мінімальним, досягти цього можна лише тривалим запіканням при високих температурах. Справжній рецепт качки по-пекиснки представлений нижче.
Інгредієнти:

  • качина тушка - 24 кг;

  • мед - 35 мл;

  • сухе біле вино - 30 мл;

  • крохмаль - 5 г;

  • соус хойсин - 120 мл


  • Приготування
    Перед початком приготування необхідно підготувати качину тушку. Для цього промийте птицю і зріжте надлишки жиру. Відріжте кінчики крил і проткніть тушку шпажкою поперек, щоб зафіксувати крила щільніше грудці.
    Доведіть до кипіння 15 літра води і розведіть в окропі мед, вино і соус. Розчиніть крохмаль в холодній воді і влийте його в киплячу глазур. Дочекайтеся, коли глазур загусне, зніміть з вогню і занурте в неї качку. Дістаньте птицю, а потім знову занурте. Після повторного глазурування підвісьте тушку над ємністю з глазур'ю і залиште підсохнути у добре вентильованому приміщенні на 4-6 годин.
    В розігрітій до 180 градусів духовці розмістіть деко з невеликою кількістю води. Над деко покладіть запікати качку. Спершу 30 хвилин грудкою догори, потім ще 45 в перевернутому вигляді, і знову півгодини грудкою догори, поки качка не підрум'яниться.

    Качка по-пекінськи - старовинний рецепт


    Перевірений століттями рецепт качки не передбачає використання глазурі, в його рамках птах натирається традиційної пряною сумішшю, яка носить назву суміші п'яти спецій. Її склад включає мелену корицю, аніс, фенхель, гвоздику і сичуанський перець, змішані в рівних пропорціях.
    Інгредієнти:

  • качина тушка - 25 кг;

  • суміш п'яти спецій - 15 г;

  • сіль - 30 г;

  • корінь імбиру - 45 див.


  • Приготування
    Секрет ідеальної хрусткої скоринки на качці криється в її досконалою сухості, а тому, після ополіскування тушки насухо протріть шкіру рушником і лише потім натирайте сіллю і сумішшю п'яти спецій. Розріжте імбир уздовж на дві частини і натріть птицю зрізом зсередини. Покладіть качку в розігріту до 170 градусів духовку на півтори години, по закінченні часу злийте надлишки жиру і підніміть температуру до 200 градусів ще на 20 хвилин, щоб шкірка схопилася рум'янцем.
    Подавати качку по-пекінськи прийнято з тонкими млинцями або коржами, в супроводі соусу. Рецепт соусу для качки по-пекінськи елементарний: змішайте соус хойсин з краплею кунжутної олії і столовою ложкою води. Соус прийнято намазувати на шматочки качки з допомогою пір'я зеленої цибулі.

    Качка по-пекінськи з часником – рецепт


    Інгредієнти:

  • качина тушка - 25 кг;

  • пір'я зеленої цибулі - 2 шт.;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • сухе біле вино - 15 мл;

  • соєвий соус - 15 мл;

  • мед - 115 мл;

  • оцет - 55 мл;

  • соус хойсин - 120 мл
  • Качка по-пекінськи – рецепт


    Приготування
    Розітріть часникові зубки з пучкою солі в пасту. Розподіліть пасту по всіх стінках порожнини в тушці качки і покладіть кілька пір'я зеленої цибулі. Зашийте порожнину або закріпіть шкірку шпажками. З'єднайте 15 літра киплячої води з вином, соєвим соусом, медом і оцтом. Опустіть птицю в киплячий маринад на 3 хвилини, потім вийміть і залиште обсихати в підвішеному вигляді в холодильнику на 12 годин. Випікайте птицю годину при 200 градусах, перевертаючи в середині запікання, а по закінченні часу зменшіть температуру до 190 градусів і залиште качку ще на 20 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати качку по-пекінськи?
    Як приготувати качку по-пекінськи?
    Найпопулярнішим азіатським стравою, з упевненістю можна назвати качку по-пекінськи. Це чудове традиційне китайське страва обросло досить великою
    Рецепт качки з картоплею в духовці
    Рецепт качки з картоплею в духовці
    Запікання качки вимагає чимало терпіння і трохи кулінарних навичок, тому часто господині готують її тільки в свято. Пропонуємо кілька досить
    Качка по-пекінськи в домашніх умовах - рецепт
    Качка по-пекінськи в домашніх умовах - рецепт
    Як і будь-класичне блюдо - качка по-пекінськи володіє величезною кількістю шанувальників. Насправді приготувати її не складно, особливо
    Качка, фарширована капустою
    Качка, фарширована капустою
    Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати воістину королівське страву під назвою «качка, фарширована капустою». Повірте, цей процес нескладний, головне,
    Качка з медом і гірчицею
    Качка з медом і гірчицею
    Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.
    Приготування качки по-пекінськи
    Приготування качки по-пекінськи
    Один з найвідоміших рецептів китайської кухні - качка по-пекінськи. Бажаючих навчитися готувати цю страву вдома - величезна кількість. На жаль, для