Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати качку по-пекінськи?

Як приготувати качку по-пекінськи?

31-01-2016, 16:11
931
Як приготувати качку по-пекінськи?
Пекінську качку прийнято вважати основою всієї китайської кулінарної культури, оскільки птах в глазурі є, мабуть, одним з найбільш популярних азіатських страв. Існують буквально сотні рецептів приготування птиці за цим рецептом, що не дивно, адже страви вже близько 800 років, але якщо ви цікавитеся тим, як приготувати качку по-пекінськи власноруч, тому ми спростимо традиційні технології і опишемо рецептури далі.

Як приготувати качку по-пекінськи в духовці?


Інгредієнти:

  • качка - 12 кг;

  • суміш п'яти спецій - 1 1/2 ст. ложки;

  • свіжий імбир - 1 ч. ложка;

  • сливи - 10 шт.;

  • тростинний цукор - 35 г;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • мелений чилі - 1/2 ч. ложки;

  • апельсинова цедра - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як правильно приготувати качку по-пекінськи будинку, необхідно добре приправити вимиту і обсушену тушку. Базова приправа для цієї страви – китайська суміш п'яти спецій, яка продається вже в готовому вигляді або може бути зроблена власноруч із змішаної в рівних пропорціях меленої кориці, анісу, гвоздики, фенхелю і сичуанського перцю. Відкладіть пару щіпок ароматної суміші для соусу, а залишки розподіліть по шкірці і в порожнині птиці. Порожнина також натріть імбиром. Розмістіть птицю в розігрітій до 170 градусів духовій шафі і запікайте близько 2 годин. За цей час жир з качки повинен вытопиться, шкірка повинна стати рум'яною і хрусткою, а м'ясо – відходити від кістки.
    Коли птах практично дійде до готовності, прийміть за соус. Для його приготування необхідно покласти в сотейник очищені від кісточок сливи, посипати їх цукром, додати решту суміш п'яти спецій, соєвий соус, чилі і цедру. Коли плоди перетворяться на пюре, а соус загусне – готово. Перед сервіровкою соус необхідно злегка охолодити. Качку можна подавати з коржами або млинці.

    Як смачно приготувати качку по-пекінськи?


    Інгредієнти:
    Для качки:

  • качка - 14 кг;

  • мед - 85 мл;

  • суміш п'яти спецій - 4 ст. ложки;

  • соєвий соус - 30 мл;

  • тростинний цукор - 15 р.


  • Для соусу:

  • крохмаль - 1 ч. ложка;

  • соус хойсин - 90 мл;

  • цукровий пісок - 45 г;
  • Як приготувати качку по-пекінськи?

  • кунжутна олія - 25 мл;

  • соєвий соус - 15 мл


  • Приготування
    Змішайте інгредієнти для качки і змажте птицю отриманої глазур'ю, даючи попереднього шару глазурі висохнути перед нанесенням наступного. Близько 4 ложок глазурі залиште до випікання. Запікайте качку при 180 градусах близько півтора годин, не забувши перевернути птицю на іншу сторону в середині приготування і змастити її глазур'ю.
    Для соусу змішайте всі складові разом і варіть до загустіння.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Качка по-пекінськи – рецепт
    Качка по-пекінськи – рецепт
    Як і більшість класичних рецептів, качка по-пекінськи обросла величезною кількістю варіацій, при чому не поступаються оригіналу. Пропонуємо рецепт
    Рецепт качки з картоплею в духовці
    Рецепт качки з картоплею в духовці
    Запікання качки вимагає чимало терпіння і трохи кулінарних навичок, тому часто господині готують її тільки в свято. Пропонуємо кілька досить
    Страви з качки в духовці – прості рецепти
    Страви з качки в духовці – прості рецепти
    Качку складно вважати простий у приготуванні, однак рецепти, представлені далі, максимально адаптовані саме для недосвідчених кулінарів. Докладно
    Качка по-пекінськи в домашніх умовах - рецепт
    Качка по-пекінськи в домашніх умовах - рецепт
    Як і будь-класичне блюдо - качка по-пекінськи володіє величезною кількістю шанувальників. Насправді приготувати її не складно, особливо
    Качка з медом і гірчицею
    Качка з медом і гірчицею
    Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.
    Приготування качки по-пекінськи
    Приготування качки по-пекінськи
    Один з найвідоміших рецептів китайської кухні - качка по-пекінськи. Бажаючих навчитися готувати цю страву вдома - величезна кількість. На жаль, для