Пекінську качку прийнято вважати основою всієї китайської кулінарної культури, оскільки птах в глазурі є, мабуть, одним з найбільш популярних азіатських страв. Існують буквально сотні рецептів приготування птиці за цим рецептом, що не дивно, адже страви вже близько 800 років, але якщо ви цікавитеся тим, як приготувати качку по-пекінськи власноруч, тому ми спростимо традиційні технології і опишемо рецептури далі.
Як приготувати качку по-пекінськи в духовці?
Інгредієнти: качка - 12 кг; суміш п'яти спецій - 1 1/2 ст. ложки; свіжий імбир - 1 ч. ложка; сливи - 10 шт.; тростинний цукор - 35 г; соєвий соус - 2 ст. ложки; мелений чилі - 1/2 ч. ложки; апельсинова цедра - 1 ч. ложка. Приготування Перед тим, як правильно приготувати качку по-пекінськи будинку, необхідно добре приправити вимиту і обсушену тушку. Базова приправа для цієї страви – китайська суміш п'яти спецій, яка продається вже в готовому вигляді або може бути зроблена власноруч із змішаної в рівних пропорціях меленої кориці, анісу, гвоздики, фенхелю і сичуанського перцю. Відкладіть пару щіпок ароматної суміші для соусу, а залишки розподіліть по шкірці і в порожнині птиці. Порожнина також натріть імбиром. Розмістіть птицю в розігрітій до 170 градусів духовій шафі і запікайте близько 2 годин. За цей час жир з качки повинен вытопиться, шкірка повинна стати рум'яною і хрусткою, а м'ясо – відходити від кістки.
Коли птах практично дійде до готовності, прийміть за соус. Для його приготування необхідно покласти в сотейник очищені від кісточок сливи, посипати їх цукром, додати решту суміш п'яти спецій, соєвий соус, чилі і цедру. Коли плоди перетворяться на пюре, а соус загусне – готово. Перед сервіровкою соус необхідно злегка охолодити. Качку можна подавати з коржами або млинці.
Як смачно приготувати качку по-пекінськи?
Інгредієнти: Для качки:
качка - 14 кг; мед - 85 мл; суміш п'яти спецій - 4 ст. ложки; соєвий соус - 30 мл; тростинний цукор - 15 р. Для соусу:
крохмаль - 1 ч. ложка; соус хойсин - 90 мл; цукровий пісок - 45 г; кунжутна олія - 25 мл; соєвий соус - 15 мл Приготування Змішайте інгредієнти для качки і змажте птицю отриманої глазур'ю, даючи попереднього шару глазурі висохнути перед нанесенням наступного. Близько 4 ложок глазурі залиште до випікання. Запікайте качку при 180 градусах близько півтора годин, не забувши перевернути птицю на іншу сторону в середині приготування і змастити її глазур'ю.
Для соусу змішайте всі складові разом і варіть до загустіння.