» » Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами

Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами

Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами
Курка з ананасами в кисло-солодкому соусі – мабуть, найпопулярніше блюдо в закладах азіатської кухні. Соковиті шматочки курятини, завдяки своєму нейтрального смаку, відмінно поєднуються з солодкуватим ананасом і самим соусом. Під час томління, цукор у складі соусу перетворюється в густу карамель, яка покриває всі компоненти страви апетитним глянцем.

Як приготувати курку в кисло-солодкому соусі?


Інгредієнти:

  • фарш із курятини - 530 г;

  • морква - 65 г;

  • пучок цибулі, зелені;

  • устричний соус - 35 мл;

  • соєвий соус - 15 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • ананас - 115 г;

  • цибуля ріпчаста - 70 г;

  • томатний кетчуп - 55 г;

  • соус чилі - за смаком;

  • сік 2 лимонів;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • курячий бульйон - 235 мл


  • Приготування
    З'єднайте перші шість інгредієнтів разом і ретельно перемішайте. Розділіть фарш на рівні порції і скачайте кожен тефтельку. Обсмажте тефтелі у фритюрі до зарум'янювання і перекладіть на серветки.
    Спасеруйте шматочки цибулі і моркви до напівготовності, після чого змішайте їх з ананасом. Залийте вміст сковороди бульйоном з розведеним у ньому крохмалем, кетчупом, приправте дрібкою цукру, доповніть соусом чилі і цитрусовим соком. Дайте соусу дійти до кипіння і помістіть в нього тефтелі на 5-7 хвилин.
    Курку в кисло-солодкому соусі з ананасом прийнято подавати поверх гірки рису або рисової локшини.

    Гуляш з курки в кисло-солодкому соусі


    Згодні, іноді доставка їжі здатна значно полегшити життя, у такі випадки допустимо замовити порцію-іншу кисло-солодкою курки, в інших ситуаціях вас виручить цей рецепт.
    Інгредієнти:
    Для соусу:

  • кетчуп - 115 мл;

  • лимонний сік - 45 мл;

  • рисовий оцет - 25 мл;

  • ананасовий соус - 115 мл;

  • тростинний цукор - 25 г;

  • часник - 1 зубчик.


  • Для курки:

  • куряче філе - 430 г;

  • борошно - 25 г;

  • щіпка сушеного часнику;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • м'якоть ананаса - 110 г;

  • солодкий перець - 115 г;

  • селера - 2 шт.;
  • Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами

  • морква - 80 р.


  • Приготування
    Розділивши куряче філе на шматочки, приправити кожен сіллю, а потім посипте сумішшю борошна і сушеного часнику. Обсмажте шматочки курки до зарум'янювання і перекладіть на тарілку. Подрібнивши овочі, спасеруйте їх до напівготовності і змішати з куркою на сковороді. Додайте ананас.
    Рецепт кисло-солодкого соусу для курки простий, досить просто з'єднати всі інгредієнти разом до розчинення цукрових кристалів, а потім з'єднати його з вмістом сковороди і залишити загусати на середньому вогні.
    Додав: admin | 31-01-2016, 16:06
    Переглядів: 491