Курка з ананасами в кисло-солодкому соусі – мабуть, найпопулярніше блюдо в закладах азіатської кухні. Соковиті шматочки курятини, завдяки своєму нейтрального смаку, відмінно поєднуються з солодкуватим ананасом і самим соусом. Під час томління, цукор у складі соусу перетворюється в густу карамель, яка покриває всі компоненти страви апетитним глянцем.
Як приготувати курку в кисло-солодкому соусі?
Інгредієнти: фарш із курятини - 530 г; морква - 65 г; пучок цибулі, зелені; устричний соус - 35 мл; соєвий соус - 15 мл; яйце - 1 шт.; ананас - 115 г; цибуля ріпчаста - 70 г; томатний кетчуп - 55 г; соус чилі - за смаком; сік 2 лимонів; крохмаль - 1 ст. ложка; курячий бульйон - 235 мл Приготування З'єднайте перші шість інгредієнтів разом і ретельно перемішайте. Розділіть фарш на рівні порції і скачайте кожен тефтельку. Обсмажте тефтелі у фритюрі до зарум'янювання і перекладіть на серветки.
Спасеруйте шматочки цибулі і моркви до напівготовності, після чого змішайте їх з ананасом. Залийте вміст сковороди бульйоном з розведеним у ньому крохмалем, кетчупом, приправте дрібкою цукру, доповніть соусом чилі і цитрусовим соком. Дайте соусу дійти до кипіння і помістіть в нього тефтелі на 5-7 хвилин.
Курку в кисло-солодкому соусі з ананасом прийнято подавати поверх гірки рису або рисової локшини.
Гуляш з курки в кисло-солодкому соусі
Згодні, іноді доставка їжі здатна значно полегшити життя, у такі випадки допустимо замовити порцію-іншу кисло-солодкою курки, в інших ситуаціях вас виручить цей рецепт.
Інгредієнти: Для соусу:
кетчуп - 115 мл; лимонний сік - 45 мл; рисовий оцет - 25 мл; ананасовий соус - 115 мл; тростинний цукор - 25 г; часник - 1 зубчик. Для курки:
куряче філе - 430 г; борошно - 25 г; щіпка сушеного часнику; ріпчаста цибуля - 75 г; м'якоть ананаса - 110 г; солодкий перець - 115 г; селера - 2 шт.; морква - 80 р. Приготування Розділивши куряче філе на шматочки, приправити кожен сіллю, а потім посипте сумішшю борошна і сушеного часнику. Обсмажте шматочки курки до зарум'янювання і перекладіть на тарілку. Подрібнивши овочі, спасеруйте їх до напівготовності і змішати з куркою на сковороді. Додайте ананас.
Рецепт кисло-солодкого соусу для курки простий, досить просто з'єднати всі інгредієнти разом до розчинення цукрових кристалів, а потім з'єднати його з вмістом сковороди і залишити загусати на середньому вогні.