Рис з яйцем по-китайськи
Одним з найпопулярніших страв на винос в закладах східної кухні є смажений рис – страва просте, ситне і повне смаків, а значить включає всі три характеристики ідеального обіду. Трохи складніше, але значно дешевше обійдеться приготування рису з яйцем по-китайськи власноруч, тим більше що інгредієнти для такого рецепта потрібні найдоступніші.
Інгредієнти:
яйця - 2 шт.;
печериці - 110 г;
солодкий перець - 115 г;
капуста - 85 м;
морква - 40 г;
ріпчаста цибуля - 55 г;
часникові зубки - 2 шт.;
перець чилі - за смаком;
відварений рис - 2 ст.;
соєвий соус - 35 мл;
жменя зелені цибулі.
Приготування
Першим ділом вбийте в розігріту сковороду пару яєць. Як тільки яйця схопляться, лопаткою посуньте на одну сторону посуду. Пластинами наріжте гриби. Інші овочі розділіть на дрібні шматочки будь-якої форми. З'єднайте овочі на сковороді разом, додайте гриби, пюрированный часник і чилі. Через 2-3 хвилини змішайте овочі з обсмаженою яйцем. Додайте на сковороду відварений рис, залийте все соєю і залиште додатково на 4-5 хвилин. Подавайте, посипавши зеленню цибулі.
Якщо захочете зробити блюдо трохи більш вигадливим, додайте в нього морепродукти. У цьому рецепті ми будемо використовувати хвости креветок, але ви можете замінити або урізноманітнити їх мідіями, невеликими восьминогами і кальмарами.
Інгредієнти:
відварений рис - 3 ст.;
лук, морква - 35 г;
жменю зеленого горошку;
солодкий перець - 40 г;
часникові зубки - 4 шт.;
яйця - 2 шт.;
креветки (очищені) - 1 ст.;
кунжутне масло - 10 мл;
оцет - 15 мл;
жменя зелені цибулі;
рослинне масло - 45 мл;
соєвий соус - 55 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати рис з яйцем по-китайськи, розігрійте сковороду з рослинним і кунжутним маслом. На розігрітій олії підрум'яньте креветочні хвости і перекладіть їх на окреме блюдо. Спасеруйте дрібно нарізані овочі разом і додайте до них пару збитих яєць. Перемішайте всі разом, давши яйцям схопитися, поверніть у посуд креветки і всипте відварений рис. Як тільки рис прогріється, страву можна заправляти оцтом, соєвим соусом і подавати в компанії нарізаної зелені цибулі.
Інгредієнти:
відварений рис - 2 ст.;
бекон - 45 г;
солодкий перець - 95 г;
ріпчаста цибуля - 130 г;
гострий перець - 1 шт.;
часникові зубки - 2 шт.;
яйця - 2 шт.;
соєвий соус - 25 мл;
жменю зеленого лука.
Приготування
Підрум'янивши шматочки бекону, використовуйте витопився жир для обсмажування цибулевих півкілець з шматочками солодкого та гострого перцю. До отриманої засмажки вбийте пару яєць, додайте пюрированный часник, перемішайте і всипте відварений рис. Як тільки зерна покриються жиром з-під бекону і прогріються, влийте соєвий соус. Перемішуйте і розкладайте китайське блюдо «Рис з яйцем» по тарілках.
Інгредієнти:
куряче філе - 430 г;
відварений рис - 5 ст.;
яйця - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 55 г;
соєвий соус - 35 мл;
щіпка цукрового піску;
жменя пшеничних паростків;
зелень цибулі - за смаком.
Приготування
Швидко обсмажте збиті яйця не доводячи до готовності. Подрібніть цибулю і обсмажте його з дрібними шматочками курятини. Додайте до курки рис і влийте соєвий соус. Всипте трохи цукру, перемішайте блюдо і з'єднайте з яйцями і пшеничними паростками. Подавайте з цибулевої зеленню.
Рис по-китайськи з яйцем і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом вбийте в розігріту сковороду пару яєць. Як тільки яйця схопляться, лопаткою посуньте на одну сторону посуду. Пластинами наріжте гриби. Інші овочі розділіть на дрібні шматочки будь-якої форми. З'єднайте овочі на сковороді разом, додайте гриби, пюрированный часник і чилі. Через 2-3 хвилини змішайте овочі з обсмаженою яйцем. Додайте на сковороду відварений рис, залийте все соєю і залиште додатково на 4-5 хвилин. Подавайте, посипавши зеленню цибулі.
Китайський смажений рис з яйцем і креветками
Якщо захочете зробити блюдо трохи більш вигадливим, додайте в нього морепродукти. У цьому рецепті ми будемо використовувати хвости креветок, але ви можете замінити або урізноманітнити їх мідіями, невеликими восьминогами і кальмарами.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати рис з яйцем по-китайськи, розігрійте сковороду з рослинним і кунжутним маслом. На розігрітій олії підрум'яньте креветочні хвости і перекладіть їх на окреме блюдо. Спасеруйте дрібно нарізані овочі разом і додайте до них пару збитих яєць. Перемішайте всі разом, давши яйцям схопитися, поверніть у посуд креветки і всипте відварений рис. Як тільки рис прогріється, страву можна заправляти оцтом, соєвим соусом і подавати в компанії нарізаної зелені цибулі.
Рис з яйцем і цибулею по-китайськи
Інгредієнти:
Приготування
Підрум'янивши шматочки бекону, використовуйте витопився жир для обсмажування цибулевих півкілець з шматочками солодкого та гострого перцю. До отриманої засмажки вбийте пару яєць, додайте пюрированный часник, перемішайте і всипте відварений рис. Як тільки зерна покриються жиром з-під бекону і прогріються, влийте соєвий соус. Перемішуйте і розкладайте китайське блюдо «Рис з яйцем» по тарілках.
Рис по-китайськи з яйцем і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Швидко обсмажте збиті яйця не доводячи до готовності. Подрібніть цибулю і обсмажте його з дрібними шматочками курятини. Додайте до курки рис і влийте соєвий соус. Всипте трохи цукру, перемішайте блюдо і з'єднайте з яйцями і пшеничними паростками. Подавайте з цибулевої зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі
Китайська кухня славиться чудовими стравами з м'яса з неймовірними різноманітними поєднаннями. Найбільш відоме блюдо - це курка, приготована різними
Рис з морепродуктами
Здивувати гостей стравою із звичайного рису цілком можливо. Проявивши трохи терпіння і фантазії можна приготувати чудову страву з цієї звичайної
Начинка з рисом і яйцем для пиріжків
Банальну начинку для пиріжків з яєць і рису можна кардинально змінити. Пропонуємо рецепти, які вражають неймовірною складом з вельми доступних
Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
Пропонуємо урізноманітнити буденне меню і приготувати на вечерю чудову і неймовірно смачну пасту. Додати вишуканості страви допоможуть креветки, в
Рис по-китайськи
У Китаї вміють не тільки чудово вирощувати рис, але і готувати його надзвичайно смачно. Звичайно ж, хочеться навчитися також легко справлятися з цієї
Смажений рис
Більшість з нас готують рис звичним способом, відварюючи рис у воді або на пару. Але чи знайомі ви зі східним гарніром з смаженого рису? Ні, тоді