Одним з найпопулярніших страв на винос в закладах східної кухні є смажений рис – страва просте, ситне і повне смаків, а значить включає всі три характеристики ідеального обіду. Трохи складніше, але значно дешевше обійдеться приготування рису з яйцем по-китайськи власноруч, тим більше що інгредієнти для такого рецепта потрібні найдоступніші.
Рис по-китайськи з яйцем і овочами
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; печериці - 110 г; солодкий перець - 115 г; капуста - 85 м; морква - 40 г; ріпчаста цибуля - 55 г; часникові зубки - 2 шт.; перець чилі - за смаком; відварений рис - 2 ст.; соєвий соус - 35 мл; жменя зелені цибулі. Приготування Першим ділом вбийте в розігріту сковороду пару яєць. Як тільки яйця схопляться, лопаткою посуньте на одну сторону посуду. Пластинами наріжте гриби. Інші овочі розділіть на дрібні шматочки будь-якої форми. З'єднайте овочі на сковороді разом, додайте гриби, пюрированный часник і чилі. Через 2-3 хвилини змішайте овочі з обсмаженою яйцем. Додайте на сковороду відварений рис, залийте все соєю і залиште додатково на 4-5 хвилин. Подавайте, посипавши зеленню цибулі.
Китайський смажений рис з яйцем і креветками
Якщо захочете зробити блюдо трохи більш вигадливим, додайте в нього морепродукти. У цьому рецепті ми будемо використовувати хвости креветок, але ви можете замінити або урізноманітнити їх мідіями, невеликими восьминогами і кальмарами.
Інгредієнти: відварений рис - 3 ст.; лук, морква - 35 г; жменю зеленого горошку; солодкий перець - 40 г; часникові зубки - 4 шт.; яйця - 2 шт.; креветки (очищені) - 1 ст.; кунжутне масло - 10 мл; оцет - 15 мл; жменя зелені цибулі; рослинне масло - 45 мл; соєвий соус - 55 мл Приготування Перед тим, як приготувати рис з яйцем по-китайськи, розігрійте сковороду з рослинним і кунжутним маслом. На розігрітій олії підрум'яньте креветочні хвости і перекладіть їх на окреме блюдо. Спасеруйте дрібно нарізані овочі разом і додайте до них пару збитих яєць. Перемішайте всі разом, давши яйцям схопитися, поверніть у посуд креветки і всипте відварений рис. Як тільки рис прогріється, страву можна заправляти оцтом, соєвим соусом і подавати в компанії нарізаної зелені цибулі.
Рис з яйцем і цибулею по-китайськи
Інгредієнти: відварений рис - 2 ст.; бекон - 45 г; солодкий перець - 95 г; ріпчаста цибуля - 130 г; гострий перець - 1 шт.; часникові зубки - 2 шт.; яйця - 2 шт.; соєвий соус - 25 мл; жменю зеленого лука. Приготування Підрум'янивши шматочки бекону, використовуйте витопився жир для обсмажування цибулевих півкілець з шматочками солодкого та гострого перцю. До отриманої засмажки вбийте пару яєць, додайте пюрированный часник, перемішайте і всипте відварений рис. Як тільки зерна покриються жиром з-під бекону і прогріються, влийте соєвий соус. Перемішуйте і розкладайте китайське блюдо «Рис з яйцем» по тарілках.
Рис по-китайськи з яйцем і куркою
Інгредієнти: куряче філе - 430 г; відварений рис - 5 ст.; яйця - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 55 г; соєвий соус - 35 мл; щіпка цукрового піску; жменя пшеничних паростків; зелень цибулі - за смаком. Приготування Швидко обсмажте збиті яйця не доводячи до готовності. Подрібніть цибулю і обсмажте його з дрібними шматочками курятини. Додайте до курки рис і влийте соєвий соус. Всипте трохи цукру, перемішайте блюдо і з'єднайте з яйцями і пшеничними паростками. Подавайте з цибулевої зеленню.