Вернуться назад Распечатать

Рис з яйцем по-китайськи

Рис з яйцем по-китайськи
Одним з найпопулярніших страв на винос в закладах східної кухні є смажений рис – страва просте, ситне і повне смаків, а значить включає всі три характеристики ідеального обіду. Трохи складніше, але значно дешевше обійдеться приготування рису з яйцем по-китайськи власноруч, тим більше що інгредієнти для такого рецепта потрібні найдоступніші.

Рис по-китайськи з яйцем і овочами


Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • печериці - 110 г;

  • солодкий перець - 115 г;

  • капуста - 85 м;

  • морква - 40 г;

  • ріпчаста цибуля - 55 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • перець чилі - за смаком;

  • відварений рис - 2 ст.;

  • соєвий соус - 35 мл;

  • жменя зелені цибулі.


  • Приготування
    Першим ділом вбийте в розігріту сковороду пару яєць. Як тільки яйця схопляться, лопаткою посуньте на одну сторону посуду. Пластинами наріжте гриби. Інші овочі розділіть на дрібні шматочки будь-якої форми. З'єднайте овочі на сковороді разом, додайте гриби, пюрированный часник і чилі. Через 2-3 хвилини змішайте овочі з обсмаженою яйцем. Додайте на сковороду відварений рис, залийте все соєю і залиште додатково на 4-5 хвилин. Подавайте, посипавши зеленню цибулі.

    Китайський смажений рис з яйцем і креветками


    Якщо захочете зробити блюдо трохи більш вигадливим, додайте в нього морепродукти. У цьому рецепті ми будемо використовувати хвости креветок, але ви можете замінити або урізноманітнити їх мідіями, невеликими восьминогами і кальмарами.
    Інгредієнти:

  • відварений рис - 3 ст.;

  • лук, морква - 35 г;

  • жменю зеленого горошку;

  • солодкий перець - 40 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • креветки (очищені) - 1 ст.;

  • кунжутне масло - 10 мл;

  • оцет - 15 мл;

  • жменя зелені цибулі;

  • рослинне масло - 45 мл;

  • соєвий соус - 55 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати рис з яйцем по-китайськи, розігрійте сковороду з рослинним і кунжутним маслом. На розігрітій олії підрум'яньте креветочні хвости і перекладіть їх на окреме блюдо. Спасеруйте дрібно нарізані овочі разом і додайте до них пару збитих яєць. Перемішайте всі разом, давши яйцям схопитися, поверніть у посуд креветки і всипте відварений рис. Як тільки рис прогріється, страву можна заправляти оцтом, соєвим соусом і подавати в компанії нарізаної зелені цибулі.

    Рис з яйцем і цибулею по-китайськи


    Інгредієнти:

  • відварений рис - 2 ст.;

  • бекон - 45 г;

  • солодкий перець - 95 г;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • гострий перець - 1 шт.;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • соєвий соус - 25 мл;

  • жменю зеленого лука.


  • Приготування
    Підрум'янивши шматочки бекону, використовуйте витопився жир для обсмажування цибулевих півкілець з шматочками солодкого та гострого перцю. До отриманої засмажки вбийте пару яєць, додайте пюрированный часник, перемішайте і всипте відварений рис. Як тільки зерна покриються жиром з-під бекону і прогріються, влийте соєвий соус. Перемішуйте і розкладайте китайське блюдо «Рис з яйцем» по тарілках.

    Рис по-китайськи з яйцем і куркою

    Рис з яйцем по-китайськи

    Інгредієнти:

  • куряче філе - 430 г;

  • відварений рис - 5 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 55 г;

  • соєвий соус - 35 мл;

  • щіпка цукрового піску;

  • жменя пшеничних паростків;

  • зелень цибулі - за смаком.


  • Приготування
    Швидко обсмажте збиті яйця не доводячи до готовності. Подрібніть цибулю і обсмажте його з дрібними шматочками курятини. Додайте до курки рис і влийте соєвий соус. Всипте трохи цукру, перемішайте блюдо і з'єднайте з яйцями і пшеничними паростками. Подавайте з цибулевої зеленню.