Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рис по-китайськи

Рис по-китайськи

12-07-2015, 22:13
1 433
Рис по-китайськи
Рис – основна їжа жителів Сходу. І вони вже точно знають рецепти його приготування смачного. Зараз ми вам розповімо, як приготувати рис по-китайськи.

Рис з овочами по-китайськи


Інгредієнти:

  • рис – 1 склянка;

  • морква – 220 г;

  • солодкий перець – 100 г;

  • китайська капуста – 200 г;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • гриби – 200 г;

  • помідори – 200 г;

  • стебла селери – 2 шт.;

  • соєвий соус – 1 ст. ложка;

  • олія рослинна;

  • корінь імбиру – 20 г;

  • зелень;

  • перець і сіль.


  • Приготування
    Почнемо з підготовки овочів. Подрібнюємо часник і ріпчасту цибулю і обсмажуємо їх на рослинному маслі. Коли овочі трохи обсмажаться, додаємо тертий на тертці корінь імбиру і гриби, нарізані смужками. Обсмажуємо хвилин 5 а потім кладемо інші овочі – моркву і перець, нарізані соломкою, подрібнену капусту, помідор і стебла селери. Перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо хвилин на 20 на малому вогні. Після цього висипаємо в сковороду промитий рис і вливаємо стільки води, щоб крупа була злегка нею покрита. Вливаємо соєвий соус, перемішуємо і тушкуємо до готовності рису.

    Смажений рис по-китайськи - рецепт


    Інгредієнти:

  • круглий рис – 300 г;

  • міні цукіні – 220 г;

  • зелена цибуля – 45 г;

  • морква – 150 г;

  • червоний стручковий перець – 1 шт.;

  • тертий корінь імбиру – 05 ч. ложки;

  • часник – 2 зубчики;

  • соєвий соус – 40 мл;

  • гриби шиітаке – 5 шт.;

  • яйця курячі – 1 шт.;

  • кунжутна олія – 50 мл


  • Приготування
    Рис відварюємо до готовності, а потім перекладаємо в миску і ставимо в холодильник – для смаження він повинен бути холодним. Гриби ріжемо тонкими скибочками, а моркву – соломкою. Перчик чилі нарізаємо як можна дрібніше. Міні цукіні ріжемо кубиками, а цибулю і часник дрібненько рубаємо. Також кришимо і зелений лук, але його на деякий час відставляємо в сторону. Сковороду добре прогріваємо, вливаємо кунжутне масло, гарненько його прогріваємо і тільки після цього кидаємо в нього подрібнений часник, імбир і перчик чилі. Смажимо близько 1 хвилини. Тепер додаємо моркву і смажимо ще приблизно 1 хвилину. В отриману ароматну суміш додаємо цукіні, гриби і обсмажуємо, постійно помішуючи, близько 2 хвилин. Тепер викладаємо холодний рис, знову перемішуємо і прогріваємо суміш хвилини 2. У миску розбиваємо куряче яйце, додаємо соєвий соус і гарненько збиваємо виделкою. Отриману суміш тонкою цівкою вливаємо в сковороду з овочами і відразу ж перемішуємо. Знімаємо сковороду з вогню, додаємо зелений лук, розмішуємо і розкладаємо смажений рис по-китайськи по тарілках.

    Рис по-китайськи з куркою


    Інгредієнти:

  • довгозернистий рис – 2 склянки;

  • рослинне масло – 20 мл;

  • куряче філе – 2 шт.;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • зелена цибуля – 1 пучок;

  • соєвий соус, куркума.


  • Приготування
    Куряче філе миємо, чистимо від плівок, ріжемо кубиками і смажимо на олії до готовності. Перекладаємо його тарілку. Рис варимо до готовності і повністю охолоджуємо. Після цього обсмажуємо його в тій же сковороді, де смажили курку. Додаємо куркуму (достатньо буде кількості на кінчику ножа). На іншій сковороді смажимо збиті яйця, розмішуючи їх лопаткою. Перекладаємо їх в сковороду до рису додаємо курку, дрібно нарізану зелену цибулю, соєвий соус за смаком. Добре перемішуємо і обсмажуємо куряче м'ясо з рисом по-китайськи ще 2 хвилини.

    Рис по-китайськи зі свининою


    Інгредієнти:

  • пропарений рис – 200 г;

  • цибуля порей – 1 шт.;

  • солодкий червоний перець – 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 100 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • свинячий ошийок – 300 г;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • зелена цибуля – 30 р;

  • сік лимона – 20 мл;
  • Рис по-китайськи

  • соус соєвий – 40 мл;

  • мелений перець чилі – 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Цибуля порей і ріпчасту, солодкий перець, часник нарізаємо невеликими шматочками. Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді. М'ясо ріжемо невеликими шматочками. Підготовлені овочі і м'ясо обсмажуємо на сильному вогні, постійно перемішуючи. На цей процес піде близько 7 хвилин. Після цього вливаємо в сковороду збиті яйця і добре розмішуємо. Викладаємо рис, вливаємо соєвий соус, лимонний сік, додаємо подрібнену цибулю, перемішуємо. Даємо свинини з рисом по-китайськи прогрітися і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з фунчозы з овочами
    Салат з фунчозы з овочами
    Фунчоза все частіше і частіше з'являється на наших столах в різноманітних стравах. Найчастіше її подають з морепродуктів. Ми ж розповімо вам, як
    Кляр по-китайськи
    Кляр по-китайськи
    Приготувати китайський кляр простіше простого, але результат виходить незвичайним! Риба або м'ясо, обсмажені в такому клярі, виходять дуже соковитими
    Курка по-китайськи
    Курка по-китайськи
    Куряче м'ясо - найпоширеніше в наших широтах, тому і в раціоні з'являється досить часто. Ми пропонуємо вам урізноманітнити звичні страви і
    Локшина з морепродуктами
    Локшина з морепродуктами
    Існує кілька різновидів локшини. Це не тільки макаронні вироби, вона також буває рисова, гречана, яєчна. І сьогодні ми розберемося, як її смачно
    Баклажани по-китайськи
    Баклажани по-китайськи
    Баклажани - дивовижні овочі, які широко застосовуються в кулінарії різних країн. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як їх зробити по-китайськи.
    Яловичина по-китайськи
    Яловичина по-китайськи
    Яловичина, приготована в китайському стилі, виходить чудово соковитою, неймовірно м'якою і ароматною. Пропонуємо вам кілька рецептів цієї дивовижної