Салат з фунчозы з овочами
Фунчоза – це китайська рисова локшина, з якої можна приготувати чудовий, смачний і пікантний салатик. Таке блюдо пожвавить ваш повсякденний стіл і стане головною його окрасою. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати фунчозу з овочами.
Інгредієнти:
фунчоза – 100 г;
куряче філе – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
болгарський перець – 1 шт.;
свіжий огірок – 1 шт.;
зелена цибуля;
часник – 2 зубчики;
оцет рисовий – 2 ч. ложки;
насіння кунжуту – 2 ч. ложки;
олія рослинна;
мелений імбир – щіпка;
соус соєвий – 2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Болгарський перчик і цибулину промиваємо і очищаємо. Потім перець шаткуємо тонкою соломкою, а цибулька рубаємо кубиками. Моркву миємо, чистимо і натираємо на середній терочке. Після цього пасеруємо підготовлені овочі на сковороді з маслом приблизно 10 хвилин. Цим часом заливаємо окропом фунчозу і залишаємо на 5 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк і гарненько промиваємо холодною водою. Свіжі огірки нарізаємо соломкою, а зелену цибулю подрібнюємо. Курячу грудку відварюємо і нащипываем м'ясо блюдо невеликими шматочками. Додаємо всі раніше підготовлені інгредієнти, заправляємо салат рослинним маслом, поливаємо соєвим соусом і рисовим оцтом. Посипаємо видавленим через прес часником, сіллю, перцем, подрібненим імбиром і кунжутом. Ретельно перемішуємо блюдо і подаємо салат з фунчозы з куркою і овочами до столу.
Інгредієнти:
болгарський перець – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
печериці – 100 г;
огірок – 1 шт.;
білий кунжут – 2 ст. ложки;
фунчоза – 150 р.
Для маринаду:
вода – 50 мл;
часник – 2 зубчики;
соєвий соус – 8 ст. ложок;
кінза – 20 г;
лимонний сік – 1 ст. ложка;
олія оливкова – 4 ст. ложки;
каррі – 5 р.
Приготування
Гриби обробляємо, нарізаємо скибочками, опускаємо в киплячу воду і відварюємо 5 хвилин. Потім зливаємо бульйон, а печериці відкладаємо в сторону остигати. Моркву чистимо і разом з огірком шаткуємо тоненькими смужками. Болгарський перець очищаємо від насіння і рубаємо соломкою. Рисову локшину заливаємо приблизно на 3 хвилинки холодною водою, а потім зливаємо рідину і ошпарюємо фунчозу окропом. Тепер давайте приготуємо маринад. Для цього наливаємо в миску теплу воду, додаємо соєвий соус, подрібнений часник, рубану кинзу, лимонний сік і оливкову олію. Всі інгредієнти перемішуємо і проварюємо на повільному вогні 2 хвилини. Після цього з'єднуємо овочі, гриби, локшину, заливаємо маринадом, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин. Потім перекладаємо салат на тарілку, посипаємо рубаною кунжутом і подаємо.
Інгредієнти:
фунчоза – 100 г;
креветки – 10 шт.;
болгарський перець – 05 шт.;
кунжутне масло – 2 ч. ложки;
насіння кунжутне – 05 ч. ложки;
морква – 05 шт.;
часник – 1 зубчик;
соус соєвий – за смаком;
зелену цибулю.
Приготування
Фунчозу замочуємо приблизно на 10 хвилин у холодній воді, потім відварюємо рівно 4 хвилинки, зливаємо рідину і гарненько промиваємо. Поки рисова локшина стікає, ми з вами підготуємо овочі та креветки. Для цього овочі чистимо, натираємо соломкою і пасеруємо на рослинній олії до м'якості. Потім викладаємо очищені креветки, перемішуємо і обсмажуємо все разом 1 хвилинку. Після цього видавлюємо часник, додаємо зелений лук, поливаємо кунжутним маслом і соєвим соусом. Готову локшину кладемо в сковороду в самому кінці, трохи прогріваємо і перекладаємо салат на красиве блюдо. При подачі на стіл посипаємо кунжутним насінням і подрібненою петрушкою.
Рецепт фунчозы з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Болгарський перчик і цибулину промиваємо і очищаємо. Потім перець шаткуємо тонкою соломкою, а цибулька рубаємо кубиками. Моркву миємо, чистимо і натираємо на середній терочке. Після цього пасеруємо підготовлені овочі на сковороді з маслом приблизно 10 хвилин. Цим часом заливаємо окропом фунчозу і залишаємо на 5 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк і гарненько промиваємо холодною водою. Свіжі огірки нарізаємо соломкою, а зелену цибулю подрібнюємо. Курячу грудку відварюємо і нащипываем м'ясо блюдо невеликими шматочками. Додаємо всі раніше підготовлені інгредієнти, заправляємо салат рослинним маслом, поливаємо соєвим соусом і рисовим оцтом. Посипаємо видавленим через прес часником, сіллю, перцем, подрібненим імбиром і кунжутом. Ретельно перемішуємо блюдо і подаємо салат з фунчозы з куркою і овочами до столу.
Фунчоза з грибами і овочами
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Гриби обробляємо, нарізаємо скибочками, опускаємо в киплячу воду і відварюємо 5 хвилин. Потім зливаємо бульйон, а печериці відкладаємо в сторону остигати. Моркву чистимо і разом з огірком шаткуємо тоненькими смужками. Болгарський перець очищаємо від насіння і рубаємо соломкою. Рисову локшину заливаємо приблизно на 3 хвилинки холодною водою, а потім зливаємо рідину і ошпарюємо фунчозу окропом. Тепер давайте приготуємо маринад. Для цього наливаємо в миску теплу воду, додаємо соєвий соус, подрібнений часник, рубану кинзу, лимонний сік і оливкову олію. Всі інгредієнти перемішуємо і проварюємо на повільному вогні 2 хвилини. Після цього з'єднуємо овочі, гриби, локшину, заливаємо маринадом, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин. Потім перекладаємо салат на тарілку, посипаємо рубаною кунжутом і подаємо.
Фунчоза з овочами і креветками
Інгредієнти:
Приготування
Фунчозу замочуємо приблизно на 10 хвилин у холодній воді, потім відварюємо рівно 4 хвилинки, зливаємо рідину і гарненько промиваємо. Поки рисова локшина стікає, ми з вами підготуємо овочі та креветки. Для цього овочі чистимо, натираємо соломкою і пасеруємо на рослинній олії до м'якості. Потім викладаємо очищені креветки, перемішуємо і обсмажуємо все разом 1 хвилинку. Після цього видавлюємо часник, додаємо зелений лук, поливаємо кунжутним маслом і соєвим соусом. Готову локшину кладемо в сковороду в самому кінці, трохи прогріваємо і перекладаємо салат на красиве блюдо. При подачі на стіл посипаємо кунжутним насінням і подрібненою петрушкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Китайська фунчоза з овочами
Страви китайської кухні останнім часом все частіше з'являються в нашому раціоні. Фунчоза - не виняток. Скляна локшина - інша назва фунчозы, доступна
Фунчоза з морепродуктів
Фунчоза - прозора рисова локшина, прийшла до нас з Японії і міцно завоювала своє місце серед кулінарних рецептів. Ще б пак, адже її та готувати
Фунчоза з креветками
Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню і здивувати сім'ю новим блюдом, - приготуйте фунчозу з креветками. Завдяки особливому смаку соусів це блюдо
Заправка для фунчози
З фунчозою готують різні супи, м'ясо і салати. Страви з неї можуть бути не тільки цікавими, але і охолодженими. Найголовніше в її приготуванні –
Рецепт фунчозы з грибами
Фунчоза - несмачна тонка рисова локшина, яку часто використовують в приготуванні різних страв корейської, китайської і японської кухні. Давайте
Фунчоза з куркою
Фунчоза з куркою - під цією назвою ховається не одне блюдо. Так з фунчози і курки можна приготувати приголомшливо смачні салати, як легкі, так і