Фунчоза з креветками
Фунчоза – традиційний продукт паназіатської кухні, так звана скляна локшина, після приготування стає напівпрозорої. Також називаються і страви з цим продуктом, вони досить популярні в Китаї, Кореї, Японії, В'єтнамі та інших країнах Азіатсько-тихоокеанського регіону.
Виготовляють «скляну» локшину із крохмалю бобів мунг, рідше використовується крохмалі інших рослин або їх суміші (картопля, ямс, маніок, кукурудза, але не рис). Фунчозу подають з різними добавками, це можуть бути овочі, гриби, морепродукти.
Розповімо, як приготувати фунчозу з креветками.
І саму «скляну» локшину, і креветки будемо готувати окремо.
Про вибір креветок.
Креветки продаються свіжозамороженими, вже злегка підвареними або сирими, рідше свіжими. Купуючи цей продукт, обов'язково переконайтеся в його свіжості, орієнтуйтеся по вигляду, запаху і написів на упаковці.
Варимо або смажимо креветки протягом 5-10 хвилин до впевненого порозовенія, якщо варили – можна витягти м'ясо з хітинового панцира, смажені зазвичай подають неочищеними .
Розрахунок на 2 порції
Інгредієнти:
фунчоза – 150 г;
креветки середні (зварені очищені) – 10 шт.
перець солодкий – 1 шт.;
авокадо – 1 шт.;
огірок – 1 шт.;
кунжутне насіння – 1 ст. ложка;
черемша – 5 листків або 2 втечі молодого часнику;
зелена цибуля – 3 втечі;
кунжутне масло - 2 ст. ложки;
сік лайма;
соєвий соус ;
перець червоний пекучий;
зелень (кінза, петрушка, базилік, лемонграс).
Приготування
Огірок нарізаємо тонкими брусочками, солодкий перець – соломкою, м'якоть авокадо – кубиками. Рубаємо черемшу, цибулька і іншу зелень. З'єднуємо всі ці інгредієнти в мисці й перемішуємо.
Змішуємо соус: з'єднуємо кунжутне масло з соком лайма, додаємо соєвий соус і продавлений часник, приправляємо пекучим перцем.
Фунчозу обливаємо холодною водою, варимо в окропі протягом 4 хвилин, швидко відкидаємо на друшляк і знову промиваємо холодною водою.
У кожну тарілку викладаємо порцію фунчозы, а зверху або поряд – овочеву суміш. Всі поливаємо соусом. Зверху красиво викладаємо креветки. Подаємо з рисовою горілкою або фруктовим вином.
Інгредієнти:
фунчоза суха – 80 г на порцію;
креветки варені – 5 шт. на порцію;
базилік, кінза, розмарин;
Для соусу:
вершки 80 мл;
сік лимона – 1 ст. ложка;
мадера міцна або світлий вермут – 1 ч. ложки;
За бажанням:
жовтки 2 перепелиних яєць;
часник – 1 зубчик;
гірчиця – 1 ч. ложка.
Приготування
Змішуємо вершки, сік лимона, вино, за бажанням додаємо жовтки, гірчицю і товчений часник.
Обмиваємо локшину холодною водою, занурюємо в каструлю з окропом і варимо протягом 4 хвилин, потім – в друшляк і знову промиваємо холодною.
Викладаємо на тарілку порцію фунчозы, поливаємо соусом, зверху – креветки. Оформляємо зеленню. Подаємо зі світлим вином.
Виготовляють «скляну» локшину із крохмалю бобів мунг, рідше використовується крохмалі інших рослин або їх суміші (картопля, ямс, маніок, кукурудза, але не рис). Фунчозу подають з різними добавками, це можуть бути овочі, гриби, морепродукти.
Розповімо, як приготувати фунчозу з креветками.
І саму «скляну» локшину, і креветки будемо готувати окремо.
Про вибір креветок.
Креветки продаються свіжозамороженими, вже злегка підвареними або сирими, рідше свіжими. Купуючи цей продукт, обов'язково переконайтеся в його свіжості, орієнтуйтеся по вигляду, запаху і написів на упаковці.
Варимо або смажимо креветки протягом 5-10 хвилин до впевненого порозовенія, якщо варили – можна витягти м'ясо з хітинового панцира, смажені зазвичай подають неочищеними .
Гострий салат з фунчозы з креветками і овочами – рецепт
Розрахунок на 2 порції
Інгредієнти:
Приготування
Огірок нарізаємо тонкими брусочками, солодкий перець – соломкою, м'якоть авокадо – кубиками. Рубаємо черемшу, цибулька і іншу зелень. З'єднуємо всі ці інгредієнти в мисці й перемішуємо.
Змішуємо соус: з'єднуємо кунжутне масло з соком лайма, додаємо соєвий соус і продавлений часник, приправляємо пекучим перцем.
Фунчозу обливаємо холодною водою, варимо в окропі протягом 4 хвилин, швидко відкидаємо на друшляк і знову промиваємо холодною водою.
У кожну тарілку викладаємо порцію фунчозы, а зверху або поряд – овочеву суміш. Всі поливаємо соусом. Зверху красиво викладаємо креветки. Подаємо з рисовою горілкою або фруктовим вином.
Фунчоза з креветками у вершковому соусі
Інгредієнти:
Для соусу:
За бажанням:
Приготування
Змішуємо вершки, сік лимона, вино, за бажанням додаємо жовтки, гірчицю і товчений часник.
Обмиваємо локшину холодною водою, занурюємо в каструлю з окропом і варимо протягом 4 хвилин, потім – в друшляк і знову промиваємо холодною.
Викладаємо на тарілку порцію фунчозы, поливаємо соусом, зверху – креветки. Оформляємо зеленню. Подаємо зі світлим вином.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фунчоза з яловичиною
Фунчоза - це китайська локшина, яку часто називають скляної, з-за її прозорості. В наш час фунчозу можна купити в будь-якому супермаркеті, але часто
Китайська фунчоза з овочами
Страви китайської кухні останнім часом все частіше з'являються в нашому раціоні. Фунчоза - не виняток. Скляна локшина - інша назва фунчозы, доступна
Салат з фунчозы з овочами
Фунчоза все частіше і частіше з'являється на наших столах в різноманітних стравах. Найчастіше її подають з морепродуктів. Ми ж розповімо вам, як
Фунчоза з морепродуктів
Фунчоза - прозора рисова локшина, прийшла до нас з Японії і міцно завоювала своє місце серед кулінарних рецептів. Ще б пак, адже її та готувати
Заправка для фунчози
З фунчозою готують різні супи, м'ясо і салати. Страви з неї можуть бути не тільки цікавими, але і охолодженими. Найголовніше в її приготуванні –
Рецепт фунчозы з грибами
Фунчоза - несмачна тонка рисова локшина, яку часто використовують в приготуванні різних страв корейської, китайської і японської кухні. Давайте