Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фунчоза з морепродуктів

Фунчоза з морепродуктів

12-07-2015, 22:13
761
Фунчоза з морепродуктів
Фунчоза – це рисова локшина, яка швидко готується і подається до столу в гарячому вигляді. Сьогодні поговоримо про фунчозе з морепродуктів і розповімо вам кілька рецептів її приготування.

Фрунчоза з морепродуктів - рецепт


Інгредієнти:

  • бульйон курячий – 550 мл;

  • імбир сухий – 1 ч. ложка;

  • горошок заморожений – 70 г;

  • локшина рисова (фрунчоза) – 100 г;

  • щупальця кальмара - 80 г;

  • креветки – 100 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • олія оливкова – 2 ст. ложки;

  • заморожені мідії – 80 г;

  • морква – 1 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Морепродукти розморожуємо, миємо та очищаємо від панцирів. Овочі чистимо і ріжемо. У каструлю вливаємо олію, розігріваємо, відправляємо нарізану цибулю і обсмажуємо його. Додаємо моркву і сухий імбир і обсмажуємо разом з цибулею. Вливаємо в каструлю теплий бульйон, і коли він закипить, опускаємо фунчозу, через хвилину відправляємо туди морепродукти і зелений горошок. Додаємо сіль і кип'ятимо дві хвилини і відразу подаємо.

    Як приготувати фунчозу з морепродуктів?


    Інгредієнти:

  • фунчоза – 200 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • перець солодкий – 1 шт.;

  • креветки варені – 250 г;

  • кінза;

  • часник – 2 зубчики;

  • порошок каррі;

  • соєвий соус – 2 ч. ложки;

  • кунжутне масло – 1 ст. ложка;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Локшину заливаємо окропом, заварюємо 5 хвилин і відкидаємо на друшляк (воду не виливаємо). Цибулю і болгарський перець нарізаємо соломкою, кінзу добре миємо й дрібненько нарізаємо. Часник пропускаємо через прес. Соєвий соус розводимо водою, якою запарювали фунчозу, додаємо карі, кінзу, часник, олію і лимонний сік. Суміш варимо на повільному вогні 5 хвилин, постійно помішуючи. Фунчозу ріжемо на великі частини, і перемішуємо з вареними креветками, рубаним цибулею, перцем і зеленню, заливаємо маринадом і перемішуємо.

    Салат з фунчозы з морепродуктів


    Інгредієнти:

  • фунчоза – 400 р;

  • морепродукти свіжоморожені – 500 г;

  • консервований кальмар – 1 банка;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • вершкове масло – 80 г;

  • молоко -100 мл;

  • соєвий соус – 2 ст. ложки;

  • устричний соус – 2 ст. ложки;

  • рожевий рисовий оцет – 2 ст. ложки;

  • петрушка;

  • огірок – 1 шт.;

  • солодкий перець – 2 шт.;

  • гіркий перець.


  • Приготування
    Приготуємо салат, наріжемо соломкою перець і огірок, дрібно порубати трохи гіркого перцю, додамо петрушку. Для заправки з'єднати 1 ст. ложку соєвого соусу з часником і 1 ст. ложку рожевого рисового оцту і заправляємо сумішшю овочі і залишаємо маринуватися.
    Локшину заливаємо окропом і залишаємо на десять хвилин, після зливаємо, промиваємо під холодною водою, відкидаємо на друшляк. Готову фунчозу заправляємо однією ложкою рожевого оцту і ретельно перемішуємо. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі до прозорого стану, додаємо морепродукти, обсмажуємо три хвилини, вливаємо молоко, устричний оцет, соєвий соус, столову ложку рисового оцту перемішуємо всі інгредієнти і протушиваем 5 хвилин. вимикаємо вогонь, додаємо петрушку і даємо постояти під кришкою кілька хвилин. фунчозу викладаємо на тарілку, зверху насипаємо морепродукти, рясно поливаємо соусом і навколо викладаємо салат. Страву бажано їсти гарячим.

    Фунчоза з морепродуктів в вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • фунчоза – 200 г;

  • морепродукти – 500 г;

  • вершки – 10% - 200 г;

  • помідори – 2 шт.;

  • сир – 50 г;

  • сіль;

  • базилік;

  • часник – 1 зубчик;
  • Фунчоза з морепродуктів

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • кріп.


  • Приготування
    Морепродукти розморожуємо і відправляємо на сковороду змащену вершковим маслом і тушкуємо до повного випаровування соку. Помідори очищаємо, подрібнюємо за допомогою блендера і відправляємо до морепродуктів. Додаємо сіль, перець, базилік і часник тушкуємо все інгредієнти 4 хвилини, після додаємо вершки, борошно і гарненько все перемішуємо, протушиваем ще 2 хвилини. Фунчозу ламаємо і запарюємо окропом на 10 хвилин, після зливаємо воду, змішуємо локшину з соусом, зверху посипаємо тертим сиром і зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фунчоза з яловичиною
    Фунчоза з яловичиною
    Фунчоза - це китайська локшина, яку часто називають скляної, з-за її прозорості. В наш час фунчозу можна купити в будь-якому супермаркеті, але часто
    Китайська фунчоза з овочами
    Китайська фунчоза з овочами
    Страви китайської кухні останнім часом все частіше з'являються в нашому раціоні. Фунчоза - не виняток. Скляна локшина - інша назва фунчозы, доступна
    Салат з фунчозы з овочами
    Салат з фунчозы з овочами
    Фунчоза все частіше і частіше з'являється на наших столах в різноманітних стравах. Найчастіше її подають з морепродуктів. Ми ж розповімо вам, як
    Фунчоза з креветками
    Фунчоза з креветками
    Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню і здивувати сім'ю новим блюдом, - приготуйте фунчозу з креветками. Завдяки особливому смаку соусів це блюдо
    Заправка для фунчози
    Заправка для фунчози
    З фунчозою готують різні супи, м'ясо і салати. Страви з неї можуть бути не тільки цікавими, але і охолодженими. Найголовніше в її приготуванні –
    Рецепт фунчозы з грибами
    Рецепт фунчозы з грибами
    Фунчоза - несмачна тонка рисова локшина, яку часто використовують в приготуванні різних страв корейської, китайської і японської кухні. Давайте