Фунчоза – це рисова локшина, яка швидко готується і подається до столу в гарячому вигляді. Сьогодні поговоримо про фунчозе з морепродуктів і розповімо вам кілька рецептів її приготування.
Фрунчоза з морепродуктів - рецепт
Інгредієнти: бульйон курячий – 550 мл; імбир сухий – 1 ч. ложка; горошок заморожений – 70 г; локшина рисова (фрунчоза) – 100 г; щупальця кальмара - 80 г; креветки – 100 г; цибуля – 1 шт.; олія оливкова – 2 ст. ложки; заморожені мідії – 80 г; морква – 1 шт.; сіль. Приготування Морепродукти розморожуємо, миємо та очищаємо від панцирів. Овочі чистимо і ріжемо. У каструлю вливаємо олію, розігріваємо, відправляємо нарізану цибулю і обсмажуємо його. Додаємо моркву і сухий імбир і обсмажуємо разом з цибулею. Вливаємо в каструлю теплий бульйон, і коли він закипить, опускаємо фунчозу, через хвилину відправляємо туди морепродукти і зелений горошок. Додаємо сіль і кип'ятимо дві хвилини і відразу подаємо.
Як приготувати фунчозу з морепродуктів?
Інгредієнти: фунчоза – 200 г; цибуля – 2 шт.; перець солодкий – 1 шт.; креветки варені – 250 г; кінза; часник – 2 зубчики; порошок каррі; соєвий соус – 2 ч. ложки; кунжутне масло – 1 ст. ложка; лимонний сік – 1 ст. ложка. Приготування Локшину заливаємо окропом, заварюємо 5 хвилин і відкидаємо на друшляк (воду не виливаємо). Цибулю і болгарський перець нарізаємо соломкою, кінзу добре миємо й дрібненько нарізаємо. Часник пропускаємо через прес. Соєвий соус розводимо водою, якою запарювали фунчозу, додаємо карі, кінзу, часник, олію і лимонний сік. Суміш варимо на повільному вогні 5 хвилин, постійно помішуючи. Фунчозу ріжемо на великі частини, і перемішуємо з вареними креветками, рубаним цибулею, перцем і зеленню, заливаємо маринадом і перемішуємо.
Салат з фунчозы з морепродуктів
Інгредієнти: фунчоза – 400 р; морепродукти свіжоморожені – 500 г; консервований кальмар – 1 банка; ріпчаста цибуля – 1 шт.; вершкове масло – 80 г; молоко -100 мл; соєвий соус – 2 ст. ложки; устричний соус – 2 ст. ложки; рожевий рисовий оцет – 2 ст. ложки; петрушка; огірок – 1 шт.; солодкий перець – 2 шт.; гіркий перець. Приготування Приготуємо салат, наріжемо соломкою перець і огірок, дрібно порубати трохи гіркого перцю, додамо петрушку. Для заправки з'єднати 1 ст. ложку соєвого соусу з часником і 1 ст. ложку рожевого рисового оцту і заправляємо сумішшю овочі і залишаємо маринуватися.
Локшину заливаємо окропом і залишаємо на десять хвилин, після зливаємо, промиваємо під холодною водою, відкидаємо на друшляк. Готову фунчозу заправляємо однією ложкою рожевого оцту і ретельно перемішуємо. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі до прозорого стану, додаємо морепродукти, обсмажуємо три хвилини, вливаємо молоко, устричний оцет, соєвий соус, столову ложку рисового оцту перемішуємо всі інгредієнти і протушиваем 5 хвилин. вимикаємо вогонь, додаємо петрушку і даємо постояти під кришкою кілька хвилин. фунчозу викладаємо на тарілку, зверху насипаємо морепродукти, рясно поливаємо соусом і навколо викладаємо салат. Страву бажано їсти гарячим.
Фунчоза з морепродуктів в вершковому соусі
Інгредієнти: фунчоза – 200 г; морепродукти – 500 г; вершки – 10% - 200 г; помідори – 2 шт.; сир – 50 г; сіль; базилік; часник – 1 зубчик; борошно – 1 ст. ложка; кріп. Приготування Морепродукти розморожуємо і відправляємо на сковороду змащену вершковим маслом і тушкуємо до повного випаровування соку. Помідори очищаємо, подрібнюємо за допомогою блендера і відправляємо до морепродуктів. Додаємо сіль, перець, базилік і часник тушкуємо все інгредієнти 4 хвилини, після додаємо вершки, борошно і гарненько все перемішуємо, протушиваем ще 2 хвилини. Фунчозу ламаємо і запарюємо окропом на 10 хвилин, після зливаємо воду, змішуємо локшину з соусом, зверху посипаємо тертим сиром і зеленню.