» » Китайська фунчоза з овочами

Китайська фунчоза з овочами

Китайська фунчоза з овочами
Китайська фунчоза стала широко популярною в межах нашої країни відносно недавно. "Скляна" локшина дуже доступна і універсальна, оскільки поєднується з багатьма добавками і може подаватися як в холодному вигляді, в салатах, так і в гарячому, в якості основного блюда. У рецептах далі ми розглянемо обидва варіанти, поєднуючи тонку китайську локшину з овочами.

Салат з фунчозой і овочами


Інгредієнти:

  • фунчоза - 250 г;

  • сир тофу маринований - 200 г;

  • морква - 2 шт.;

  • молодий стручковий горошок - 200 г;

  • соєвий соус - 1/3 ст.;

  • кунжутне масло - 1 ст. ложка;

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • часник сушений - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Кладемо скляну локшину в миску з холодною водою і залишаємо на 15 хвилин. Коли локшина розбухне, воду зливаємо і перекладаємо фунчозу в глибоку миску. Додаємо кубики тофу, тонкі пластини моркви і нарізаний молодий зелений горошок.
    Змішуємо соєвий соус з маслом, цукром і сушеним часником. Заправляємо салат отриманою сумішшю і залишаємо його настоятися в холодильнику 1 годину, після чого можна подавати страву до столу.

    Фунчоза - рецепт з куркою і овочами


    Інгредієнти:

  • фунчоза - 125 г;

  • копчене куряче філе - 250 г;

  • морква - 2 шт.;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • гострий перець - за смаком;

  • бобові паростки - 90 г;

  • листя м'яти, коріандру - по 1/2 ст.;

  • сік лайма - 80 мл;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • рибний соус - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Заливаємо фунчозу холодною водою, залишаємо набрякнути відповідно до вказівок в інструкції, після чого надлишки рідини зливаємо і кладемо локшину в глибоку миску. Курку нарізаємо тонкими скибочками, моркву натираємо на крупній тертці, а солодкий перець ріжемо тонкою соломкою. Також готуємо гострий перець і промиваємо паростки крижаною водою. Змішуємо всі підготовлені овочі з нарізаною зеленню і локшиною.
    Заправляємо салат сумішшю лаймового або лимонного соку, цукру і рибного соусу. Подаємо салат відразу ж після приготування.

    Як приготувати фунчозу з м'ясом і овочами?


    Фунчозу можна готувати як з яловичиною, так і зі свининою та овочами. В обох випадках м'ясо попередньо слід нарізати тонкими пластинами, а потім замаринувати і обсмажити.
    Інгредієнти:

  • свинячий або яловичий стейк - 400 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • бальзамічний оцет - 60 мл;

  • фунчоза - 200 г;

  • гриби шиітаке (сушені) - 2 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • рукола - 3 ст.;

  • базилік - 1 ст.;

  • Пармезан - 40 г;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Натираємо стейк подрібненим часником і 2 столовими ложками бальзамічного оцту, після чого залишаємо м'ясо маринуватися 15-20 хвилин.
    Локшину заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, після чого рідину зливаємо і перекладаємо фунчозу в глибоку тарілку.
    У сковороді гриль розігріваємо трохи олії і обсмажуємо м'ясо по 3-4 хвилини з кожного боку, якщо це яловичина, або до повної готовності у випадку зі свининою. Перед нарізкою м'ясо повинно відпочити ще 4-5 хвилин. Поки м'ясо відпочиває, швидко обсмажуємо попередньо вимочені і нарізані соломкою гриби.
    Змішуємо локшину з м'ясом, бальзаміком, нарізаним огірком, грибами та іншими інгредієнтами, а потім подаємо салат з фунчозы з грибами і овочами до столу.

    Фунчоза з овочами і креветками


    Інгредієнти:

  • фунчоза - 200 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • креветки - 400 г;

  • стручкова квасоля - 200 г;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сік лайма - 60 мл;

  • рибний соус - 60 мл;

  • рисовий оцет - 2 ст. ложки;
  • Китайська фунчоза з овочами

  • гострий перець - 1 шт.;

  • насіння кунжуту - 1 ст. ложка;

  • м'ята, коріандр - 1 пучок.


  • Приготування
    Заливаємо фунчозу окропом на 10 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк. На рослинному маслі обсмажуємо креветки. Квасолю варимо в підсоленій воді 2-3 хвилини. Змішуємо цукор, сік лайма, рибний соус і оцет, поливаємо отриманої заправкою локшину, додаємо креветки, квасоля та інші інгредієнти. Ретельно все перемішуємо і подаємо.
    Додав: admin | 12-07-2015, 22:15
    Переглядів: 367