Китайська фунчоза з овочами
Китайська фунчоза стала широко популярною в межах нашої країни відносно недавно. "Скляна" локшина дуже доступна і універсальна, оскільки поєднується з багатьма добавками і може подаватися як в холодному вигляді, в салатах, так і в гарячому, в якості основного блюда. У рецептах далі ми розглянемо обидва варіанти, поєднуючи тонку китайську локшину з овочами.
Інгредієнти:
фунчоза - 250 г;
сир тофу маринований - 200 г;
морква - 2 шт.;
молодий стручковий горошок - 200 г;
соєвий соус - 1/3 ст.;
кунжутне масло - 1 ст. ложка;
коричневий цукор - 2 ст. ложки;
часник сушений - 1 ч. ложка.
Приготування
Кладемо скляну локшину в миску з холодною водою і залишаємо на 15 хвилин. Коли локшина розбухне, воду зливаємо і перекладаємо фунчозу в глибоку миску. Додаємо кубики тофу, тонкі пластини моркви і нарізаний молодий зелений горошок.
Змішуємо соєвий соус з маслом, цукром і сушеним часником. Заправляємо салат отриманою сумішшю і залишаємо його настоятися в холодильнику 1 годину, після чого можна подавати страву до столу.
Інгредієнти:
фунчоза - 125 г;
копчене куряче філе - 250 г;
морква - 2 шт.;
солодкий перець - 1 шт.;
гострий перець - за смаком;
бобові паростки - 90 г;
листя м'яти, коріандру - по 1/2 ст.;
сік лайма - 80 мл;
цукор - 2 ст. ложки;
рибний соус - 2 ст. ложки.
Приготування
Заливаємо фунчозу холодною водою, залишаємо набрякнути відповідно до вказівок в інструкції, після чого надлишки рідини зливаємо і кладемо локшину в глибоку миску. Курку нарізаємо тонкими скибочками, моркву натираємо на крупній тертці, а солодкий перець ріжемо тонкою соломкою. Також готуємо гострий перець і промиваємо паростки крижаною водою. Змішуємо всі підготовлені овочі з нарізаною зеленню і локшиною.
Заправляємо салат сумішшю лаймового або лимонного соку, цукру і рибного соусу. Подаємо салат відразу ж після приготування.
Фунчозу можна готувати як з яловичиною, так і зі свининою та овочами. В обох випадках м'ясо попередньо слід нарізати тонкими пластинами, а потім замаринувати і обсмажити.
Інгредієнти:
свинячий або яловичий стейк - 400 г;
часник - 2 зубчики;
бальзамічний оцет - 60 мл;
фунчоза - 200 г;
гриби шиітаке (сушені) - 2 шт.;
огірок - 1 шт.;
рукола - 3 ст.;
базилік - 1 ст.;
Пармезан - 40 г;
оливкова олія - 1 ст. ложка.
Приготування
Натираємо стейк подрібненим часником і 2 столовими ложками бальзамічного оцту, після чого залишаємо м'ясо маринуватися 15-20 хвилин.
Локшину заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, після чого рідину зливаємо і перекладаємо фунчозу в глибоку тарілку.
У сковороді гриль розігріваємо трохи олії і обсмажуємо м'ясо по 3-4 хвилини з кожного боку, якщо це яловичина, або до повної готовності у випадку зі свининою. Перед нарізкою м'ясо повинно відпочити ще 4-5 хвилин. Поки м'ясо відпочиває, швидко обсмажуємо попередньо вимочені і нарізані соломкою гриби.
Змішуємо локшину з м'ясом, бальзаміком, нарізаним огірком, грибами та іншими інгредієнтами, а потім подаємо салат з фунчозы з грибами і овочами до столу.
Інгредієнти:
фунчоза - 200 г;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
креветки - 400 г;
стручкова квасоля - 200 г;
цукор - 1 ч. ложка;
сік лайма - 60 мл;
рибний соус - 60 мл;
рисовий оцет - 2 ст. ложки;
гострий перець - 1 шт.;
насіння кунжуту - 1 ст. ложка;
м'ята, коріандр - 1 пучок.
Приготування
Заливаємо фунчозу окропом на 10 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк. На рослинному маслі обсмажуємо креветки. Квасолю варимо в підсоленій воді 2-3 хвилини. Змішуємо цукор, сік лайма, рибний соус і оцет, поливаємо отриманої заправкою локшину, додаємо креветки, квасоля та інші інгредієнти. Ретельно все перемішуємо і подаємо.
Салат з фунчозой і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Кладемо скляну локшину в миску з холодною водою і залишаємо на 15 хвилин. Коли локшина розбухне, воду зливаємо і перекладаємо фунчозу в глибоку миску. Додаємо кубики тофу, тонкі пластини моркви і нарізаний молодий зелений горошок.
Змішуємо соєвий соус з маслом, цукром і сушеним часником. Заправляємо салат отриманою сумішшю і залишаємо його настоятися в холодильнику 1 годину, після чого можна подавати страву до столу.
Фунчоза - рецепт з куркою і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо фунчозу холодною водою, залишаємо набрякнути відповідно до вказівок в інструкції, після чого надлишки рідини зливаємо і кладемо локшину в глибоку миску. Курку нарізаємо тонкими скибочками, моркву натираємо на крупній тертці, а солодкий перець ріжемо тонкою соломкою. Також готуємо гострий перець і промиваємо паростки крижаною водою. Змішуємо всі підготовлені овочі з нарізаною зеленню і локшиною.
Заправляємо салат сумішшю лаймового або лимонного соку, цукру і рибного соусу. Подаємо салат відразу ж після приготування.
Як приготувати фунчозу з м'ясом і овочами?
Фунчозу можна готувати як з яловичиною, так і зі свининою та овочами. В обох випадках м'ясо попередньо слід нарізати тонкими пластинами, а потім замаринувати і обсмажити.
Інгредієнти:
Приготування
Натираємо стейк подрібненим часником і 2 столовими ложками бальзамічного оцту, після чого залишаємо м'ясо маринуватися 15-20 хвилин.
Локшину заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, після чого рідину зливаємо і перекладаємо фунчозу в глибоку тарілку.
У сковороді гриль розігріваємо трохи олії і обсмажуємо м'ясо по 3-4 хвилини з кожного боку, якщо це яловичина, або до повної готовності у випадку зі свининою. Перед нарізкою м'ясо повинно відпочити ще 4-5 хвилин. Поки м'ясо відпочиває, швидко обсмажуємо попередньо вимочені і нарізані соломкою гриби.
Змішуємо локшину з м'ясом, бальзаміком, нарізаним огірком, грибами та іншими інгредієнтами, а потім подаємо салат з фунчозы з грибами і овочами до столу.
Фунчоза з овочами і креветками
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо фунчозу окропом на 10 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк. На рослинному маслі обсмажуємо креветки. Квасолю варимо в підсоленій воді 2-3 хвилини. Змішуємо цукор, сік лайма, рибний соус і оцет, поливаємо отриманої заправкою локшину, додаємо креветки, квасоля та інші інгредієнти. Ретельно все перемішуємо і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фунчоза з яловичиною
Фунчоза - це китайська локшина, яку часто називають скляної, з-за її прозорості. В наш час фунчозу можна купити в будь-якому супермаркеті, але часто
Салат з фунчозы з овочами
Фунчоза все частіше і частіше з'являється на наших столах в різноманітних стравах. Найчастіше її подають з морепродуктів. Ми ж розповімо вам, як
Фунчоза з морепродуктів
Фунчоза - прозора рисова локшина, прийшла до нас з Японії і міцно завоювала своє місце серед кулінарних рецептів. Ще б пак, адже її та готувати
Фунчоза з креветками
Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню і здивувати сім'ю новим блюдом, - приготуйте фунчозу з креветками. Завдяки особливому смаку соусів це блюдо
Рецепт фунчозы з грибами
Фунчоза - несмачна тонка рисова локшина, яку часто використовують в приготуванні різних страв корейської, китайської і японської кухні. Давайте
Фунчоза з куркою
Фунчоза з куркою - під цією назвою ховається не одне блюдо. Так з фунчози і курки можна приготувати приголомшливо смачні салати, як легкі, так і