Фунчоза з яловичиною
Китайська скляна локшина з яловичиною – ситне і швидке в приготуванні блюдо, яке тільки починає набирати обертів у нашій країні. І незважаючи на те, що зараз фунчозу подають у всіх азіатських ресторанах, приготувати цю страву можна і самостійно у себе вдома.
Інгредієнти:
Для локшини:
фунчоза - 170 г;
гриби шиітаке - 4-5 шт.;
яловичина - 110 г;
свіжий шпинат - 170 г;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
зелена цибуля - 2 пера;
рослинне масло - для смаження;
сіль, перець - за смаком.
Для соусу:
соєвий соус - 3 ст. ложки;
цукор - 2 1/2 ст. ложки;
кунжутне масло - 2 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
насіння кунжуту - 2 ч. ложки.
Приготування
Гриби замочуємо на пару годин в прохолодній воді, а потім нарізаємо дрібною соломкою разом з іншими інгредієнтами: очищеної морквою, цибулею, яловичиною. Шпинат бланшеруем в підсоленому окропі протягом 30-40 секунд і віджимаємо надлишки вологи. Обсмажуємо кожен з підготовлених інгредієнтів на розігрітому рослинному маслі (окремо).
Змішуємо всі необхідні інгредієнти для соусу і поливаємо кількома столовими ложками суміші овочі і гриби. Злегка обсмажуємо фунчозу, щоб позбутися від надлишків вологи, а потім змішуємо її з соусом, що залишився. Подаємо фунчозу з яловичиною і грибами, виклавши локшину в центр тарілки, а по краях розподіливши всі види начинки.
Інгредієнти:
яловичина - 400 г;
часник - 2 зубчики;
бальзамічний оцет - 1/4 ст.;
локшина - 200 г;
огірок - 1 шт.;
листя руколи - 3 ст.;
листя базиліка - 1 ст.;
пармезан - 40 г;
оливкова олія - 1 ст. ложка.
Приготування
Яловичину кладемо в скляну миску з подрібненим часником і 2 столовими ложками оцту. Залишаємо м'ясо маринуватися 15-20 хвилин. Локшину заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, після чого даємо стекти надлишків води, відкинувши локшину на друшляк. На добре розігрітій сковороді обсмажуємо яловичину протягом 3-4 хвилин, даємо м'яса відпочити 5 хвилин після обжарювання і нарізаємо його тонкими скибочками. Огірок ріжемо уздовж навпіл і потім ріжемо впоперек тонкими півкільцями. Пармезан ріжемо тонкими пелюстками за допомогою овочерізки. Змішуємо локшину з листям зелені, огірком і м'ясом. Поливаємо салат з фунчозой і яловичиною заправкою з бальзаміку та оливкової олії. Подаємо до столу відразу після приготування. Приємного апетиту!
Фунчоза з яловичиною та овочами
Інгредієнти:
Для локшини:
Для соусу:
Приготування
Гриби замочуємо на пару годин в прохолодній воді, а потім нарізаємо дрібною соломкою разом з іншими інгредієнтами: очищеної морквою, цибулею, яловичиною. Шпинат бланшеруем в підсоленому окропі протягом 30-40 секунд і віджимаємо надлишки вологи. Обсмажуємо кожен з підготовлених інгредієнтів на розігрітому рослинному маслі (окремо).
Змішуємо всі необхідні інгредієнти для соусу і поливаємо кількома столовими ложками суміші овочі і гриби. Злегка обсмажуємо фунчозу, щоб позбутися від надлишків вологи, а потім змішуємо її з соусом, що залишився. Подаємо фунчозу з яловичиною і грибами, виклавши локшину в центр тарілки, а по краях розподіливши всі види начинки.
Салат "Фунчоза" – рецепт з яловичиною
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину кладемо в скляну миску з подрібненим часником і 2 столовими ложками оцту. Залишаємо м'ясо маринуватися 15-20 хвилин. Локшину заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, після чого даємо стекти надлишків води, відкинувши локшину на друшляк. На добре розігрітій сковороді обсмажуємо яловичину протягом 3-4 хвилин, даємо м'яса відпочити 5 хвилин після обжарювання і нарізаємо його тонкими скибочками. Огірок ріжемо уздовж навпіл і потім ріжемо впоперек тонкими півкільцями. Пармезан ріжемо тонкими пелюстками за допомогою овочерізки. Змішуємо локшину з листям зелені, огірком і м'ясом. Поливаємо салат з фунчозой і яловичиною заправкою з бальзаміку та оливкової олії. Подаємо до столу відразу після приготування. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Китайська фунчоза з овочами
Страви китайської кухні останнім часом все частіше з'являються в нашому раціоні. Фунчоза - не виняток. Скляна локшина - інша назва фунчозы, доступна
Салат з фунчозы з овочами
Фунчоза все частіше і частіше з'являється на наших столах в різноманітних стравах. Найчастіше її подають з морепродуктів. Ми ж розповімо вам, як
Фунчоза з креветками
Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню і здивувати сім'ю новим блюдом, - приготуйте фунчозу з креветками. Завдяки особливому смаку соусів це блюдо
Салат з яловичиною - рецепт
М'ясні салати завжди відрізняються надзвичайної ситністю. І сьогодні ми поговоримо про різних варіантах створення салатів з яловичиною. Знайомимося з
Фунчоза з куркою
Фунчоза з куркою - під цією назвою ховається не одне блюдо. Так з фунчози і курки можна приготувати приголомшливо смачні салати, як легкі, так і
Суп з локшиною і яловичиною
Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся